Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

125 ukt

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    kosoval09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2009
    arkadaşlar ben 125 ukt kullanıcısıyım. motor ısınınca debriyajdan ses geliyor. özellikle kalkışlarda debriyajdan sesle birlikte silkeleme yapıyor.
    motor 5000 km de ve 4 kez deriyaj balatası değiştirdim ve bir kez debriyaj komple değişti ama sorun yinede çözülmedi. balatayı değiştirince 150-200 km debriyaj sorunsuz çalışıyor. 200-250 km yaptıktan sonra ses yine başlıyor .
    balata değiştirmekten bıktım 2009 model motor neredeyse her ay balata değişiyor. bilgisi olan varsa bu sorunu nasıl çözerim..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    NX 400
    Ben acemiliğimi bu motorda attığım için ilk balata değişimimi 4500. km'de yaptım, yani biraz erken bitirdim. Sonrakini ise 16.000'de değiştirdim. Bence senin motorun garantiden halledilmesi gereken bir sorunu var. Ne kadar acemi olsan bile böytle balataalrı bozamazsın sanırım. Servise baskı yap, gerekirse başka servise git.

  3. #3
    kosoval09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2009
    arkadaşlar tavsiyeniz için teşekkür ederim. ben nazillide oturuyorum. biliyorsunuz mondial in fabrikası nazillide ve ben bu sorun için fabrikaya bile gittim. orada komple debriyajı değiştirdiler sorun halloldu ama 300 km sonra yine başladı . bunun üzerinden 2 kez daha balataları değiştirdim ama hepsinin ömrü 200 km. motor ısınınca yani 10 km falan gittikten sonra özellikle kalkışlarda debriyaj silkeleme yapıyor. normalde balata bitmiş olsa yolda giderken motor bağırır ve balatanın bittiğini anlarsın ama bunda öyle bir sorun yok. yalnızca ısınınca kalkışlarda ve vites değiştirirken ses yapıyor

  4. #4
    kosoval09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2009
    önceleri servis değiştiriyordu ama son balatayı taktığımda ben koydum..
    10-40 energy premium koydum.
    bende debriyaj yayları ısınınca esnekliğini kaybetmiş olabilir diye yayların altına ikişer tane rondela koydum ama yinede çözemedim.. sizinde fikriniz varsa deneyebilirim. cevabını bekliyorum kardeş

  5. #5
    kosoval09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2009
    Alıntı draggy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yardımların için sağol umarım sorun yağdandır. yağı ve balatayı değiştirince tekrar yazıcam


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)