Arkadaşlar ; dün motosikletimle düştüm ve ön çamurluk parçalandı ve km saati çatladı ve km saatinin hız göstergesi çalışır durumda olmasına rağmen camı kırıldı ; birde üstüne bugün ruhsatımın kaybolduğunu farkettim ayrıca ruhsatı sakladığım dosya içinde ehliyetim ve 6 ay önce yaptırdığım zorunlu trafik poliçeside bulunmakta idi.
Motoru geçen yıl 0 almıştım ve muayenesi 2011 yılına kadar geçerli ; size sormak istediğim yeniden ruhsat çıkarırken tekrardan muayeneye girecek miyiz ; şayet muayeneye girersem , muayeneye girmeden önce km saatini ve çamurluğu değiştirmem gerekiyor mu ; ayrıyeten zorunlu trafik sigortasıda kayıp durumda ,yeni poliçeyi sigorta şirketine gidip ücret ödemeden alabilir miyim? yardımcı olursanız memnun olurum....
Ayrıca internette dolanırken egm.gov 'dan şu bilgilere ulaştım
TESCİL BELGESİ VE TRAFİK BELGESİ İLE PLAKA ZAYİİ
1. Yeni tescil ve trafik belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan),
2. Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1),
3. Dilekçe,
4. Karayolları Muayene İstasyonundan motor şase tespiti (Muayene),
5. Zayi edilen belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna
müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.
5.madde ilgimi çekti , bu maddaye göre herhangi bir trafik tescil şubesinden belge değişikliği talebinde bulunulabilecek gibi anladım ben doru mudur sizce?