Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

S&t Kanuni Gt250r sorunlarım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81

    Üyelik
    10 Temmuz 2008
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam kanuni'yi sevmem ama arkadaş bana globalin elemanı gibi geldi
    bilmiyorum evlimisin ama ilerde çocuğun baba bana şunu alırmısın dediğinde sen boynunu bükersen (ben bunu yaşadım giden param olsun motor olsun hiç ama hiç önemli değil) beni daha iyi anlarsın arkadaşım ben ekmeğimi motor üstünde kazanıyorum.....!!!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82
    KARABURUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2006
    Şehir
    İZMİR-GÖZTEPE
    Motosikleti
    2 Ayak
    capicino arkadasım,Konya'ya 35 km kala olan olay motosiklet kac km iken oldu? Bunu soruyorum çünkü bu makineyi kullanan diğer arkadaslarımız dikkat etsinler ders alsınlar.

  3. #83
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı capicino adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilmiyorum evlimisin ama ilerde çocuğun baba bana şunu alırmısın dediğinde sen boynunu bükersen (ben bunu yaşadım giden param olsun motor olsun hiç ama hiç önemli değil) beni daha iyi anlarsın arkadaşım ben ekmeğimi motor üstünde kazanıyorum.....!!!
    Arkadaşım "gibi geldi" yazdım dikkatini çekerse, sonuna da gülümseme koydum ciddi bir ithamda bulunmadığımı göstermek için.Kişisel görüşümdür bu.Çünkü foruma daha önce defalarca marka karalamak için başlık açıldı.Görüyorum ki başka sitelere de açmışsın başlığı, bir motorda bu kadar hatanın aynı anda olması çok ilginç gerçekten.Ha olamaz mı ? Olabilir tabi ki ihtimal dahilinde...Yine kendi kişisel fikrimi söyleyeyim...Bir motorda bu kadar sorun oluyorsa kuvvetle muhtemel kullanıcı hatası değildir ve sana yeni motor vermeleri gerekir.Vermezlerse -her ne kadar eziyet olsa da- mahkemede hakkını aramalısın.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  4. #84
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Mart 2008
    Şehir
    tokat istanbul bingöl denizli mardin ordu van
    Motosikleti
    regalraptor 250e-9
    Shrieker.evet doğrudur başka sayfalardada var bu konu.bu sayfayada açmasını ben istedim.evet bu motorda bu kadar hatanın aynı anda olması çok ilginç ama gerçek.ve bu olanları ne kadar fazla kişi okursa o kadar iyi.eğer birileri bu motordan ekmek yiyorsa kendilerine çeki düzen vermek zorundalar. kimse başkalarının ekmeğiyle oynayıp ekmek yeme hakkına sahip deyildir.

  5. #85

    Üyelik
    10 Temmuz 2008

    bunları bana yaşatan ve ayıplı olan bu ürünü değişmeyi ısrarla kabul etmeyen KANUNİ K

    Alıntı Wee-Strom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,

    Birçoğunuz beni biliyorsunuz, bilmeyenler için ben Ankara S&T bayisi 4-44Motor'dan Tolga. Birkaç soru işaretine cevap vermeye çalışacağım.

    Öncelikle üzerinde en çok yorum yapılan konu:

    S&T Kanuni motosikletler Güney Kore'de S&T holding'e ait Hyosung fabrikasında üretilmektedir. Motorlar bayiye kadar fabrikada kapatılmış kasalarda gelir. Kuralkan A.Ş. nin bu süreçteki tek rolu ithalattır. Ne üretimde ne montajda şu ana kadar hiçbir payı yoktur.

    Arkadaşımızın yaşadığı probleme gelince:

    Motosikleti Konya'ya 35km kala (muhtemelen aşırı zorlama yüzünden) arızalanmıştır. Ancak buraya yazmayı uygun görmediği birkaç şeyi de yazmak zannediyorum bana kaldı:

    - Motosiklet Konya yakınında arızalandıktan sonra bir saat içerisinde konya servisi acil yardım aracıyla kendisini ve motoru alıp servise götürdü.

    - Durum Kuralkan'a bildirildi ve motosikletin komple motor bloğu aynı gün içerisinde yetkili serviste sökülüp, tamir edilmesi ve aynı problemden başka kullanıcılarında etkilenmemesi için incelenmek üzere istanbul'a gönderildi.

    - İstanbul Kuralkan tesislerinde motorun tüm iç aksamı acil olarak uçakla kore'den getirilen komple yeni aksamla değiştirildi, yapılan inceleme ve tamiratın raporları Kore'ye gönderildi. Haftası dolmadan motor kullanıcıya teslim edildi. Yapılan her işlem garanti kapsamında değerlendirildi ve kendisinden hiçbir ücret talep edlmedi.

    - Bu süreç içerisinde hiçbir kanuni zorunluluğumuz olmadığı halde tamamen ahlaki sorumluluk ve iyi niyetle 4-44Motor olarak elimizde bulunan ikinci el bir gt250'yi kullanıcının işinden geri kalmaması ve mağdur olmaması için kendisine tamamen ücretsiz olarak tahsis ettik.


    Mekanik arızalar her zaman her marka ve her modelde çıkabilir. Burada önemli olan ithalatçı firmanın verdiği garantinin arkasında durması, problemi çözmesi, bayininde elinden geldiği şekilde yardımcı olmasıdır. Bu şanssız olayda hem ithalatçı hem bayi olarak bizler tüm yasal gerekliliği yerine tam olarak getirdiğimiz gibi, fazlasınıda sadece iyi niyetimizle yaptık. Soruyorum hangi bayi / hangi marka bir motosiklet garanti dahilinde tamir edilirken ve hiçbir mecburiyeti yokken kullanıcıya yedek motor emanet ediyor?

    Arkadaşımızın yaşadığı sıkıntılar doğrudur ancak hem ithalatçının hem de bayi olarak bizlerin, problemi çözmek ve kendisinin mağdur olmaması için hiçbir özveriden kaçınmadan uğraşımızı buraya yazmayı "unutması" çok acıdır.

    Vaktinizi aldım ama anlatmadan geçemedim.

    Saygılarımla,
    Tolga Yurtören.
    ben 4-44 motor camiasının bana gösterdikleri ilgi alaka ve sevgiden dolayı onlara minnetdarım, benim buradaki bahsi geçen konuda ne tolga abimi nede 4-44 motor camiasını lekelemek değil aksine onlara bana gösterdikleri ilgi ve alaka için minnetdarım benim dünyada bir abim vardı şimdi tolga abiyle iki oldu bunu tolaga abimde biliyor kendisinede belirttim.
    bana yapılan bu haksızlıklar,işten atılmamın.ailevi sorunları yaşamamdan TAMAMEN KANUNİ KURALKAN FİRMASI SORUMLUDUR..!!!!!!!
    allah razı olsun ki belli bir süre yine 4-44 hiç mecburiyeti yokken bana kendi kullandıkları motoru verdi işimden geri kalmamam adına bir 10 güne yakın 4-44 motorun şahsi motoru bana tahsis edildi,ben bana ypılan iyilikleri asla saklamam inkar edemem...!!! 07.05.2008 tarihinde motorumu aldım ve 31.05.2008 Tarihinden itibaren motorum anlattığım nedenlerden ötürü fabrikada bu gün 10.08.2008 ve o tarihten beri motosiklet ve araba kiralamak zorunda kaldım bunların faturaları bende mevcuttur.
    anlayacağınız bütün alacağım maaşım oto ve motor kiralarına gitmiştir,konuyu birdaha açmayacağım herşeyi anlattım çün kü bunları bana yaşatan ve ayıplı olan bu ürünü değişmeyi ısrarla kabul etmeyen KANUNİ KURALKAN FİRMASININDIR.....

    saygılarımla ;
    FERHAT TAŞKIN


    Alıntı nitrious81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kısım konusundan acıklık getırrın bence kac gun kaldı sızde ??
    10 güne yakın motosiklet bende kaldı zaten bunu diğer yazımda belirmiştim sanırım gözden kaçmış

  6. #86

    Üyelik
    04 Şubat 2007
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı superzzt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sorduğm gibi daha önceden kaynak göster bende cbr 600f in ss olduğunu anliyim bak bu zaman kaybı olmaz yanlış biliyorsam düzeltmiş olursun.Sevap işlersin
    Al sana sevap, sevgili arkadaşım

    www.motosikletci.net









    Hala çay içmek istediğine eminmisin
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

  7. #87
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Arkadaş derdini açmış ve başkalarının da canı yanmasın diye uyarmakta!
    Ne mutlu bunu yapabilenlerden biri
    Türk milleti olarak genelde ''kazıklandığımızı'' ya da hata yaptığımızı itiraf etmeyi onur ve guru kırıcı unsur olarak görür, mal kötü ve sorunlu bile olsa ''tavsiye ederim harika çok da memnunum diyebiliriz ''

    Arkadaşlar, burada yaşanmış bir gerçek var, ama benzerleri Hyosung markası ile daha önce de yaşandı!eğer bu motor redline da çalıştırılmayacaksa kesici nerede peki çok yüksek devirlerde yağlamanın kesildiğini biliriz dolayısı ile kilitlenmeler de olasılık dahilinde! ama bunun önlemi kullanıcıya '' bu motor kilitlenebilir '' redline a girmemeye dikkat edinmi denecek?
    Saçmalığın daniskası... GTR ibaresi varsa aslanlar gibi limitlerini zorlayacaksın çünkü adrenalinin sınırı yoktur hız tutkusunun sınırı yoktur onun için race tip motosiklet tercih eder insanlar.

    Ben açıkça fikrimi söylemek istiyorum:
    Stickerların kalkması,Far düğmesi,Arka ayaklık kırılması motor kilitlenmesi ve daha yaşamaya hazır olmanız gereken bir dünya sorunun ana nedeni, az yatırmla çok para kazanma hırsıdır.....
    Bakalım daha neler çıkacak zamanla S&T Kanuni bence beceremeyecek bu işi.....
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

  8. #88

    Üyelik
    08 Temmuz 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Hyosung GT250R alıcak
    Bende Gt250 R almayı düşünüyodum başlangıç için ama hala fikrim sabit

  9. #89
    ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul Levent
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Arkadaşlar burada taraf tutacak, insanları ajanlıkla suçlayacak bir durum yok. Motoru yatan arkadaşımız çok büyük bir haksızlığa uğramış. Bu adama "yuh sana be yuh!" demek, "sen global'in adamı mısın?" demek, "kuryesin, dandik kullanmışındır" demek için vicdansız olmak gerek! Herşey ortada işte.. Motor ayıplı bir üründür, 4.44 Motor kalitesini göstermiş ve kullanıcıya, elinden geldiği kadar süre zarfında geçici motor sağlamıştır.

    Ama ortada çok büyük kayıplar var, kullanıcı işinden gücünden olmuş, varını yoğunu kiralık araçlara dökmektedir. Dahası, kullandığı motor artık satın alınan motor değildir. Değer kaybetmiştir. Burada hala Kanuni'yi savunacak bir durum yok ki. Adam yerden göğe kadar haklı işte. Ayrıca devir kesici konusu da nasıl çözülemiyor anlamıyorum. Bu motorda devir kesici var mı yok mu? ayrıca kanuni resmi olarak devir kesici olduğunu söylemiş miydi?

    Bütün St-Kanuni'ler kalitesizdir diyemeyiz ama belli ki bu arkadaşımıza ayıplı ürün gelmiş..

    "motor değişmiş, problem düzelmiş işte ne var bunda?" tarzı mesaj atan arkadaşlara da bir sorum var:

    İkisi de ikinci el, misal 6000 ytlden satılan iki gt250R olsa. Bunlardan biri de bu krank kırıp motoru baştan toplanmış sonra tekrar arıza verip yeniden toplanmış bu motor olsa. Siz arıza çıkartmamış olanı mı alırsınız yoksa bu dökülüp toplanmış motoru mu alırsınız?!? üzülerek söylüyorum ki arkadaşın motoru bu dağılıp toplanma işlemiyle benim gözümde %20 değer kaybetti.

    Ama saldırmaya devam edin. "Yuh sana arkadaşım! 700km'de motoru kırdın! 150km sonra yine kırdın! üstüne utanmadan her gün motor ve araba kiralamışsın! yetmemiş gibi işinden de olmuşsun... yuh sana! ayıp be ayıp!"
    GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!

  10. #90
    superzzt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul-göztepe
    Motosikleti
    BWS 135 + GT650 Comet
    cbr 125 te ss. dimi özer arkadaşım? Honda vfr nedir oda mı ss? Bana kolpadan bir internet sitesinden bulduğun yazıyı koyma
    bkz. 2 teker dergisi sayısını hatırlamıyorum orada bangır bangır s.touring deniyor.
    Fincan fincan çay içirir sana sonrada 600rr-600f karşılaştırım.Bu işin şakası tabii ki ama eve gittiğimde 2 teker dergisini atmadıysam bulup scan edip koyacağım o zamanda gel çayımı iç ...tamam mı sevgili arkadaşım.

  11. #91

    Üyelik
    04 Şubat 2007
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Herkes burada yorum yapar ama sadece bazıları yorumlarını ispat eder...
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

  12. #92
    ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul Levent
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    aranıza girmek istemem ama 600f üretimden kaldırılmadan önce honda'nın sitesinde sport touring kategorisinde satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. bence özellik olarak supersport'a çok yakın karakteri var. çok muallakta bir durum. honda'ya sormak lazım, nasıl adlandırıyorlarsa onu kabul etmek lazım bence.

    gt250r'nin super sport olup olmadığına gelince, bana sorarsanız değil. size supersport zevkini yaşattırabilir fakat SS değil bence. Bir motorun tipini sadece kasası mı belirler? bence hayır. Motor karakteri de burda önemli rol oynar. Eğer sadece grenajlar motorun kategorisini belirliyorsa gtR supersporttur. Ama kategoride motorun da karakteri rol oynar diyorsanız; GT250R supersport ise Comet250 nedir? GV250 nedir? supersport motoru takılmış cruiser mıdır?

    Keşke herkes aldığı motora binip keyfini sürse.. Fanatikleşip de işin tadını kaçırmasa.. Ben gt250r'ın supersport olduğunu kabul etsem ne olacak? motor hızlanacak mı?
    GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!

  13. #93
    superzzt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul-göztepe
    Motosikleti
    BWS 135 + GT650 Comet
    sevgili arkadaşım beni çok eğlendiriyorsun, egonu tatmin ederken çok mutlu oluyorsun ancak bindiğin motoru ss olarak bin sen valla bu muhabbeti sırf eğlenmek için uzattım şimdi ben cbr 600f yalan xt660 gerçek derim daha da bir eğlenirim gelcek cevaplara neyse ben kolpadan adı sanı duyulmamış internet sitesini ispat olarak almam ben diyorum ki elinde geçen seneki 2 teker dergisi varsa sayıyı hatırlayamıyorum bi karıştır sonra gel.
    Lüleburgazda ss. diye yutturursun cbr600f i ama olayın rengi kızıltoprakta değişir buna inan.

    @ ketchup
    ben eğleniyordum be abi kusura bakma ya Hondanınresmi sitesinde de zamanında yazıyordu ama maalesef artık o model yok bende gazoz kapağı madalya taktim edemeyeceğim arkadaşa...

  14. #94

    Üyelik
    04 Şubat 2007
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı superzzt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi ben cbr 600f yalan xt660 gerçek derim
    Hiç şaşırmam

    Alıntı superzzt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @ ketchup
    ben eğleniyordum be abi kusura bakma ya Hondanınresmi sitesinde de zamanında yazıyordu ama maalesef artık o model yok bende gazoz kapağı madalya taktim edemeyeceğim arkadaşa...
    Madem honda'nın resmi web sitesine bu kadar güveniyorsun ozaman neden CBR125R içinde aynı cümleleri kullanmıyorsun. Hondanın resmi web sitesinde CBR125R, SS olarak geçiyor.Karar ver artık bu site doğrumu, yanlışmı.
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

  15. #95
    superzzt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul-göztepe
    Motosikleti
    BWS 135 + GT650 Comet
    sevgili arkadaşım sen cümleleri sadece ortada okuyorsun galiba öyle 2 kelime seçmekle olmuyor sana milyon tane soru sordum ama sen sadece adı sanı duyulmamış bir internet sitesi adresi veriyorsun.
    Bizim oralarda bir arkadaş vardı senden iyi olmasın cbr600f i vardı,o da aynı iddiadaydı ha ek olarak o 9 saniyede 280 çıkar derdi...Neyse hergün gel ispatlayayım derdi ... neyse motoru çalındığında üzülmüştüm ama yüksekten uçmayı kesmişti... ;Umarım sen ss.unla 280 e 9 saniyede çıkmıyorsundur.O sitede bile cbr 600f in 9 saniye muhabbeti yazmıyor ya haha... Abimde dahil cbr cıların hepsi özer arkadaşımız gibidir onun için alışkınım.

  16. #96
    ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2007
    Şehir
    Lüleburgaz..
    Alıntı superzzt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili arkadaşım beni çok eğlendiriyorsun, egonu tatmin ederken çok mutlu oluyorsun ancak bindiğin motoru ss olarak bin sen valla bu muhabbeti sırf eğlenmek için uzattım şimdi ben cbr 600f yalan xt660 gerçek derim daha da bir eğlenirim gelcek cevaplara neyse ben kolpadan adı sanı duyulmamış internet sitesini ispat olarak almam ben diyorum ki elinde geçen seneki 2 teker dergisi varsa sayıyı hatırlayamıyorum bi karıştır sonra gel.
    Lüleburgazda ss. diye yutturursun cbr600f i ama olayın rengi kızıltoprakta değişir buna inan.
    @ ketchup
    ben eğleniyordum be abi kusura bakma ya Hondanınresmi sitesinde de zamanında yazıyordu ama maalesef artık o model yok bende gazoz kapağı madalya taktim edemeyeceğim arkadaşa...
    Burasını biraz editlersen daha güzel bir mesaj olur arkadaşım..

    tartışma farklı gelişmiş konu dışına çıkmış fakat söylemeden edemeyeceğim
    600F ss değil sport tarafı ağır basan, sport touring kategorisinde çok başarılı bir motosikletdir..
    En azından yabancılar böyle düşünüyor bakın şuralara isterseniz
    Ben sport touringler arasında buldum 600f leri


    http://www.motociclisti.ro/honda-cbr...rttouring.html


    http://motoprofi.com/categorybike/Sp...ng/page_3.html


    http://motoprofi.com/classmotowp/Spo...ng/page_6.html
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

  17. #97

    Üyelik
    04 Şubat 2007
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Benim şuan motosikletim yok ama eski motosikletim GT250R dı. Marka fanatikliğide yapmıyorum merak etme. Sen bir motosikletin Racing olabilmesi için sıralı 4 silindire ihtiyacı olduğunu öne sürdün, bende burada yanıldığını vurguladım. Şimdi Ducatinin ürettiği makineler SS olamaz çünkü V motoru yüzünden Sport Touring mi diyeceğiz. Bana soru sorduğunu söylüyorsun sende benim sorumu yanıtlamadın. GT250R racing değilse nedir ?
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

  18. #98
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    CBR 600F SS midir değil midir tartışmasını yapan arkadaşlar yüzünden başlığı kilitliyorum

    Arkadaş yazacağını yazmış, 4.44 yazacağını yazmış. Kuralkan kalmış bir tek, onu da sikayetvar.com'a şikayet ederseniz yanıt alırsınız.
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler