Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Montla ilgili derin önerilere ihtiyacım var

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Ekim 2023
    Şehir
    trabzon
    Motosikleti
    bajaj pulsar rs200
    merhaba daha biliyorum ki pek çok farklı durum için bir kaç çeşit mont gerekli fakat aldığımda en kullanılabilir olanı almak istiyorum. Bu yüzden bir kaç aklıma takılan soruyu size yöneltmek istiyorum.

    1. Hayatımda hiç deri ceket giymedim, çok mu yoğun kokuyor ve rahatsızlık veriyor mu ?

    2. Örneğin dainese avro d4 deri montla kışın 7 8 derece de giderken rüzgar gögüs kafesime vurur mu? Peki bu soruya verdiğiniz cevaba göre rüzgara dayanıklılık olarak tekstil bir montla da kıyaslama yapabilir misiniz ?

    3. Deri mont yazın kullanılır gibi anlatıyor tanıtım videosunda , önünü açık kullanıdığınız da hızımız ile havayı soğutup terlemenin önüne geçebilir miyiz? Yoksa deri montla her halükar da yazın pişer miyiz?

    Bu soruda kalitelere göre değişiklik göstereceğini biliyorum fakat genel itibariyle yanıtlarsanız en azından bir fikir oluşur kafamda. Şu an hiç montum yok ve bir mont alacağım tamamen kafam allak bullak oldu. teşekkürler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Zamanında çok kullandık, sokaklar için pek efektif olduğunu söyleyemem.

    Koku işi kişiye göre değişir, ama sıcakta pişirir, kollarına dahi yapışır.
    7-8 derecede giyilmez, donarsın ısı izolasyonu yoktur. Bunun için gore-text nefes alan kumaşlar tercih edilmeli.
    Hızlı gittiğinde kol fermuarlarını açar, ön fermuarı açar içeri hava alırsın, ama durduğun anda üzerine yapışır. (Oda bilekli eldiven kullanmıyorsan) Ağustos ayında içeri giren hava bile terletebilir..

    Kişisel yorumum pist dışında kullanmak efektif değil, biz zamanında kullandık, manasız.
    mr10ur bunu beğendi.

  3. #3
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    tek bi deri monta tonla para bayılacağına, bi yazlık bi de kışlık iki tane tekstil mont al; sıcakta pişmez soğukta donmazsın.
    mr10ur bunu beğendi.

  4. #4
    xtrafrozen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2019
    Motosikleti
    CBR 1000RR (2018) & Nmax 155 (2022)
    Deri mont asla ana mont olamaz. 3. mont şeklinde fantezi ürünü olarak yerini alır ancak.
    mr10ur bunu beğendi.
    “I never saw a wild thing sorry for itself. A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself.”.

  5. #5
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Deri montu kış, sonbahar ve bahar aylarında memnuniyetle giyiyorum. Yazın mümkün değil giymek. Yoğun bir kokusu yok ya da alışıyor insan. Benim deri montumun kış için termal içliği var ve kışın bile rahatlıkla sürüyorum. Sonbahar ve ilkbaharda havalar fena değilken içliği çıkarıyorum ve gerekirse havalandırma ceplerini açıp içeriye hava girmesini sağlıyorum. Yaz için file mont en ideali. Bakım konusuna gelirsek makineye atıp yıkama imkanı olmadığı için nemli bezle temizleyip iyice oda sıcaklığında kuruduktan sonra birkaç ayda bir deri temizleyici ya da vazelinle üstünden geçiyorum ve yine kurumasını bekliyorum. Ancak benim deri mont kısa ve spor tip montlardan değil. Yaz için illa deri mont giyeceğim diyorsanız perforated denilen derisi delikli montlardan seçmelisiniz.
    mr10ur bunu beğendi.

  6. #6
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2018
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Revit'in yazlık fileli montuna sırt koruma takınca bile yazın terletiyor. Deri montu yaz sıcağında kullanırsan sucuk gibi olursun. Ter kuruyunca da kokarca gibi gezersin. İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde anca giyilir deri mont. Tekstil candır.
    espresso ve mr10ur bunu beğendiler.

  7. #7
    Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2023
    Şehir
    Giritli
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Deri mont bambaşka bir dünya...belki yazın ortasında veya kışın göbeğinde kullanılmaz ama (tabii yaşadığınız coğrafyaya göre bu da bir değişken)duruşu, bedeninizi sarışı, motosiklet üzerindeki görüntüsü ve verdiği haz ile bambaşka bir dünya...

    Ben mesela tatlı su motorcusu olduğum ve öyle kara kışta, yağmurda, çamurda iki teker kullanmadığım için, ikinci bir mont olarak şunu almıştım (iyi ki almışım, fiyat ne olmuş böyle);

    https://www.motomax.com.tr/alpinestars-gp-force-af-deri-korumali-yazlik-motosiklet-montu-siyah-/-beyaz-/-kirmiz

    Yazlık deri mont olarak geçiyor ancak içinde ayrıca çıkarılabilir rüzgarlığı da var. Kol ve gövdenin bir kısmı hava alabilen kumaş destekli. Önü delikli. Müthiş kaliteli bir mont. Bununla Ankara koşullarında 14-15 C civarında rahat rahat sürüyorum. Biraz üşürsem içime kayak içliğimi giyiyorum. Arkamda da zaten D3O sırt koruması var. O da ekstra bir destek. Tabii tam yaz döneminde rüzgarlık kısmını çıkarsanız da fazla gelecektir. Zaten acayip ağır bir şey Giymesi, çıkarması dert. Ama müthiş havalı yahu

    Bence deri mont sürekli kullanılacak tek bir mont olmamalı. Sadece güzel havalarda keyif için kullanılacaksa amenna. Yoksa kış için gore tex destekli bir mont, yaz içinse hava alabilen hafif bir teknik kumaşlı mont. Tabii bunlar hep maliyet. Yoksa daha bunun yazlık/kışlık eldiveni, pantolonu, ayakkabısı vs. derken motosiklet parasından fazlasını harcamak olası.
    mr10ur bunu beğendi.

  8. #8
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Deri mont(tulum) pist yada çıkıp 300 basıp akşama eve dönen tayfa için gerekli , diğer şartlarda kaliteli kumaşdan üretilen tekstil montlar pantolonlar koruma için yeterlidir vede hem kışın hemde yazın çok çok daha konforludur..
    mr10ur bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    14 Ekim 2023
    Şehir
    trabzon
    Motosikleti
    bajaj pulsar rs200
    perforated deri mont baktım aslında sıfır fiyatının altında buldum 10k kadar uyguna . Fakat yazın ne derece bunaltır giyebilir miyim bilmiyorum ve sonrasında delikli olduğu için kışında giysem tir tir titretir mi diye düşünmeden edemiyorum çöpe gitmiş gibi olacak param. Perforated teknolojisi nasıl bilginiz var mı


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler