Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

iki tekerlek için en kötü şehir sizce neresi?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    selcuk543 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Şubat 2008
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    ARORA KS150-23 GREEN DRAGON
    Alıntı bart1969 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben istanbulda sadece otomobil kullandım.fikir yürütüyorum(yanlışsam affola):
    istanbulda tecrübe konuşur.ankarada tehlike.oranbtısal anlamda istanbulda 100 araç varsa 20 si kaza yapıyorsa ankaradaki 40 araçtan 30 u kaza yapıyorud(kaza oranı %75 değil;az araba daha çok kazaya sebebiyet veriyor hesabı.)
    ankarada araçlardan uzak gidebilirsiniz hiç sorun değil:
    ama çanakkaleyi geçilmez yapan nusret mayın gemisini düşünün.dünya gemileri bura nasılsa boş diye sürdü.hiç beklenmedik anda mayına çarptı.ankarada işte böyle:her tali yol kesimi;her kavşak;her durak;her yaya kısaca her sote pusu kurmuş olabilir.istanbulda zaten dikkat etmezsen süremezsin.ama ankarada paranoyak olursun.acaba düşman nerede yatıyor diye.zaten bir tek sorun sendedir.çünki senin aklın başındadır ve tehlikenin farkındasındır.diyeri ise ne yaptığını bile bilmez.
    ankarada hiç bir kural yok sayıyorum:
    1.sağdan geçmek.
    2.en soldan en sağa;en sağdan en sola dönmek.
    3.durar durumdaki her nesneden korkacaksın(otomobil-minibüs-yaya-taksi-otobüs dahil at-eşşek ve öküzler).çünki hareket etmeye karar verdiği anda hiçbir kontrol;bekleme gözetmeksizin önünüze atlarlar .
    4.hiç sabır yoktur.kırmızı da beklerken gidecek yer yoktur korna çalarlar.
    5.tali yolun geçiş üstünlüğü vardır .yola dalar.(inanmayan gelsin baksın.ankarada tüm trafik kuralları ters işliyor.).
    6.ışığın rengi hiç önemli değildir.her renk yeşildir.sakın siz siz olun sarıda durmayın hatta kırmızı yeni yanıyorsa ve karşıdan gelen yoksa gene durmayın.kimse durmadığı için sizin durmanız hemen ensenizdeki psikopatın altında kalmanıza neden olucaktır.
    7.renk kırmızıysa ve önde duran varsa hiç yavaşlamayın.taki öndekine çarpma mesafesinde durun.lambaya yavaş gidenin ensesinde gene bir psikopat vardır.kornayı çalar.
    8.ankarada sinyal kullanmak yasaktır.sinyal kullananı dövüyorlar.kimin ne yöne gideceğini kestiremezsiniz.en iyisi yol vermektir.bekle geç politikası.
    9.her semtin trafik tehlikesi ayrıdır.altındağ-keçiören gibi bölgelerde ekonomik durum düşüktür.sabırsızlık kural tanımamazlık vardır.daha yeni bölgeler olan eryaman ümitköy nispeten iyidir(lamba az,insanlar az ekonomik üst seviyede.)daha da üst ekonomik bölgelerde lüks otomobil sürat tehlikesi vardır.
    ama içlerinde bir yer var ki herkesin tehlikeli rüyasıdır:siteler mobilyacılık bölgesi:
    en usta şöför oraya girmeye korkar.trafik çok hızlı olmadığından kazalar maddi atlatılır.mal eşya giriş çıkışı çok olduğundan eğitim seviyesi dibe vurmuş yük taşıma sektörünün kuralları işler.mobilyacılar zengin olduklarından kullanmayı bilmedikleri lüks otolarıyla hem yolu hem trafiği hemde park yerlerini acaip hale sokmuştur.siteler dediğin yer öyle ufak bir yerde değildir nerden baksan 3-5 km çapında bir yer var dairesel olarak.
    10.minibüslerin ne sağından ne solundan gideceksin.onlardaki gelişmiş fren sistemi hiç kimsede bulunamaz.sol şeritte 90 la giderken 10 metrede sağdaki yayayı kapıverir.
    11.taksiciler genelde kendi malı olmadığından sürte sürte geçer.minibüscü kadar hızlı olmasada onlarda ani dururlar.aslında kısaca yollar taksilere özel yapılmıştır.
    12.otobüsler aslında en tehlikesizidir.genelde duraklar bellidir.o yüzden durakta otobüs varsa arkadan gelenin yol hakkı yoktur,önünüze kırıverir.hele yan yana gitmeyi düşünmeyin bile önünüze kıra kıra sizi durdurur.durmazsanız çarparsınız.arkadan çarptıya girer.otobüsten kurtulmak için durakları ezberlersiniz.bakın ben çok yaşadım durağa 20 metre vardır.korna çalar zorla sollar sonra durağa girmek için önünüze kırar;zank diye durar ;geçmenizi beklemeyip durağa girmeme sebebi muhtemelen trafiğe çıkan otomobil ve diğer sayısına korku salıp otoyolları toplu taşımaya açmak içindir.genelde taksicileri ellemez.ellediklerinde kan gövdeyi götürürde ondan.
    13.benim iş yerim le evim arası 7 km.ben iki güzergahtan tenha olanını seçiyorum(aktepe -altındağ arası)hava alanı yolu(hasköy üsütnden.ben günün manyağı adını taktım.her gün kurtardığım(dikkatim sayesinde kaza atlattığım.) kişilere günün manyağı diyorum.tabii işe otomobille gidiyorum.bu 7 km lik yolda hiç boş geçtiğim gün olmadı.gece yarısı yol boşsa bile ara sokaktan mutlaka günün manyağı beni bulur.
    14.herkes zengindir.otobüse minibüse tenazur etmezler.yoldaki otomobillerde kişi sınırlaması vardır.2 kişiden çok hareket eden araç göremezsin.3 kişi varsa kenara çeker döverler.bu yüzden hiç abartmıyorum ister inanın ister inanmayın yoldaki her 10 otomobilden 8 inde tek kişi görürsün(aslında ankarada trafiği kurtaracak uzakdoğu ülkelerindeki uygulama gibi motor sayısının artma zorunluluğunu siz düşünün.)
    bunun bir istisnası vardır ki gene altındağ-keçiören bölgesinde çok görülen otomobili minibüs zannedip doluşan 10 kişilik guruplar.bunlar otomobile 4-5 kişi binmekten korkup yanlarına koruma alanlardır.
    15.yayalar ölümsüzdür.cesurdur korku bilmezler.cahildir ,uyarıyı hakaret sayarlar.üst geçit bilmezler,altından geçerler.samsun yolunu ortadan geçerler(saniyede 30 araç geçen bir yol.).kaldırım kullanmazlar.hiç bir aracı görmezler, karşıya geçerler.sağırdırlar kornayı duymazlar.kördürler farı hissetmezler.en kötüsü de ulusdur size yeşil yanarken 45-50 si önüne atlar.
    16.istanbul kadar olmasa da trafik levhaları bazen görünmeyecek yerde veya konumdadır.bazı yerde levha bulunmaz .
    17.keskin virajlarda yada kontrolsüz kavşaklarda yavaşlamak ve şeridi takip ederek dönmek yasaktır.bir anda sizin şeridinize girerler.hiç oh be yol boş demeyin bunların hiç biri dönmeyi bilmiyor.
    18.trafiğin eşit hakka sahip olduğu birleşim yerlerinde yol sağdakine ait değildir.ya hızlı olanın.yada kazayı göze alanın yol hakkı vardır.
    .
    .
    .
    .
    ---------
    saydıkça uzadı;ama bitmedi anket yapıcam benim yazdıklarımı sonuna kadar okuyabilen var mı(sustum.)
    valla sonuna kadar okudum noktasına virgülüne kadar haklısın bence
    No Manita No DIRDIR ONLY MAKARA ONLY GIRGIR


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    28 Aralık 2007
    Şehir
    40° 56' 57sn N, 29° 06' 29sn E
    Motosikleti
    HyosunG GT 250 İsim : AraL
    allah allah
    acaba hangi şehir olabili
    diğer şehirleri bilmem ama bi gün takla atıcam dur bakalım.

    minibüsleri,taksileri saymıyorum bile.
    bayan sürücüleri de...

  3. #43

    Üyelik
    12 Mayıs 2008
    bence tartışmaya bile gerek yok türkiyenin her yerinde zor.
    şu lanet olası kamyon ve araba sürücülerini bilinçlendirmedikleri sürece her yerde aynı ve eşit tehlike bence.
    polisler varsa yoksa motosiklet sürücüleriyle uğraşıyorlar onları bezdirip motordan soğutuyorlar.ama hiç akıllarına motor sürücülerinin yaşadıkları zorluklar gelmiyor. biraz da bizleri koruyup gözetleseler tam süper olcak yani.

  4. #44
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Mart 2008
    Şehir
    tokat istanbul bingöl denizli mardin ordu van
    Motosikleti
    regalraptor 250e-9
    vannn.arkadaşlar ben birçok ilde yaşadım ama van gibi memleket görmedim.kışın motor sürmen imkansız çünki -15 derecede motor sürmeyi bırak kış boyu soğuktan arabanın camlarındaki buzu kazımak zorunda ve 10 dk kapıyı açmak için uğraşmak zorundasın.kışın 1 tane motor göremezsin.ayrıca yollar berbat.dalgalı yollarmı dersin.mayın tarlası misali yollarmı dersin.yolun ortasında kocaman derin çukurlarmı dersin.ondan sonra motorla giderken kafana taş atan çocuklarmı dersin.özellikle seni sollamaya çalışıp yanına gelince camdan suratına sigara izmariti atanlarmı dersin.motosikletlilerer terörist muğamelesi yapan polislermi dersin.off of

  5. #45
    Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    4x4
    Niğde diyorum.Şehrinden değil insanlarından.
    Geçen ramazan ayında 4 günlük ürgüp-göreme yapalım dedik.
    Dönüş yolunda niğde de akşam yemeği yemek istedik.Oruç tutmuyoruz.İftara 45 dk falan var.Bir restorana girdik siparişleri verdik tamam abi dedi eleman.15 dk geçti ne gelen var ne giden.Çağırdım yemek ne oldu dedim..
    Sanki annesine küfür etmişim gibi suratı değişik bir hal aldı..
    -Siz oruç tutmuyormusunuz
    -Yoo hayır tutmuyoruz ?
    -Abi ben size yemek verirsem şimdi burda cam çerçeve aşşağı iner.
    -Ya ne alaka kime ne benim inancımdan.Hem ben seferiyim yola gidicem ne orucu
    -Abi veremem
    -Verirsin..
    -Veremem...
    Derken bu tartışmayla iftarı ettik ezan okundu yemekler geldi..
    O günden beri niğdeyi sevmem ve mümkünse bir daha ordan geçmem..Geçeceksem dahi kesinlikle içinde durmayı düşünmüyorum..

    Şimdi diyeceksiniz ki 2tekerle ne alakası var bunun ?
    Hayır yok..Yazarken farkettim ama yine de yazmak istedim.İçimde kalmış
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

  6. #46

    Üyelik
    29 Mart 2007
    Şehir
    Levent-İST
    Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Tabiiki İstanbul..
    [B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
    [B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
    Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]

  7. #47
    Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    4x4
    Alıntı Pınarr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabiiki İstanbul..
    İstanbula kurban olun siz Neler var neler
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

  8. #48

    Üyelik
    29 Ağustos 2007
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125+Kanuni Popcorn 90
    ben ankaradan baska yerde kullanmam derım yeterınce zaten katlanıyorum baska yere gıtsem hıc tahammul edecem

  9. #49

    Üyelik
    07 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul_Kartal
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    anket cevabı: tamamını okudum bart, yani şimdi ben istanbul da motor kullanacağım için şanslımıyım
    [B][COLOR="Red"]Hayatında birkez motora binip de zevk alan insan bir daha hiçbirşeyden zevk alamaz...[/COLOR][/B]

  10. #50
    APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    izmir bu konuda cennet desenize
    bir motorlu olarak yola çıkacağınızda tüm araçlar durur sizin çıkmanızı bekler sizin yol hakkınız hepsinden üstündür İZMİRDE MOTORCU OLMAK AYRICALIKTIR
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

  11. #51

    Üyelik
    16 Eylül 2006
    Şehir
    Kanije
    Kars Sarıkamış'ta askerliğimi yaparken her çarşıya çıkışımda bir motor görürüm diye umut ettim ama bir tane dahi göremedim..Kars'ın havasını bilen bilir..Ne bayan sürücü,ne de başka sorunlar...Havası itibariyle motor için çok sakat bir yer..
    Diğer yerlerde şu veya bu şekilde motora biniyor elalem..Değerini bilmek lazım kötü de olsa yani..Onun için Kars diyorum...

  12. #52

    Üyelik
    09 Mart 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    GT650R
    Nerde hız varsa orda tehlike vardır, gerisini siz düşünün en çok nerde hız yapıldığını.
    Tabiki istanbul diyen arkadaşlar başka hangi şehirde motor kullanmışlar, acaba çok merak ediyorum.
    Akıllı adam aklını kullanan adamdır, Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanan adamdır.
    Emrolunduğun gibi dosdoğru davran. Ve azıtma (Hud 112)

  13. #53
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı APV41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    izmir bu konuda cennet desenize
    bir motorlu olarak yola çıkacağınızda tüm araçlar durur sizin çıkmanızı bekler sizin yol hakkınız hepsinden üstündür İZMİRDE MOTORCU OLMAK AYRICALIKTIR
    İzmir her konuda cennet.Kültürlü insanları, güzel dogası ve yaşam şartları.!!!!

    Şuan Türkiye'nin istedigim bir ilinde yaşamımı sürdürmek gibi seçenegim olsa kesinlikle izmir derdim.

  14. #54
    GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul-Hasanpaşa
    Motosikleti
    R1
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İzmir her konuda cennet. Kültürlü insanları , güzel dogası ve yaşam şartları.

    Şuan Türkiye'nin istedigim bir ilde yaşamımı sürdürmek gibi seçenegim olsa kesinlikle izmir derdim.
    , işe benim duygu ve düşünceleriminin bir ikizi
    yaşanası en zor şehirde istanbul, heleki motosiklet açısından..
    GKN MOTORS

  15. #55
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    , işe benim duygu ve düşünceleriminin bir ikizi
    .
    Sadece duygu ve düşünceler degil , isimlerde aynı

    Acaba bütün Gökhan'lar aynımı düşünüyor

  16. #56

    Üyelik
    19 Mayıs 2007
    Şehir
    (maalesef) ankara
    Motosikleti
    mondial 125 zn
    İstanbul'da da, Ankara'da da scooter kullandım. Ama Ankara kadar kötü bir trafiğin hiç bir yerde olmayacağına da inandım. Doğu illerinde en azından arazi şartlarına uygun enduro gibi motorlar kullanılabilir. Ancak Ankara'da kime dikkat eeceğinizi inanın bilemiyorsunuz. (Scooter'la en fazla 60-70 yaptığım Sincan'da bile ışıklara gelirken yavaşlamama rağmen üstelik anayoldayken ara sokaktan (soldan) çıkan bir cevval(kendini bilmez bi amcacık) bana çarptı. Işıklara 50 m bile yok DÜŞÜNÜN ARTIK ANKARA'NIN DURUMUNU. Allah'tan bu zat, sonradan fark edip bi özür diledi. Ama genellikle öldürmek gibi bir dürtüyle arabadan inenler, elinde tornavida sallayanlar, daha da kötüsü tanıdık esnaftan yardım isteyip insanların üzerine yürüyenlere bile rastladım.(Gerçi bu son yazdıklarım 2 araba arasında ve Sincan merkezinde oldu.)

  17. #57
    By_StaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2007
    Şehir
    TEkirdağ Muratlı DA
    Motosikleti
    Honda Nc700x
    istanbul başlı başına bir problem motorizeler için Taksimden GaziOsmanpaşaya bir arkadaşımın 600 F inin Arkasında ARtçı olarak gittim aman Allahım gitmez olaydım o kadar kötü olmaz yaa sırf problem yüreğim sürekli ağzıma geldi yani
    PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
    "www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR

  18. #58
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/bahçelievler
    Motosikleti
    ybr125 2008
    bence en tehlikeli yer istanbuldur.
    1/ e-5 karayolu metrobüs sığsın diye şeritleri daraltılmıştır. bir otobüsün yanından geçmek mümkün değildir.

    2/yine bu şerit darlığı yüzünden önüne engel çıkan bir araç mecburen başka şeride kaymak zorunda kalır.

    3/bağlantı yolları ile anayol arasındaki asfaltta kot farkı olması veya çatlaklar olması gayet normaldir.ortalama bir hızda giderken ölümcül kazalar bile olabilir.

    4/iş çıkış saatlerine kaldığınızda 10larca kilometre arabaların arasından geçmek zorunda kalırsınız. öyle bir sıkışır ki bazen motor bile geçmez.
    yapılan durkalklar yüzünden motorun aktarma organları ve fren sistemi büyük zarar görür.
    5/ trafik ya çok sıkışık ve yavaştır ya da aşırı hızlı olur çok alakasız bir yerde yavaşlar.

    6/belediyenin yeni yaptığı yollarda bile bol miktarda çukura rastlanır.

    7/sokak aralarında en köşeye parkeden minibüs minivan türü araçlar yüzünden dişğer sokaktan gelen görünmez.

  19. #59
    starblazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    yoktur
    Ah izmir , haklıda olsa "pardon be abi der" , insanlar güler . Kazalar genelde yol verme ısrarı üzerine olur . Kibardır Ege insanı ,orman kanunlarının geçtiği şu ülkede kurtarılmış bir bölgedir.

    İstanbul tek geçer trafikte ama tehlike anlatıldığı kadarıyla Ankara dadır .
    Hayat değerli , kısa eğer ağlamak istemiyorsanız ağlatmak istemiyorsanız vurun kendinizi şehir dışına istanbul / Ankara adamı yer aman dikkat .

    Profesyonel olarak para kazanmıyorsan bukadar tehlikenin içine atılmamak lazım , gidilecek yere tenha iken kimsenin acelesi olmadığı zamanlarda gitmek lazım . Alacağınız zevk size ve sizi sevenlere ömür boyu üzüntü getirmesin .

    Saygılar .

  20. #60
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250

    İstanbul başkent magandaya özgürlük!...

    Yaralanma ve ölümlü ikiteker kazalarına bakılırsa tartışmasız İstanbul.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)