Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

50 cc Motor Tavsiyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    02 Nisan 2024
    Herkese iyi günler motor sevenler kız arkadaşım için motor bakınıyorum.Kendisi ehliyetle felan uğraşmak istemediği için daha yüksek cc motora ikna edemedim.50 cc bir motor arıyorum biliyorum bakınca hepsi kötü çin malı ama kötünün iyisini bulmaya çalışıyorum ve motor sürmeyi sevsin diyede göze hoş gelen birşeyler arıyorum.Klasik cappuccino 50 ve mondial znu 50 gibi modeller var aklımda ama sizce nasıl birşey daha mantıklı olur.Birde yasayla b ehliyetle 125 e kadar sürme mevzusunda normal ehliyetten tek farkı ehliyet parasını vermemek midir olay?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    doberman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2022
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2014 Iron 883
    50cc motoru kadın sürücüye emanet ederseniz(yanlış anlamayın annem de kullanıyor) büyük ihtimal birisine çarpar ve hepsini cebinizden ödemek zorunda kalırsınız çünkü 50cc motorlara dümenden sigorta yapılsa bile kaza durumunda sigorta karşılamıyor o yüzden 125cc almanızı tavsiye ederim. b ehliyet ile 125cc sürme yasası da baya bi sınava vs. girdikten sonra ancak oluyor o zaman da zaten a1-a2-a ehliyet almaktan bir farkı kalmıyor. yine de 50cc istiyorsanız mondial turismo 50 acayip tatlı tıfıl renkli falan bişeydi çok hoşuma gitmişti.

  3. #3

    Üyelik
    02 Nisan 2024
    Açıkcası benim gönlümde 125likten yana ama kursa git sınava gir bunlara ikna etmek zor.En azından 50 likle başlasın beğenirse belki yükseltiriz umudu var

  4. #4

    Üyelik
    01 Mart 2024
    Mondial 50'ler o çaptaki motorlar arasında en güzel kasa tasarımına sahip kanımca. Yine de mekanik olarak uğraştırır peşinden koşmanız gerekebilir. Gerçi en son şahit olduğum 50 cc kullanıcısı bi kız arkadaşım motoru 14.000 km de iken "motorum çok sıkıntılı 50 cc ile uğraşılmaz yükseltmeyi düşünüyorum" dediğinde 14.000 km boyunca hiç yağ değişimine ve bakıma gitmediğini "öyle bi şey mi varmış ya" dediğini duyup öğrendikten sonra, motordan çok motorcunun mekaniğinin sağlam olması gerektiği kanaatindeyim
    doberman, freasy ve espresso bunu beğendiler.

  5. #5

    Üyelik
    22 Şubat 2024
    50cc bi motor alıcak olsam yuki gentle alırdım. ön arka disk 14 inç lastikler ve 110cc’ye yükseltiliyor sanırım. tip olarak tatmin etmezse de cappucinolar gereksiz pahalı bence kuba brilliantlara bakabilirisiniz aynı kasa.

  6. #6
    SerdarC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2023
    Şehir
    kastamonu
    Motosikleti
    Kuba Dragon
    50cc lerde hep çinliler var scooter modellerini tavsiye etmem hem kalitesiz hem de gitmiyor, yükseltip kullanayım derseniz de uzun ömürlü olmuyor, ben baya modelini kullandım birinde yükseltilmiş 6000km de 2 kere krank kırdı, diğer kullanan arkadaşlarımın da bir sürü sorunlar yaşandı, vitesli 50cc ler bir tık daha iyi ama onlarda titreşim v.s konforsuzlar. illa 50cc alacaksanız en ucuz neyse onu alıp geçin çokta farkları yok alt motorları aynı hepsinin, zaten 1 2 ay sonra sıkılırsınız değiştirirsiniz. Birde büyük cc den daha tehlikeli bunlar kaçamıyorsunuz, hele sollamaya falan girdiyseniz sol şeritte kalabiliyorsunuz kaçamıyorsunuz da, gitmediği için sürekli sıkıştırılıyorsunuz v.s birde tekerleri çok küçük o kadar motordan düşmedim 50cc scooterda düştüm :D

  7. #7

    Üyelik
    08 Ağustos 2022
    Motosikleti
    Kymco AK550
    mondial znu50 ile yuki legend aynı motorlar sanırım. benim eşim 6 bin km kullandı yuki legend'ı. hiçbir sorun çıkarmadı. 80cc'ye yükseltmiştik alırken, iki kişi de bindik çok. ama gidonu çok saçma bir ergonomide. onun dışında selesi rahat. arkadaki demir çok kullanışlı.

    diğer 50cc'lerin tipi daha güzel ama anladığım kadarıyla bu modeller kadar sorunsuz olmayabiliyor hepsi.

  8. #8

    Üyelik
    02 Nisan 2024
    Herkese teşekkür ederim.50cc lerin sorunlu olduğunun bende farkındayım ama daha kız arkadaşımın sütten ağzı yanmadı yapacak birşey yokŞimdilik hem motor sürmeyi iyi kötü öğrensin hemde heveslensin diye ufak bir 50likle başlıyacağız.Mondial sanırım en mantıklısı olacak.İşletme maliyeti olarakda çok pahalı olacağını sanmıyorum.
    espresso bunu beğendi.

  9. #9
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    50cc'lerin hepsi çinli markalar. Bu yüzden en ucuzlarından ve şekli hoşunuza gideni alın geçin derim, nasıl olsa hepsi sorun çıkaracak bari başlangıçta fazla masraf olmasın.
    doberman bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik
    16 Ocak 2024
    Şehir
    İstanbul / Maltepe
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Tracer - Arora Verano 50/125
    yani arkadaşlar okumuyor musunuz yoksa okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz adam soruyu sorarken kendisinin motorcu olduğunu ve söylenmesi gereken şeyleri zaten söylediğini belirtip model sormuş altına alakasız düşüncelerinizi yazmanız laf kalabalığından başka bişey değil.

    Ben 50cc motolüx ile başlamıştım kasası büyük olduğu için ama kadınlar genelde küçük renkli motosiklet istiyorlar. O segmentte en çok satılan model capuccino parça konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum ve ustalar artık gözü kapalı yapabiliyordur diye düşünüyorum. Aroracıların capuccino için 50cc lerin passatı dediklerini duymuştum.

  11. #11

    Üyelik
    28 Mart 2024
    Merhabalar hocam ben de 50cc ile başladım ilk motorumdu Altai 50 x-line pro. 125lik kit var diye satılıyor bilmiyorum ne kadar doğru ama hızlanması seriliği gayet yeterli trafikte. Marka yerli üretim de Türkiye'de diye biliyorum. Parça ve servis sorunu yaşamadım İstanbul anadolu yakasında bir sürü servisi var. Bir kaç parça lazım olmuştu 1 günde getirdiler. Şuan 2300km de. Ben de 125 yada 155 lik nmax bakıyorum. Satışa koydum düşürsen görüşürüz.

  12. #12

    Üyelik
    28 Nisan 2024
    Motosikleti
    Honda CRF1000L Africa Twin
    Çin mallarına bulaşmamak için (üst segment çinler konu dışı) honda today aldım eşime. Eski meski, az biraz masraf ve uğraş ile (çok nadir de olsa parça bulma sorunu var) sıfır gibi oluyor.
    espresso bunu beğendi.

  13. #13
    SerdarC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2023
    Şehir
    kastamonu
    Motosikleti
    Kuba Dragon
    Alıntı Orbital adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çin mallarına bulaşmamak için (üst segment çinler konu dışı) honda today aldım eşime. Eski meski, az biraz masraf ve uğraş ile (çok nadir de olsa parça bulma sorunu var) sıfır gibi oluyor.
    En doğrusunu yapmışsın hayırlı olsun.

  14. #14
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    20 Nisan 2024
    kesinlikle motolüx rüzgar 50 tavsiye ediyorum malzeme kalitesi çok iyi tam fiyat performans,şuan galiba üretimi durdu ama parçalar standart her ustaya götürüp parçasınıda bulabilirsin diğer modellerlede uyum gösteriyor, çok sağlam bir motor 2 sene kullandım kasislerden uçmama rağmen bozuk yollarda gitmeme rağmen 1 kere bile sorun yaratmadı güvenli ve sağlam bir motor, iskeleti şasesi ve jantları acayip sağlam


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)