Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Antalya'da motosiklet kullanabilen üstadlara sesleniyorum...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    30 Nisan 2008
    Arkadaşlar diğer kişilerinde söylediği üzere antalya da motorsiklet taksi ve minübüs kullanımını bilmeyen o kadar çok kişi varki bunların yaşanması normal, ve insanlarımızın hepsinde saygı ve sevgi diye birşey yok bu Türkiyenin neresinde olursa olsun (istisnalar ayrı) ve şunu söyleyeyim antalyada trafik denetimi sıkı değildi şimdi yeni mobesse usulü olsun trafik polislerimiz olsun kasksız ve plakasız sürücülere göz açtırmıyorlar onlarında hakkını yememek lazım ama ne yapalım arada bi bilinçsiz insan çıksada bizim temkinli olmamız lazım diye düşünüyorum çünkü karşımızda ki insan ,insan olmayabilir


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    04 Şubat 2008
    Alıntı knkn07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadas bence biraz degil çook abartmıssın sagından solundan geçen arabalar falan burada işik yok mu hadi bi kişi uymadı hiç biri mi uymuyo kurallara. peki burada çok kotü bir durum var neden burada ölum sayısı kullanılan motor sayına göre çok az.. bence yanılıyosun.. herkezin memleketi kendine güzeldir...
    adamın yalan söyleme ihtimali varmı yada durupduruken ego tatmini gövde gösterisi yapma gibi ihtiyacı varmı

    dekn gelmiştir öyle olmuştur abi..
    god is busy ! can i help you!

  3. #43

    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    Antalya --> İstanbul
    Alıntı Batpod adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O sırada sağdan bir araba yola çıkacak, bir hamle yapıyor çıkacak gibi, çıkmıyor, aha diyoruz tamam gördü bizi, yol verecek. Yooo, eleman tam önüne geldiğimizde biz hiç yokmuşuz gibi aniden yola fırlıyor, hop çüş falan derken zor kurtarıyoruz paçayı.
    İşte ben birgün aynı pozisyonda paçayı kurtaramadım ve böyle bir kararsız abimiz yüzünden kaza yaptım. Kavşağa girişleri çok enteresan, hızla geliyorlar, "Hay Allah! işte fırlayacak önüme" diyorsun, zınk diye duruyor sonra "Yok duracak galiba" diyorsun birden önüne fırlıyor, devam mı edeyim frene mi basayım muallaktasın.

    Deli gibi kullanıyorlar hakikaten. Hergün, bu gün nasıl bir manyakla karşılaşırım acaba diye düşünerek çıkıyorum yola. Sinyal kullanmak desen %10'larda, emniyet kemeri o da ne? Daha saymaya gerek yok herhalde, Batpot yapılan hareketkleri özetlemiş. Zihniyet bu olduktan sonra sonuçlarının (yapılan hareketlerin) böyle olması çok normal. Hakikaten korkuyorum bazen.

    Ben aslen İstanbul'luyum, burada herkese diyorum, İstanbul kalabalık trafik çok ama hiç olmazsa insanlar zorla da olsa birşeyleri öğrendiler, burası tam bir kaos hala. Hem otomobil kullanımı için hem de motosiklet.

    Bu arada, burada motosiklet kullananlarda hiç ama hiç masum değil, çok çok çılgın arkadaşlarımız da mevcut. Sonra ona buna bilenen (sinirlenen) gelip size çatıyor. En kötüsü de bu zaten.

    Güzel tespit, ne diyeyim geçmiş olsun...

  4. #44
    efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2007
    Şehir
    Güneşin doğduğu yer ( Adana )
    Motosikleti
    R1_8
    YAzım şekli ,anlatım üslubunu dikkate alarak kültürlü ve bi o kadarda bilgili olduğunu düşündüğüm bi abimiz Antalya trafiği ile ilgili samimi düşüncelerini ve yaşadığı problemleri yazmış,arkadaşlar ne yalancılığını bırak ne iftira atmışlığını bırakmış hakarete varan laflar edilmişş,yok öyle değil böyle gibisinden sütten çıkmış ak kaşığız hesabı klasik yurdum insanının direk savunma yapması söz konusu,bu kadar alınacak ne var onu anlamıyorumm,yani bu dingiller antalyada varda adanada yokmu,hı Antalya'da aynı gün içinde 3-5 tane dingile denk gelmiş abimiz,oda onun şanssızlığı,onuda bizim ile paylaşmış,ve başlığada antalya trafiğine lanet olsunn,yada lanet olsun sizin gibi şöförlerede motorcularada dememiş,üstadlara sesleniyorum demiş fakat bu seslenilen üstadlar yakışanı yapmamışlar arkadaşlar,ülke olarak trafik kültürümüz yok denecek kadar az ,bunun savunulacak hiç bir tarafı yok,antalya'da yaşanılan sıkıntıların hepsini adana'da her gün yaşıyoruz ,aile terbiyemizin azlığı,eğitim eksikliği ,ikili ilişkilerimizde yaşadığımız problemler ,saygı sevgi gibi değerlerin tam olarak kelime anlamını bilmememizin sonucu böyle sürücüler işte ,yazıyorum ama belki bende bunlardan biriyim bilmiyorumm ,sonuç olarak abicim keşke antalyadaki üstadlara değilde ,türkiyede üstadlara sesleniyorum deseydinn,çünkü görünüyorki antalyada herkes şöför
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

  5. #45
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Aralık 2007
    Şehir
    DAVOS :p
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    iyide biz kimseye biz sütten çıkma ak kaşığız demedikki 3- 5 tane zalak yüzünden güzelim antalyanın adı niye lekelensin..

    bu sorunu hergün yaşıyoruz trafikte yüzlerce külbütör kapağı kılıklı insan var bi motosiklet kullanıcısı olarak trafikteki avantajımızı kullanamıyoz hergün aynı dert bu durumdan bizde hiç hoşnut değiliz..

    polemik yaptığım için bu konuya bi daha msj yazmıcam.. ilgililere duyrulur..

  6. #46

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    üç dört kez işi için gittim. bende antalyada araç sürdüm, ancak bu dediklerinizi hiç görmedim. şaşırdım doğrusu.

  7. #47

    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    Antalya --> İstanbul
    Alıntı 06bluedragger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyide biz kimseye biz sütten çıkma ak kaşığız demedikki 3- 5 tane zalak yüzünden güzelim antalyanın adı niye lekelensin..

    bu sorunu hergün yaşıyoruz trafikte yüzlerce külbütör kapağı kılıklı insan var bi motosiklet kullanıcısı olarak trafikteki avantajımızı kullanamıyoz hergün aynı dert bu durumdan bizde hiç hoşnut değiliz..

    polemik yaptığım için bu konuya bi daha msj yazmıcam.. ilgililere duyrulur..
    Bluedragger, Antalya'nın adı niye kirlensin, onu da nereden çıkarıyorsun. İsmail de güzel bir tespit yapmış Türkiye'nin geneli böyle zaten.

    İstanbul'da böyle idi, hala böyle tipler var fakat benim demek istediğim şu; İstanbul bundan 10 yıl önce daha bir Antalya gibiydi fakat polis işi sıkı tuttu adım başı emniyet kemeri kontrolü yaptı mesela, şimdi İstanbul'da otomobillerin içine bakın %70'ine yakın kullanıcı emniyet kemerini takıyordur. Antalya'da ise neredeyse sıfır. İşte bu tarz uygulamalarla, gerek kontrollerle, gerek yeni nesilin bilinçlenmesi ile, gerek bazı sürücü kurslarının adam akıllı eğitimi ile İstanbul'da sürücüler Antalya'ya göre öne geçti. Bu da Batpot'un gördüğü farkın temelini oluşturdu.

    Ben kesinlikle bunu gözlemliyorum, çünkü ailem halen İstanbulda, sürekli iki şehirde de araç kullanma fırsatım oluyor. sinyal kullanımı bile daha fazla İstanbul'da, Antalya'da ise %10 bile değil bu oran, herşey sanki daha düzgün tabi yine tam değil zaten çok kalabalık bir şehir fakat Antalya halen tam bir kaos, peki neden? Kontrol yok, şehir çok hızlı gelişiyor, hergün yeni bir yol yapılıyor, bazı insanlar kültürden önce para sahibi oluyor vs., işte bütün bu durumlarda sana şehirden şehire gözleyebileceğin trafiksel (aslında yaşayışsal-sosyal), bir fark olarak geri dönüyor.

    Ben Batpot'a katılıyorum Antalya şu an inanılmaz bir kaos içinde, hergün bir maddi hasarlı kaza görüyorum hem de şu yeni yapılan alt geçitlerde, neden orada çünkü yeni. Takip mesafesi hak getire sürekli elimle işaret yapıyorum, uzaklaşsın diye. Bunlar İstanbulda yok mu? Tabikide var. Fark şu; hergün böyle şeylere bir arada rastlama oranı nereyse yarı yarıya, önemli olan da bu zaten...

    Antalya'da yavaş yavaş toparlayacaktır fakat bu arada umarım çok can yanmaz... Bu arada Mersin ve Adana'da da araç kullandım oralar Antalya'dan çok daha iyi durumda, aslında Antalya'da öyle idi, son 2-3 yıldır çok çok kötü durumda, birden çok büyüdü şehir.

    Alıntı asfalt meleği adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üç dört kez işi için gittim. bende antalyada araç sürdüm, ancak bu dediklerinizi hiç görmedim. şaşırdım doğrusu.
    Asfalt meleği, gerçekten şanslı günündeymişsin

  8. #48

    Üyelik
    10 Nisan 2008
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    bu tür konuları fazla eşelemenin kimseye faydası olmaz,arkadaş sıkıntısını dile getirmiş her şehirde vardır, adanaya gelse farklı bir trafik yok, motoru hiçe sayan angutlarla dolu,birbirimizi kırmaya üzmeye gerek yok önemli olan gelecekte neler yapılabilir kendimizi nasıl emniyete alırız bunları konuşmak lazım

  9. #49

    Üyelik
    10 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2008 K1200S, 2010 R1200GSA
    Alıntı Burhansefa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya iyide zaten yabancı bir şehire gidersen araç kullanmakta zorlanırsın

    kim nerde nasıl geçer, kim nerde bekler, beklemez

    bunları kendi şehrimizdeki yollarda kafamıza yazıyoruz dolayısıyla başka şehirde biraz daha zordur araç kullanmak
    Enteresan bir yorum gibi geliyor ama çok da değil . Neden diyeceksiniz. Şöle anlatayım: Askerliğimi Ankara'da yaptım yedek subay olarak, acemilik bittikten sonra eve çıktım, arabayla yaklaşık 1 yıl tanıma imkanını buldum Ankara'yı. İlk zamanlarda araba ile çıktığımda neredeyse hep kaza yapıyordum. Kıl payı kurtarıyordum veya küfür vs yiyordum. Sonradan alıştım trafiğine. İlginç şeyler öğrendim. Mesela bazı kırmızı ışıklar var, oralarda kimse durmuyor, durursan basıyorlar kornayı, ama bazı ışıklarda mutlaka duruluyor. Bir de bazen durulup bazen durulmayan ışıklar var ama bu daha çok aracı kullana kişinin ruh hali ile ilgili .

    Bu arada konuyu açan zat'ın kardeşiyim ben ve anlatılanlar abartı değil. Bu Antalya'ya mahsus değil. Trafik, genel olarak Türkiye'de düzgün değil. İstanbul çok mu güzel, hayır, rezalet. Ama benim o günkü tecrübem (daha uzun süre kalsam fikrim + veya - olarak değişebilir) Antalya'daki trafiğin İstanbul'a oranla daha bir keşmekeş olduğunu gösterdi. Yani her ikiside rezalet, Antalya bi gıdım daha fazla ekside. Belkide değil, bu sadece o günkü tecrübe ile yapılan bir yorum. Herkesin memleketi kendine güzel gibi bir yorum yapılmış, bunu da çok saçma buluyorum. Tek bir memleket var oda Türkiye .

    Konu çok saptı belki ama, trafik kuralları şehirden şehire, yöreden yöreye değişmez, değişmemeli. Her yörenin bir geleneği vardır, şivesi olabilir vs ama trafik kuralları değişmez. Bizde niye şehirden şehire değişiyor peki? Çünkü her şehirdeki trafik polisinin kuralları yaptırım ve ceza uygulamaları farklı. Bazı şehirlerde hız'a önem veriliyor, bazılarında ışıklara, bazılarında kemer takmaya vs.

    Bazıları diyorki eğitim şart, saygı şart! Bu çok doğru, eğitim ve saygı olmalı gerçekten ama çözüm bu değil bence. Yurtdışına gittiğinizde trafik gayet güzel akıyor, herkes kurallara uyuyor (çoğunluk). Çok iyi mi eğitilmişler. Doğdukları günden araç kullanacakları güne kadar, nasıl saygılı olunur bunu mu öğrenmişler, yada hepsi ordinaryüs profesör mü aynı zamanda??? Alakasız. Peki niye herkes kurallara uyuyor? Çok basit bir sebebi var. Uymadığın an ceza yiyorsun. Diyeceksiniz ki, bizde de kırmızı ışıkta geçince ceza yazılıyor! Evet, yazılıyor, bazı illerde. Diyelim her ilde. Peki bu yeterli mi? Durum ortada, sorunun cevabı belli: Hayır.

    Yurtdışında üniversite okudum, son sene kullanılmış bir araba alabildim ve araba kullanma tecrübem oldu. Arabayı ilk aldığmda aynen Türkiye'de kullanır gibi kullandım, herhalde ilk cezamı ilk 1 saat içinde yemişimdir. Allah allah, diye kafa kaşırken. Eski sistem kullanmaya devam. Cart, anında 2. ceza. Hmmm, oldum tabi. Ondan sonra biraz daha dikkat, biraz daha dikkat. Bir bakmışım ki bir yılın sonunda ben süper eğitimli ve saygılı bir sürücüyüm Hemde hiç bir eğitim almadan.

    O kadar çok uyulması gereken kural varki, aynen Türkiye'deki gibi. Tek fark, orada, kurallara uymayınca anında cezanı yiyorsun. Bizde burada Antalya'nın trafiği, İstanbul'unkinden daha iyi, daha kötü tartışması yapa duralım. Cevap zaten verildi. Antalya'daki trafik daha kötü

    Uzadı biraz, ama bende fikirlerimi paylaşmak istedim. Umarım anlatılmak istenen(ler) anlatılabilmiştir.

    Not: Burada her yazılana o kadar çok saldırı varki, sağlıklı bir tartışma ortamı bile sağlanamıyor. Ehehüehüheü vb yorumlar çok can sıkıcı. 1 yıl oldu neredeyse üye olalı, 8-9 aydır hiç bişi yazmıyorum sırf bu yüzden. Bir silkelenip kendimize gelsek o kadar iyi olacakki. Ama eğitim şart, saygı şart
    Sağlıcakla kalın...
    [B][I]Önce Eğitim[/I][/B] :cat:
    Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)