Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

race motorcuların sonu bu mu ???

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    18 Aralık 2006
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    suzuki burgman AN 400
    Motor her zaman tehlike.Bu tartışılamaz.Birinci nedeni türkiyede sürücü olmak.ikinci nedeni ise yolllar ve motora saygı.Bide buna sürücülerin gaza gelme ve hataları eklenince sonuçlar maalesef çok kötü oluyor arkadaşlar.Tabi birazda kader kısmet meselesi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Toqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Hayabusa - Resimdeki Srad 600 unutamadığım aşkım
    Bencede bilmeden kullanmak tecrübesizlik race ile vahim kazalara yol açıyor hatta düşmesini bile bilmek gerek kaza anında chopper kullanıyorum bayadır geçen arkadaşın CBR 1000 kullanayım dedim neyse biraz kullandım E-5 de gidiyorum hızım 120 130 civarı 3. vitesde biraz gaz verim dedim hafif aşırıya kaçarak motorun arkası sallandı şaşırdım 3. vitesde motor lastik yakacak o hızda neredeyse böyle bi güç ile başa çıkmak tecrübe ve dikkat istiyor (:

  3. #43
    the_cayman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul/Kartal
    Motosikleti
    Olsa da gururla R6 diye yazsak :P
    At sahibine göre kişner, olay kişide biter ...
    [B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]

  4. #44
    kasabalı_45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Turgutlu-MANİSA
    Motosikleti
    Yeniden Yamaha Crypton-R
    Kişide de tecrübe yoksa sonu hüsranla biter...

  5. #45
    karabere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    HONDA VFR 1200 F
    Yazmayacaktım ama dayanamadım. Çoğu arkadaşın da belirttiği gibi donkişotluk yapmaya gerek yok. Önce eğitim al. Sonra tecrübe kazan, daha sonra keyfini çıkar. Bu işi ciddiye alıyorsan öncelikle bunu ailene ispat etmek durumundasın. Bizimkiler de izin vermiyordu ama Honda'nın güvenli sürüş kurlarına gittim. Sonra kıyafetleri aldım. En sonunda da motoru aldım.
    İlk motorum CBR 600 F. 8 ayda 12.000 km yol yaptım. İyi tecrübe kazandığımı düşünüyorum.Ama yeter mi?Yetmez.Yola devam...Tüm motorculara selam
    https://www.youtube.com/watch?v=tjYwTfIGjik

  6. #46

    Üyelik
    05 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA 600RR
    Alıntı karabere adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazmayacaktım ama dayanamadım. Çoğu arkadaşın da belirttiği gibi donkişotluk yapmaya gerek yok. Önce eğitim al. Sonra tecrübe kazan, daha sonra keyfini çıkar. Bu işi ciddiye alıyorsan öncelikle bunu ailene ispat etmek durumundasın. Bizimkiler de izin vermiyordu ama Honda'nın güvenli sürüş kurlarına gittim. Sonra kıyafetleri aldım. En sonunda da motoru aldım.
    İlk motorum CBR 600 F. 8 ayda 12.000 km yol yaptım. İyi tecrübe kazandığımı düşünüyorum.Ama yeter mi?Yetmez.Yola devam...Tüm motorculara selam
    a.s.
    katılıyorum sana
    [CENTER][B][COLOR="Red"]*** THE WEBMASTER[/COLOR] BY_KANUNSUZ[COLOR="Red"] ***[/COLOR][/B]
    ::evil::[/CENTER]

  7. #47
    NightWolker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2005
    Şehir
    Bakırköy
    Motosikleti
    Honda 600 RR
    Race makinayı her an fırlatmaya hazır bir roket gibi düşünüp binersen hiç birşey olmaz.Akıllı gideceksin gerektiginde yavaş gerektiginde hızlı gözün yolda olacak benim bi gözüm yolla yapışık oldu artık.


    Race makina hava atma aracı degildir.Bir tercihtir.Allah hepimize kazasız belasız sürüşler gezmeler nasip etsin.
    1 St Class Warrior.Hardware Master.

  8. #48

    Üyelik
    28 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kısmet olursa Honda CBF 150
    Alıntı raceninja adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yıllardır motor hayali kuran biriyim öğrencilik yılları malum motor alacak maddi gücüm yok bi de zaten ailem kesinlikle bırak motor için para vermeyi motor konuşulması bile yasak... neyse yıllar geçti iş hayatına atıldım şimdi motor hayallerim gerçek olmak üzereydi artık geceleri hayallerini kurduğum motora kavuşmama çok az zaman kalmıştı ailem de bu fikre eskisi kadar katı değilllerdi hemen bir motosiklet kursuna yazıldım bu arada da nerdeyse her hafta sonu motor bakıyodum kendime ,benim için bakmak bile büyük bir keyifti motorlara...düşünsenize yıllardır hayallerini kurduğum motorlara sahip olmama artık çok az kalmıştı.motor benim için yıllardır hayalini kurduğum özgürlüğüme kavuşmamdı. bu arada her gün dua ediyorum ailemin fikri değişmesin şu motoru alana kadar diye. dün akşam haberleri izliyoruz bir anda bütün dünyam karardı haberde iki gencin cansız bedenleri yerde yatıyodu az ileride ise honda nın race bir motoru yatıyodu bir anda bütün motor hayallerime büyük bir darbe inmişti. o görüntülerden sonra zaten karşı çıkan ailemi razı etmek ne yazıkki artık mümkün değildi doğruyu söylemek gerekirse bende çok irkilmiştim görüntülerden şu anda çok kararsızım belkide artık sadece hayallerimle yaşayacağım. race motor kullanan arkadaşlar bu kadar çok mu tehlikeli bu motorlar.
    Arkadaşım bende aynen senin durumundayım.Bir motor sevdasıdır ki sorma.Benimde ailem ikna olmak üzere.O haber sırasında biz masada yemek yiyorduk.Allahtan kumanda benim yanımdaydı.Kanalı nasıl değiştirdim.Ben bile bilmiyorum.Herhalde saniyenin onda biri mertebesinde bir hızla değiştirdim.Bizimkilerde çakmadılar tabiki

  9. #49
    marwel114 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2006
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    Bmw G650 Xmoto
    arkadaşlar ybr125 ler de basınca 140 gidiyor ve o hızla ne tür bir kaza yapılırsa yapılsın sonu %80 ölümcül olur diyorum. bu yüzden motor kazalarını cc hacmine göre kategoriye sokamayız bence. Herkeze kazasız belasız sürüşler diler ve bol tehlike atlatmanızı dilerim. Beni yanlış anlamayın eğer tehlikeyi atlattıysanız zaten bir problem yok demektir. Bunlar size tecrübe olur, daha dikkatli bir sürücü olursunuz.

  10. #50
    caner22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2006
    Şehir
    Edirne ve Çevresi
    bencede biliçsiz kullanım dan olur hepsi ben daha şu 2 vites li kanuni 60 cc kullanıyorum.yakında Allah kısmet ederise 100cc ramzey almayı düşünüyorum benim ailem e den de onay aldım.benim yaş 17 o sebeple 60 cc lik motor yavaş yavaş yükseltiyorum işte.....

  11. #51

    Üyelik
    16 Aralık 2006
    Şehir
    Izmir/Denizli/Manila
    Motosikleti
    Hyosung GT 250 Comet, Sky team ST 200 Super Motard, Suzuki TS, Yamaha DTR
    Caner bence cok da abartmamak lazim. 60 cc makina bence 250 cc lerden daha guvenli degil. Onune cikan bir arabayi sollamak icin sen 4 - 5 saniye harcarken daha guclu makinalar cok daha cabuk olasi tehlikelerden kurtulacaklar. Kas yapalim derken gozde cikartmayalim Benim ilk motorum 125 lik yamaha dtr di sonra Suzuki TS. Simdide sky team SM 200. Performans egzosuyla ortalama 17 hp. Hem yeterli gucu var hem de kontrol edilebilir bir guc. Bence cok da gucsuz makinalar kullanmamak lazim. Turkiye trafigi malum...
    Hyosung GT 250 Comet

  12. #52
    ferrari_gani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2005
    Şehir
    istanbul/bakırköy
    Motosikleti
    4x4 ruhlu karakaçan enduro&touring&race GETZZZ
    sana kısa ve net bişi sölim

    bi yerde okumuştum sanırım bunlar race tipi motorla yapılan bi araştırmaydı

    40 km hızla giderken eğer düşersen havada kalan taraftaki bacağın kırılır
    60 km hızla duran bi cisme çarparsan (duvar ağaç araba vb) ölürsün
    eğer bunlar olmazsa ya çok şanslısındır yada hız ibren arızalıdır
    zaten kimse tehlikesiz olduğunu söleyemez ama hele türkiyede yaşadığımızı düşünürsek tehlike bizim yaşam biçimimiz

    tabi ki küçük cc veya büyük cc farketmez tehlike her zaman mevcut(yanlış anlama büyük ccde riskler artıo)

    riske girip girmeme kararı senin kararın sen karar vereceksin
    dünyada her erkeğe 4 kadın düşüyor. benim hakkımı her kim yiyosa haram zıkkım olsun elinde patlasın

  13. #53
    delidumur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha ybr 125
    Denildiği üzere motosiklet tehlikeli bir araçtır,ama tehlikeli diye de motosiklet sevdasını kestirip atmak olmaz...

    Race motorların içinde bir şeytan var diye düşünüyorum.Anında insanın aklını çelebiliyor.Bu görebiliyorum.Race motorum yok ama binince,depoya yatınca neler olabileceğini az da olsa hissedebiliyorum.Kazaların çok az bir kısmı teknik sorunlardan çıkıyor.Gerisi sürücülerden.Hız en büyük sebep.Kontrol edilmesinden öte bu hızın nerede yapıldığı önemli.Diyarbakırda denyonun teki moped motoruyla kask falan hiç bi halt yok,çıkıyoooo ve arabanın önüne geliyor.Sonra diyolar akıllara zarar bi kaza.Suçlu kim???Araba şöförü mü?

    Bazı beyinsiz adamlar bardan çıkıp biner yarış motoruna,sonra adli tıpdan sonuç.Bilmem şu kadar alkol bulundu kanında.Bu adamlar motor kazası yaptıkça aileler de sizleri onlardan biri zannedecek.Bilinç parayla satılmıyor.Ha adam almış hayabusasını bi kere bile ciddi kazası olmamıştır.Şans değil bu.Motorcu dediğin adam tehlikeyi görecek ki yoluna devam etsin."Ordan araba önüme çıktı!!!" çıkacağını hesap edeceksin."Adam,ben dururken geldi vurdu!!!"viteste bekle baktın geliyor bas gaza."Durup dururken sağda bekliyodum geldi vurdu" arabanın seni göremeyeceğini hesaplayacaksın.(araba uçarak tepene geliyorsa o da şans artık)Bunları sinirle yazdım yapacaksın edeceksin diye,çünkü burası TÜRKİYE. İnsan canı ucuz.Sen kıymetini bilmezsen kendinin,kimse senin canının kıymetini bilmez.

    Motosiklet sitelerine üye olan kişiler bana kalırsa bu işin kültürünü almış,bilinçli kişilerdir.Ehliyeti olan,kask ve korulamalarını takan kişilerdir.Ehliyet motor kullanmaz tabi ama ehliyet sahibi olmak sorumlu olmak demektir.

    Saygılar hepinize.Kendinizi riske atmayın canınızın kıymetini bilin.
    Arkadaşlar MSN de geçen rumuzum olduğundan "duyulmaz" nickini kullanıcam bundan sonra.Teşekkürler Ahmet Tataroğlu

  14. #54
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    24 Kasım 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    350 beyaz cava....hemde stylee...
    güncel tutalım barıııı....yenı arkadaslarımızda görsun....ıcımde nasıl bı ss makına vardı....bunları okuyunca korktum a.g..

  15. #55
    voldemort - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Aralık 2005
    Şehir
    DALAMAN
    Motosikleti
    şu an yok
    basamakları ğır ağır çıkacaksın dostum. Birden zx6r a binersen sonuç kötü olabilir. Ben 150cc lik Mondial le başladım direksıyon hakımıyetını kazandım 9000 km sonra. cc küçülttüm Honda xlr125 e bınıyorum. Vites olayınıda kavrayınca ya transalp yada monster inşallah. Olay bu yanii
    Dört duvar arası kapanmazki sendeki özgür ruh. Ölünce parçalanmazki bendeki özgür ruh. Sevişe sevişe azalmazki tendeki özgür ruh. Kopyalayarak çoğalmazki gendeki özgür ruh... BABAZULA

  16. #56
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    24 Kasım 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    350 beyaz cava....hemde stylee...
    bende zaten basamak basamak cıkıyom...350 jawa ıle basladım
    sımdı gs500 aldım...ama gs500den önce zzr 600 alacaktım..valla iyikide almamısım...yoksa bı yere mutlaka girerdim...cunku bende az deli değilim yanii....elımın altımda ne varsa,allah ne verdıyse basarım yanı...onun ıcın ıyıkıde zzr yı almamısımmm

    bıde bızım örnek hobareytörumuz var....pro abey....
    cbr 125 ıle basladı,sımdı F650 alacak...oldumu sımdı...bısey dıyın şuna yahuu...kötü örnek oluyo bize....125 ten 650 ye gecılır mı canım...

  17. #57
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    bıçak da tehlikelidir mutfakda çok işe yarar

    anlayana....

  18. #58
    ironeagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    ESKİŞEHİR- İSTANBUL GÖZTEPE
    Motosikleti
    gitti ne yazık ki....
    Alıntı Sencer85 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım bende aynen senin durumundayım.Bir motor sevdasıdır ki sorma.Benimde ailem ikna olmak üzere.O haber sırasında biz masada yemek yiyorduk.Allahtan kumanda benim yanımdaydı.Kanalı nasıl değiştirdim.Ben bile bilmiyorum.Herhalde saniyenin onda biri mertebesinde bir hızla değiştirdim.Bizimkilerde çakmadılar tabiki
    arkadaşlar valla aynı kaderı paylasıyoruz T.V herhangi bir kaza olayında kapatıyorum hemen. ehliyetim yoktu onu bıle gızlı aldım hala haberlerı yok ve onlardan habersiz şimdi bir motor almayı planlıyorum arabada dahı benı mahvedıyolar motosiklete binsem kimnbilir ne olur. Şimdi ilk hedefim cbr 125 ikinci el temiz bide bizimkilerin karşı olması yetmezmıs gibi 2 arkadasımı motosiklet kazasında kaybettım fakat ben hala bu AŞKtan vaz gecmedım gecememde ayrıca bana kalırsa BİR KIZA AŞIK OLMAKTAN DAHA BÜYÜK BİR ZEVK tabii ki onların yeri ayrı ama motosiklet daha büyük aşk "EN AZINDAN HATUNLAR GİBİ TRİB ATMAZLAR"

  19. #59

    Üyelik
    13 Şubat 2007
    gercekten guzel konu olmus buyuk abılerımın bılgılerıne emeklerıne yazılarına saglık dıyorum...ben 6 senedır elıme gecen her turlu motoru kullandım ama bundan 3 sene once yamaha bw's100 um vardı ne zorluklarla aldırmıstım anlatamam ama kotuyusylede cok guzel ve özel gunlerdı....2 senede 25.000km yapmıstım motorumla ve sattım buyuk bır motor alırım hevesıyle ama olmadı maddı ımkanlar uymadı bırazda babamın benı kandırmasıyla oldu tabı:D derken bır kartal aldım 2 ay kullandım sattım civic aldım ona aşıkım aldıgım ılk gunde aşşıktım şımdıde daha cok aşıgım satmaya karar verdım 2 gun once ılan yazdım müsterisi çıktı hazır aşık oldugum ve özenle yaptıgım arabam gidiyor..cbr600rr almayı dusunuorum ...şımdı...butun yazıları okudum bıraz ürktüm biraz da insanin kendınde bitiyor olay dedım kendı kendıme...şimdi ben o scooter aldıgım yıılarda ılk yamaha bws ıle basladım sonra honda tıtanla vitesli motor kullanmayı ogrendım sonra yamaha xt kullandım ondan sonra adını unuttugum(hysong muydu neydı:p ) onun enduro tarzı gene bı motorunu kullandım daha sonra trıumph chopper tarzı thunderstorm900 sonlara geldıgımızde ıse 2003 r6 ve 99 nınja...baska bır deneyımım olmadı yamurlu havada bws den dusmutum kendı kendıme:D:D baska da basıma bırsey gelmedı hıcbırınde...ama kendıme guvenıyorum demek ıstemıyorum yanı kendıme ok ben artık hazırım demek ıstemıyorum daha ogrenecek cok sey var...eksık oldugmu bılmek herzaman bendde ok demekten ıyıdır...kendı zayıf oldugum yerlerı bılıorum veonda gore yogunlasıyorum butun eksıklerımı zamanla kapatırım ınsalla alalh uzun omur verırse ölmezsek...bence ınsan kendısını tanımalı..ne istedigini bilmeli mantıklı dusunmelı..... daha dun aksam 2005 r6 kullandım 1-2 saat ve dun aksam kesın olarak kararımı verdım arabamı satılık a cıkardım ..motor alıcam kısmetse....herkese kazasız belasız bol sürüşler...kazasız belasız bol km ler hatta
    [B]The Power Of Dreams[/B]

  20. #60

    Üyelik
    16 Eylül 2006
    Şehir
    Kanije
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üzerindeki deli ve cahil olduktan sonra tüm motorlar tehlikelidir. Bugün 90-100 km/s hız yapan YBR 125 ile bir duvara çarpsan yine ölürsün (motosiklette düştüğün zaman ölmezsin ancak düştükten sonra bir yere çarparsan ölürsün)
    Pro bu mesajı yazdığın tarih olan 18.12.2006 Türkçe'nin anlamına vurulan kara bir leke olarak tarih sayfalarında yerini alacaktır...

    Motosikletten düşünce ölmezsin ama düşünce sonuç her halükarda bi yerlere çarpmak değil mi zaten?Ya yere çarparsın,ya ağaca,duvara ya da başka araca.O da olmadı başka bir nesneye...Bunun sonucunda da ya yaralanırsın ya da ölürsün.O ne biçim cümle öyle bea?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler