Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Harbi motorcuya kış kıyamet vız gelir

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    freedom34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2005
    Gülü seven dikenine katlanır misali eksiğim olan gore-tex pantolon, çizme, eldiven ve balaklavayı alıp, montu da çekip çıkıyorum.
    Gore-Tex malzeme gerçekten işini çok güzel yapıyor.. Şirketin önünü su basmış, arabalar kalmaya başlamıştı ve tekerin 2/3'üne kadar gelen sudan bile geçtim.. Yağmur ayrı bir keyif.. E ben sağlam giyinip soğuğu hissetmiyorum bile..
    İnsan yağmurda zaten degansif kullanıyor haliyle (kayar, durmaz vs diye) ama en önemli nokta bence de "GÖRÜNMÜYORUZ".. Aman diyim, full defansif kullanmak lazım..
    Herkese güvenli sürüşler!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2005
    Şehir
    izmir
    arkadaşlar pazar günü 200 km yakın yol yaptık arkadaşlarla şu an grip nezle karışımı bir şey oldum (akşam ayaz a kaldık) yine binerim bu şeytan icadı na .

  3. #23
    EgeKnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2005
    Şehir
    izmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    motorum 4. ayına giriyo 6000 km ye geldi bende her hava koşulunda binmeye çalışıyorum iyi de yol yaptım denebilir ama önemli olan standartlarda kıyafetlerle tedbirli ve bilinçli motor kullanmak bende elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum

  4. #24
    naapsam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2005
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    jınlun 250
    Merhaba. Motoru alalı yaklaşık 1,5 ay oldu. Neredeyse her gün kullanıyorum. Dün de Bursa Yıldırım Motor'da 2000 bakımını yaptırdım. Şimdilik son derece memnunum. Bu 1,5 ay içerisinde güneşli havalar olduğu gibi az yağışlı, çok yağışlı havalar da oldu. Hatta geçen hafta akşam 18:00 sıralarında yolda kar yağışına da yakalandım Yani sözün özü bu alet karlı havalarda da kullanılabiliyor. Kıyafet sorununu çözmeden kötü havalarda yola çıkmamakta fayda var. Önce alt üzt rüzgarlık (yağmurluk) aldım. Normal kıyafetlerimin üzerine giyiyorum ve ne yağmur ne de rüzgarı içime almıyorum. Önceleri botlarımla kullandım fakat ayaklarım ıslanınca bir çift Harley Davidson çizme alarak ayaklarımın ıslanma problemini çözdüm. Ellerime komando eldiveni takıyorum ama ayaz havalarda parmak uçlarım üşüyor ona da başka bir çare bulacağım. Kaskın içine ağızlık takıyorum. Karlı havalar için Yıldırım Motor'un sahibi İsmail bey parmak kalınlığında bir halat alıp bunu arka lastiğe 10-15cm aralıklarla sararsam zincir görevi yapacağını söyledi. henüz test etmedim ama denemeyi düşünüyorum. Bir de buharlanmaya ve yağmur damlalarının yarattığı ışık kırılmasına çözüm bulamadım. Yaz kış demeden kullanan arkadaşlara kolay gelsin. Aman dikkat. Özellikle bazı insanlıktan nasibini almamış sürücüler olduğunu unutmayın.

  5. #25
    super_meke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    varadero
    ben yaz kış motoruma bınıyorum.çünkü motorsuz bır yere gıttıgım zaman içim bir tuhaf oluyor.sankı bır parcam yokmus gıbı veya hayatımda bır terslık varmıs gıbı hıssedıyorum.kiş gunlerı bayagı bı sert ve çetın gecsede tam tesisat ve tam dikkat biniyorum motoruma ozaman lastıklerın kayması harıcınde başka bı problem yasamıyorum. benım ıcın önemlı olan huzurum.motorumla bırlıkte cok huzurlu oluyorum.

  6. #26
    Hebele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2005
    Şehir
    İST.
    Motosikleti
    HONDA CG 125 ES
    arkadaşlar bende bayadan beri motora biniyorum(sene wermek istemiyorum) benimde yamurlu havalarla ilgili bir anım war onu sizinle paylaşmak istedim.
    Birgün işyerinden tam çıkmak üzereyken kışın yağmur yağmaya başladı ama öyle böyle dil gök delinmiş bendede hiç birşey yok kask dışında düşünüyorum ne yapıcam die 1 saat kadar bekledim dinmesini ama boşuna beklemişim baktım böyle olmiyacak gittim şirketin mutfağından çöp poşeti(mavi) aldım ikitane birinden pantolon diğerinden mont yaptım iğne iplik olarakta koli bantı kullandım allahtan kafamda kast wardıda kimse beni görmedi yaa tanıdık biri çık saydı bütün karızma yerlerde hahhahahahah trafiğin ortasında akıp giden mavi bi poşet

  7. #27

    Üyelik
    09 Nisan 2005
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    CBR 125
    soğuğa yiğitlik olmaz.
    Mess with the best, die like the rest.

  8. #28
    kizilderili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mondial 125mt
    bu yazıyı bugün okumak gerçekten tesadüf oldu (02.12.2005)saat 00:30 civarıydı gece moralim bozuktu atladım motora okmeydanı taksim arası bi tur atim dedim bu arada tam şişli civarında yağmurda bastırdı. napalım çıkmıştım bi kere yola gerçektende aynen bahsettiğiniz gibi oldu acayip ıslandım görüş yarıya düştü üşümede cabası bide harbiye müzenin önünde dengeyi kaybettim çok hafif frende neyseki sağ salim tamamladım gezimi herşey çok güzeldi sadece süratle yanımdan geçen kamyonun fırlattığı sular hariç ama ginede döndüğümde artık ıslak ve uykulu biri oldum herkese tavsiye ederim mükemmeldi kısada olsa deneyin derim.

  9. #29
    Hebele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2005
    Şehir
    İST.
    Motosikleti
    HONDA CG 125 ES
    uyardığın için saol ucankut,

  10. #30
    motorkolik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2005
    Motosikleti
    R1 2005 1998 africa twin
    arkadaşlar merhabalar; ben kışın motorsiklet kullanmak konusunda yorum yapmak istiyorum tatlı su motorcusu tuzlu su motorcusu diye bir kavrama katılmıyorum motorsikleti ne amaçla kullandığımız önemli tabiki profesyönel olarak kullanıyorsanız yani bu işten para kazanıyorsanız yapacak birşey yok tabiki kullanacaksınız ama zevk için kullanıyorsanız benim düşüncem katılmayan olabilir saygı duyarım kışın veya yoğun yağışlı havalarda zevk için kullandığımız sevdiğimiz bir aleti ve kendimizi dert ve azap verici durumlara sokmamak. yinede yağışlı havada motorsiklet kullanmayı seven arkadaşlarımıza tavsiye edeceğim en güzel şey trafiğe kapalı veya trafiğin olmadığı alanlarda motorsikletlerini kullanarak zevklerini tatmin etmemeleri mamafi kendinizi üzeceğiniz gibi bizi de kötü haberlerle üzmeyiniz yaz kış kullanaksanızda motorsikletinizi ona göre seçiniz veya birden fazla motorsiklet ediniz ( bütçeniz elveriyorsa) havanın soğuk olması önemli değil yeterki yağış olmasın değilmi. topic te yazan bazı arkadaşlarıma bir atıfta bulunacağım ben piknik motorcusuyumm itiraf ediyorum ama şuna dikkatinizi cekmek isterim siz hiç sarıkamışa piknik yapmaya gittinizmi acaba yada motor hayatınıza başladığınızdan beri 2 cross 1 chopper 2 racing 2 enduro 1 nike bike eskittinizmi 13 yılda 150000 km nin üzerinde yol yaptınızmı türkiyede gezmedik yayla, dağ, ova, göl bıraktınızmı ( km için profesyönel arkadaşları hesaba katmıyorum) işte piknik motorcusu budur sehir içinde hayatında motorsikletiyle 100 km sınırlar içinden cıkmamış motorcuda artık ne diyim delikanlı motorcumudur acaba siz karda da kullanın efem motorunuzu yağmurdada herkese selammmm

  11. #31
    kizilderili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mondial 125mt
    hayatında motorsikletiyle 100 km sınırlar içinden cıkmamış motorcuda artık ne diyim delikanlı motorcumudur acaba siz karda da kullanın efem motorunuzu yağmurdada
    ya bu nedemek şimdi hız yapmakmı delikanlılık oluyo kimse burda bi üstünlükten bahsetmiyor ki sen çıkmıyorsan çıkmaya bilirsin böyle üstünlük taslamak niye neyi ıspatlamaya çalışıyosun anlamadım ben sadece zevk almak için motora binerim altımdaki motor neye izin veriyorsa onu yaparım mondial 125mt le 100km yapcak kadar aptal değilim he uyarın için saol tehlikeli olduğunu bilerek biniyoruz zaten o ayrı konu.

  12. #32
    motorkolik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2005
    Motosikleti
    R1 2005 1998 africa twin
    kizildereli okurken dikkat et sen hız tabelalarını da okuyamazsın böyle bizi üzersin 100 km yol mesafesi olarak yazdım ben 100 km/h yatmadım onun için istersen scootere bin motor tipiyle motorcu olunmaz zatennn boşuna sitem etme bana yanlış anlamışsın.

  13. #33
    motorkolik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2005
    Motosikleti
    R1 2005 1998 africa twin
    yukarıda yazdığıma bi cevap yaz lütfen çünkü sinirlendim ben kimseye üstünlük taslayan birisi değilim gayet yumuşak bir yorum yazdım sadece üstelik piknik motorcusu olduğumuzu da kabul ettik üstelik 125 cc motorla her istedğin yere gidersin bak şöyle bir söz var kaplunmağa yavaş gider ama uzun gider zaten bende uzun yolda 100 km/h üzerine cıkmam yoksa uzun binemezsin

  14. #34
    mercuryhepat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mecbuen-kafesci-73 merso ile...
    her türlü hava koşulunda, her türlü yolda motor kullanmaktan inanılmaz zevk alıyorum, yagmur-çamur..ki özellikle çamur.off offf daha ne isterim. tabi azami dikkat kabiliyetine ve dengesine güvenenlerin işi bu.ha bir de gerekli techizatla.yeni motorcular aman dikkat!!
    I\\´m / I can !!


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler