Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Acemi bir motorcunun cevap aradığı sorunsallar(motorcu montu ve scooter dengesizliği)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Mart 2024
    Arkadaşlar 3 ay evvel 110cc bir scooter aldım ve yaklaşık 3 aydır bu forumda misafir olarak birçok konuya göz gezdirdim.
    Yeterli bilgi edinemediğim bazı sorunlar var onlardan bahsedip bilginize danışmak istiyorum.
    Öncelikle motorum çin malı sıfır aldığım fury 110i. Motorumun selesinin ucu hafif solu gösteriyor ve bacağımla da bu asimetriyi hissedebiliyorum bu serviste düzeltilebilecek bir şey midir Yoksa şasi vs. gibi problemleri mi düşünmem gerekir (cahilliğimden dolayı kusura bakmayın gerçekten bilgisizim)

    Artı olarak yeni bir mont aldım xspeed markalı 4 mevsim olarak geçiyor iç astarı var. Üzerimde kapşonlu varken mont bedenimi tamamıyla sarıyor.
    Astarı çıkarıp tişörtle giydiğimdeyse bol kalıyor. Daha küçük bedenin bana uygun olmayacağını boydan kısa kalacağını söylediler lakin forumdaki konulardan da anladığım kadarıyla bu montun bedenimi tamamıyla sarması gerekiyor. İki ara bi derede kaldım siz ne düşünüyorsunuz? Gövde kısmında bol duran mont bir tehdit midir olası durumlarda?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    12 Kasım 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CRF 250
    Çin malı motorda anlattığın şeyler satıcı tarafından normal algılanır, bir faydası olacağını sanmıyorum aldığın yere götürmenin. Yaktığın yakıta değmez, gez, kahve iç daha iyi. Mont için korumalar tam yerinde ve oynamamalı.
    espresso bunu beğendi.

  3. #3
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    Soruya cevap aranır. Sorunsal(!) ne Ankara, Manisa, Kütahya?
    Metehan07-70 bunu beğendi.

  4. #4
    Ranke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2023
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Medley 150
    Öncelikle aramıza hoş geldiniz. İlk sorunuza bir şey diyemeyeceğim. Ama ikinci sorunuz için montun biraz dar hissettirmesi gerektiğini söyleyebilirim. Altına kazak vesaire giyersiniz ama şöyle dökümlü bir kapüşonlu giydiğinizde sıkması lazım. Bol olan bir montun kaza anında vücudunuza tutunmayıp kayma ihtimali var. Yani sarma gibi sarmayacak ama dar hissettirecek kıvamda olmalı montunuz.

  5. #5

    Üyelik
    01 Mart 2024
    Sorunsal = Sorun özelliği taşıyan demek. Ben soruma cevap aldım, sen de nasiplenmiş ol

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:01 ----------

    Hoş buldum hocam teşekkür ederim. Montun korumaları yerli yerinde. Zayıf olduğum için kol kısmı tüm kolumu kaplıyor neredeyse 4 mevsim adı altında satılan montlardan aldım içerisine kazak vs. giydiğimde vücudumu sıkıyor bile. Astarı çıkarınca ve tişörtle giydiğimde içerisinde boşta kaldığımı hissediyorum. O kadar para vermişken tam beden alayım dedim, bu bedenin bir küçüğünün bana kısa geleceğini söylediler. Oturdum kaldım anlayacağınız. Teşekkür ederim cevabınız için.

  6. #6
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Değerli kardeşim, motorunuzun selesinde üretim hatası olabiliri tasarım hatası olabilir ama şasiyle alakalı bir problem olduğunu düşünmüyorum, zamanla bence sizin de gözünüz alışacaktır. Dert etmeyin, üzülmeyin. Sürüşünüzü etkilemez.

    Montun bedeninize bol olması sürüklenmeli bir kaza esnasında montunuzun sıyrılıp asfaltın zımpara etkisi nedeniyle bedeninizin zarar görmesine neden olabilir. Bu olacak diye birşey yok ama potansiyel bir tehlikedir. Şu an yeni bir mont alma imkanınız yoksa ve de mevcut montunuzun pantolonunuza bağlanma imkanı yoksa belki terzide yapılacak bir iki ufak tadilatla montunuz pantolon kemerinize bağlanabilir. Böylelikle sürüklenmeli bir kazada montunuz pantolonunuzdan ayrılmayacağından asfalt yanığından korunabilirsiniz.

    Sorunsal sözcüğü ekşisözlük, twitter gibi çöp mecralarda kullanılmaya başlanıp moda olan ve de yanlış kullanımıyla güzel dilimizin ırzına geçen bir sözcüktür. "Sorun" , "sıkıntı" hatta dilimize yabancı dilden geçmiş olup bizim de kanıksadığımız "problem" demeniz yeterlidir.
    Metehan07-70, espresso ve pea bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    01 Mart 2024
    Her forumun bir geleneği var tabii. Doğrudur alışacağız zamanla cevaplar için teşekkür ederim. Montun alt kısmı ayarlanabilir çıtçıtlı. Sanırım onu vücuduma göre ayarlasam sorunum çözülür, kazasız belasız sürüşler dilerim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)