Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ankara"dan selamlar sorular ve motor tavsiyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    04 Nisan 2024
    Merhaba ben Ankara'da yaşıyorum ve motorsiklet kullanmaya başlamak istiyorum. Ehliyete geçen ay yazıldım. Sizden motor için bir tavsiye isticektim.
    Ben alcağım motoru pek günlük kullanmayı düsünmüyorum daha çok hafta sonları şehirden kaçmak için istiyorum. Uzaktaki ilçeler vs. (Nallıhan golbası vs.) Bende hem bel fıtığı hem de boyun fıtığı var günlük hayatımda cok ağrı çekmiyorum ama kötü pozisyonda oturduğumda falan kendini hatırlatıyor. Hangi motor tarzı daha uygun olur? Genelde scooter denildigini duyuyorum konfor için ama ayaklar o kadar ilerde dururken kasislerde vs. bacaklarla yükü almak daha zor gibi gorünüyor. Bir de merak ettiğim çoğu kişi uzun yolda titremeden şikayet ediyor, scooterlar daha mı az titriyor? 160bin civarı kartla satın almak istiyorum. Boyum 1.87, motorun çok kucuk gorunmesini de istemiyorum. Cf 250clxi baya begeniyorum, sanırım dik bir oturuşu da var. Rks blade 250yi de gormustum ama fiyati cok yükseldi. Bir de yamaha nmax 155i görüyorum, bilmilorum sıfır bulabilir miyim. Bir de merak ettiğim arada bir kapalı otopark dışında bırakmam gerekebilir yağmur vs görebilir hangisi buna karşı daha dayanıklı?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    21 Nisan 2021
    Scooterların darbe sönümleme kabiliyeti çok daha az diye biliyorum diğer motorlara nazaran. İstediklerinize bakarak çok net Hero Xpulse öneriyorum. Enduro olduğundan süspansiyon çalışma aralığı çok daha geniş, çok daha yumuşak. Boyut olarak da gayet heybetli. Altınızda küçük durmaz. Fiyat olarak da 145 bine 9 taksit yapıyor şuan galiba. Oturuş pozisyonu zaten dik. Yeni başlayan için tek sıkıntısı vites göstergesinin biraz tuhaf çalışması ( debriyaja basıldığı anda gösterge "-" şekline dönüyor, hangi viteste olduğunuzu göstermiyor ). Geri kalan servisidir, garantisidir, stok lastikleridir; herşeyiyle memnun eder gibi duruyor.

  3. #3

    Üyelik
    04 Nisan 2024
    Teşekkür ederim düşüncem

  4. #4
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    scooterlarda oturuş pozisyonu nedeniyle size uymaz. bende xmax var, normal düzgün asfalt yolda otobanda falan rahatım ama biraz etrafı gezeyim ara yollardan çevredeki köylerdeki köftecilere gideyim deyince o yollarda bütün çukurlar direkt belimi ağrıtıyor. İstanbul içi ve ana yollarda sorun ykken çok güzel çok sportif hissiyatlı motorken köy yolları ara yollar deyince konfor yok. xmax maxi scooterlar içinde sportif olma iddiasında suspansiyonu daha sert olması normal ama daha gençler için, beli ağrıyana tavsiye etmem.

  5. #5

    Üyelik
    04 Nisan 2024
    Teşekkür ederim çok merak ettiğim bir şeyi cevaplamışsınız

  6. #6

    Üyelik
    15 Ekim 2020
    Motosikleti
    Ducati 848, Hero X-Pulse 200
    Taksitle 145 bine Xpulse, 15 bin de ekipman, mis.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)