Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
13. sayfa BirinciBirinci ... 31112131415 ... SonuncuSonuncu

Motorla Giderken Köpek Saldirinca Ne Yapmali

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #241
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok be abicim...nişantaşındaki süs köpeklerinden bıktım sadece...
    onları gel pisi pisi diye çağırıyorum.

    köpekten korkmam ve normalde hiç köpek kovalamamıştır beni, hatta yanımdakini kovalamıştır beni kovalamamıştır. korktunmu anlıyor bu hayvan peşine düşüyor.
    ama motorun üstündeyken biriki kere musallat oldular. ister istemez çarpıp kafayı gözü çiziktirme korkusu doğuyor insanda, motorcunun başına bela oluyorlar.
    şu aşamada en makul çözüm köpeğin yanında iyice yavaşlayıp(çarpıp alabora olmamak için) ara gazı vermek sanırım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #242

    Üyelik
    29 Kasım 2006
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    nike zoom air-1100
    yaw bi gidin kardeşim köpek motor sesine saldırıomuş walla ben bisikletle giderken gaz da çıkarmıodum ki diyim köpek onu motor sesine benzetti de saldırdı
    az kalsın o sewimli siwas kangala geçen sene çanakkale kabatepe yolunda kabatepelerimden birini bırakıodum allahtan ordan siwas kangalın sahibinin sesini duydum " şampiyoooooon gel buraya"
    uzun lafın kısası ; köpeğin sahibi ortalarda deilse kabatepelerinizden hangisini feda edeceğinize karar werip nazik bir şekilde ona dooru uzatın we allahtan son bir şans dileyin

  3. #243

    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    husaberg fe400

    sakın paniklemeyin.

    Bence köpek saldırdığında frene basın ve durun.köpekte sizle duruyor ve havlasada panik yapmayın. sonra bağırıp kovduğunuzda sesini kesiyor ve sizden korkuyor. çünkü hayvanın problemi sizinle değil dönen tekerlekle. onlar dönen tekerleğe saldırıyorlar.sonra fırsatını bulup hızlanarak uzaklaşın. Ama sakın panik yapmayın yoksa kaza yaparsınız. Ben bu şekilde yaptım ve oldu.
    taseça

  4. #244
    Dartmaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM GTS-250 Simsiyahh...
    Aşırı korumacı ve aşırı saldırgan olmak çözüm diil hayatın gerçekleri var, sonuçta köpekler bir hayvan ve belli içgüdüleri ile haraket ediyorlar. Yaklaşık 20 yıldır outdoor sporlar ile uğraşıyorum ve sokak itlerinden bekçi sivas kangalllara, özel olarak vahşice yetiştirilmiş köpeklere kadar hepsiyle karşılaştım. Sokak köpekleri bugüne kadar motor üzerindeyken hiç saldırmadı hatta havlamadı bile. Ancak köy-arazi şartlarında köpekler ciddi tehlike oluşturabiliyorlar. Eğer bir alanı koruyorsa ve siz o alana girdiyseniz siz çıkana kadar peşinizden ayrılmıyor, eğer bir koyun sürüsü yanındaysanız o zaman son duanızı etmeye başlayabilirsiniz.
    Köpek kovucular işe yarıyor, valide kullanıyor, bir köpeğin saldırısından kaçmaya çalışırken düşüp kolunu kırmıştı ve ondan sonra alıp hep kullandı. Bende arazide denedim gerçekten çalışıyor ama eğer hayvanın koruduğu bir sürü yanındaysanız etkili olacağını hiç sanmıyorum, çünkü o zaman en sünepe hayvan bile sizi tehdit olarak görüyor ve aç bir aslandan beter oluyor.
    Köpekler harakete gelirler, hızla hareket ediyorsanız sizi bir tehdit olarak görecektir sınırları dışında olsanız bile. Yamaçparaşütü ile uçuyorum, aşşağıdan bizi gören her köpek peşimize takılır ve eğer yere yakınsak inene kadar peşimizi bırakmaz, inincede 20m ötede dururlar ve olduğumuzu anlamaya çalışırlar. Bazıları daha delikanlı çıkar ve gelmeye devam ederse yerdeki paraşütü şöle bir çekip hedef büyütmemiz onları çok korkutur. Bunun sebebi köpeklerin alan derinliği algılamaları bizim kadar başarılı değildir ve birden büyüyen hedefi görünce anlam veremezler ve korkarlar.
    Bununla beraber çok azimli hayvanlardır. Bir keresinde Bozöyük-Kütahya otoyolunun yanına inmiştim, karşıdan ayı ebatlarında bir kangal havlamaya başladdı ve 7-8dakika trafiği bekledi, yol sakinleşince yolu geçip yanıma geldi ve havlayarak tehdit etmeye devam etti. İlgilenmeyip yol kenarında durmaya devam ettim. 5 dakka boyunca benle uğraştıktan sonra burun kıvırarak gitti.
    Bazı köpekler ise ciddi psikopattır, uçuş kampında kangal-kurt kırması karanlıkta yetiştirilmiş hayvanlar vardı, çok kişinin canını yaktılar ben de iki defa 5 parmak mesafe ile kurtardım mabadımı ve gırtlağımı. Böyle bir durumda açıkçası pek hayvan sevgisi düşünemiyorsunuz, kimsenin böyle birşey yaşamasını istemem. ateşli silahlardan nefret ederim ve taşımam ama kendimi korumak için üzerimde ne varsa kullanırım.
    Çobanların verdikleri tavsiyeler köpek geldiğinde yerden taş alıp atıyormuş gibi yapmanız, ayrıca bir sopayı tüfek gibi kaldırıp nişan almanız, bütün köy köpekleri tüfeği tanırmış ve sizin hareketinizden ateş edeceğinizi sanıp kaçarmış ama dediğim gibi sürü içindeyseniz bunların işe yarayacağını hiç sanmıyorum.
    Ben scootercıyım oyüzden ara gazı veremem ancak bunca senenin birikimi ile köpeklerden pek çekinmiyorum artık, ama tam yolun ortasında duran büyük köpek yada köpeklerle karşılaşırsam ne yaparım açıkçası bilmiyorum.
    Think Darkside

  5. #245

    Üyelik
    04 Ocak 2007
    Şehir
    9 ay ankara 2 ay aywalik 1ay ordu :))
    Motosikleti
    Honda vfr800
    eger kopek-ler yolun karsisindan geliyorsa hizinizi yetisemeyecekleri bir hiza cikarip onlar yokmus gibi davranin(no panic).eger kopek-ler kacamayacaginiz kadar yakindaysa durun...Sanirim en kolayi bu

  6. #246

    Üyelik
    21 Mart 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HYOSUNG
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok be abicim...nişantaşındaki süs köpeklerinden bıktım sadece...


    yabancı uyruklu hizmetcilerin gezdirdiği aptal minik köpekler ve onları Rus hizmetcileri)tavlamaya çalışan bizim sivrisinek tipler... her sabahki manzara...
    Şimdi her minik şey aptalmı geliyor yada gelmeli ,herşeyi boyu boyutuna ve dış görünüşüne göremi değerlendirmek gerekir ozaman küçük çocuk katillerine ceza vermesinler yada katiller sawunmasında çok küçük oldukları için gereksiz buldum desin.Köpek dışkılarında ,onların yerine bence sahiplerini suçlamak daha mantıklı olur zira sizin yedikleriniz sanırım ebediyen içinizde kalmıyor eğer wc olmasaydı sizde 12,13 .yüzyıllarda ki gibi hala lazımlığa yapıp onuda pencereden aşağı döküyor olurdunuz!!Ayrıca pek bi kutsal olan köpeğin ikrah sayıldığı hac şehrinde cüppesini kaldırıp sokağa dışkılayan çok sayıda arap görebilirsiniz hatta hiç bir şeye silinmeden yoluna dewam ederler haa 5 yıldızlı otelde asansör ve kapı arkalarını tercih ediyorlar ,yine müslüman şehri olan mısırda sokakta yol ortasında dışkılayıp sonrada kalkıp giden çok sayıda adam görebilirsiniz..
    O yüzden siz o oklara bastığınız için insanları suçlayın..
    Ah ne güzel demiş mewlana ,ne kadar anlatırsan anlat karşındakinin anladığı kadar anlatabilirsin die
    Çocuğa saldıran köpek ..Dediğim gibi sen çamura şekil verir pişirirsin çömlek olur hayvanı nasıl yetiştirirsen öyle olur.Hiç bir hayvan durup dururken saldırmaz ..,
    Yolda yürürken gördüğünüz köpeğin eğilip ilk önce boyuna inmelisiniz böylece sizin onun için bir tehlike oluşturmadığınızı anlar ,asla gözlerinin içine bakmayın bu onun düşmanı olduğunuz anlamına gelir ,asla bir köpeğin kuyruğuna ve kulaklarına dokunmayın sinirlendirirsiniz..Eğer köpeği tanıyorsanız arkiniz ve mahallenin köpeği ise ismini söyleyerek ona seslenin bu sizin yabancı olmadığınızı ona kanıtlar ..
    Hayvan segisi ve hayvan hakkında konuşanlar ,depremde enkaz altında siz ve ya yakınlarınız olur ise o korktuğunuz eğitimli köpekler olucak yine yardımınıza koşan ,görme engellilere yardım eden ,evinizi canınızı malınızı koruyan ,yeri geldiğinde kahrınızı yükünüzü cefanızı çeken yine o hayvanlar olucak,çocuğunuza çoluğunuza ilk sewgiyi arkadaşlığı hatta sorumluluğu öğreten yine hayvanlar olacak...
    Yaşam hakkına saygı insanlardan tek bekledikleri bu.
    [B]KAPI ÖNÜNE KONAN BİR KAP SU CANLARIN HAYATINI KURTARIR[/B]

  7. #247
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Mart 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondi Macit
    sevgili bonnie&clide,

    hayvan sevgini anlıyor ve saygıyla karşılıyorum ama bu topic in adı yukarda yazdığı şekilde "motorla giderken köpek saldırınca ne yapmalı" yani "hayvan dostlarımız" değil. Ben köpeklerden korkan, tırsan,-ki bu onları sevmemi engellemiyor- motora binerken kaza yapmaktan çok aklına köpekler gelen biri olarak sheltox, dartmaul gibi arkadaşların vereceği gerçekçi korunma, kaçınma önerilerini okumak istiyorum başka bişey değil, ok?

    NOT : Bunu sonradan ekledim; üstüne sürer, ezerim, kafasını sopayla kırarım... Tıbbi anlamda köpek fobisi olan biri olarak bunları yazanları kınıyorum. Umarım -kendilerince- espri yapıyorlardır.

  8. #248

    Üyelik
    21 Mart 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HYOSUNG
    Sevgili necropolis ,ozaman çok üzgünümki ,yukarda tekmeleriz ve döveriz yok kurşunlarız yok boru ile durduk cümlelerini de ben okuma istemiyorum çünkü bunlarda tawsie değil ama yaşın benden çooook büyük olduğu için daha ii bilirsinki
    bu dünya adil değil bazen gördüklerimiz le görmek istediklerimiz farklı oluyor oki?
    [B]KAPI ÖNÜNE KONAN BİR KAP SU CANLARIN HAYATINI KURTARIR[/B]

  9. #249
    uglychild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2006
    Şehir
    Izmir&Bodrum
    Motosikleti
    SUZUKİ gs 500 e Bmw r 25("53)
    her aksam eve gelirken iki tane kopegi geciyorum, aslinda cok kopegi geciyorum ama o iki tanesi saldiriyor... onlarin bulundugu bolgeden gecerken eger aklimdan cıkmıslarsa saldirmiyorlar, eger aklima gelirde onlara dogru bakarsam pesime takılıyorlar... demek ki gormemezlikten gelmek gerekiyormus...
    ikinci biseyse, ayaklarini oynatmadigin surece sadece lastiklere konsantire oluyorlar... zaten gazi acinca da arkada kalip gidiyorlar...
    denildigi gibi sadece bolgelerini korumaya calisiyorlar...

    coban kopekleriyle ilgili bi maceramiz var onu anlatmayayim... onlar tehlike..




    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok be abicim...nişantaşındaki süs köpeklerinden bıktım sadece...

    yabancı uyruklu hizmetcilerin gezdirdiği aptal minik köpekler ve onları Rus hizmetcileri)tavlamaya çalışan bizim sivrisinek tipler... her sabahki manzara...
    metehan ben tırsmam kopeklerden demissin...
    o ruslara da selamimi soyle
    GET UP STAND UP DONT GIVE UP THE RIDE

  10. #250

    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    Antalya --> İstanbul
    Alıntı boşnak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hem istisna olaylar deyip hem asılsız demek çelişkınin ta kendisi benım uyarım sadece kulakta kalması acısındandır özellıkle koy yollarından gecmeyle ılgılı olarak bır fıkır vermek. bu olayları gordugum için yazdım ozellıkle.
    Evet haklısın çelişki gibi gözüküyor, bir anlatım bozukluğu olmuş geneli ifade etmeye çalıştım yani genelde başınıza gelmez ve bu yüzden asılsızdır demek istedim. Yani sana, "boşnak yalan söylüyor" gibi bir tavrım olmadı o yüzden de istisnalar olmuştur dedim. Eee sürçü lisan eylemişiz affola. Kusurumuza bakma. Kendine dikkat et...

  11. #251
    lordskeldan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2006
    Şehir
    Ortaca
    Motosikleti
    BMW F650
    arkadaşlar acaba hoşşşt diyen motosiklet kornası var mıdır??
    işe yarayabilir ama arabay korna çalarsak hmmm.... sakat
    iki korna da olabilir hoşşt ve düüüt

  12. #252
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Peşimden geldikleri zaman ne yapacağımı şaşıyorum
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  13. #253

    Üyelik
    16 Mart 2007
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    et4 150 vespa.silverwing400 honda
    açıklamana tşk ler.

    Alıntı dgrmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet haklısın çelişki gibi gözüküyor, bir anlatım bozukluğu olmuş geneli ifade etmeye çalıştım yani genelde başınıza gelmez ve bu yüzden asılsızdır demek istedim. Yani sana, "boşnak yalan söylüyor" gibi bir tavrım olmadı o yüzden de istisnalar olmuştur dedim. Eee sürçü lisan eylemişiz affola. Kusurumuza bakma. Kendine dikkat et...
    acıklamana teşekkürler.sende kendine iyi bak yolun hep açık olsun ve tekerleğin düz bassın

  14. #254

    Üyelik
    21 Mart 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HYOSUNG
    Alıntı lordskeldan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar acaba hoşşşt diyen motosiklet kornası var mıdır??
    işe yarayabilir ama arabay korna çalarsak hmmm.... sakat
    iki korna da olabilir hoşşt ve düüüt
    [B]KAPI ÖNÜNE KONAN BİR KAP SU CANLARIN HAYATINI KURTARIR[/B]

  15. #255

    Üyelik
    17 Mart 2007
    Şehir
    REALİTE
    korkmayın bişey olmaz diycem.. biliom kimse buna inanmayacak

  16. #256

    Üyelik
    02 Mart 2007
    Şehir
    Kozyatağı,İstanbul
    Motosikleti
    Dl-1000 Vstrom Midnight Blue, Kanuni Motorun 150
    Savaş uçak ve helikopterlerinde, ısıya güdümlü füzeleri yanıltmak için kıç tarafında ısı yayan fişekler saçan bi alet var. Ona benzer havalı bi alet yaparsınız, köpek takıldığında arkaya,bir tuşla kasaptan ucuza alınmış kemikler,etler arkaya saçılır.Köpekler memnun,siz memnun...Tek dezavantajı;köpeklere alışkanlık yapabilir
    GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.

  17. #257
    ArdaTugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2006
    Şehir
    çapa, fındıkzade
    Motosikleti
    Keeway ARN 150 cc
    valla benim motorumu koyduğum otoparkta 2 tane var.. ilk çok yabancılık çekiyorlardı şimdi güle oynaya yolluyolar beni bi tek üstümü biraz patileriyle kirliyolar başka bi yerde de şu ana kadar bir köpek saldırmak istedi ondada gazı verip hızlandım yani yer önemli önünüz açıksa kaçarsınız kapalıysa motoru bırakıp kaçın

  18. #258
    sereye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2005
    Şehir
    DÜZCE - 1959
    Motosikleti
    '08 Burgman 400 Siyah
    Alıntı bonnie&clide adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Çocuğa saldıran köpek ..Dediğim gibi sen çamura şekil verir pişirirsin çömlek olur hayvanı nasıl yetiştirirsen öyle olur.Hiç bir hayvan durup dururken saldırmaz ..,
    Yolda yürürken gördüğünüz köpeğin eğilip ilk önce boyuna inmelisiniz böylece sizin onun için bir tehlike oluşturmadığınızı anlar ,asla gözlerinin içine bakmayın bu onun düşmanı olduğunuz anlamına gelir ,asla bir köpeğin kuyruğuna ve kulaklarına dokunmayın sinirlendirirsiniz..Eğer köpeği tanıyorsanız arkiniz ve mahallenin köpeği ise ismini söyleyerek ona seslenin bu sizin yabancı olmadığınızı ona kanıtlar ...
    ...
    Düşündüklerinizi mi yazıyorsunuz, köpekle karşılaşıp ta tehlike geçiren deneyimlerinizi mi?
    Saygılar.
    Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen

  19. #259
    roadmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2007
    Şehir
    ist kadıköy
    Motosikleti
    TRANSALP
    benim de köpeğim var (badi) ondanmıdır nedir kormadığım için bügüne kadar bana bir şey olmadı bence paniklemeyin yeterli olacaktır.Ama yinede köpeksiz günler arkadaşlar.
    TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR

  20. #260
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı roadmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim de köpeğim var (badi) ondanmıdır nedir kormadığım için bügüne kadar bana bir şey olmadı bence paniklemeyin yeterli olacaktır.Ama yinede köpeksiz günler arkadaşlar.
    olayın panikle alakası yok, genelde köpekler benden korkar ama motorun üstünde gördülermi atlıyorlar önüne. korkumuz çarpıp devrilme korkusu.


    REKLAM ALANI
13. sayfa BirinciBirinci ... 31112131415 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler