İllere göre motosiklet kullanımı nedir?
-
motosiklet kullanımı nüfus ile orantılı ise türkiyenin kişi sıralamsında ilk büyüklerden sonra ege ve akdenizlilerin geldiği efsanesi nedenli doğrudur doğru ise neden böyledir? elinde il bazında motosiklet kullanım rakamları olan varsa paylaşırsa iyi olur. teşekkürler...
Reklamlar
-
iyi bi sorou kayseri
kanuni
-
Türkiye'de nüfus ortalamasına göre en çok motosikletin bulunduğu Kilis'te, vatandaşlar araç yerine motosikleti tercih ediyor. 35 bini aşkın motosikletin bulunduğu kentte, nerede ise evde birden fazla motosiklet bulunuyor. Motosikletin bu kadar çok olduğu kentte trafik ekipleri motosikletler üzerinde denetimlerini arttırıyor. Motosiklet kullanmak için gerekli olan A2 ehliyet Türkiye'de en çok nüfus ortalamasına göre Kilis'te bulunuyor. 2 kişilik motosikletleri çoluk çocuk 4-5 kişi binerek, düğün, nişan, sünnet, cenaze törenlerine ve akraba ziyaretlerine Kilisliler, kente il dışından gelen yabancıların meraklı bakışları altında trafikte seyrediyorlar.
Kentte, siyasi parti yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, doktorlar, avukatlar, mühendisler, oda başkanları, sevil toplum örgütü üyeleri, gazeteciler, kamu görevlileri başta olmak üzere çok sayıda kişi motosiklet ile ev ile işyerlerine gidip gelmeyi tercih ediyor.
"turkmedya.tv" sitesinden alınmıştır"
[B]Algı kıtlığı yaşıyorum! Lütfen bir kez olsun Türkçe derslerine giren öğretmenini onure et![/B]
-
bach adlı üyeden alıntı
Türkiye'de nüfus ortalamasına göre en çok motosikletin bulunduğu Kilis'te, vatandaşlar araç yerine motosikleti tercih ediyor. 35 bini aşkın motosikletin bulunduğu kentte, nerede ise evde birden fazla motosiklet bulunuyor. Motosikletin bu kadar çok olduğu kentte trafik ekipleri motosikletler üzerinde denetimlerini arttırıyor. Motosiklet kullanmak için gerekli olan A2 ehliyet Türkiye'de en çok nüfus ortalamasına göre Kilis'te bulunuyor. 2 kişilik motosikletleri çoluk çocuk 4-5 kişi binerek, düğün, nişan, sünnet, cenaze törenlerine ve akraba ziyaretlerine Kilisliler, kente il dışından gelen yabancıların meraklı bakışları altında trafikte seyrediyorlar.
Kentte, siyasi parti yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, doktorlar, avukatlar, mühendisler, oda başkanları, sevil toplum örgütü üyeleri, gazeteciler, kamu görevlileri başta olmak üzere çok sayıda kişi motosiklet ile ev ile işyerlerine gidip gelmeyi tercih ediyor.
"turkmedya.tv" sitesinden alınmıştır"
bak bunu bilmiyordum..kilis'in sınırları küçük olduğu için araba tutulmuyor herhalde.ufak yer olduğu için herkes motorsiklet ile ihtiyacını görebiliyor.merak ettim şimdi.bir ara gitsek mi ne
LasTiği YaK, RuhUnU deĞiL:cat:
-
Kiliste bulunan cadde ve sokaklar gereksinimlere yeterince cevap veremeyecek büyüklükte olduğu için motosiklet kullanımı oldukça yaygın. Bunun ötesinde burada motosikletli yaşam bir kültür haline dönüşmüş. Kişiler motosikleti sadece mantıklı-zorunlu kullanmaktan ziyade, ikitekerleğin insana verebileceği hazzı da fazlasıyla yaşıyorlar.
Kilise yolu düşen arkadaşlarla tanışmak isterim. Hoşçakalın
[B]Algı kıtlığı yaşıyorum! Lütfen bir kez olsun Türkçe derslerine giren öğretmenini onure et![/B]
-
en büyük oran bizim evde var galiba.toplam 5 adet motosiklet var bizde.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Motosiklet kullanım yoğunluğu nüfus ile doğru orantılı olamıyor; olamaz da! Şehrin çoğrafi ve iklimsel özellikleri ikitekerli araçların kullanım oranlarını etkiler. Bu etkiyi şehir halkının ihtiyaçları ile ekonomik durumu da bir miktar yönlendirir. Şehirsel kriterleri bir kenara bırakırsak, bölgesel olarak ikitekerli araçların en az kullanıldığı bölgemiz Doğu Karadeniz Bölgesidir. Bölgenin çok fazla yağış alması ikitekerli araçların kullanımını kısıtlayan en büyük etken olmaktadır.
ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!
-
Benim bildiğim kadarıyla ilk sıralamada ANTALYA var nüfus ve motor sayısı bakımından diğer illeri bilmiyorum ama adanada da hayabusa çok var bunların istatistiğini bulmak çıkarmak çok zor hergün değişiyor çünkü
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
-
valla onu bılmıorum en cok motor satan ılımız ANTALYA'mız
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)