Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuralkan'dan İki büyük hamle!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Eylül 2007
    Kuralkan'dan iki dev hamle

    Hyosung ve Husqvarna motosikletleri artık Kuralkan güvencesi ile Türkiye'de

    14.12.2007


    Türkiye'nin sektöründe lider motosiklet üreticisi Kuralkan, iki dünya markasının distribütörlüğünü üstlendi. Aralık ayı içerisinde gerçekleşen görüşmeler neticesinde ilk olarak İtalyan Husqvarna Firması ile anlaşmaya varıldı.



    Husqvarna, off-road motosikletlerinin üretimi konusunda dünyanın önde gelen markalarından biri. Husqvarna adı 100 yıllık bir geleneği simgeliyor. Firma ilk motosikletini 1903 yılında üretti. 1916 yılında bir müsabakadaki ilk zaferini elde etti. 50'li yıllarla gelindiğinde sportif alandaki başarıları ile dikkatleri üzerine çekmeye başlayan Husqvarna, 1959 yılında Rolf Tibblin ile 250 cc Avrupa Motokros Şampiyonluğu'nu kazandı. Bir sonraki yıl 500 cc Dünya Motokros Şampiyonası'nda Bill Nilsson ile şampiyonluk sevinci yaşayan Husqvarna, 60 ve 70'lerde Mikkola, Aberg ve Hallman gibi evsanevi sporcularla adını motor sporları tarihine altın harflerle yazdırdı.

    1979 yılında firmanın kontrolü Electrolux Grubu'na geçti ve 1986 yılında motosiklet departmanı İtalyan Cagiva Grubu'na satıldı. Husqvarna motosikletleri o günden beri bütünüyle İtalya'da tasarlanıp üretilmektedir. Son olarak 2007 Dünya Supermoto Şampiyonası'nda Adrien Chareyre ve Gerald Delepine ile şampiyonluk sevinci yaşayan Husqvarna, Markalar Klasmanı'nda da şampiyon olarak tarihi boyunca elde ettiği şampiyonluk ünvanlarının sayısını 72'ye çıkardı.



    Yaşanan finansal problemler nedeniyle Cagiva Grubu'ndan ayrılan ve geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde BMW Grubu'na dahil olan firma, Türkiye pazarındaki distribütör arayışını, geniş bayi ağı ve servis imkanlarına sahip Kuralkan Grubu ile neticelendirdi.



    Kuralkan Firması tarafından yapılan açıklamada ilk parti motosikletlerin 2008'in Mart ayı içerisinde Türkiye'de olacağı belirtildi. Kuralkan, Kanuni Motosikletleri için kullandığı bayi ve servis ağının yanında, Husqvarna markası için yeni bir yapılanma içerisine girildiğinin ve müşterilere servis, satış sonrası hizmetler ve yedek parça gibi konularda hiçbir sorun yaşatmayacaklarının da müjdesini verdi.

    Kuralkan Grubu'nun anlaşmaya vardığı bir diğer dünya devi ise Hyosung marka motosikletlerin üreticisi ve 2008'de 30. yaşını kutlamaya hazırlanan Kore menşeli S&T Group. Bu anlaşma çerçevesinde S&T Group, Kuralkan için S&T KANUNİ markası adı altında 650 cc'ye kadar 13 farklı modelin üretimini yapacak.



    Kuralkan Grubu bu anlaşma ile ürün yelpazesini 50 cc'den 650 cc'ye kadar genişletti.Kuralkan Grubu S&T KANUNİ için farklı bir strateji uygulayarak, genellikle belirli şehirlerde oluşan yüksek hacimli motosiklet potansiyelini Türkiye geneline yaymayı planlıyor. Böylece küçük ve orta segmentin üzerinde beklentileri olan motosiklet kullanıcıları Kuralkan güvencesinde yüksek hacimli motosikletlere binebilecek. Güney Kore'li marka ile Kuralkan bayileri 1300 YTL'den yaklaşık 30.000 YTL'ye kadar ürün satışı yapacak.



    S&T Motors, 1978 yılında Güney Kore'de kuruldu. Firma 1979'da Suzuki'nin tasarladığı bazı modellerin lisansını alarak, Güney Kore, Cahngwon'da açılan fabrikasında iç pazara yönelik motosikletler üretmeye başladı. 1986 yılında Japonya, Hamamatsu'da kendi araştırma ve geliştirme merkezini kuran S&T Motors, ertesi yıl ilk kez kendi tasarladığı motosikletleri seri üretime soktu. 2003 yılında kendi kurumsal kimliğini elde etmek için Hyosung Grubu'ndan ayrılan S&T Motors, 2007 yılının Haziran ayı içerisinde S&T Grubu'na dahil oldu.


    www.motoron.com.tr ' den alıntıdır.

    Sizce Kanuni de yaptıkları satış sonrası hizmette oluşan rezillikler ortadan kalkarmı bu sayede?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Hyosung'un Turkiye pazarindaki gidisatini bu durum ne yonde etkileyecek cok merak ediyorum.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

  3. #3

    Üyelik
    20 Temmuz 2007
    Şehir
    balıkesir-burhaniye
    çinli türk ağzında kuş tutsa bundan sonra bi halt olmaz.bir kere servisleri komple bir elden geçirmeli kanuni kullananların çoğu servise en çok 2 kez gitmiştir.rezalet bir servis ağları var.

  4. #4
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  5. #5
    nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2007
    Şehir
    Düzce
    Motosikleti
    Octavia
    Tühh o markalarında imajına yazık oldu......Kanunı gıbı bı fırmada
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

  6. #6
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
    Sebep:  Forum katilimcilari yeni bir konu basligi acmadan önce o konunun forumda mevcut olup olmadigini kontrol etmeliler. Bunun icin forumun arama özelligi kullanilabilirsiniz.
     Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
     Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
     Şikayetleriniz için tıklayın


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler