Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Lastikle ilgili tuhafıma giden bir şey duydum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Kasım 2023
    Yanlış hatırlamıyorsam motopixel kanalıydı lastikçi ona 125 cclerde düşük cclerde lastiğin özelliklerini anlayamazsın demişti sizce doğru mu ve lastikçiyle bir konuşmada Michelin pirelli metzeller bunlar 4 mevsim dedi bende soğudum.Doğru yanı var mıdır


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    24 Temmuz 2020
    Şehir
    sinop
    Motosikleti
    düldül(z-one)
    gayet iyi anlaşılır ama 125lik çin veya eski japon motorlarında süspansiyonlar ve şasi çok iyi olmuyor o yüzden lastiğin limitlerini zorlamak kolay değil onun dışında motosiklet lastikleri üzerinde mevsimle ilgili bir ibare görmedim bu zamana kadar o oluklar da ıslaktan geçerken su tahliye olsun diye yapılır en fazla.

  3. #3

    Üyelik
    12 Kasım 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CRF 250
    Asfaltla öpüşünce lastiğin cc farketmeden önemli olduğu anlaşılır.
    espresso bunu beğendi.

  4. #4
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı motoruyok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastikçiyle bir konuşmada Michelin pirelli metzeller bunlar 4 mevsim dedi bende soğudum.Doğru yanı var mıdır
    Bunlar ve Dunlop ve Bridgestone dahil her firmanın her türlü lastiği mevcut.

  5. #5
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Ben Rks Titanic kullanırken kış için Anlas Winter Grip takmıştım. Özellikle çok soğuk havalarda Mb34 Tournée'ye göre bana çok daha emniyetli gelmişti.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:59 ----------

    Alıntı motoruyok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastikçiyle bir konuşmada Michelin pirelli metzeller bunlar 4 mevsim dedi bende soğudum.Doğru yanı var mıdır
    Ben Michelin Road 4'te 3. takımımı eskittim. Benim bu lastikler kış şartlarında, yağmurda çok başarılı. Lastik eskimeye başlayınca doğal olarak kelek yapmaya başlıyor. Çok sıcak havada da "aman aman" dedirttiği anlar oldu.
    espresso bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Lastikçi yurdum lastikçisi tabi. Hemen her sektöre uygulanabilir ama lastikçiler için yıllardır yaptığım tek yorum: "Memlekette lastikten en anlamayan insanlar lastikçiler." Hiç şaşmadı.

    125cc motosikletler çok performanslı olmadıkları için yüksek performans lastiği takılmasına gerek yok gibi bir şey demiştir muhtemelen videodaki lastikçi. Sürüş tarzına göre buna kısman doğru diyebiliriz ama aynı zamanda tehlikeli de bir yönlendirme zira 125cc diye bordan boktan lastik kullanmaya teşvik ediyor. Adam R125 alıp antreman yapıyorsa napsın IRC mi taksın? =)

    Kötü amortisörü olan motosiklette lastiğin limitine çok daha kolay çıkılır aslında. Süspansiyon bir iş yapmadığı için yük hemen lastiğin üzerine biner, orada da lastiğin kıymetı önem kazanır. İyi ve iyi ayarlanmış amortisör yükün önemli kısmını kendisine alıp belirli bir noktaya kadar lastiğe fazla iş düşmemesini sağlar.

    Son olarak dört mevsim lastik muhabbeti de otomobil lastikleri için uydurulan bir palavraya dayanıyor, motosiklette hiç ama hiç karşılığı yok ki esasen otomobilde de dört mevsim lastik diye bir şey yok. Kaldı ki böyle bir şey olsa bile bunu "bu markalar dört mevsim" diye sınıflandırmak da neyin nesi. "Briston lastikler tutmuyor" saçmalığına benziyor. =)
    Michelin'in Türkiye'de en popüler lastikleri Road4-Road5 yol lastikleri. Bunlar ıslak zemine falan oldukça uygunlar. Buradan yola çıkarak bir şey sallamaya çalışmış diye tahmin ediyorum. Yoksa Michelin'in de Pirelli'nin de Metzeler'in de ıslakta başarılı lastikleri de var, ıslakta bir bok yaramayacak lastikleri de var. Markadan ziyade modele bakarak lastik seçilmeli.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)