Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

15 yaşındayım ve motor almak istiyorum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Nisan 2009
    Şehir
    tekirdağ/çorlu
    Motosikleti
    2011 Honda Cbr 125RR
    ilk öncelikle S.a ben 13 yaşından beri babamın vitesli motorunu sürüyorum ve beni bu motor hastalığı yakaladı bu sene karar werdim motor alcam 2 aydırda çalııyorum paramı biriktirdim.ama biraz şüpe içindeyim tekirdağ çorluda yaşıyorum ve burda motorculara hiç acımıyollar bu sene çorluda motor kalmadı polisler sağ olsun. ceza miktarlarıda çok yüksek zaten alıcam motoru wersem karşılayamam ama ben mah. içinde felan sürcem çok fazla açılmiacam vede kışın gelmesi polisleri azaltaca içinde biraz rahatliacam polislerin gezdikleri 1-2 ay felan büyüklerimden kime sorsam alma veyata saçmalama diyor ve bu beni çok sinir ediyor adam akılı bi cvp alamıyorum.almamın bi sebebide babamın bana çoğu zaman motoru wermemesi arkadaşlarım geliyor 2-3 motor.istedimde hyr kelimesini duyunca kafam atıyor ve rezil oluyorum çoğu arkadaşımda motor sahibi ve ben onların yanında eziq kalıyorum ne olursa olsun almayı düşünüyorum 2 seneyi çıkarsın bana yeter ehliyeti aldımı 0 bi motor alcam allah kısmet ederse bu arada kask felan her zaman takıyoruz. yinede siz büyük motorculaın fikrini almak isterim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    motodrift - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2007
    Şehir
    Düzce 81
    Motosikleti
    WR 250 R
    arkadaşından motoru istiyorsun ve o sana motorunu 1 turluğuna bile vermiyor

    afedersin ama ne biçim arkadaşmış o öyle.

    polis olaayını ilk baştan yani 2 ay gibi korkarsın ama sonra unutursun bile,bana öyle olmuştu.

    ehliyetini almadan fazla dolaşma.

    motor almayı düşünüyorum demişsin ama ne kadar bütcen var,vitesli,scootermi?

    bu arada yaşıtız.
    Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir ! ϜϓſϞ BAŞBUĞ ATATÜRK

  3. #3

    Üyelik
    02 Ağustos 2007
    Şehir
    izmir/BG
    Birazdan karışır burası demedi demeyin

    Vallaha güzel kardeşim bana sorarsan sık dişini alma...
    Çok iyisindir yıllardır kullanıyosundur allah muhafaza bi yayaya çarparsın ölümüne neden olursun bu genç yaşta hapislerde çürürsün ehliyetini alana kadar git elektrikli al arkadaşlarına söyle yavaş gitsinler o şekilde takılın ki zaten mahalle arasında kullanıcam diyosun elektrikli keser seni...

  4. #4

    Üyelik
    27 Haziran 2008
    Şehir
    ayvalık
    Motosikleti
    Yamaha 09 YBR sonunda:)
    Kardeşim bana sorarsan alma çünkü, motor kaç cc olursa olsun belli bi olgunluk ister hem fiziken hem duşunce olarak. Seni yakından tanımıyorum belkide bu olgunluklara sahipsin, ama yinede 2 sene bekle. Birde motorla sadece mahalle aralarında takılcam demişsin, geç onu böle bişey olmaz bi mahalleye takılı kalamazsın motordur bu insanın aklına girer. ben sana neden mi alma diyorum bak ben ehliyet almama 6 ay kala aldım motoru ve keşke ehliyetten sonra alsaydım dedim. neden mi ? sen istediğin kadar dikkatli bilinçli ol ister mahalle arasında olsun ister otobanda her yolda bilinçsiz suruculer ve yayalar var 8de8 senin haklı olduğun bi durum bile olsa ehliyetsiz olduğun için sen ceza alıyosun, hemde çevirme, polis korkusundan surduğun makineden zevk alamazsın bence sık dişini babanın motoruyla idare etmeye çalış sabret ehliyetini aldıktan sonra çok daha guzel bi motor alırsın
    [B]Benim İçin Hayat [COLOR="Red"] 1[/COLOR].Raundda Stili Tanınır [COLOR="Red"]2[/COLOR]. Raundda Rekabet Edilir [COLOR="Red"] 3[/COLOR]. Raundda Nakavt Edilir.. [/B] ::deliir::

  5. #5
    Doobly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2008
    Şehir
    Nilüfer/BURSA
    Motosikleti
    GT250R
    Öncelikle motosikletinin olması sende bi üstünlük, olmaması da bi eziklik durumu yaratmaz. Zevk ve ihtiyaç meselesinden ibarettir bu konu. Bunun bir tutku olduğunun farkındayım ama hem devletin koyduğu kanunlar müsade etmiyor şu an sürücü olmana hem de bu işe başlamak için önce bedenen ve zihnen hazır olmak gerekir. Bilemiyorum belki yaşına göre çok olgunsun nerede ne yapman gerektiğini biliyorsun. Belki bedenen de bir motosikleti kontrol edebilecek güçtesin ama bahsettiğim konular genel gerçeklerdir.

    Benim de senin yaşında kardeşim var ve motosiklet konusunda bayağı meraklı. Ara sıra trafiğe kapalı alanlarda bir iki tur kullanmasına müsade ederim ama ehliyetini almadan, özellikle de dediğim gibi bu işe zihnen hazır olmadan asla bir motosiklet almasına izin vermem.

    Ayrıca sadece ehliyet meselesi de değil bu. Tamam ehliyeti aldın diyelim ama motosikleti ehliyet kullanmıyor. Kontrol anlayışının ve reflekslerinin zamanla oturması lazım ki güvenli bir şekilde yolculuk yap.

    Kaskımı her zaman takarım diyorsun ama sadece kask takıp ninja gibi motosiklet kullanmanın da güvnli olduğunu düşünmüyorsundur umarım. Öncelikle kaskın kaliteli olmalı. Biliyoruz ki kaskı rüzgardan korunmak için değil düştüğümüzde veya kaza yaptığımızda kafamızı korusun diye takıyoruz. Bunun yanı sıra; mont, dizlik, dirseklik ve mümkünse bel koruması kullanmak da gerekmekte. Hevesinden dolayı motosikleti ilk aldığında bunlara bütçe ayırmadan binmeye başlayacağını düşünüyorum. Muhtemelen de haklıyım.

    Son olarak; Senin yerinde olsan 2 yıl daha beklerim. Hem kriterlere uygun bir yaşa gelir hem de biraz daha para biriktirip daha güzel bir motosiklet almayı ve bu süre zarfında kaliteli korumalarımı da yavaş yavaş tedarik etmeyi tercih ederdim. Ayrıca babamdan motosikletini trafikte kullanmak için istemek yerine trafiğe kapalı alanlarda pratik yapma konusunda rica ederdim. Bu senin motosiklete ısınmanı sağlayacak ve 2 yıl sonra işe başladığında toyluk dönemini kısa sürede atlatmana neden olacaktır.

    Karar senin, ailenden başka kimse sana şunu yapma bunu yapma diyemez ama uygun olmayan bir karar verdiğinde cezanı hem maddi hem de manevi olarak çekme ihtimalin yüksek.

  6. #6

    Üyelik
    05 Mart 2009
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    bak arkadaşım ben 17sini doldurur doldurmaz ehliyet ve motor aldım. ama sen sen ol. alma bekle. yaşın tam gaza gelme yaşı öle arkadaşlar gel dedi ddiye motoru kaçırırsın bir birinizle yarışırken birini ezersiniz. iliğin kemiğin sömrülürrrr. tazminattan apartman satan insanlar var. senin yaşnda çocuklar alıyor eziyo.

    hadi bunlar olmadı. bi polis görse ehliyet ruhsat dese sana 800 tllik bi fatura çıkar.

    ayrıca bi araba sana çarpa bilir çarpsa bile haklı o olur. yani bulaşma.

    şimdi gençsin filn ama bu yaş sınırını keyifden koymuyolar. sen bisiklet sür.

    hem fiziğin düzgün olur. sonra ilerde racing makinelere binemezsin göbekten choopercı olursun şaka filn da sen bu işlere bulaşma bekle.

  7. #7
    chopper_77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2009
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    MCX 150
    sen sabırsız birisn ama 2 yıl bekle 15 yaşındasın motosiklet alırsın iki tane kızın yanından geçersin hiç akıl etmeden gazı yırtarsın sora güm ne oldu kaza ee sakat yaş kaç 15 ah yazık allah yardımcınız olsun kendini düşünmüyorsan aileni düşün alma ha o 2 yıl nasıl dişimi sıkıcam diyorsan babanla hafta sonları gezmeye çıkarsınız baban oturur arkada sende 30 40 km sürat ile (ki çok bile) sürersin ama sakın babanın motorunu kaçırıp süreyim deme babanın başını yakarsın yazık olur kardeşim

  8. #8

    Üyelik
    29 Nisan 2009
    Şehir
    tekirdağ/çorlu
    Motosikleti
    2011 Honda Cbr 125RR
    ya ben bunları oturup çok düşündüm ama bu merak beni öldürecek motoru vitesten vitese atma zevki warya bitirio beni :D akşam yatarken onu düşünerek yatiom sabah kalkarken bünyem felan motor için idael 64 kg ım ve 1.74 boyum war kafam öle karışıki anlatamam.

  9. #9
    chopper_77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2009
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    MCX 150
    anlıyorum seni çok iyi anlıyorum bak sana ne anlatacağım bend e senin gibiydim akşam yat motosiklet sabah kalk motosiklet chopper almak istiyordum büyük motor param çin malına yetiyordu 2, el çok km e ben onu almak istiyordum çok sevdiğim bir kaç abim bana alma dedi 1 sene sabret dediler ki ben sabretmek hayatta sabredemem gerçekten çok sabırsızım aklıma bişey gelince o an olmasını isterim 1 saat ya da 15 dakika sora değil o an isterim bırak 1 seneyi : e onların sözünü dinledim almadım bana daha iyi bir marka almamı önerdiler ama para yoktu bende gittim çok kelepir bi scooter düşürdüm 1500 tl kardayım ciddiyim 2 yıl garantili bi scooter aldım 2, el ama çok iyi bir motor çizik yok ki ben scootera hayatta binecek bi adam değildim 1 sene boyunca bunula dişimi sıkıcam seneye takasa girip güzel bi chopper alıcam bazen kendi kendime diyorumki şimdi şunu satıp alsammı acaba diye ama hayatımın hatası olur bu motoru satıp başka bi dandik motor almak çünkü şuan bunu satarsam dandik bi marka alabilçek bütcem olur o yüzden benim scooter hesabı senin babanın motorunu kullanman anlamına geliyor senye benim chopper alamam 2 senye kadar senin kendine bi motosiklet alman anlamına geliyor sabret gel beraber sabredelim olurmu

  10. #10
    no_name - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2008
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    cbf 150
    Bende 13 yasinda almistim ilk motorumu ilk yil mahalle arasi 2.yil arka yollar gerisi geliyor ehliyetimi aldiktan sonra farkettim motor surme zevkini 1 kac yil daha sabret hersey yasakken guzel geliyor
    Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...

  11. #11

    Üyelik
    29 Nisan 2009
    Şehir
    tekirdağ/çorlu
    Motosikleti
    2011 Honda Cbr 125RR
    ya ben motoru alcamda cezalar çok feci ya önceden böle değildi zaten önceki gibi olsa direk alcam da şimdi biraz tırsaklıyorum yeni emniyet müdürü geldi sivil polisinden tut ekip polisine kadar hepsi durduruyo. yakalancam motor önemli değil alsın gitsin ama çok cezası war gidip çalıntı motorları felan aramiolar bizim gibi garibanları tutuyolar kaç kez kovaladılar

  12. #12
    Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ocak 2009
    50 cc motor al ne bizi nede kendini üz......
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

  13. #13

    Üyelik
    29 Nisan 2009
    Şehir
    tekirdağ/çorlu
    Motosikleti
    2011 Honda Cbr 125RR
    ya onlarıda topliolarki hem oldumu vitesli olcak be abicim scoterin zevki yoki ben çoğu abinin dedi gibi dişimi sıkacam gibime gelioyor ama 2 sene geçermi be

  14. #14
    Doobly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2008
    Şehir
    Nilüfer/BURSA
    Motosikleti
    GT250R
    Alıntı serhan123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya onlarıda topliolarki hem oldumu vitesli olcak be abicim scoterin zevki yoki ben çoğu abinin dedi gibi dişimi sıkacam gibime gelioyor ama 2 sene geçermi be
    İyi bir karar vermek üzeresin hem senin hem de ailen için bu karar iyi olur.

  15. #15
    chopper_77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2009
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    MCX 150
    babnın motosikleti ile geçer bana vitesli motor demeyin yaaa :s scooter ı satıcam şimdi vallaha vitesli motorun gözünü seveyim yaaa ama sebradiceğiz başka çare yok

  16. #16

    Üyelik
    10 Ekim 2008
    Motosikleti
    Prelude (Henüz 4 teker)
    Alıntı serhan123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya ben bunları oturup çok düşündüm ama bu merak beni öldürecek motoru vitesten vitese atma zevki warya bitirio beni :D akşam yatarken onu düşünerek yatiom sabah kalkarken bünyem felan motor için idael 64 kg ım ve 1.74 boyum war kafam öle karışıki anlatamam.
    Bence sana alma demek icin artık cok gec...

  17. #17

    Üyelik
    25 Mayıs 2009
    Şehir
    istanbul / Güneşli
    Motosikleti
    Mondial 100 KH
    Alıntı serhan123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk öncelikle S.a ben 13 yaşından beri babamın vitesli motorunu sürüyorum ve beni bu motor hastalığı yakaladı bu sene karar werdim motor alcam 2 aydırda çalııyorum paramı biriktirdim.ama biraz şüpe felan her zaman takıyoruz. yinede siz büyük motorculaın fikrini almak isterim.
    Klavyende V harfi yok mu? Yazı yazamayan motora binse ne olur?

    Yazık size. Önce Türkçe yazmayı öğrenin sonra motor sevdasına kapılın. Yaşınız ufak. Başka sözüm yok.

    Önce eğitim şart.

  18. #18

    Üyelik
    29 Nisan 2009
    Şehir
    tekirdağ/çorlu
    Motosikleti
    2011 Honda Cbr 125RR
    beni anlayan anlar rahat ol sen ilk önce konunun ne amaçla açıldığını anla

  19. #19
    chopper_77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2009
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    MCX 150
    Alıntı gurcangurel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Klavyende V harfi yok mu? Yazı yazamayan motora binse ne olur?

    Yazık size. Önce Türkçe yazmayı öğrenin sonra motor sevdasına kapılın. Yaşınız ufak. Başka sözüm yok.

    Önce eğitim şart.
    pardon ya yanlış foruma girmiş arkadaş türk dil kurmu net forumu arıyordu önce türkçe yazmayı öğren sora motor sevdasına kapıl demişsin fransızlar almanlar falan motosiklet kullanamazlarmı sence zuhaha nasıl isterse öle yazar ne biliyorsu belkide klavyedeki ,V, HARFİNİN TUŞU KIRILMIŞ BOZULMUŞ YA DA PARÇALANMIŞ OLABİLİR SAÇMALAMA ALLAH(C.C.) AŞKINA YAA

  20. #20

    Üyelik
    29 Nisan 2009
    Şehir
    tekirdağ/çorlu
    Motosikleti
    2011 Honda Cbr 125RR
    neyse böle saçma sapan cevaplar gelmeden konuyu kapayalım yorumlar için herkeze çok çok teşekürler çok yardımcı oldunuz ben 2 sene daha dişimi sıkıp eliyeti aldıktan sonra büyük cc bi motor alıp merakımı gideririrm nabalım 2 sene babamızın motoruyla idare edecez zaten motor evde olunca nardeyse hep bende ama yetmio işte :D bide kendi malın olunca başka nese uzatmadan herkeze iyi akşamlar sağ olun.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler