Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Harley Davidson taksitle satışa başladı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Taksit çılgınlığı Amerikan efsanesi Harley-Davidson'a da sıçradı. Ayda 458 milyon lira taksitle 48 ayda Harley Davidson rüyası gerçek olabilir.

    Tekstil, otomotiv ve gıdadan sonra şimdi de Harley Davidson marka motosikletler 48 ay vadeyle satışa çıkarıldı. "Türkiye'de ilk defa böyle bir kampanyaya imza atılıyor" diyen Harley Davidson'ın Türkiye distrübütörü Efsane Motor ve Ferco Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tanay, kampanyanın başlamasıyla birlikte günde üç tane motosiklet sattıklarını söyledi.

    Taksitlerin 458 milyon liradan başlamasına insanların inanmakta zorluk çektiğini belirten Tanay, "Kampanyanın başladığı gün adeta şirketin telefonları kilitlendi. Pek çok insan arayıp bu kampanyanın gerçek olup olmadığını sordu. Hatta, 'Hiç aklımızda yoktu, bu cazip koşullar yüzünden almak istiyoruz' diyenler bile çıktı" dedi. Tanay, şöyle konuştu:

    "Geçen yıl en kötü dönemimizdi. Sadece 25 motosiklet sattık. Normalde satışlar 90-100 arasında değişir.

    Bu yıl canlanmaya paralel şu ana kadar 90 adet sattık. Yunanistan'da bile yüda 300 Harley-Davidson satılıyor. Bu yıl 2.5 milyon euro ciro bekliyoruz. Hedefimiz 2005'te bu rakamı 4.5-5 milyon euroya çıkarmak."

    Tanay, taksitli satış kampanyasının satışta olan 26 model için de geçerli olduğunu belirtti. Akbank'ın yüzde 2.25'lik otomotiv kredisiyle çalıştıklarını anlatan Tanay, "En ucuz model 8 bin 900 euro, en pahalısı ise 29 bin 900 euro. 8 bin 900 euroluk Sportster modeline talep büyük" dedi. Kampanya, 15 Ocak 2004'e kadar sürecek ve Mart-Nisan aylarında da tekrarlanacak.

    Kampanya imaj bozmaz
    Bu yıl 100. yaşını kutlayan Harley-Davidson'ın taksitle satışının imajına zarar vereceğine yönelik bazı endişeler taşıdığını belirten Tanay, şöyle konuştu: "Başlangıçta taksit 'Yapalım mı, yapmayalım mı?' diye düşündük. Ancak bir Harley-Davidson'a sahip olmak birçok insanın rüyası. Fiyatlar biraz abartılıyor ve Harley-Davidson insanların gözünde iyice ulaşılmaz oluyor. Biz Harley hayali olan insanların buna sahip olmasını istiyoruz. Ayrıca Harley-Davidson o kadar güçlü bir marka ki taksitle onu daha kolay ulaşılabilir hale getirerek imajına zarar verileceğini sanmıyorum. Aksine Harley'i daha geniş kitlelere ulaştıracağına inanıyorum. Çünkü zaten dünyada da Harley-Davidson'ı alım gücü olmayanlar, çizmesini, anahtarlığını, tişörtünü ya da çakmağını satın alıyorlar."


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    nx4_falcon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2003
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    crossrunner
    Harley pek hoşuma gitmiyor Aslında reklam başarısından başka bişey değil bence. Son çıkartıkları model güzel sadece v-road mıydı neydi adı biri hatırlar mutlaka.
    Ne Mutlu Turkum Diyene...
    2003-2005 NX4 FALCON
    2006 CBF600S ABS

  3. #3
    invent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600RR 05
    Harley pahalı bee

  4. #4
    hondacbr1100xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2004
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Cbf 150
    diğer motorlarda bunu yapsalar. acaba satışlar artarmı.?
    Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..

  5. #5

    Üyelik
    25 Mart 2004
    Şehir
    antalya
    Harley-Davidson'ı alım gücü olmayanlar, çizmesini, anahtarlığını, tişörtünü ya da çakmağını satın alıyorlar
    bundan kastı sekil 1-a (ben) oluyorum :::mtnet4
    Sen likor gibi tatli, Tekila gibi carpici, Viski gibi asil, Konyak gibi sicak, sampanya gibi ozel, sarap gibi tutkulu, Malibu gibi egzotik, Kokteyl gibi muhtesemsin.(Bir barmaid den )

  6. #6
    hondacbr1100xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2004
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Cbf 150
    inşallah alırsın kurban.
    çizme felan değil inşallah kendısını alırsın.
    bizide gezdirirsin.
    bunun fiyatları kaçtan baslıyor bu arada
    Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..

  7. #7

    Üyelik
    25 Mart 2004
    Şehir
    antalya
    insallah kardes
    Sen likor gibi tatli, Tekila gibi carpici, Viski gibi asil, Konyak gibi sicak, sampanya gibi ozel, sarap gibi tutkulu, Malibu gibi egzotik, Kokteyl gibi muhtesemsin.(Bir barmaid den )

  8. #8
    W-GO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2004
    Şehir
    fethiye
    Motosikleti
    motorsiklek
    valla benim hiç umudum yok yamaha falan belki ama harley asla o bir efsane ona ulaşmak zor. Çok eskiden hatırlarım harley diye bir motor varmış daha sonraları hiç gören olmamış tabi dedemler görmüşler. Rahmetlik iyi adamdı be

  9. #9
    hondacbr1100xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2004
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Cbf 150
    efsane olması zaten onun mükemmel olan yanı. ne adamlar var harleyını on tane yarış motoruna değiş etmez. ama adamlarda o motorları manyak yapıyorlar yahu. arabadan farkı 2 tekerleği olması
    Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..

  10. #10
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Harley oldukca eski teknoloji ile uretilen, surekli ariza ve bakim sorunlari cikartan, pahali, dertli ama "guzel" bir motor.

    HD almak icin onu sevmek, ve "gulu seven dikenine katlanir" mantigi ile bu iliskiyi surdurmek gerekir. ABD de motor deyince akla HD gelir, ancak HD almadan once iyi bir alet takimi, garajinizda onunla ugrasabileceginiz bir yer, zaman, zamin filan da olmali. Bence TR de olacak is degil, tam bir luks.

    HD satis konusunda buyuk kolaylik saglamasi ABD deki taktik olsa gerek. Sportster 883 diye bir "HD a giris" motoru vardir. Bu motor, ABD de neredeyse maliyetine bir fiyatla satiliyor...hemde ilk yil hic odemesiz 6 yil taksitle.
    Fakat son derece vibrasyonlu, kullanmasi yeni baslayan icin eziyet, agir bir motor. Fakat bakimi cok basit ve ariza sansi cok dusuk bir makine.

    883 u alan "yeni gelen" gayri ihtiyari HD cetesine girer. Onlarla dusup kalkmaya, giysi, hayat tarzi, aksesuara girdinizmiydi cikis yoktur. Sonra 883 ile "cirkin ordek yavrusu" muamelesi gormeye baslarsiniz, "buyutme" olayi baslar...Artik o cemberden cikis yoktur. Omrunuzun sonuna kadar HD a borc odersiniz. Bu ABD de boyle...TR de de boyle olmaz insallah...

  11. #11
    Turkish Hunk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2004
    Şehir
    Pennsylvania, USA
    Motosikleti
    Speed, guns and girls (not necessarily in that order)
    Harley'e binenler baslica iki gruba ayriliyor aslinda. Birinci grup Harley'in anayurdunda bile acikca maganda yerine konuyor artik. Parasi cok, akli kit, kimlik arayisi icerisinde zavalli insanlar bu grubun uyeleri. Dangalak dangalak dress code'lari filan var. Yok eldivenin parmaksiz olacak, yok full face kask takmayacaksin falan filan ... Bu tiplerin Harley'e ilgi gostermelerinin tek sebebi bir gruba ait olmak olmak isteginden kaynaklaniyor aslinda. Gormemis Amerikalinin Harleyi olmus tutmus throttle'ini koparmis hesabi. Amerikan toplumu gibi asiri sekilde bireyci toplumlarda yetisen insanlar Turkiye gibi ulkelerde gayet olagan sayilan arkadaslik ortamlarina girebilmek icin agziyla kus tutuyor boyle iste. Yoksa Harley marley hikaye oyle tiplere.

    Bir de harbi Harleyciler var ama onlar baska. Walla adam sana sirtindaki gomlegini cikarir verir ihtiyacin oldugunu gorurse. Oylesine baba insanlar. Harbiden "Easy Riders" tipinde adamlar yani. Bunlar genelde insaat iscisi, tamirci filan olan insanlar. O tur isler cok parali oldugu icin ve canin istedigi zaman is bulabilecegin, sadece paraya cok ihtiyacin surece calisabilecegin isler oldugu icin hep o tur islerde calisiyorlar. 3 ay calis 9 ay ye hesabi yani. Onlar bile cok bikti bu zengin dangalaklarin Harley sevdasindan. Toplumun bunlara serseri gozuyle bakmasi zorlarina gitmiyor ama obur grupdaki "yuppie"lerle ayni kefeye konmak zorlarina gidiyor. Arada sirada obur zengin gruptan denyonun biri bunlarla beraber takilmaya calisinca kafa vermiyorlar zaten . Ciddi manada bir kultur bu adamlarinki ve ister istemez saygi duyuyorsun. 21. yuzyilin kovboylari bu adamlar iste. Tabii ki bu adamlar hard core Harleyci oldugu icin kessen baska motora binmezler. Sevimli keratalar, en ufagi bizim rahmetli Yadigar Ejder kadar var. Iyi de dovusuyorlar aslinda. Bir de uc silahsor hesabi kendi elemanlarini yedirmiyorlar kurda kusa. Bunlardan iki-uc tane arkadasin olsun sirtin hayatta yere gelmez bir daha.

    Bir ay once benim komsum bir Harley satti, Roadking Classic 1998 model. Motora bir bak, walla bir daha Jennifer Lopez'e bakmazsin. 6 senelik motorun ustunde 712 mil filan var. Bozuk mu len odometerin senin dedim, yooo calisiyo diyo. Vay denyo vay. 6 yilda 712 mil yapmis simdi $20 000'a satiyor. Yok customizedmis da falan da filan da... Allah bilir ne kadar para odedi motor sifirken. Ara sira bu adami hafta sonlarinda Harley'i hayvan gibi bir Dodge truck'a bindirip gotururken goruyordum. Megerse motoru Harleycilerin bulusmalarina goturuyormus. Sursene oolum fistik gibi motoru, ne diye bindiriyon kamyonete. "Oraya gidince kamyonetten indirip biniyorum" diyor. Cok denyo var bunun gibi Harley'e biniyorum demek icin Harley'e binen. Bir suru satilik Harley var piyasada. Cogu senede ortalama 1000 mil bile yapmamis walla.

    Isin teknik yonune bakarsan Amerikalilarin "ricer' yani pilavci ya da pirincci diye dalga gectikleri Japon motorlari hem daha ustun, daha hizli ve en onemlisi daha dayanikli Harleylerden (21. yuzyilda bile hesapta bu kadar medeni gecinen Amerikalilarin herkese irkci bir isim takmasi gayet dogal bir olay Amerika'da). Hemen hemen butun Japon motorlar sivi sogutmali oldugu halde Harleyler bugun bile hala hava sogutmali. Iste bu yuzden Harleyciler gicik oluyorlar trafikte sikisip kalmaya. Harley sicakken bile calismak uzere tasarlandigi halde (en azindan fabrika oyle oldugunu iddia ediyor i: ), hava sicaksa ve trafik kimildamiyorsa cekiciye yuklenmis giden Harleyinin arkasindan melul melul bakan 200 kiloluk bir adami sikca gorebilirsiniz Amerikan caddelerinde.

    Harley daha bir cok yonden Japon rakiplerinden geride ama bazi insanlar urune degil imaja para oduyor iste. Kisacasi Harley'in uyanik marketing calisanlari 50-60 senelik teknolojiyi hala kazik fiyata musterilerine kakaliyorlar. Anavatani Amerika'da bile Harley cok pahali daha dogrusu kaziklarin kazigi. Eger bir de Harley'in fiyatini ondan cok daha ustun bir teknolojinin urunu olan Japon touring motorlariyla kiyaslarsan, Harley'e bu kadar para odeyen adamin cok da dahi biri olmadigi ortaya cikiyor. Ayni paraya 3-4 tane daha iyi Japon motoru alip paranin geriye kalaniyla da oglunu sunnet ettirebilir, kizini gelin edebilirsin.

    Yine de sunu soyleyeyim ki eger bir gun cok bos zamanim olursa ve Harbi Harleycilerle takilmaya karar verirsem o zaman bir Harley almayi dusunurum.
    [b][color=red][size=3]Never argue with idiots. They will bring you down to their level, then overwhelm you with their experience.[/b][/color][/size]

  12. #12
    wild1600 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    yamahaxvs1600
    harleyin bence tek özelliği sesi,benım motor harleye 10 çeker

  13. #13
    izm35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2010
    Şehir
    izmir/menemen
    Motosikleti
    İJ 350''''''CBF 150
    Alıntı Donald_Duck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Harley oldukca eski teknoloji ile uretilen, surekli ariza ve bakim sorunlari cikartan, pahali, dertli ama "guzel" bir motor.

    HD almak icin onu sevmek, ve "gulu seven dikenine katlanir" mantigi ile bu iliskiyi surdurmek gerekir. ABD de motor deyince akla HD gelir, ancak HD almadan once iyi bir alet takimi, garajinizda onunla ugrasabileceginiz bir yer, zaman, zamin filan da olmali. Bence TR de olacak is degil, tam bir luks.

    HD satis konusunda buyuk kolaylik saglamasi ABD deki taktik olsa gerek. Sportster 883 diye bir "HD a giris" motoru vardir. Bu motor, ABD de neredeyse maliyetine bir fiyatla satiliyor...hemde ilk yil hic odemesiz 6 yil taksitle.
    Fakat son derece vibrasyonlu, kullanmasi yeni baslayan icin eziyet, agir bir motor. Fakat bakimi cok basit ve ariza sansi cok dusuk bir makine.

    883 u alan "yeni gelen" gayri ihtiyari HD cetesine girer. Onlarla dusup kalkmaya, giysi, hayat tarzi, aksesuara girdinizmiydi cikis yoktur. Sonra 883 ile "cirkin ordek yavrusu" muamelesi gormeye baslarsiniz, "buyutme" olayi baslar...Artik o cemberden cikis yoktur. Omrunuzun sonuna kadar HD a borc odersiniz. Bu ABD de boyle...TR de de boyle olmaz insallah...
    Konu eskide olsa yukarıdaki yazıyı,amerikan stratejisi açısından önemli buldum.paylaşayım istedim.
    VE HORTLATTIM
    Marlboro sigarası içinde,bir alışan kolay kolay bırakamaz derler.adamlar çok aşağılk kapitalistler.
    İSTİSNAYIM KAİDEYİ FENA BOZARIM

  14. #14
    audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2008
    Şehir
    34
    Motosikleti
    Honda & Yamaha
    Sadece Marlboro mu? Coca Cola,McDonalds Burger King Nescafe ve daha bir çok zararlı ve bağımlılık yapan yiyecek sınıfları.Bunların ortak yönü bağımlılık yaratarak işi kapitalisme çekmek.Hiçbirini kullanmam.

  15. #15
    izm35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2010
    Şehir
    izmir/menemen
    Motosikleti
    İJ 350''''''CBF 150
    Alıntı audioslave adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadece Marlboro mu? Coca Cola,McDonalds Burger King Nescafe ve daha bir çok zararlı ve bağımlılık yapan yiyecek sınıfları.Bunların ortak yönü bağımlılık yaratarak işi kapitalisme çekmek.Hiçbirini kullanmam.
    Aynen katılıyorum,örnekleri çoğaltmak mümkün tabiki.
    birde pazarlama teknikleri ilgimi çekti,Merak ediyordum, hırpani kılıklı, dövmeli, göbekli, ayyaş adamların bu pahalı makinaları nasıl alıyor diye.
    Meğer geberinceye kadar taksit,e talimler,miş
    İSTİSNAYIM KAİDEYİ FENA BOZARIM

  16. #16

    Üyelik
    05 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul
    saydığınız markaların hepsinin zararlı olmalarından başka bir ortak noktaları daha var. O da, zippo ve jeep markaları da dahil hepsinin Amerikanın; vietnam, güney amerikanın tamamı, ve ortadoğu işgallerinde amerikan ordusuna destek veren firmalar olmalarıdır. Harley amerikan ordusuna yüzbinlerce motosiklet üretmiştir. Keza jeep' de öyle. Ama maalesef bizi de çoktan içine almış olan bir kültür. Hem seviyoruz hem nefret ediyoruz. Ben amerikan arabaları ve harley meraklısıyım ama destek verdikleri işgalleri düşündükçe kendini de işgalci gibi hissettiriyor.

  17. #17
    sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2010
    Şehir
    Bursa - İzmir
    har-koop babamı kandırayım da bu sene harleye girelim
    Ninja

  18. #18

    Üyelik
    29 Ekim 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '10 GV 250
    harley amerikan ordusuna dünya savaşlarında ne kadar motor ürettiyse, bmw'de üretti.

    biz ne yapıyoruz..?

    sonuçta kötülenmesi gereken HD, USA veya onların kapitalist sistemleri değil ki? sen gider de bütün emniyet teşkilatını BMW motorla donatırsan, elbette senin KANUNI şu bu bilmem ne üreticin AR-GE çalışmasına girişemez ki...
    it's a long way to the top...

  19. #19

    Üyelik
    05 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul
    doğru söze ne denir..

  20. #20
    Salihyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2010
    Şehir
    Bosphorus
    harley ekonomik bir model üretse, süper olmaz mı ? (150 cc-250cc falan)
    Yorum yok!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler