Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motorumu sıkıştırıp hasar verdiren servis aracı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Ocak 2023
    Trafikte yeniyim. Haziran ayında motorcu bir kardeşiniz olarak trafiğe dahil oldum. Elimden geldiğince kurallara riayet etmeye çalışıyorum. Bu gün işten eve gelmek için henüz yeni yola çıktığımda uzun bir servis aracı önüme geçmeye çalışıp beni kaldırımla aracı arasına sıkıştırdı
    motorumun bazı yerleri kaldırama ve araca sürterek hasar aldı. Bakmak için durdum. Adama ne yapmaya çalışıyosun sen diye işaret yaptım.Oda karşılık verdi. Ben motoru kontrol ederken adamında geleceğini sandım çünkü o da durmuştu ama meğerse ışıklardan dolayı durmuş. Işıklar yanınca uzadı gitti şerefsiz. Olayın şaşkınlığıyla plakasını alamadım. Hasarım büyük değil sadece çizikler var ama durum mide bulandırıcı. Yaptırmaya kalksan kaç para mastaf çıkacak kim bilir? Motorların üzerinde robotlar gitmiyor bizimde canımız var ölme yada yaralanma riskimiz 4 tekerden dada fazla sonuçta. Ağaşıda yazacaklarım ağır küfür içeriyor. bu nedenle beni bu platformdan atarsanız yada kötü yönde eleştirirseniz size kızmam. Olayın şaşkınlığıyla bir şey yapamadım diye çim soğumadı , belkide o yüzden yazıyorumdur bilemiyorum.

    Bu gün trafikte yazılı olmayan ama çok önemli bir kural öğrendim.

    Her zaman her yerde ve her durumda öncelikli geçiş hakkı OROSPU ÇOCUKLARININDIR.

    Lütfen onlara yol verelim ki ANALARININ AMINA daha çabuk ulaşsınlar.

    Diyeceklerim bu kadar , karar sizlerin.
    turkerboss, mavellen, ersinylmzi ve 4 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Welcome to Türkiye.

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Değerli kardeşim sen aman sakinliğini koru. Maalesef Türkiye trafiği ve şoförlerin kafa yapısı bu şekilde.

    Bizler de sürekli tetikte olup trafikte hareket eden, etmeyen herkesin ve herşeyin mal olduğunu düşünüp ona göre hareket etmeliyiz. Tehlikeleri önceden tahmin edip ya gaz açıp kurtulmalı ya da frenleyip durmalıyız. Bu da zamanla tecrübe ve eğitimle yerine oturacak konular. Aman inatlaşmayalım kimseyle , bırakın nereye gidiyorsa gitsin.

    Size geçmiş olsun, üzüldüm. İnşallah son kazanız bu olur.
    espresso ve bursalıali bunu beğendiler.

  4. #4
    fancydriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2023
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Ns200 - Honda Cb250R - CfMoto Mt650
    Motor satma sebebimdi bu, daha yüksek cc, daha çok torklu, daha güvenle kullanabileceğim ve dahası trafikten daha kolay sıyrılabileceğim motor alabilecek duruma gelene kadar her geçen motora salyalar saçarak bakmak pahasına bile olsa bekleyeceğim.

    Küçük cc, uzayamayan motorlarla trafiğe girmek mi? Asla. Bir günde üç kere bu söylediğiniz yaşayıp, en son tırın çarptığı koyunun 100 ile giderken önümden uçması motoru satmama sebep olmuştu(tamam üçüncüsü herkesin başına gelebilirdi, beterinden Allah korusun). Kullanıyorsanız da sürekli tetikte olun, bu tarz araçlara özellikle yakın sürmeyin, mesafe koyun.

    Sadece bunlar da değil arabaları sıkıştıran harfiyat kamyonları vs de çoğaldı, çoluğun çocuğun elinde oyuncak yaptılar. Eğitimsizliğin cezasının daha büyük olacağı günleri düşündükçe uykularım kaçıyor.
    birbilent bunu beğendi.

  5. #5
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    motosiklet ya da bisiklet, medeni ülkelerde bir şehir içi ulaşım aracı olarak kullanılabilir.

    bizimkisi medeni bir ülke mi?



    espresso bunu beğendi.

  6. #6
    maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2015
    Şehir
    Elbistan
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    zafer hocanın lafı: döner mi, döner
    çıkar mı, çıkar
    durur mu, durur.
    espresso ve iptaluyelik03 bunu beğendiler.

  7. #7
    mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    Dominar ile kırmızıda beklerken sol şeritteki en öndeki aracın soluna gelip bekliyorum. Çoğu motorcular sağa yanaşıp kuyruk oluşturuyorlar. Pek azı orta şeritte aralarda bekliyor. Gözüm ışıkta. yandığında gazlıyorum. Bağzan biri çakallık yapıp senden önce gazlamaya çalışıyor. Seni sıkıştıracak orda. Çakal seni, sen gelirken ben gidiyordum. Tabii bu 2. vitese geçene kadar ben diğer ışıklara varmış oluyorum. Birde bağzı çirkef tipler var. Arabalarından belli zaten ne mal oldukları. Onlara uzak gitmek lazım. Motor sürerken beni en çok zorlayan hafif ticari araçlar.

    Konu sahibi arkadaş. Aşşağıya yazdığın küfürlere katılıyorum. Az bile yazmışsın. Ağzı götü ayrı oynayan tipler. İnsan olaydı durur, senin dumuna bakardı.

  8. #8
    harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2012
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150
    Türkiyede Geçiş Öncelikli Taşıtlara dikkat edin onlar tam bir Geçiş Öncelikli Taşıt ilk harflerden de anlaşılacağı gibi. İşini layığıyla yapana lafım yok tabi ki saygım sonsuz ama insan hayatına kastedene ne denir ki
    espresso bunu beğendi.

  9. #9
    Alman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2010
    Şehir
    Beykoz / İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    Daha yeni sürmeye başlamışsınız daha neler neler göreceksiniz 11 km lik ev iş arası (ev anadolu iş avrupa yakasında) yolda makas atan mı dersin sinyalsiz dönen mi dersin ters yoldan girip çarpmaya ramak kala ani frenleme refleks ile durmamı dersiniz ne ararsanız var. Daha çoğaltılabilir seçenkeler. Hepsi zamanla gelişecek ya gazlayıp kaçacaksınız ya da frenleyip defansif sürüşü tercih edeceksiniz haklı olsanız bile asıl amaç kaza yapmamak olumsuz bir durum yaşamamak. Yolu ve trafiği iyi okuyun. Tekerinize taş değmesin. İyi ve dikkatli sürüşler.
    kitarokitaro ve espresso bunu beğendiler.

  10. #10
    1996furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CF MOTO 250CLX
    Ah dostum ah zamanında bende çok konu açtım böyle kendime o kadar yediremiyordum ki bir süre sonra normal geliyor hepsi , daha bir kaç gün önce 3 şeritli otoyol ( bağlantı yolu) gelenler otobandan geliyor min hız 70 80 sol şerit daha fazla orta şeritte adam önümde zınk diye durdu 70 le arkasından giriyordum tekerim plastiğine değdi zor durabildim orta şeritte ne için durmuş olabilir söyleyeyim mi yanında ki taksiyle tartışmak için ağız dolusu küfürler savurdum herife mal mal suratıma baktı sabır çektim devam ettim. Daha ne bok yediğinin farkında olmayan insanlara bir şey öğretemeyiz kendimizi savunabildiğimiz koruyabildiğimiz kadar koruyacağız başka çaremiz yok.
    espresso ve MrJ bunu beğendiler.

  11. #11

    Üyelik
    12 Ocak 2023
    Aynen dediğiniz onlardan biri ilede karşılaştım. Eyüpten edirne kapıya çıkarken Bir tane Jip ters yola girmiş. Bayır yukarı gittiğim için gazı biraz açmıştım. Bir baktım jip bana doğru geliyor. Allah korudu zamanında gördüm onu. Ama düşünüyorum ya arkamdan gelen araç olsaydı. Benim görüp mesafe varken durmuş olmammın bir anmamı belkide olmayacaktı. Veya tam yolun kıvrımında kör noktada karşılaşsaydık büyük ihtimal duramicaktım. Allah Cümlemizi korusun.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)