Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Baba-oğul ilişkileri...(yada ne desem bilemiyorum)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Burada Ruhunu şeytana satmış bir evladın ve onu çaresizce kurtarmaya çalışan bir babanın hikayesi anlatılmaktadır.. (ilgisini çekmeyenler lboşuna okumasın)

    ben daha önce babamla bu şekilde bi muhabbet yaşamamıştım. Öncelikle geçen gece evimizde cereyan eden bu olayları anlatmanın ne yararı olacak tam karar veremedim ama paylasmak istedim(canım sıkıldığı için yazdım galiba). ben yaşarken acayip eğlendim.... Başlıyalım lütfen;

    1. bolum;

    İsten cıkmış eve gelmisim iftarı bekliyorum. Anneme motor konusunu bidaha actım. Kesin alcam haberiniz olsun sonra şoka felan girmeyin amaclı bir konusmaydı. Annemi alt etmeyi basardım tabi pek uzun surmedi. Gönlü olmadı ama en azından kimseninde kalbi kırılmadan nekadar kararlı oldugumu anlatabildim. Zaten o hep diyodu "Bu cocuk kafasına koydugunu yapıyo illa" diye.Ve dediki "olmaz, babana soylemeden getirme motoru filan, yakar motoru evede almaz seni"...! "Gelmesin eve motor alcaksa" zaten demis babam biara. Neyse iyi tamm konuşcam busefer dedim.

    2.bolum;

    babam eve geldi.Kapıdan kafayı uzatıp "polat ozen nerde bakıyım" diye bana baktı..!?! Sonra "gel aşşagı su arabayı parketcez garaja" dedi.(buarada yeni bi araba aldık geçende, daha onceden arabamız yoktu diyebilirim.) bende "sen parketsen ya işte beni nye cağırıyosun?" dedim. "yok sen öğrencen, alışman lazım" dedi babamız...Taktik 1... Iyi dedim, hayatta arabayı vermiyen birisi ne olduda daracık garaja illa sen parkettircen, ogrencen diye tutturdu ki. Indik assağı. Arabayı bi guzel o zor garaja biraz ugrasaraktan sonra geri geri park ettim. babam geldi "hadi simdi çık garajdan tekrar bi turla gel parket, alış iyice" dedi. Tamm...Kozlar cekiliyo.. Gecen gece de arabayı dışarı çıkmam icin sorun çıkarmadan vermisti.. ben istemesemde bildiğin anlıma dayamaya başladı anahtarı... Neden acaba?? Tekrar parketme isleminden sonra yemeğe gecilir...

    Buarda dip not; babam ve annem tüm motorcuları mahalledeki zibidiler gibi zannettiği için aşşağıdaki konuşmalar bu sebepten bukadar uzamıştır.(bence)

    3.bolum;

    Bu bolumdeki konusmaları karsılıklı diyaloglar halinde anlatcam. tamamen gülümseyerek başladığım konuşmayı yine aynı şekilde tamamladım. Hiç sinir harbi yaşanmasına izin vermedim. Habire güldüm, ortam yumuşadı....Zaten olay bu bölümde oluyo...

    Yemekteyiz ;

    ;; Ne o keyfiniz pek bi yerinde bugün. Kaçırıyım biraz keyfinizi isterseniz..?

    ; Yok hayır. Yemeğnini ye sen (anlamadıysa konuyu bende neyim..)

    ;; Eminmisiniz? İyi peki siz bilirsiniz (İlk saldırı savuşturuldu)

    Annemin de uyarılarıyla yemekte sustum.Buarada bilgilerinize; bir insan en kolay yemek yerken ikna edilirmiş...İş görüşmeleri de genelde bu sebeple yemeklerde yapılırmış..)

    ikinci saldırı....Salondayız;

    ;; İyi hadi çıkıyorum ben arkadaş bekliyo. Araba da kalsın bugün almıyım...:D

    ; evet kalsın tabi.

    ;; halbuki daha pratik bi ulaşım aracı olsa ne güzel olurdu. 2 dakkada git gel...

    ; evet evet bende düşünüyorum....(??!! hayal kurma polat...)

    ;;evet ya şöyle ufak tefek bişey. Pratik ucuz masrafsız bişey.

    ; 2.bi araba iyi olurdu.Ufak bi araba alsak güzel olur. Evet ufak bi araba iyi olurdu. Ufak araba...

    ;; Yok, ufak ama arabaya değil. Gerek yok, şöyle daha küçük, bel hizasında filan...:D

    ; Hayır olmaz...(baştan beri farkındaydı da...)

    ;; Olur olur, neden olmasın

    ; Olmaz! Senin yaşın daha... Sen daha çok şeyap öyle. Olmaz şimdi (panik!). Motor tehlikeli hayatta olmaz...(hayatta olmazsa öteki tarafta mı olcak)

    ;; ben daha çok neyapıyım?? Valla söyle yapcam. Hem ne var yaşımda daha nolcak?

    ; Yok! olmaz! Daha olgunlaşman lazım. Olmaz. Sen heralde enerjini atamıyosun, motora felan sardın. Git spor flan yap. Stres at. Motor olmaz (3etti..)

    ;; Ya biliyosun okadar spor yapıyorum zaten ne alakası var? Hem ben alıcam haberiniz olsun diye açtım konuyu...

    ; Hayır alamzssın... Önce kariyer filan yap ondan sonra. (??) Olmaz şimdi. Hem askere gitcen daha. Sen daha vatani görevini yapmadın (inanılmaz...!!!) Ne gerek var..

    ;; Ne alaka ya askerlik ?? Hem belki uzun dönem çıkacak assubay. Alcam motorumu da götürcem??

    ; (buraya dikkat!) Olum buşuna mı okuttum, büyüttüm ben seni, yazık günah değilmi(burda öldüm gittim ben babama göre artık bir ölüyüm). Motor tehlileki, olmaz...İzin vermiyorum...(henüz aslında izin almadığımın farkında da değil..). Hem senn yaşın daha genç.(!!!)

    ;; Ya madem motor alınca kesin gidiciyim, niye kariyerimi bekliyoruz ki?? Boşu boşuna. Dimi anne??(sessizlik...) bak ben seni başka motorcularla tanıştırıyım, fikrin değişir. Bildiğin gibi değil

    ; Olmaz! hem şu bi şarkıcı vardı, yaşlı. Deniz kenarında yaşıyo...(babam burada show'a başlıyor)

    ;; Fedon ?? (vahi geldi yemin ederim)

    ; Ha evet. Bak adam ne güzel ne yaşıycaksa yaşamış, ondan sonra biniyo motora. Deniz kenarında negüzel... Sende öyle... Önce kariyer yap, sonra kariyer yapanlar gibi harley filan alırsın...(!!??!! nasıl ya? panik geçti, saçmalama evresi hakim evde)

    ;; Ya bende gidicem deniz kenarına zaten..(ankarda kalanın canı çıksın). Hem benim de alacağım motor harley gibi aynı. Çok beğenceksin.

    ; Olmaz olum. Hem bende gençliğimde heves etmiştim senin gibi. Jawalar vardı bizim zamanımızda, 0 çiziyoduk biz onlarla(pardon, kim??) ama sonra vazgeçtim...Bi arkadaş vardı öyle giderken düştü. Kafayı bi çarptı kaldırıma gitti öteki tarafa

    ;; ya işte öyle, boşuna mı amerikalardan arkadaşım bana kask getiriyo(türkiyede yok kask biliyoruz) Bilinçliyim ben işte sen anlamıyosun (bu kısım çok hoşuna gitti babamın, ilk defa gülmeye başladı.)

    ; :D)) ohooo, koyarsın kaskıda şuraya ozaman. Dursun güzel güzel... Olmaz olum, hem sonra beni de bulaştırısın bu yaştan sonra....(Ne dedin ne dedin!!!, duyamadım bir daha tekrar alalım)

    AHANDA!!! Yemeğin rehavetiyle inanılmaz bir fire geldi karşı tarftan.Hiç bu açıdan bakmamıştım. babam ben küçükken bahçeli evimizde 77model passat ve 70 küsür model Ford CAPRİ yi alırdı garaj gibi yaptığı yere. Sabahtan akşama kadar uğraşırdı. Fren ayarlarını bile kendi ayarlardı(yumuşacık) benzin ayarı filan, çok yakmasın diye.Hastasıdır yani. Arabanın altını ziftlediğmi hatırlıyorum, bide fren disklerini zımparaladığımı... babama 1-2 saniye bakarken şimşekler çaktı, motor geldi gözümün önüne. Motor kısmı, frenleri, süspansiyonu, yağı ıvırı zıvırı hepsi oratada, al beni bi elden geçir diye bağırıyordu babama. Hayatta karşı koyamıycağını anladım. babama döndüm ve bende kozumu oynamaya başladım;

    ;; Tamm işte, sende uğraşırsın biraz. Motor felan bakım istiyo bunların. Acayip kolay ve zevkli zaten...ucuz da...(tamam oldu bu iş polat).

    ; :s Hayır olmaz...() Hem hastalık bu hastalık...geçen kızın biri(kız mı) bulaştırmış bu hastalığı arkadaşlarına felan. Sonra giderken aynen...vııızzt, gitmiş. bu yaşta...

    ;; ya tamm işte bndeki de hastalık. Bukadar spordan sonra hala motora gidiyosam demekki var benim kafada da... Oyüzden boşuna vaz geçirmeye çalışma sen beni(işte bu en iddialı sözümdü galiba)

    Dedim ve;

    ;; hadi ben çıkıyorum. görüşürüz.

    ; olum boşuna heveslenme, sakın düşünme böyle şeyleri. Olmaz.!(kaç etti??)) boşuna düşünme...

    ;; yok zaten ben düşünmüyorum, alıcıyım. Karar verdim yani, sen düşün diye söylemiştim... (işte burda rövaşata gol attım beee....)

    Bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum ama buseferde maddi sıkıntılar içerisine girdim. Motor bi süre daha iptal oldu...( Ya tam alcam, busefer iyice kesin dedikçe uzaklaşıyo bu nane benden....


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Atti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2006
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    WR-125 R
    sanki kendımi bir karikatür dergisi okumuş gibi hissettim..real'se güzel yazı olmuşş :D
    Tanrı İradesini Hakim Kılmak İçin Yeryüzündeki İyi İnsanları Kullanır.Yeryüzündeki Kötü İnsanlar ise Kendi İradelerini Hakim kılmak İçin Tanrıyı Kullanırlar..

  3. #3
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Atti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sanki kendımi bir karikatür dergisi okumuş gibi hissettim..real'se güzel yazı olmuşş :D
    Senin de "real" den kastın "gerçek" ise EVET... Birebir diyemiycem çünkü epey kısaltmalara gittim hikayemde
    buberk bunu beğendi.

  4. #4
    ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ekim 2008
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    alırsın alırsın bu diyologlar bizim evde 4,5 sene geçti... sonunda aldım
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

  5. #5

    Üyelik
    02 Temmuz 2009
    Şehir
    iskenderun
    Motosikleti
    2009 HONDA BEAT
    dostum emek vermiş yazmışsın yazının tümünü okudum
    repliklerin hoşuma gitti yüz ifadeleri falan yerinde olmuş

    ama şunu söleyebilirim : ana baba sözü dinlemekte her zaman fayda var,elbet vardır bir bildikleri ;

    madem izin vermiyorlar madem sende çok istiyorsun bir tutku diyorsun :
    sık dişini biriktir paranı , aileden 1 kuruş bile yardım almadan kendi paranla bir motor almalısınki ozaman seni takdir etsinler..

    kendine iyi bak
    [COLOR="SeaGreen"]BU GÜNÜ HAYATINIZIN SON GÜNÜYMÜŞ GİBİ YAŞAYIN ÇÜNKÜ YARININ GARANTİSİ YOK ! ! ! [COLOR="Red"]( söz : y.K )[/COLOR][/COLOR] :pr:
    [COLOR="Red"]ve BASIN MAKİNALARINIZLA BASIN CC HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL BASIN ! ! ![/COLOR] :pr:

  6. #6
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul -MALTEPE
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Devamını Bekliyoruz. Genelde birçoğumuzun başından geçen olaylar ama sen espirili bir dilde anlatmışsın
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

  7. #7
    CBR700F - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2006
    Şehir
    Italia
    Motosikleti
    Suzuki Marauder
    Güzel yazı olmuş , bir çok kişinin özeti gibi

  8. #8
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Saglam mücadele etmişsin tebrikler ama ufak bir hata var.Uzun dönem astsubaylık diye bir askerlik şekli yok. Yedek subaylık var. Onuda 12 ay astsubay olarak degil teğmen olarak yaparsın.

  9. #9
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı kalbimm adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    madem izin vermiyorlar madem sende çok istiyorsun bir tutku diyorsun :
    sık dişini biriktir paranı , aileden 1 kuruş bile yardım almadan kendi paranla bir motor almalısınki ozaman seni takdir etsinler..

    kendine iyi bak
    Zaten aileden para alabilseydim motor için ünüversitede alırdım motoru. Şimdi çalıştığımız maaşı biriktiriyoduk işte tam dediğin gibi, sıktık dişimizi. Ama eve para yardımı söz konusu. Durumlar çok karışık. Alırsam şimdi çok bencillik etmiş olurum, çok ayıp olur.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:41 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:40 PM ----------

    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saglam mücadele etmişsin tebrikler ama ufak bir hata var.Uzun dönem astsubaylık diye bir askerlik şekli yok. Yedek subaylık var. Onuda 12 ay astsubay olarak degil teğmen olarak yaparsın.
    "EDİT"örsün dimi....

  10. #10

    Üyelik
    02 Temmuz 2009
    Şehir
    iskenderun
    Motosikleti
    2009 HONDA BEAT
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    [/COLOR]

    "EDİT"örsün dimi....
    ooooof bu nasil bir cevap çok iyidi
    [COLOR="SeaGreen"]BU GÜNÜ HAYATINIZIN SON GÜNÜYMÜŞ GİBİ YAŞAYIN ÇÜNKÜ YARININ GARANTİSİ YOK ! ! ! [COLOR="Red"]( söz : y.K )[/COLOR][/COLOR] :pr:
    [COLOR="Red"]ve BASIN MAKİNALARINIZLA BASIN CC HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL BASIN ! ! ![/COLOR] :pr:

  11. #11
    emir27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2009
    Şehir
    Bursa-İstanbul
    Anlatım güzel olmuş esprili bir şekilde.

    Ailenin korktuğu şey senin de sizin mahallenin serserileri gibi bir motorcu olacağın ve sana zarar gelmesi.Onların güvenini kazanmaya çalış.Psikolojik baskı yöntemleri uygula.Odanın duvarlarıına güzel motorsiklet resimleri koy.Ama racing olmasın daha çok korkarlar sonra hızlı gidersin diyeGüzel bir harley fotoğrafı olsun deri montla falanBir tane kask alıp evin başköşesine koyabilirsin.Oturma odasında onlar televizyon izlerken sende televizyona bakıp bir yandan da kaskı kurcalarsın,kafana takarsın vs...Daha kolay ikna olacaklarını düşünüyorum.
    (K)aza (A)nında (S)eni (K)orur.

  12. #12
    kujumax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2009
    Şehir
    Kuşadası (09), Rize (53)
    Motosikleti
    Fazer Fz6 ( 2006 )
    senin Babanda Benim Babama Cok Benziyo yasın Kücük dio danscısın düşsen ayagına bişe olsa bitti tüm kariyerin deyip duruyo yapcak bişe yok :D ama ben ikna ettim alicam
    (K)aza (A)nında (S)eni (K)orur

  13. #13
    Doru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2009
    Şehir
    Ankara
    Şimdiden hayırlı olsun diyelim. Artık o iş bitmiş. De ne kadar bir bütçe ile ne marka alacağından bahsetmemişsin . Bir de hem babana vereceğin (eve yardım olacak olan ) meblah var bir de asker de neredeyse 2 sene (ya da bizim zamanımız da öyleydi) motor boşu boşuna yatacak. bunu da değerlendirmeye almak lazım derken, kendi durumunu da en iyi gene sen bilirsin.
    Atın yiğidine doru , adamın yiğidine deli derler.

  14. #14
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Anneye babaya karşı gelinir mi taş olursun taş...
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

  15. #15
    gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2008
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    CBF-150
    Guzel yazı fakat Bence baba nın ikna etmeden alma. Sonra allaha korusun ahı tutar babanın.. Bizimkilerde razı degildi. Benim sana göre cok farkım da vardı. Askerlik bitmiş evlenmiş yuvamı kurmuşum, motor alacam diyorum;;; yok diyorlar... Ama sonunda aldım..
    Almadan onceki son konuşma
    Kısa kesiyorum

    Alo baba ben motor alıyorum.
    Olum bırak su motoru araba alalım.
    Baba 3500 liraya alacagım arabanı kimseye faydası olmaz ama o parayla sıfır motor alırsam uzun sure masrafsız binerim
    Ben de yardım edeyim araba al
    Nekadar verebilirsin (Fazla parası olmadıgını biliyorum)
    Boşver senin paranda az zaten. Hem bugun araba alsak bile cok gecmeden ben yine motoru alırım. İyisimi simdi alayım. İkinci el araba da bize fazladan masraf acmamış olur.
    İyi sen bilirsin
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

  16. #16
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Al eski külüstür bişey, baban tamir etsin, onu ona bırakır, babanı sponsor yapıp daha iyi bir motor alırsın
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  17. #17

    Üyelik
    11 Temmuz 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    r6
    EDİTör çok iyiydi,hoş bi gülümsetme oldu teşekkürler yazı için(iyi savaşmışsın:umarım en kısa sürede durumları toparlar makinana kavuşursun.Bu arada külüstür aldırıp sponsoplukla devam düşünceside

  18. #18
    alper_satriani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2007
    Şehir
    Heaven
    Motosikleti
    Nokia 6300 Gri
    sağlam bir işçilikle kaleme almışsın tebrikler.

    TR'de yaşayan motor sevdalılarının %95'inin yaşayacağı kaçınılmaz diyaloglar bunlar
    BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    o diyalogları ben de yaşadım vaktiyle.
    Yirmili yaşlarda her motor alışım bir olaydı.Aldıklarım da ya hurda,ya kazalıydı.Çünkü sağlamını almaya gücüm yetmezdi.
    Şimdi oğlum heves etmese de ben onu Enduroya bulaştırmaya uğraşıyorum.

  20. #20
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    "EDİT"örsün dimi....
    Ehh birazz


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler