Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Karakol polisleri de trafik cezası yazıyor..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    eeraktan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2008
    Şehir
    lüleburgaz
    Motosikleti
    pulsar ns 200


    Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde karakol polislerine de ihbar tutanağı dağıtıldı. Tutanakların dağıtılmasının ardından 1 Eylül'den itibaren karakol polisleri, 12 binden fazla aracın plakasına ceza yazdı.

    Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in talimatıyla karakol polislerine de ihbar tutanağı dağıtılmasının ardından, karakol polisleri 1 Eylül'den itibaren araç plakalarına yaklaşık 20 bin ihbar tutanağı düzenledi.

    AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin, ''Trafik Zabıtası Dışındaki Polis Hizmet Birimlerinin Görev ve Yetkilerini'' belirleyen 7 maddesi kapsamında, Ankara Emniyet Müdürü Özdemir'in talimatıyla karakol polislerine de ihbar tutanağı dağıtıldı. Tutanakların dağıtılmasının ardından 1 Eylül tarihinden itibaren karakol polisleri, 12 binden fazla aracın plakasına ceza yazdı.

    Genellikle kırmızı ışık ve park ihlali yapan araçların plakalarına düzenlenen ihbar tutanakları, Fahri Trafik Müfettişlerinde olduğu gibi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek trafik cezasına dönüştürüldü. Kesilen cezalar plakaların tescilli olduğu adreslere gönderilecek.

    Söz konusu yönetmeliğin ilgili maddesi, ''Trafik denetleme birimlerinin kurulmuş olduğu yerlerde; önleyici zabıta olarak emniyet hizmetleri sınıfından her kademedeki personel, trafik düzeni ve güvenliği açısından görünür şekilde karşılaştıkları olaylara ve suçlara müdahaleye yetkilidir'' hükmünü içeriyor.
    farkimi farketmedin ya artik farketsende farketmez


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    enginalcar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Transalp xl700
    Aslında bir bakıma iyi bir uygulama bence,

    ama konu çok suistimale açık da görünüyor.
    (Şuna gıcığım zaten, bir geçireyimde aklı başına gelsin muhabbeti olmasın)

    Arada kaldım valla


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler