Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kışın Motor Sorunu

REKLAM ALANI

Bu işlerde yeni sayılırım bu yüzden pek bilgim yok ancak kışları sürekli yağış alan ve şiddetli rüzgarların olduğu bir yerde yaşıyorum dolayısıyla motorumu evin bahçesine koydum brandayı çekerek. Okulum gereği eve 1 ya da 2 haftada bir gidiyorum o süre zarfınca motor hiç çalışmıyor. Bu motorun aküsüne ya da karbüratörüne zarar verir mi? Eve 1-2 haftada bir geldiğimde günde 10-15dk ısıtıp turlasam yeterli olur mu?
    Motor dediğim de 80lik scooter minik bir şey ondan dolayı daha bir tedirgin oluyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    OnixsyS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 500R
    -motoru yatırıyoken lastiklerin altına tahta koy =(havası inmesin)
    -motoru orta sehpası varsa dik bir şekilde bırak =(lastik yamulmasın)
    -2-3 haftada bir çalıştırıp sürersin biraz =(aküsü bitmemesi için)
    -depoyu full bırak =(depo içi pas tutmaması için)
    aklıma daha fazlası gelmedi gelen varsa ekleme yapar zaten he istersen aküyü komple söküp evdede tutabilirsin bu kış uyukusuna yatıran cihazlar var tam çalışma mantığını bilmesemde belli aralıklarla şarj ediyodu galiba ama bence gereksiz masraf ayda 1 kere 10 dk sürmek aküyü tazeler

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:18 ----------

he bana kalsa motorunu yatırmak yerine kar olmadığı süre boyunca gayet güzel kullanabilirsin düzgün kışlık ekipman sana havayı hissettirmez (katman katman kalın giyinmekten bahsetmiyorum kaliteli bir montla 2 kat yeterli olur) ben kışın sadece sweat+kışlık montumu giyiyorum sıfır soğuk
    killingroad, espresso ve ogzcngdk bunu beğendiler.

Alıntı OnixsyS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    -motoru yatırıyoken lastiklerin altına tahta koy =(havası inmesin)
    -motoru orta sehpası varsa dik bir şekilde bırak =(lastik yamulmasın)
    -2-3 haftada bir çalıştırıp sürersin biraz =(aküsü bitmemesi için)
    -depoyu full bırak =(depo içi pas tutmaması için)
    aklıma daha fazlası gelmedi gelen varsa ekleme yapar zaten he istersen aküyü komple söküp evdede tutabilirsin bu kış uyukusuna yatıran cihazlar var tam çalışma mantığını bilmesemde belli aralıklarla şarj ediyodu galiba ama bence gereksiz masraf ayda 1 kere 10 dk sürmek aküyü tazeler

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:18 ----------

he bana kalsa motorunu yatırmak yerine kar olmadığı süre boyunca gayet güzel kullanabilirsin düzgün kışlık ekipman sana havayı hissettirmez (katman katman kalın giyinmekten bahsetmiyorum kaliteli bir montla 2 kat yeterli olur) ben kışın sadece sweat+kışlık montumu giyiyorum sıfır soğuk
    Çok teşekkür ederim bilgiler için evet aslında gerekli ekipmanlar ile sürülebilir ama 3-4 içinde satmayı planladığım için kilometresinin çok artmasını da istemiyorum açıkçası.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    İki haftada sağlıklı motora bir şey olmaz. Eğer elektrik sisteminde bir kaçak varsa bu iki haftadan da kısa sürede de aküyü boşaltabilir o ayrı. Lityumu geçtim üzerinde 4/5 yıllık sulu fabrika aküsü olan motoru 5 hafta yatırmıştım ben. İlk günkü gibi çalışmıştı.

1-2 haftalık süreler yatırmaya girmez kafana takmana gerek yok. Ama yağış alan yerde branda esas başka bir risk getirebilir, aşırı nem. Bir şekilde yağıştan sonra motordaki/altındaki/çevresindeki suyun buharlaşabilmesi lazım. Hiç su geçirmesin diye sağlam bir plastik branda ile örtülen motorda ben esas pastan korkardım.

3-4 ay içinde satacaksan da iki haftada bir 15km sürmekten en fazla 150km artar motorun kilometresi. =)
    Turlamadan önce de 15dk ısıtmana gerek yok kast ettiğin süre bunun içinse. 1dk bekle ondan sonra sürmeye başla.
    espresso bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    iki haftada bir 10-15km sür, baktın o hafta çok yağış denk geldi ertesi hafta sürersin sorun değil. takip cihazı gibi sürekli aküden elektrik çeken bir şey yoksa akü kendi kendine hemen bitmez. benim xmax kışın kapalı garajda 6-7 ay yattığı olmuştu, tek marşla çalışmıştı.şimdi takip cihazı taktırdım, artık en fazla 3-4 hafta sürmeden durabiliyor, sonr a15-20km sürüyorum akü yine doluyor.

akü durduğu yerde rolantide motoru çalıştırınca dolmuyor, biraz normal sürüş devirlerine çıkmak lazım, yani rolantide çalıştırıp akünün dolmasını beklemeyin çok uzun sürer.

Memcoş48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XRx
    Eğer kış mevsiminde hiç kullanmayacaksanız Akü için küçük bir bakım ve şarj cihazı edinebilirsiniz. Çalıştırıp durmak ya da sırf akü için soğukta dolanmak zorunda kalmazsınız. Yoksa bu tarz küçük motosiklet akülerinin ömrü kısa olur.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    gerçek anlamda kullanmıyorsanız aküsünü sökün ve karbratördeki benzini boşaltın branda ile bırakın motoru, kullanacağınız zaman aküsünü şarj eder ( gerekirse) çalıştırırsınız.

diğer detayları arkadaşlar yazmışlar zaten.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)