Ruhsatımı kaybettim ne yapmalıyım?

Arkadaşlar motorumun ruhsatını kaybettim...
şimdi yeni ruhsat çıkartmak için ne gibi bir prosedürler var sırasıyla yazarsanız çok sevinirim, ve ortalama maliyet ne olur, 1 günde bitermi?
Teşekkürler

bir günde bitmez sanarsam ama şeye gitmeniz lazım trafik şubesine bulunduğunuz semtin onlara derdinizi anlatırsanız size yardımcı olacaklardır bende bilmiyorum tam olarakk

bir günde bitmez sanarsam ama şeye gitmeniz lazım trafik şubesine bulunduğunuz semtin onlara derdinizi anlatırsanız size yardımcı olacaklardır bende bilmiyorum tam olarakk

:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:
madem bilmiyorsun neden ? neden ? neden ? neden ? neden ? neden ?:queen::queen::queen::queen::queen::queen:

:pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr:

susalım lütfen ufakda olsaa kardeşimö yardım etmeye çalışdım

GKN

abicim önce git polise
kayıp ettiğini beyan et
allah korusun yapmadıın şeyler yapmışsın gibi sana nükseder
trafiğe baçvurunu sabahtan yaparsan ertsi gün sabah alabilirsin yeni evreklarını:cat:

polise başvurduktan sonra motorun trafiğe çıkartıldığı trafik şubesine gitmen gerekiyor. örneğin alakam olmasada benim motorum fatih ilçesinden trafiğe çıkartılmış arabam ise sultanbeyli.

biraz daha detay vericek yokmu?
ayrıca ruhsatın içinde trafik sigortasıda vardı,o da gitti...:pr::pr::pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kardeş Trafiğe Dilekçe yazdınmı hallederler ama işlerine gelmezse 2 gün bilmedin 3 gün bekletirler

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Ruhsatı kaybettiğine dair karakol tutanağı tuttuyorsun. (herhangi bir karakol olabilir) Daha sonra vergi dairesine gidip motorunun temiz kağıdığı alıp en yakın araç muayene istasyonundan motor - şasi tespitini yaptırıp aracının muayene ettiriyorsun. Vergi dairesi ve muayene istasyonundan aldığın evraklarla aracın bağlı bulunduğu (daha önce ruhsat çıkarılan yer) ilçe trafiğe gidip yeni ruhsat çıkartmak için başvuruyorsun. Ruhsat ile birlikte zorunlu trafik sigortası poliçende kaybolduysa poliçeni yapan firma ile görüşüp aynı evrakdan bir daha alman gerekiyor. Zorunlu trafik sigortası poliçeni ücretsiz verirler.

Ruhsatı kaybettiğine dair karakol tutanağı tuttuyorsun. (herhangi bir karakol olabilir) Daha sonra vergi dairesine gidip motorunun temiz kağıdığı alıp en yakın araç muayene istasyonundan motor - şasi tespitini yaptırıp aracının muayene ettiriyorsun. Vergi dairesi ve muayene istasyonundan aldığın evraklarla aracın bağlı bulunduğu (daha önce ruhsat çıkarılan yer) ilçe trafiğe gidip yeni ruhsat çıkartmak için başvuruyorsun. Ruhsat ile birlikte zorunlu trafik sigortası poliçende kaybolduysa poliçeni yapan firma ile görüşüp aynı evrakdan bir daha alman gerekiyor. Zorunlu trafik sigortası poliçeni ücretsiz verirler.

Ama motor 2006 model ve 2009'a kadar muayene süresi var.
bu muayeneyi normal ücret tarifesi üzerindenmi yapılacak yani süresi geçmiş gibimi olucak...

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Ama motor 2006 model ve 2009'a kadar muayene süresi var.
bu muayeneyi normal ücret tarifesi üzerindenmi yapılacak yani süresi geçmiş gibimi olucak...

Hayır muayene geçmiş gibi olmayacak , motor - şasi tespiti yaptıracaksın bir kaç belgeyi doldurman gerekiyor. Elinde ruhsatın fotokopisi falan varsa yanına al araç bilgilerine ihtiyacın olucak.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Skullhunter ın dedikleri doğru olmalı çünkü daha geçenlerde bir ruhsat çıkarttı.

Muayene olayı ise normal fenni muayene değil, araç tespit için gerekli olan işlemler yapılacak.

yani özetle "evet bu araç şu şase nolu şu motor nolu şu marka araçtır, herhangi bir sahtekarlık durumu yoktur" gibi bir sonuç çıkacak.

ne kadara mal oldu arkadaşlar bunları yapmak?

Bu soruyu kendi ruhsatını kaybettiğin için soruyorsan 20 lira olsa ne olur 200 lira olsa ne olur,elbet çıkaracaksın.

Eğer bir motor almayı planlıyorsan ve sana ruhsatı kayıp sen sonra çıkartırsın,kaç paraysa düşeriz gibi bir teklif mi var.

Daha açık yazarsan iyi olur.:wiinkk:

bence motoru çöpe at...kayıp ruhsat çıkartmak deveye 400 mt engelli koşturmaktan daha meşakkatli...umarım bir şeyler değişmiştir de çok uğraşmazsın. en az 3 tane trafik şbsi gezmen gerekecek örneğin...nedeni ni öğrendiğinde isyan ediceksin

szr

Arkadaşlar ; dün motosikletimle düştüm ve ön çamurluk parçalandı ve km saati çatladı ve km saatinin hız göstergesi çalışır durumda olmasına rağmen camı kırıldı ; birde üstüne bugün ruhsatımın kaybolduğunu farkettim ayrıca ruhsatı sakladığım dosya içinde ehliyetim ve 6 ay önce yaptırdığım zorunlu trafik poliçeside bulunmakta idi.

Motoru geçen yıl 0 almıştım ve muayenesi 2011 yılına kadar geçerli ; size sormak istediğim yeniden ruhsat çıkarırken tekrardan muayeneye girecek miyiz ; şayet muayeneye girersem , muayeneye girmeden önce km saatini ve çamurluğu değiştirmem gerekiyor mu ; ayrıyeten zorunlu trafik sigortasıda kayıp durumda ,yeni poliçeyi sigorta şirketine gidip ücret ödemeden alabilir miyim? yardımcı olursanız memnun olurum....

Ayrıca internette dolanırken egm.gov 'dan şu bilgilere ulaştım

TESCİL BELGESİ VE TRAFİK BELGESİ İLE PLAKA ZAYİİ

1. Yeni tescil ve trafik belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan),

2. Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1),

3. Dilekçe,

4. Karayolları Muayene İstasyonundan motor şase tespiti (Muayene),

5. Zayi edilen belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna

müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.

5.madde ilgimi çekti , bu maddaye göre herhangi bir trafik tescil şubesinden belge değişikliği talebinde bulunulabilecek gibi anladım ben doru mudur sizce?

Son düzenleme:
Arkadaşlar ; dün motosikletimle düştüm ve ön çamurluk parçalandı ve km saati çatladı ve km saatinin hız göstergesi çalışır durumda olmasına rağmen camı kırıldı ; birde üstüne bugün ruhsatımın kaybolduğunu farkettim ayrıca ruhsatı sakladığım dosya içinde ehliyetim ve 6 ay önce yaptırdığım zorunlu trafik poliçeside bulunmakta idi.

Motoru geçen yıl 0 almıştım ve muayenesi 2011 yılına kadar geçerli ; size sormak istediğim yeniden ruhsat çıkarırken tekrardan muayeneye girecek miyiz ; şayet muayeneye girersem , muayeneye girmeden önce km saatini ve çamurluğu değiştirmem gerekiyor mu ; ayrıyeten zorunlu trafik sigortasıda kayıp durumda ,yeni poliçeyi sigorta şirketine gidip ücret ödemeden alabilir miyim? yardımcı olursanız memnun olurum....

Ayrıca internette dolanırken egm.gov 'dan şu bilgilere ulaştım

TESCİL BELGESİ VE TRAFİK BELGESİ İLE PLAKA ZAYİİ

1. Yeni tescil ve trafik belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan),

2. Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1),

3. Dilekçe,

4. Karayolları Muayene İstasyonundan motor şase tespiti (Muayene),

5. Zayi edilen belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna

müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.

5.madde ilgimi çekti , bu maddaye göre herhangi bir trafik tescil şubesinden belge değişikliği talebinde bulunulabilecek gibi anladım ben doru mudur sizce?
Dur dostum dur kaybetmiş hissettim kendimi birden :D

abicim önce git polise
kayıp ettiğini beyan et
allah korusun yapmadıın şeyler yapmışsın gibi sana nükseder
trafiğe baçvurunu sabahtan yaparsan ertsi gün sabah alabilirsin yeni evreklarını:cat:

Aynen katılıyorum::plus1::::plus1::
Zaman kaybetmeden emniyete git ve zayi tutanağı tuttur! GKN'nin dediği gibi,olmadık bir olay yerinde bırakırlar ruhsatı ondan sonra ayıkla pirincin taşını...kalan formalite kolay iş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar