BMW K1200S den bir dunya rekoru...
-
25 Ekim 2005 tarihinde, 2006 Model bir BMW K1200S kendi sinifinda, “1000-1350cc-stok-atmosferik-kismi aerodinamik motosiklet”, FIM standartlarina gore dunya kara hiz rekorunu kirmis bulunuyor. Rekor denemesi ABD Utah da Bonneville tuz golunde gerceklesti. 56 yasindaki San Fransisko, Kaliforniya dan Andy Sills yapilan denemelerde ortalama 173.57 mph (277.712 km/h) ve azami 176.789 mph (282.8624 km/h) hiza ulasti.
Bu denemenin ardindan ayni duzlukte K1200R I da deneyen uzmanlar naked sinifi icin ilk denemeyi de yapmis oldular. Resmi olcumu kayda gecmeyen K-S in ciplak kizkardesi K-R ortalama 164.48 mph (263.168 km/h) azami 167.331 mph (267.63 km/h) hiz yapti.
Altta bu denemeyi gerceklestiren K1200S..
Reklamlar
-
282.8624 km/h hızla dünya kara hız rekoru kırdıysa sokaktaki GSXR1000R 300 km/h yapınca ne oluyor? O motosikletler havada mı gidiyor? Bu arada favorim K1200R üzerine düşeni yapmış ...
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
-
-
Hem sınıflarında 1350 cc ye kadar yer varsa Suzuki Hayabusa GSXR1300R ı söylememe hi. gerek yok. İstersen bir movie uğload edeyim 220 mph yani 352 km/h yapıyor alet otobanda . Bence bu hız rekorunda bir sakatlık var ...
-
352 km/h mi? harika bir sürat bu yaaa edinmek lazım bundan.
-
Admin
Gerçekten ilginç bir haber BMW K1200S bu rekoru kendi sınıfında kırmış hangi motorlar bu sınıfa dahil acaba "kismi aerodinamik motosiklet" ?
K1200s i super sport sınıfında değil mi ?
-
MeTaL, ve mertmertmert, arkadaşlar sanıyorum motosiklet beygir gücü ve racelere göre farklı olan "kismi aerodinamik motosiklet" sınıfında rekor kırmış , yani bir R1 veya Hayabusayla karşılaştırmamak gerek
ama yinede benim kara şimşeğim K1200R'ınde performansı hayret verici...
nede olsa BMW
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
-
BILOOO, haklı olabilirsin. Erhan bu motosikletlerde rüzgar ve sinek, böcek v.s çarmıyor suratına öyle bir iddası var Bmw firmasının ve bu alanda bu hız rekoru muhteşem olabilir ...
-
Admin
Evet motorlar FIm tarafından belirlenen kurallara gore yarısıyorlar.
Buyuh ihtimalle diger bu ayırımda yakıt atesleme sıkıstırma farkından kaynaklanıyordu.
-
-
onu bunu bilmem ama bu makina benim tek sevdigim bmw'dir.. normalde hic sevmem ve tavsiye etmem bmw'nin motorlarini..
Kismi Aerodinamik sanirim Sport Touring makinalar icin gecerli, Yamaha FJR 1000, Honda VFR 800, Kawasaki ER6F gibi..Bu tip makinalar genelde 250-260 km'nin ustune pek cikamiyolar..
-
bmw, herhalde kendi çapında bir dünya rekoru kırdı. eğer iş böyleyse benim de bi hayli dünya rekorum var.
-
-
abi ne hayabusa ne r1 nede cbr hiçbiri motor değil isterse 450km sürat yapsın bmw nin karizması yeter ben bmw ile 40km süratle gezerim ara gaz çekerim hayabusayla ne işim var 1300cc olmuş isterse 2300olsun ilk önce karizma 1200cc çok kötü rezalet değil sonuçta süspansiyon ayarlaması var abs fren sistemleri herşey bmw de farklı arkadaşlar kalita farklıdır
-
-
22 Aralık 2005, 00:22
Kısmi ayrodinamik farklı bir kavram. R1, Hayabusa bu katagoriye girmiyor
-
22 Aralık 2005, 07:48
"Kısmi Aerodinamik" nasıl oluyor ya pek anlam veremedim. herhalde R1, GSX-R 1000, Hayabusa falan "tam aerodinamik"??
Tam aerodinamik soyle bir sey oluyor...
1937 dunya hiz rekoru kiran BMW
1999 Dunya rekoru kiran Don VESCO, Arkada "tam aerodinamik" cift TZ250 motorlu Yamaha si. Bu motosikletle 1975 de 300 mph rekorunu kirdi, daha sonra 1979 da ikiz Kawasaki motorlu motosikletiyle rekoru 318 MPH (509 km/h) a cikardi.
1997 de bu arkadas, 332.103 mph (532 km/h) yaparak rekoru ilerletti. Surucu Jim Feuling...
-
İtirazlar cevap bekliyor...
Merhaba, motorumu değiştireceğim vakit satın almak için düşüneceğim modellerden biri olacak olan k1200s ile ilgili olan hız rekorunu anlamış değilim. Arkadaşlar başka markalarda birçok motosikletinin maksimum hızlarını yazarak konuyu tartışmaya açmışlar ama sevgili Teorisyenimiz bu başlığı unutmuş sanırım.
Yolunuz açık olsun...
-
tasarimcilari su isten anlasalar aslinda guzel motor bu bmw ler
[COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]
-
arkadaslar onların bahsettigi (282.8624 km/h) bzim mph a eşit oluor..
onların yani buda türkiyenin hızında 450 ye yakın bisiy oluor
anlamadınız tabe snu düsünün.== amerikada otobanlarda min hız 40m oluyor bunu bizm türkiyeye cevircek olursak 120 kmh olor...
anlayan anladı )
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler