Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
12. sayfa BirinciBirinci ... 21011121314 ... SonuncuSonuncu

Motorla Giderken Köpek Saldirinca Ne Yapmali

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #221
    speet34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ekim 2006
    Valla geçen peşime takıldı. Ben durdum o da durdu. İndim kovalamaya başladım o da kaçmaya. Ama her zaman kaçarmı bilmiyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #222

    Üyelik
    21 Mart 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HYOSUNG
    orman kanunlarında yaşayalım ozaman hepimiz kanun falan dinlemeyelim,herkez birbirini öldürsün ,hatta kan dawası ve töre cinayetleri yasal olsun hakkımızı kendimiz alalım söke söke ,kıra döke ,başka canlılara yaşama hakkı vermiyelim, bencilce tüketelim ama bu durumda bile güçlünün güçlüsü vardır unutmamak gerekir.
    Hayvan sewerlerin ortalığı kaldırmak yerine çok sayıda hayırlı işler yaptığını söylemek isterim,mesela en son o ortalığı birbirine sokan hayvansewerler 1ooo tane fidan dikerek egede bir koru oluşturdular,yine aynı ortalığı ayağa kaldıran hayvansewerler ,barınaklara çok sayıda yardım yapıyorlar
    aynı ortalığı ayağa kaldıran hayvan sewerler ,lösev kanserli çocuklara ve köyde okuyamayan yoksul köy çocuklarına giysi ve kitap yardımı yapıyorlar..
    Bence insanın dünyasının motoru ve yakın çewresi ile sınırlı olması çok üzücü gerçekten eğitim şart bende buna katılıyorum..
    Ayrıca suç ,hırsızlık şehri haline gelen istanbulda her apartman bir sokak köpeğini ewlat edinse ona baksa ,acaba hırsız o apartmana girmeye cesaret edermi sorarım size?
    O sokağa sokmayan havlayan köpekler aslında sizi bir çok tehlikeden ve hırsızdan koruyor bu yüzden mışıl mışıl uyuyorsunuz yataklarınızda
    İnsan nankör yaratıktır demiş ya büyük ler ne güzel demişler..
    [B]KAPI ÖNÜNE KONAN BİR KAP SU CANLARIN HAYATINI KURTARIR[/B]

  3. #223
    Hammer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    CBF 250
    İtle dalaşmaktansa çalıyı dolaşmak yeğdir demiş atalarımız.

    Bu özlü söz ışığında önceliğimiz bu hayvanlardan mümkün olduğunca uzak durmak olmalıdır.Kendilerinin bulunma ihtimali sözkonusu olan yerlerden geçmektense,yolu uzatmak pahasına dahi olsa farklı yollar seçmeliyiz.

    Fakat bilirsiniz bela geliyorum demez,gelir.O zamanda efendiliğimizden taviz vermemeli ve itle it olmamalıyız.Kendilerini hiç muhatap almadığımız hissettirmek için hızımızı daha da düşürüp farklı bir istikamete kafamızı çevirmeli ve mümkünse bir de yöresel türküyü ıslıkla çalmaya başlamalıyız.

    Bu sevimli hayvanlar eğer paçamıza yapışmış çekiştiriyorsa ve hatta düşmek ve peşinden gelen yoldaşları tarafından parçalanmak da ihtimaller dahilinde görünüyorsa artık ne yazık ki efendiliği bir yana bırakmak icap etmektedir.

    Motorunuzda taşıyor olabileceğiniz bir demir çubuk,halat,disk kilidi,çevreden elinize geçirebileceğiniz bir sopa,ne bileyim kurusıkı bir tabancanın çıkarabileceği ses,gerçek bir tabancanın(mutlaka taşıma ruhsatlı olmalı) namlusundan çıkabilecek bir 9 mm lik çekirdek bu konuda yardımcı olabilecektir.
    "Efendiler, muhterem milletime tavsiye ederim ki; sinesinden yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanlarında ve vicdanlarındaki asil cevheri tahlil etmek dikkatinden bir an bile feragat etmesinler.”Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

  4. #224

    Üyelik
    17 Mart 2006
    Şehir
    kastamonu
    Motosikleti
    kymco grand dink/mondial 151 rs
    fatiha dan başla bence ...

  5. #225

    Üyelik
    13 Kasım 2006
    ben alman çoban köpeği sahibiyim ve köpekler konusunda gerek eğitim gerekse davranış ve anatomi açısından kendimi yetiştirmek durumunda kaldım köpek bir olaydan korktuğunda saldırıya geçer ve saldırısında mutlaka o kazanır köpekten kaçarak kurtulma şansınız gerçekten az eğer altınızda çok yüksek beygir güçlü bir racing varsa bu başka ama ağır devirli bir motoru rahatça yakalarlar köpek geçmişinde bir motor tarafından ezildi ise yada canı yandı ise bu bir şekilde o motoru bölgesinden uzaklaştırmaya çabalar kormadan durabilir motoru durdura bilirsiniz ve onun la konuşabilirsiniz hayır bu sana zarar vermez sakin ol yumuşak bir sesle ama emin bir tavırla git buradan diye bilirsiniz eğer sözünüzü hala dinlemiyorsa kafanızdaki kaskı çıkarıp motoru ayağına alıp yanına yürüyün korkmayın insan değil bu sizi bıçaklamaz, gasp etmez, küfretmez, sadece korkmuş bir sokak köpeği insandan daha az tehlikelidir KORKMAYIN özellikle ağır abiler görüyorum koşarak kaçıyolar kaçmayın sakin olursanız vücudunuz adrenalin salgılamaz ve bu koku onu deli etmez gitmesini bekleyin ve motorunuzu çalıştırıp gidin ....
    önünüze aniden çıkan bir köpekte ise köpeğin çıkış yünün tam tersinemotoru yatırıp tekrar düze almak gerekiyo bazı videolrda vardır bu kaçış tekniği kesinlikle köpeği ezmeyin hem size hem köpeğe zararı var ... biraz daha duyarlı olup çarptığınız bir hayvana insan gibi davranıp onu en yakın veterinere görün

    ehe bir arkadaşta zincir felan çıkarmış istersen silah çek! benim köpekle karşılaşadığın için nedemek istediğimi anlaman zor silah sopa kışkırtıcı unsurlardır yapmayın çok kötü darp olursunuz köpek tarafından köpek tarafından ısırıldıysanız panik yapmadan en yakın sağlık ocağına veya veterinere gidin pansuman ve yardım isteyin ülkemizde kuduz kalmadı fazla ama başka hastalıklarda var saygılar

  6. #226

    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    Antalya --> İstanbul
    Alıntı boşnak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    köpekler 70km sürat yapmazlar doğru bazı cınsleri hariç ama siz 90 la bile gıtseniz yolun kenarına yatan köpek cok ıyı zamanlama ile bır anda pacanıza diş gecirip takılabılır çizmeniz olsa bile gerisini düşünmek bile istemem nıtekım koyde sık bulundugum için bunu ncok örneklerini gördüm buda akıllarda kalsın motorcu arkadaşlar
    Hay Allah; hayvan zaten ısırmak için saldırmıyor ki, oyun yapma isteği, koşma isteği ya da korkusundan havlıyor, yok diş takar yok bilmem ne deyip zaten korkan insanları daha çok korkutacaksın böyle asılsız olaylarla. Bu arada istisnai durumlar olmuştur ona diyeceğim yok ama genelde korkacak birşey yok... Fobi dercesinde bir sıkıntınız yoksa önleme de gerek yok. Paniklemeden yola devam, zaten bir müddet sonra bırakır peşinizi...

    Şunu da unutmamk lazım köpek, kurt soyudan gelse de yiyecek için avlanmaz, yani sizi parçalamaz yada yemeği olarak görmez, bu bakımdan avlanan bir hayvan olan kedi daha tehlikeli denilebilir.Sadece alanını korumak ister, tehdide saldırır ama ilk etapta sizi parçalamayı düşünmez, içgüdüsünde de yoktur zaten, havlar uyarır, alnından çıkana kadar havlayarak takibini sürdürür (bazı özel eğitimli ya da kötü yetiştirilmiş hayvanlar hariç). İşte kovalanma olaylarında başınıza gelen çoğunlukla budur, zaten genelde sokak köpekleri bir sürü oluşturunca kendilerine güvenirler ve alan oluşturma güdüsüne girerler. Bence sokak köpeğinden çok tek başına üzerinize yürüyen ve her halinden kendine güvenli hayvan daha çok tehlike arz eder ama yine de bu tehlikelerin büyük bir çoğunluğu ısırılmayla sonuçlanacak anlamına gelmez (tehlike=ısırılma riski değildir yani), Uzun lafın kısası köpekler öyle çokta sorun edilip kaçılacak, bu arada trafikte kendinizi riske atacak kadar ters hareketler yaptıracak canlılar değildirler, o yüzden paniklemek en tehlikelisi, size ters bir hareket yaptırıp ısırılmaktan daha kötü sonuçlar doğurabilecek olaylara yol açabilir diye düşünüyorum.

  7. #227
    speet34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ekim 2006
    bonnie&clide haklısın, ancak sanırım fazla duyarlısın ortayı bulmak lazım yazılanlarlan.

    Yukarıda şaka yollu şöyle belirttim ;
    ( Valla geçen peşime takıldı. Ben durdum o da durdu. İndim kovalamaya başladım o da kaçmaya. Ama her zaman kaçarmı bilmiyorum. )

    Tabii ilk köpek kovalaması tecrübem çocukken olmuştu korkttuğum bir köpek beni kovalamış yüksek atlama rekoru kırmış ve yaklaşık 2 metrelik bir duvarı değmeden geçmiştim ve köpek duvara vurarak durmuştu. Duvarın arkasından baktığımdan benden küçük olan ama köpekten korkmayan bir çocuk hoşt deyince kaçmıştı. Buradan edindiğim tecrübe öncelik; köpekten korkmamak, o zaman köpeğin size zarar verme olasılığı yok denecek kadar azalıyor.

    Köpekler korkunun meydana çıkardığı her neyse onu hissediyor, birde saldırgan insanın meydana çıkardığıda her neyse her ikiside köpeklerin hoşuna gitmiyor, ve saldırgan yapıyor. Birde siyah beyaz görmeleri nedeniyle büyük cisimleri farklı görüp kovalıyabiliyorlar.

    Kısacası benim tecrübelerim; köpek sizi kovalayınca öncelikle korkmadığınızı ve saldırgan olmadığınızı anlamasını sağlamalısınız.( İstisnalar kaideyi bozarmı bilemem )

  8. #228
    _alp_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    VTX 1300
    Alıntı tan21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ... köpekten kaçarak kurtulma şansınız gerçekten az eğer altınızda çok yüksek beygir güçlü bir racing varsa bu başka ama ağır devirli bir motoru rahatça yakalarlar ...
    Benim ki de agir devirli ama simdiye kadar hep kacarak kurtuldum

  9. #229

    Üyelik
    25 Mart 2007

    köpekten kaçma nasıl olur ?????

    köpekten kaçmak istiyorsan bu senin kullandıgın motora baglı..
    eger cross bir motorun varsa köpegin üstünden geç yoksa tam gaz kaçç benim daahaa önce başıma gelmişti ve üstünden geçtimm

  10. #230

    Üyelik
    16 Mart 2007
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    et4 150 vespa.silverwing400 honda
    hem istisna olaylar deyip hem asılsız demek çelişkınin ta kendisi benım uyarım sadece kulakta kalması acısındandır özellıkle koy yollarından gecmeyle ılgılı olarak bır fıkır vermek. bu olayları gordugum için yazdım ozellıkle.

  11. #231
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman

    soru köpekten nasıl kaçabilirim ama cevaplar hayvan sevgisi

    hala kesin bir çözüm üretilebilmiş değil. aslında köpekler bizden daha akıllıdrı arkadaşlar. bir düşünün, o sizin söylediklerinizi anlıyor ama siz onunkileri anlamıyorsunuz. ben kesin bir öneri sunucam ama nasıl karşılanır bilemem;
    eğer sizi kovalayan köpek dişiyse erkek taklidi yapın, yok erkekse daha bir erkek taklidi yapın. sakın ha dişi köpek taklidi yapmayın.

    şaka bir yana ama, iki tarafında zarar görmemesi için ve (benim gibi) gerçekten korkuyorsanız en iyisi uzaklaştırıcı ve sadece köpeğin duyabileceği sesler çıkarttığı söylenen o alet her ne ise bulup taktırmaktır derim ben. çünkü gecenin o karanlığında ve o tenha köy yolunda neyin ne olacağı belli olmaz. şöyle bir örnek vereyim, benim kuzenim yıllarca yetiştirdiği köpeğiyle oynarken köpeğini kızdırıyor ve köpek sol alt gözünden dudaklarına kadar ızırıp parçalıyor. 3. estetiğini yaptırdı. allah korusun.....
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  12. #232

    Üyelik
    03 Aralık 2006
    Şehir
    adana - ceyhan
    Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    hayvanlara kötü muamele ile ilgili yasalar
    TCK 151/2 – 5199 SAYILI YASA – ANAYASA MADDE 90 MADDELER
    5199
    detayları aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz
    http://www.haykod.org/sahiplikopegeeziyet.htm
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

  13. #233

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Sahibi tarafından direkt üzerinize saldırtılmış bir pitbull, doberman, alman çoban köpeği ya da kangal yoksa karşınızda bence çözüm sakin olmak ve olabildiğince yavaş geçmekten ve köpekle hiiç ilgilenmemekten geçiyor. Haa köy yolunda hızlı giderken karşınıza çıktı. O zaman şu köpek kovucu ses üreten cihazlardan bi tane gidona cırtla bağlayıp köye öyle gitmek akilane olabilir. Ya da kıvırmaca tekniğini iyi biliyorsanız hayvanı o şekilde geçebilirsiniz. Vurmak, ezmek, sopalamak akıl işi değil. Bu sebepten kaza yapıp ölen arkadaş oldu haberiniz var mı acaba?

  14. #234
    yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2006
    Şehir
    manisa - izmir
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    ben surekli karşılaşıyorum kopeklerle korkacak bişi yok kesinlikle ısırmazlar ( ortam günlerce kar altındaysa başka o zaman acıkmışlardır ne yapacagı belli olmaz ) vurmaya korna calmaya gerek yok tabı bu soledıklerımız kopeyin arkadan tehtıt etmesı halınde gecerlı kopek önde ise ve hafiften sızı kesmeye başladıysa mumkun mertebe yavaşlayın kopek bu zarar gelmesın sızede kopeyede ayaklarınızı kesınlıkle korkuyla savurmayın sarkan şeyler ilgilerını ceker bir kac defa aynı kopekle karşılaştıgınızda bilinki artık sıze yavaş yavaş alışmaya başlamıştır

  15. #235
    HAYALBUYSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    Motosikleti
    YZF - R6
    Performans egzostları aynı zamanda iyi bir köpek kovucu....


    Motora doğru sinsi sinsi yaklaşmakta olan köpeğe göz ucu ile bakılır. Köpek tam sprinte kalkıp motora doğru yaklaşmışken. Debriyajı sıkıp sağlam bi aragazı ( 7-8 bin devir gibi ) verdin mi. ne köpek kalıyor ortada nede başka bi şey....

    Kuyruğunu kıstırıp bi kaçmaları var ki acayip komik....

    Akrapovic in laneti köpeklerin başbelası olmuş durumuda....
    FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......

  16. #236

    Üyelik
    25 Kasım 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    SUZUKİ BURGMAN UH 200
    köpekler genelde kovalarlar, içlerinden çok azı piskopattır ölümüne saldırabilecek olan çok azdır şunu anladımki onlar bizden korkuyorlar yalnız yüzünüzü göstermeniz lazım durduğunuzda insan yüzünü gördüklerinde dururlar.ve bütün yırtıcı hayvanlarda öyledir insan yüzünü gördüğünde saldırmazlar. (istisnalar kaideyi bozmaz)
    SUZUKİ BURMAN UH 200

  17. #237

    Üyelik
    06 Mart 2007
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    HONDA CBR 125 R
    kanka birtane gömecen ondansonra havhav deyl evevev olurok abiş bende çok saldırıya uradım ve birtana gömdüm toz oldu f-1 maşalah :D:D:D

    yaa işte öylee ha birde orasıda sana kalmış bir alet var o itleri kaçırıyor ince bir ses yani insanlar o sesi duyamıyor o var oda toz etiriyor ama en etkilisi gene ayak yani depik hahaha hadi kolay gelsin

  18. #238
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    küçük çocuklara saldırıp öldüren(örneğin Ankaradaki bekçinin küçük oğlu...) belli bir cinse ait köpek haberlerini okuduktan sonra biraz içimdeki o merhamet duygum kalmadı diyebilirim...


    tamam oda can taşıyor bilincsizce saldırıyor vs ama yinede aramız biraz limoni...Birde Nişantaşındayım...geçenlerde bir köpek .okuna bastım iyice fitil oldum iyimi...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  19. #239
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    küçük çocuklara saldırıp öldüren(örneğin Ankaradaki bekçinin küçük oğlu...) belli bir cinse ait köpek haberlerini okuduktan sonra biraz içimdeki o merhamet duygum kalmadı diyebilirim.
    tamam oda can taşıyor bilincsizce saldırıyor vs ama yinede aramız biraz limoni.
    şuna köpeklerden korkuyorum de, inanalım

  20. #240
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şuna köpeklerden korkuyorum de, inanalım
    yok be abicim...nişantaşındaki süs köpeklerinden bıktım sadece...


    yabancı uyruklu hizmetcilerin gezdirdiği aptal minik köpekler ve onları Rus hizmetcileri)tavlamaya çalışan bizim sivrisinek tipler... her sabahki manzara...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar


    REKLAM ALANI
12. sayfa BirinciBirinci ... 21011121314 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler