Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

sıfır km "SYM WOLF 125 CLASSİC" 2000 TL ye alınırmı???

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    Alıntı twona adlı üyeden alıntı Mesajı göster


    1. ben aldığım motorla ilgili alın yada almayın diye bir yorum yapmadım, konuyu oku üşenme ve sonra cvp yaz.

    2. kymco neden çin malına girmiyor demişsin, hemen anlatayım kısa bir şekilde. kymco dünyanın en büyük scooter üreticisidir ve taiwan malıdır, aklının almayacağı kalitede 100 bin km garantili scooter lar üretir. çinle uzaktan yakından ilişkisi yoktur.

    3. hiç bir kymco modelinin statör konjektör beklediğini görmedim, bunu nerden çıardın anlam veremedim.

    4. bilgi sahibi olmadan fikiri sahibi olan arkadaşlarıma üzülüyorum demem işte bu yüzdendi! sen kymco nun hakkında hiç bişey bilmiyorsun ama çok rahat bir şekilde fikir yürütüyosun yazık! önce araştır, oku sonra mok at!!!

    5. benim burda bahsettiğim motor sym wolf 125 tir ve şu an senin kullandığın çekik gözlü kopya motorundan hem daha ucuz, hemde çok ama çooooooook kalitelidir. yani kendi kullandığım motoru değil başka bir markanın başka bir modeli hakkında yorum yaptım.

    6. ben bu forumda olduğum sürece motorcu arkadaşları çin malı motor almamaları hakkında hep uyaracağım, o yüzden buna alış bence!
    Kymco hakkında bilgi sahibi olmadığımı ve neden böyle düşündüğümü söyledim! Ortada Mok atma falan yok! Kymco hakkında hiçbir bilgim olmadığınıda söyledim,
    sym nin de ne olduğunu biliyorum, modellerinde seramik silindir kullanıyor hatta hd 200modeli 5000km lik yarışta birinci oldu. Amacımın sataşmak olmadığını da söyledim çünkü karşımda ne tip bir insan olduğunu bilmiyorum. Benim kullandığım motorum neyin kopyası olduunu da gösterirsen(puma da yaptığın gibi) bende merak ediyorum iyilik yapmış olursun........

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:08 ----------

    unutmadan, mesele parça beklemek değil. Yamaha da parça bekletiyor, bekleriz! 80lira verip statör ve konjektör getirtiyosun ve gelen ORJINAL (?) parçalar motoruna uymuyor!
    112ciyiz


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Sn Atahualpa,

    Malesef üretim yeri konusu Taiwan resmi olarak Çin'e bağlıdır diyerek geçilecek bir konu değil. Bursa'nın İskenderi nasıl ki sokakta yarım ekmeği 3 TL'ye satılan İskender ile aynı değil o da öyle birşey. Sonuçta her ikisi de Türkiye'de üretiliyor. O yüzden Taiwan'ın yıllardır kendini ispatlamış markalarını, Çin'de yüzlercesi bulunan uyduruk motorlar ile aynı kefeye koymamak lazım. Çin motorlarının da gayet iyi olanları var ve istenilen kalite neyse ona göre üretim yaptıkları doğru. Ancak şu anda piyasadaki modeller içerisinde en kaliteli Çin malı motor bile SYM ve Kymco modellerinin yanından geçemiyor.

    Not: Çin malı derken Çin'de üretim yapan Japon markalarını kastetmiyorum.

  3. #63
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Ocak 2011
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Alıntı Atahualpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön yargı her daim kötüdür. Adam gibi incelemeden yazmak da kötüdür. Taiwan nedir ? Bknz: Çin Halk Cumhuriyetine bağlı bir adadır Taiwan. Dünyada sadece 25 ülke taiwan ı tanımaktadır. Taiwan lıların %98 i de Han Çinlileridir. Yani taiwan malı dediğin şey de bal gibi bir çin malıdır. Üretiminde kullanılan malzemenin %90ı çin ana karasında üretilir.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Tayvan

    Çin malları kötü değildir. Bu bir genellemedir. Kötü çin malı vardır. Bu bir tespittir. Çin malı 250cc bir motosiklete tutup da 5000TL verdiğinizde onun 8000 lik bir taiwan ya da 12000lik bir Japon muadili gibi bir hizmet, performans vermesini beklerseniz suküt-u hayale uğrarsınız. Onu bir japon gibi canınını çıkararak kullanırsanız gene suküt-u hayale uğrarsınız. Ne aldığınızı ne kadar verdiğinizi bilip, yani bilinçli olarak haddinizi bilerek bu aletleri kullanırsanız sadece buji lastik ve yağ değiştirip 20 de görürsünüz 30.000km de. Ben ve çevremdekiler bir çok insan gibi.

    Ve unutmayın bu çin malları; bu memlekete girmese idi, bu memleketteki insanların büyük çoğunluğu motosiklet kullanmayı ancak rüyalarında görürlerdi. Canım yurdumdaki vergi politikaları nedeni ile.
    Hala daha Taiwan'la Çin'i karıştırıyosunuz.Kymco piyasaya 100 bin km gider sloganıyla çıktı ama insanlar bunu 100 bin km garantisi olarak algılayıp arıza durumunda mahkemeye verebilirler düşüncesiyle slogan yumuşatıldı.Şimdiki slogan "100 bin km keyfini sürün".Bu sözü de boşuna söylemiyolar.Türkiyedeki bütün kymco sahipleri çok memnun motorlarından.Yıllarca kullanıp bir vidası bile gevşememiş kymco'lar var.Kymco markası çok çeşitli ürün yelpazesiyle uygun fiyatlarıyla scooter konusunda dünyada bir numara.Hala daha kymco'yu tanımayanlara duyurulur.

  4. #64
    twona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2006
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    Yamaha XMAX 400 & Bajaj BOXER 150
    bizim insanımız işi çok iyi bilir, konunun istediği yerinden istediği kısmı cımbızla çekip laf cambazlığı yapar. taiwanda yapılan bir motorun çin malı olduğunu söyleyip bunuda taiwanın çine bağlı olduğunu söyleyerek ispat edip kabul ettirmeye çalışan zihniyete sadece gülüyorum. 3-5 bin tl verip regal alan, kanuni alan, mondial alaan arkadaşlarımız pişman olduklarında ve hata yaptıklarını anladıklarında böyle komik mok atmalarla diğer markalarıda "onlar çin malı değilmi sanki" diyerek motorlarını savunurlar.

    1. taiwan malı demek kesinlikle çin malı demek değildir, taiwanda dünyanın en kaliteli scoter markaları içerisindedir, eksiği yoktur fazlası vardır, çinle uzaktan yakından alakası yoktur.

    2. çin malı ile çinde üretim yapılması kesinlikle ayrı şeylerdir. örneğin honda cbf, yada bir sony ps3 yada x isimli dev bir marka çindeki fabrikasında ürün imalatı yada montajı yapar. bu çin malı demek değildir! toyota otomobller toyotasa bünyesinde burda montaj oluyor yada toyotanın tr deki bir fabrikasınsa üretilince toyota türk malımı oluyor??? örnekler çoğaltılabilir.

    3. bana bir tane çin malı motor gösterirmisin tavsiye ettiğim sym wolf 125 ten daha daha kaliteli ve sorunsuz olsun.

    4. yine söylüyorum, çin malı alıp paranızı sokağa atmayın paranıza yazık...

    5. imza signatürüme bakarsan 1 tane bile çin malı motora binmediğimi görürsün, ve kullandığım bir çok motoruda çin malı fiyatına aldım. yani herkes çin malı sayesinde motor sahibi oldu lafını, herkes çin malı yüzünden dert sahibi oldu ve ortalık 3-5 yaşında tamirhanelere terk atılmış yada bir kenara atılmış hurda motorlarla doldu olarak değiştirmekte fayda görüyorum. herhangi bir iş için bir motorcuya gitsem bu uyduruk çinliler yüzünden tamircide yer bulamıyosunki işin halledilsin. çocuk motor almış 5 gün olmuş içinde yağ yok, yazık! usta bile şaşkın, ama adam hayatından memnun çünkü çinler sayesinde servisten çok iyi para kazanıyor.

    6. birde bu yağını suyunu koy, fazla zorlama senelerce sorunsuz bin tribine çok gülüyorum. her motorun yağına vesairesine dikkat etmek lazım bu doğru ama zorlamadan bin, onu yapma , yok efendim aldığın motor kadar bin o zaman sorun çıkarmıyor kadar saçma bir savunma ve kendini avutma şekli olamaz. sanki her çin motoru alan yağsız, susuz, dağ tepe bayır kullanıp arkasına 3 kişi alıp sürekli dip gaz gidiyor öyle sorun çıkıyor. ne derseniz diyin bu motorlar ne yazıkki çok kalitesiz ne yaparsan yap sürekli sorun çıkarır.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:22 ----------

    ne zamanki çinliler gerçekten kaliteli bir motor yapar ve kendini soronsuz olduğu şeklinde kanıtlar, işte o zaman çin malıda kullanılır derim ama şu an için asla bunu söylemem...

  5. #65
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    Alıntı twona adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    5. benim burda bahsettiğim motor sym wolf 125 tir ve şu an senin kullandığın çekik gözlü kopya motorundan hem daha ucuz, hemde çok ama çooooooook kalitelidir.

    windy s hangi motorun kopyası? bir açıklama bekleniyor!!!!
    112ciyiz

  6. #66

    Üyelik
    27 Kasım 2008
    sym süper dir hele bu fiyata yağda yakmıyor cbf 150 gibi

  7. #67
    Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Izmir
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Alıntı twona adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    6. birde bu yağını suyunu koy, fazla zorlama senelerce sorunsuz bin tribine çok gülüyorum. her motorun yağına vesairesine dikkat etmek lazım bu doğru ama zorlamadan bin, onu yapma , yok efendim aldığın motor kadar bin o zaman sorun çıkarmıyor kadar saçma bir savunma ve kendini avutma şekli olamaz. sanki her çin motoru alan yağsız, susuz, dağ tepe bayır kullanıp arkasına 3 kişi alıp sürekli dip gaz gidiyor öyle sorun çıkıyor. ne derseniz diyin bu motorlar ne yazıkki çok kalitesiz ne yaparsan yap sürekli sorun çıkarır.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:22 ----------

    ne zamanki çinliler gerçekten kaliteli bir motor yapar ve kendini sorunsuz olduğu şeklinde kanıtlar, işte o zaman çin malıda kullanılır derim ama şu an için asla bunu söylemem...
    Ne kadar ukala ve ne kadar kendini bilmez yanıtlar böyle bunlar ? Arkadaşım, Taiwan çin in bir eyaletidir. Ve orada üretilen her şey de çin malı kapsamına girer mi girer ? Nokta tartışması yoktur bunun. Her çin malı kötü değildir. Kötü çin malları vardır diyoruz değil mi ? Adamların üretimlerinin sınıf sınıf olduğunu cümle alem biliyor bir sen bilmiyorsun sanırım. Aynı malın 1 liralık modeli de var 10 liralık modeli de.

    Matematiğin de yok galiba senin; ne yazmışız verdiğin paranın karşılığını veriyor diyoruz bu aletler. 4-5 bin liralık üründen 8-10bin lik performans mı bekliyorsun ? Senin yeteri kadar paran olabilir çin harici ürünlere verecek kadar. Ancak olmayan insanları da bu şekilde küçümsemeye hakkın yok.

    Hem yalan borcumuz mu var sana yahu. Bahsettiğimiz şekilde kullanıp on binlerce kilometre sorunsuz çalışan Kanuni de var Regal de Keeway de, Zealsun da. Sürekli sorun çıkarır dediğin Regallerden birini ben kullanıyorum 98 F650 nin yanında mesela. 5 yılda bir tek radyatörünü ve far ampulünü değiştirdim. Standart bakım haricinde. Hemen her gün de km si artıyor, yaz kış kullanılıyor yatmıyoruz tatlı su motorcuları gibi. Ki ne diyorum sana çevremde de en az 10 kişi sayarım bu şekilde. Yok ama; sana göre bunlar sürekli problem çıkarıyor. Şu da var tabi, şanzımanı problemli regalleri de biliyorum alınır alınmaz dağılan. Ben ne aldığımı biliyorum kısacası. Uçmuyorum bu 250 lik cruiser japon muadilleri kadar iyi diye.
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

  8. #68
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    Alıntı acun0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sym süper dir hele bu fiyata yağda yakmıyor cbf 150 gibi
    cbf 150 kaç cc yağ yakıyor? mesela hiç durmadan 200 km gitsem ve bu şekilde 2000km yi tamamlasam, benim için yağ değiştirme zamanı gelmiştir. Buraya kadar başka bir yağ ekleme vs yapmak gerekr mi? Demek istediğim yağ seviyesi o kadar düşüyür mu?

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:07 ----------

    Alıntı Atahualpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne kadar ukala ve ne kadar kendini bilmez yanıtlar böyle bunlar ? Arkadaşım, Taiwan çin in bir eyaletidir. Ve orada üretilen her şey de çin malı kapsamına girer mi girer ? Nokta tartışması yoktur bunun. Her çin malı kötü değildir. Kötü çin malları vardır diyoruz değil mi ? Adamların üretimlerinin sınıf sınıf olduğunu cümle alem biliyor bir sen bilmiyorsun sanırım. Aynı malın 1 liralık modeli de var 10 liralık modeli de.

    Matematiğin de yok galiba senin; ne yazmışız verdiğin paranın karşılığını veriyor diyoruz bu aletler. 4-5 bin liralık üründen 8-10bin lik performans mı bekliyorsun ? Senin yeteri kadar paran olabilir çin harici ürünlere verecek kadar. Ancak olmayan insanları da bu şekilde küçümsemeye hakkın yok.

    Hem yalan borcumuz mu var sana yahu. Bahsettiğimiz şekilde kullanıp on binlerce kilometre sorunsuz çalışan Kanuni de var Regal de Keeway de, Zealsun da. Sürekli sorun çıkarır dediğin Regallerden birini ben kullanıyorum 98 F650 nin yanında mesela. 5 yılda bir tek radyatörünü ve far ampulünü değiştirdim. Standart bakım haricinde. Hemen her gün de km si artıyor, yaz kış kullanılıyor yatmıyoruz tatlı su motorcuları gibi. Ki ne diyorum sana çevremde de en az 10 kişi sayarım bu şekilde. Yok ama; sana göre bunlar sürekli problem çıkarıyor.
    offf bu sağlam geldi
    112ciyiz

  9. #69

    Üyelik
    27 Kasım 2008
    cbf 150 yağı yakmasındaki neden malzeme kalitesi zayıf bir silindir 100 tl gibi bir rakama yani çin menşeli motorlar gibi ucuz malzemeden yapılmasından dolayı. hadi eksilen yağı koydun ama bir süre sonra motor içi gürültü ses eksantirik zinciri uzaması gibi bir sürü sorun.
    cbf 150 ye verilen para yazıktır. sadece kullanıcı olan ve gerçekleri yazan metehan nikli üyenin yazılarına dikkat et.

  10. #70
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    Alıntı acun0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf 150 yağı yakmasındaki neden malzeme kalitesi zayıf bir silindir 100 tl gibi bir rakama yani çin menşeli motorlar gibi ucuz malzemeden yapılmasından dolayı. hadi eksilen yağı koydun ama bir süre sonra motor içi gürültü ses eksantirik zinciri uzaması gibi bir sürü sorun.
    cbf 150 ye verilen para yazıktır. sadece kullanıcı olan ve gerçekleri yazan metehan nikli üyenin yazılarına dikkat et.
    ben anlatamadım galiba bunları söylediğinize göre biliyorsunuzdur diye soruyorum: bu kullanım şartlarında 2000km'de ne kadar(kaç cc) yağ yakar, yağ değişiminden önce müdehale etmek gerekirmi?? yağ eklemek gerekirse sıkıntılı, yok o kadar da eksiltmiyorsa çok da farketmez.
    112ciyiz

  11. #71

    Üyelik
    27 Kasım 2008
    (mobıle 15/50)2000 km de 400 gr yağ eksilmiş olan arkadaşlar var. zaten 1 lt yağ alıyor. eklemek yada az yağla çalışması size kalmış

  12. #72
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Ocak 2011
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben anlatamadım galiba bunları söylediğinize göre biliyorsunuzdur diye soruyorum: bu kullanım şartlarında 2000km'de ne kadar(kaç cc) yağ yakar, yağ değişiminden önce müdehale etmek gerekirmi?? yağ eklemek gerekirse sıkıntılı, yok o kadar da eksiltmiyorsa çok da farketmez.
    CBF150 hiç bir zaman aniden yağı eksiltip motorun kitlenmesine sebep olmaz.30 bin km'den sonra (belki 50 bin de olabilir) yavaş yavaş eksiltmeye başlar ve sinyal verir.Git gide eksiltme artınca artık gerekli değişimlerin yapılma zamanı gelmiştir.Ama uygun fiyata motoru komple yenilersiniz ve yolunuza devam edersiniz.Benim xcitingimin iki lastiğini değiştirdiğim fiyata siz cbf150'nin komple motorunu yenilersiniz.CBF150 ekonomik üretilmiş bir motordur.Bu yüzden motor parçalarının belli bir ömrü var.Ömrünü doldurunca çok uygun bir fiyata yenilemeye gidilebilir.Eğer kurye değilseniz ve keyfi kullanıyorsanız 3-5 sene gezdikten sonra motoru yenilemeye gitmek hiç de pahalı bir masraf değil.Alın ve gönül rahatlığıyla binin.Şimdiye kadar kimseyi yolda bırakmamış bir motordur.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:47 ----------

    Alıntı Atahualpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne kadar ukala ve ne kadar kendini bilmez yanıtlar böyle bunlar ? Arkadaşım, Taiwan çin in bir eyaletidir. Ve orada üretilen her şey de çin malı kapsamına girer mi girer ? Nokta tartışması yoktur bunun. Her çin malı kötü değildir. Kötü çin malları vardır diyoruz değil mi ? Adamların üretimlerinin sınıf sınıf olduğunu cümle alem biliyor bir sen bilmiyorsun sanırım. Aynı malın 1 liralık modeli de var 10 liralık modeli de.

    Matematiğin de yok galiba senin; ne yazmışız verdiğin paranın karşılığını veriyor diyoruz bu aletler. 4-5 bin liralık üründen 8-10bin lik performans mı bekliyorsun ? Senin yeteri kadar paran olabilir çin harici ürünlere verecek kadar. Ancak olmayan insanları da bu şekilde küçümsemeye hakkın yok.

    Hem yalan borcumuz mu var sana yahu. Bahsettiğimiz şekilde kullanıp on binlerce kilometre sorunsuz çalışan Kanuni de var Regal de Keeway de, Zealsun da. Sürekli sorun çıkarır dediğin Regallerden birini ben kullanıyorum 98 F650 nin yanında mesela. 5 yılda bir tek radyatörünü ve far ampulünü değiştirdim. Standart bakım haricinde. Hemen her gün de km si artıyor, yaz kış kullanılıyor yatmıyoruz tatlı su motorcuları gibi. Ki ne diyorum sana çevremde de en az 10 kişi sayarım bu şekilde. Yok ama; sana göre bunlar sürekli problem çıkarıyor. Şu da var tabi, şanzımanı problemli regalleri de biliyorum alınır alınmaz dağılan. Ben ne aldığımı biliyorum kısacası. Uçmuyorum bu 250 lik cruiser japon muadilleri kadar iyi diye.
    Cahilliğinizde ısrar ediyosunuz.Taiwan çinin eyaleti değil ayrı bir ülkedir.Sizin söylediğiniz çin'le kore'yi bir tutmaya benzer.Kore de çinin çıkıntısı olan bir bir yarımada ülkesi.Hyundai ile çin malı arabaları bir tutabilir misiniz?Hyundai Türkiye'nin ve dünyanın en çok satan otomobil firmalarından biri.Citroen , pejo toplasan 10 bin satamamış ama hyundai accent'le getzi toplasan 50 bin satmış geçen yıl Türkiyede.

    Bugün ikinci el bir kymco , sym veya cbf150 fiyatına sıfır çin malı motorlar alınabiliyo.Ama ikinci el alınan kaliteli motor çin mallarından 3 kat fazla problem çıkarmadan kullanılabiliyo.Yolda kalma derdi yok.

  13. #73

    Üyelik
    27 Kasım 2008
    cbf 150 motorum olacak yağ eksiltiyor diye ikide bir yağ koy tamamla gibi can sıkıcı şeylerle uğraşmak istemem
    artı yeniden motor yapılınca ojınal civatalarda izler yada yalama takılan civatalarla uğraşmak onları öyle görmek ve sırf zevk için aldığım bir motorda
    düşünmesi bie iğrenç illa gücüm o kadarsa ybr alırım en azında 100 binde oluyor bu işler 50 bin olunca satarım

  14. #74
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Ocak 2011
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Alıntı acun0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf 150 motorum olacak yağ eksiltiyor diye ikide bir yağ koy tamamla gibi can sıkıcı şeylerle uğraşmak istemem
    artı yeniden motor yapılınca ojınal civatalarda izler yada yalama takılan civatalarla uğraşmak onları öyle görmek ve sırf zevk için aldığım bir motorda
    düşünmesi bie iğrenç illa gücüm o kadarsa ybr alırım en azında 100 binde oluyor bu işler 50 bin olunca satarım
    Hergün yağını kontrol etmiceksin ki.Onu anlatmaya çalışıyorum.Bin kilometrede bir kontrol etsen yeter.CBF150 sinyal vermeden aniden yağlamayı kesip motoru eline aldıran bir motor değil.Hatta 2 bin kilometrede bir yağ değişimi sırasında bile eksiltmenin boyutu ölçülebilir.40 bin kilometreye kadar da korkulacak bir durum olması çok zor.O da ortalama bir motosiklet kullanıcısı için 4 yıl eder.Ben 15 binde sattım ama gram yağ eksilmesi yoktu.Yani illa ki yağ eksiltecek diye bi durum da yok.Adam düzgün kullanır 100 bin gider.

    YBR ile dağ bayır gezebiliyo musun?Mahalle arası cadde motoru.CBF150'nin konforu rahatlığı var mı?Hem ybr 100 bin gidene kadar başka ne masraflar açacak bakalım.CBF150'nin adı çıkmış sadece.YBR'nin motor ömrü daha fazla olsa da cbf dururken yüzüne bile bakmam.Burda hondaya muhalefet yapayım derken cbf150'nin adını kötüye çıkararak insanları soğutuyosun ve böyle güzel bir motordan insanları mahrum ediyosun.

  15. #75
    twona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2006
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    Yamaha XMAX 400 & Bajaj BOXER 150
    Alıntı Atahualpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne kadar ukala ve ne kadar kendini bilmez yanıtlar böyle bunlar ? Arkadaşım, Taiwan çin in bir eyaletidir. Ve orada üretilen her şey de çin malı kapsamına girer mi girer ? Nokta tartışması yoktur bunun. Her çin malı kötü değildir. Kötü çin malları vardır diyoruz değil mi ? Adamların üretimlerinin sınıf sınıf olduğunu cümle alem biliyor bir sen bilmiyorsun sanırım. Aynı malın 1 liralık modeli de var 10 liralık modeli de.

    Matematiğin de yok galiba senin; ne yazmışız verdiğin paranın karşılığını veriyor diyoruz bu aletler. 4-5 bin liralık üründen 8-10bin lik performans mı bekliyorsun ? Senin yeteri kadar paran olabilir çin harici ürünlere verecek kadar. Ancak olmayan insanları da bu şekilde küçümsemeye hakkın yok.

    Hem yalan borcumuz mu var sana yahu. Bahsettiğimiz şekilde kullanıp on binlerce kilometre sorunsuz çalışan Kanuni de var Regal de Keeway de, Zealsun da. Sürekli sorun çıkarır dediğin Regallerden birini ben kullanıyorum 98 F650 nin yanında mesela. 5 yılda bir tek radyatörünü ve far ampulünü değiştirdim. Standart bakım haricinde. Hemen her gün de km si artıyor, yaz kış kullanılıyor yatmıyoruz tatlı su motorcuları gibi. Ki ne diyorum sana çevremde de en az 10 kişi sayarım bu şekilde. Yok ama; sana göre bunlar sürekli problem çıkarıyor. Şu da var tabi, şanzımanı problemli regalleri de biliyorum alınır alınmaz dağılan. Ben ne aldığımı biliyorum kısacası. Uçmuyorum bu 250 lik cruiser japon muadilleri kadar iyi diye.
    ben kime ne anlatıyorumki, bu işler biraz kapasite ve bilgi meselesi. sen tiwan malına yani sym, ve kymco ya çin malı diyorsan sen motosikletin ne yazıkki m sinden anlamayan birisin. sayfalarca yazıp anlatmaya çalıştım, çin malı nedir, çinde üretilen herşey çin malımıdır diye, ama insanın fikri sabit olunca ne yazıkki anlayamıyor.

    ukala değilim ama bildiğim konuda konuşurum, benim bu konuda israrcı olmam ve fikirlerimi açıkca söylemem senin için ukalalık olabilir.

    bana 1 tane çin malı motor markası sölermisin kendini dünyaya ispatlamış, motor caimasında kendini kabul ettirmiş tek 1 tane marka ve model istiyorum1 ama yok.

    dostum bana ukala diyebilirisin ama ben seninle tartışmam çünkü olmana daha çok var yani ben ukalaysam kusura bakma sende çok cahilsin. taiwan ürünlerine israrla çin malı diyen biri ile tartışmak bana yakışmaz. sen olaylara kendi küçük pencerenden bak.

    arkadaşlar yine sölüyorum, 3-5 kuruş az diye gidip çin malı motor almayın lütfen, motorculuktan soğumayın, paranız boşuna gitmesin. araştırın okuyun takip edin, her markada kampanya ödeme kolaylığı yada 2. elde temiz motorlar oluyor.

    ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim

  16. #76
    Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Izmir
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Alıntı AmonRA34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBF150 hiç bir zaman aniden yağı eksiltip motorun kitlenmesine sebep olmaz.30 bin km'den sonra (belki 50 bin de olabilir) yavaş yavaş eksiltmeye başlar ve sinyal verir.Git gide eksiltme artınca artık gerekli değişimlerin yapılma zamanı gelmiştir.Ama uygun fiyata motoru komple yenilersiniz ve yolunuza devam edersiniz.Benim xcitingimin iki lastiğini değiştirdiğim fiyata siz cbf150'nin komple motorunu yenilersiniz.CBF150 ekonomik üretilmiş bir motordur.Bu yüzden motor parçalarının belli bir ömrü var.Ömrünü doldurunca çok uygun bir fiyata yenilemeye gidilebilir.Eğer kurye değilseniz ve keyfi kullanıyorsanız 3-5 sene gezdikten sonra motoru yenilemeye gitmek hiç de pahalı bir masraf değil.Alın ve gönül rahatlığıyla binin.Şimdiye kadar kimseyi yolda bırakmamış bir motordur.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:47 ----------



    Cahilliğinizde ısrar ediyosunuz.Taiwan çinin eyaleti değil ayrı bir ülkedir.Sizin söylediğiniz çin'le kore'yi bir tutmaya benzer.Kore de çinin çıkıntısı olan bir bir yarımada ülkesi.Hyundai ile çin malı arabaları bir tutabilir misiniz?Hyundai Türkiye'nin ve dünyanın en çok satan otomobil firmalarından biri.Citroen , pejo toplasan 10 bin satamamış ama hyundai accent'le getzi toplasan 50 bin satmış geçen yıl Türkiyede.

    Bugün ikinci el bir kymco , sym veya cbf150 fiyatına sıfır çin malı motorlar alınabiliyo.Ama ikinci el alınan kaliteli motor çin mallarından 3 kat fazla problem çıkarmadan kullanılabiliyo.Yolda kalma derdi yok.
    Arkadaşım halen araştırmadan verdiğim linki en azından incelemeden konuşuyorsun. Kore bütün dünya tarafından tanınmış bir ülkedir ve insanlarının çinliler ile bir alakası yoktur. Hyundai ne alaka ? Hyundai Kore Firmasıdır bunun konumuzla ilgisi ne ? Hyosung ile kıyaslıyor muyuz herhangi bir çin motorunu otomobilini kıyaslayalım.

    Taiwan ı sadece 25 ülke tanır dünyada. Bunlardan biri de biziz. Hindiçin, Indochina, Cumhuriyetçi Çin ? Biraz daha veri ister misin araştırmak için? Ve insanlarının %98i çinlidir. Biraz ışık yandı mı bir yerlerden. Bak elinin altında Google var madem okumamışsın bu yaşa kadar aç bi arat. Taiwan malı ile aynı fiyat olan bir Çinli motosiklet gösterebilir misin bana ayrıca ?

    @twona

    Dünyanın en büyük motosiklet fabrikasının nerede olduğunu, nerelere kimlere satış ve üretim yaptığını incelersen Çin in bu işte neden en büyük üretici olduğunu anlarsınız. Ancak kafa basmıyor tabi. Burada fiyat/performans dan üstüne basa basa bahsettiğimizden. Analitik zeka herkesin sahip olabileceği bir yeti değildir elbette. Zamanla yaş ilerledikçe gelişir endişeye mahal yok

    Taiwan üretimi motorlar kötü dedik mi ?
    Çin malları süper hiç sorun çıkarmıyor dedik mi ?
    Çin mallarına verdiğiniz para kadar performans alırsınız dedik mi ?

    Ee bunların hangisi yanlış ? Neyi tartışıyorsunuz ? Burada Fiyat/performans kriterinden bahsediyoruz.
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

  17. #77
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    aslında şöyle birşey var kimse de buradan duyduklarına göre gidip motor almıyor, en azından almaması lazım. Belki etkileniyordur, kullanıcılarının yaşadığı sorun ve deneyimlere bakıyordur o kadar. öyle de olması gerek. CBF 150 topic'ine gidin motor göklerde, ybr yada apachi topic'ine gidin cbf150 nin yüzüne bakan yok. Ben insanların kullanmadığı ürünler hakkında yorum yapmasına karşıyım.
    "1 tane bile çinli motor kullanmamış olanlar" çok güvendikleri japonlarıyla gece23:00da hiç düşünmeden 400 km lik yola çıkabilirler mi acaba? ondan sonra "Anlat bakalım o marka nasılmış bilelim" dediğimizde mok atma derler, daha lafı bitirmeden üstüne oturmadığı motora çinli, taklit derler.

    Sıradaki motorum ya CBF 150 olacak yada windy s 150.
    cbf nin farları gaz açınca yanıyormuş olsun xenon takacağım, ayak marşı yokmuş olsun vurdururz. cbf 150 nin yağ yakma konusunda o kadar da problem olmadığını düşünüyorum çünkü forumda aynı motordan ikinci kez alanlar var. Düşünsene motorun bakımlarını ihmal etmiyosun, rodajına dikkat ediyosun, yağ değişiminde hoop 600cc yağ çıkıyor, ben o motoru alırım fabrikanın kapısına çarparım.
    112ciyiz

  18. #78
    Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı acun0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf 150 motorum olacak yağ eksiltiyor diye ikide bir yağ koy tamamla gibi can sıkıcı şeylerle uğraşmak istemem
    artı yeniden motor yapılınca ojınal civatalarda izler yada yalama takılan civatalarla uğraşmak onları öyle görmek ve sırf zevk için aldığım bir motorda
    düşünmesi bie iğrenç illa gücüm o kadarsa ybr alırım en azında 100 binde oluyor bu işler 50 bin olunca satarım
    cbf 150 kadar baışna taş düşer bi gün inş :D çok fazla abartıyorsun
    Alıntı AmonRA34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hergün yağını kontrol etmiceksin ki.Onu anlatmaya çalışıyorum.Bin kilometrede bir kontrol etsen yeter.CBF150 sinyal vermeden aniden yağlamayı kesip motoru eline aldıran bir motor değil.Hatta 2 bin kilometrede bir yağ değişimi sırasında bile eksiltmenin boyutu ölçülebilir.40 bin kilometreye kadar da korkulacak bir durum olması çok zor.O da ortalama bir motosiklet kullanıcısı için 4 yıl eder.Ben 15 binde sattım ama gram yağ eksilmesi yoktu.Yani illa ki yağ eksiltecek diye bi durum da yok.Adam düzgün kullanır 100 bin gider.
    usta bırak acun0 nickli kişi honda düşmanı olarak bilinir kendi allahtan bi kere cbf 250 almış o gün bugundur yukiyi bile hondadan daha kaliteli görüyor galiba
    YBR ile dağ bayır gezebiliyo musun?Mahalle arası cadde motoru.CBF150'nin konforu rahatlığı var mı?Hem ybr 100 bin gidene kadar başka ne masraflar açacak bakalım.CBF150'nin adı çıkmış sadece.YBR'nin motor ömrü daha fazla olsa da cbf dururken yüzüne bile bakmam.Burda hondaya muhalefet yapayım derken cbf150'nin adını kötüye çıkararak insanları soğutuyosun ve böyle güzel bir motordan insanları mahrum ediyosun.
    Alıntı AmonRA34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBF150 hiç bir zaman aniden yağı eksiltip motorun kitlenmesine sebep olmaz.30 bin km'den sonra (belki 50 bin de olabilir) yavaş yavaş eksiltmeye başlar ve sinyal verir.Git gide eksiltme artınca artık gerekli değişimlerin yapılma zamanı gelmiştir.Ama uygun fiyata motoru komple yenilersiniz ve yolunuza devam edersiniz.Benim xcitingimin iki lastiğini değiştirdiğim fiyata siz cbf150'nin komple motorunu yenilersiniz.CBF150 ekonomik üretilmiş bir motordur.Bu yüzden motor parçalarının belli bir ömrü var.Ömrünü doldurunca çok uygun bir fiyata yenilemeye gidilebilir.Eğer kurye değilseniz ve keyfi kullanıyorsanız 3-5 sene gezdikten sonra motoru yenilemeye gitmek hiç de pahalı bir masraf değil.Alın ve gönül rahatlığıyla binin.Şimdiye kadar kimseyi yolda bırakmamış bir motordur.
    aynen kimi bırakmış yolda yağ sorunundan 3gün önce yeni gri kasa bi cbf 150 gördüm kuryenin birinde martın 3ünde selçuk ecza deposu almış ogunden bugune 6bin km yapmış bu motor yağ yakmaz diyor eskisinden daha iyi diyor
    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:47 ----------



    Cahilliğinizde ısrar ediyosunuz.Taiwan çinin eyaleti değil ayrı bir ülkedir.Sizin söylediğiniz çin'le kore'yi bir tutmaya benzer.Kore de çinin çıkıntısı olan bir bir yarımada ülkesi.Hyundai ile çin malı arabaları bir tutabilir misiniz?Hyundai Türkiye'nin ve dünyanın en çok satan otomobil firmalarından biri.Citroen , pejo toplasan 10 bin satamamış ama hyundai accent'le getzi toplasan 50 bin satmış geçen yıl Türkiyede.

    Bugün ikinci el bir kymco , sym veya cbf150 fiyatına sıfır çin malı motorlar alınabiliyo.Ama ikinci el alınan kaliteli motor çin mallarından 3 kat fazla problem çıkarmadan kullanılabiliyo.Yolda kalma derdi yok.
    metehan abide şikayetleri var ama 130kilo 1.91 boyunda olmasına rahmen ve dikkat ederseniz 130km videoalrı var yani motoru oturuyor ona bile 40bin km gitmiş bi motordur çok harika değildir ama sınıfının en konforlu en uzun yola gelen en az vibrasyonlu aletidiir her keyfinde bi bedeli vardır al ybr motorun sağlamo lsun ama konfordan mahrum ol özellikle yeni esd ler
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

  19. #79
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Ocak 2011
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Alıntı Atahualpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım halen araştırmadan verdiğim linki en azından incelemeden konuşuyorsun. Kore bütün dünya tarafından tanınmış bir ülkedir ve insanlarının çinliler ile bir alakası yoktur. Hyundai ne alaka ? Hyundai Kore Firmasıdır bunun konumuzla ilgisi ne ? Hyosung ile kıyaslıyor muyuz herhangi bir çin motorunu otomobilini kıyaslayalım.

    Taiwan ı sadece 25 ülke tanır dünyada. Bunlardan biri de biziz. Hindiçin, Indochina, Cumhuriyetçi Çin ? Biraz daha veri ister misin araştırmak için? Ve insanlarının %98i çinlidir. Biraz ışık yandı mı bir yerlerden. Bak elinin altında Google var madem okumamışsın bu yaşa kadar aç bi arat. Taiwan malı ile aynı fiyat olan bir Çinli motosiklet gösterebilir misin bana ayrıca ?

    @twona

    Dünyanın en büyük motosiklet fabrikasının nerede olduğunu, nerelere kimlere satış ve üretim yaptığını incelersen Çin in bu işte neden en büyük üretici olduğunu anlarsınız. Ancak kafa basmıyor tabi. Burada fiyat/performans dan üstüne basa basa bahsettiğimizden. Analitik zeka herkesin sahip olabileceği bir yeti değildir elbette. Zamanla yaş ilerledikçe gelişir endişeye mahal yok

    Taiwan üretimi motorlar kötü dedik mi ?
    Çin malları süper hiç sorun çıkarmıyor dedik mi ?
    Çin mallarına verdiğiniz para kadar performans alırsınız dedik mi ?

    Ee bunların hangisi yanlış ? Neyi tartışıyorsunuz ? Burada Fiyat/performans kriterinden bahsediyoruz.
    "Çin malları kötü değildir. Bu bir genellemedir. Kötü çin malı vardır. Bu bir tespittir."

    Yaw ne zırvalıyosun sen.Valla yazdıklarını okurken yoruluyorum.Ne demek istediğini sen kendin biliyo musun acaba.Resmen Nihat Doğan felsefesi yapıyosun burda.Taiwanlılar çinli olsa nolcak yani.Sen hiç kuzey kore malı diye bişey duydun mu?Ama benim evdeki LCD televizyonum , laptopum , cep telefonum , samsung marka güney koreli.Arabam hyundai o da güney koreli.Kuzey koreliler heralde başka milletten geliyo.Güney Kore bu kadar büyük markalar çıkarırken onlar gerizekalı olduğundan çıkaramıyolar.Sonuçta bunlar aynı milletten de olsa farklı ülkeler.Aynı şekilde Çin'le Taiwan da farklı ülkeler.Çin malıyla Taiwan malını karıştırmayalım lütfen.

  20. #80
    solo__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2014
    Motosikleti
    xcity
    konuyu hortlatayım var mıdır sym wolf classic 125'e binen?


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)