Uzun Menzilli Elektrikli Motosiklet Önerisi..
-
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
Hic bir batarya (telefon, fotograf makinasi, laptop, motosiklet farketmez) sogugu sevmez. Soguk ortamlarda, pil icerisindeki kimyasal reaksiyonlarin hizi dusecektir, haliyle pil daha az enerji uretecektir.
Evet bugün gündüz hava iyi idi ..Gündüz gebzeye gittim geldim gayet stabildi batarya durumu sorun yoktu..Akşam 11 gibi tuzlaya çıktım hava 6-7 derece gibiydi ve yine deli gibi voltaj düşmesi oldu..Az önce araştırdım geçici menzil düşmesi oluyormuş.Ben bu durumu jel bataryalarda oluyor sanıyordum sadece..Batarya sorun çıkartıyor diye üzülmüştüm..Biraz olsun rahatladım...
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:42 ----------
deprogadias adlı üyeden alıntı
İşe gidip gelmek veya kısa mesafeler için böyle birşeye bende niyetliyim. Bir yandan da elektrikli birşeye bu kadar para vereceğime 50(80) cc veya 100-125 cc bi motor almak daha mantıklı olur mu ikilemine girince işin içinden çıkamayıp sıkılıp erteliyorum sürekli.
Şu an gelecek tamamen elektriklide ..Aşırı konforlu rahat masrafsız araçlar hani 250-300 cc ve yukarısı olsaydı tabiki elektriklinin esamesi konu olmazdı fakat bahsettiğiniz hacimli araçlardan güçlü oluyor artık elektrikliler..Kesinlikle öneririm zaten yazdıklarımı okursanız kesinlikle elektrikliye geçiş yaparsınız..
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:45 ----------
6200 km yol yaptım üstünde..Sıfır masraf sıfır arıza çıkardı şimdiye kadar..İleride belki batarya için bms yani beyin taktırmak için 2500-4000 arası masraf çıkartabilir buda pillerin sağlığını korumak için ve bataryayı daha verimli kullanmak için isteğe bağlı..Buda zaten fosil bir araçta yağ , hava filtresi , buji değişimi masrafı ile aynı..
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar şöyle soğuk hava ve batarya menzili hakkında bir bilgi eklemek istedim..Biraz uzun olabilir ama elektrikli araç almak isteyenler için çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum..
Bu çabuk voltaj düşmelerini havalar soğuyalı son 4 sürüşün 3ünde yaşadım..Şöyle anlatayım ben bu araç ile çayırova - kadıköy arası rutin giderim ..Git gel 88 km .. Bu araç tam dolumda 82-83volt veriyor.. Çayırovadan kadıköye vardığında göstergede kalan voltajı 74-76 arası gösterir..Tekrar kadıköyden çayırovaya vardığımda kalan şarjı 70-73v arası gösterir..Yol boyu ani voltaj düşüşleri olmaz her 7-10 kmde 1v düşüş gösterir .Bunlar normal değerler.. Yolda sürüş esnasında çok nadir geri dönerken 69volta düşer. Fakat havalar soğuyalı son 4 kere aynı güzergahı gittiğimde şu deneyimlerim oldu..
1- Her zamanki gibi çayırovadan kadıköye vardım hava gayet iyiydi..Kadıköye vardığımda kalan voltaj 76v idi..Telefonu tamire bıraktığım için akşama kaldım ve inanılmaz bir soğuk vardı..Ve yolda voltaj 67 lere kadar düştü ve genelde 69-70v arası seyretti..Yol boyu voltajda inanılmaz derecede düşüşler ve çıkışlar oldu..Fakat tekrar çayırovaya vardığımda 71 volt vardı bataryada..
2- Yine her zaman ki gibi çayırovadan kadıköye vardım..Hava biraz yağışlıydı..Ve yol boyu daha giderken voltaj 72lere düştü geri çıktı..Kadıköye vardığımda 75v idi kalan şarj bunlar normal değerler..Geri dönerken sağnak yağış vardı ve aşırı soğuktu hava..Voltaj birden 75lerden 72ye oradan 70lere ve 65lere (araç kendini normalde 67de kapatır fakat bu voltajda gayet normal gidiyordu) kadar düştü dönüşte..Çayırovaya vardığımda ise 70v 3 diş vardı kalan şarj..
3- Bugün gayet ılıman idi hava giderken voltaj düşüşleri oldu ama o kadar sert değildi kadıköye giderken genelde 74-75lerde yol sonunda ise 72ye düştü vardığımda ise 74v ile kapattım motoru..Geri dönüşte ise sert düşüşler olmadı yol boyunca voltaj 71-73 arası gitti , bir ara yolun sonuna doğru 69a düşsede çayırovaya geldiğimde 70v üç diş ile kapattım aracı..
4- Az önce benzinliğe indim hava 8 derece idi bayağı soğuktu 76v gösteriyordu voltaj benzinlik git gel taş çatlasın 3 km.. Benzinlikten dönerken 76v olan voltaj en fazla 600 metrelik ufak bir tırmanma şeridinde 2.viteste 72ye kadar saniye gibi düştü..Dükkana geldiğimde ise kontağı kapatıp bir iki dakika sonra tekrar açtım ve voltaj 75v idi..
Umarım anlatabilmişimdir..Özet geçecek olursam soğukta inanılmaz derecede kötü etkileniyor batarya..Her ne kadar yolun sonunda normal değerleri versede batarya maalesef birden düşen voltaj değerleri korkutuyor insanı..Elektrikli araç alırken bu konuyu es geçmeyin..
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:36 ----------
Pendikte bms yani bataryaya beyin takan biryer buldum hem pilin ömrünü uzatmak ve hem daha verimli olması için anlaşabilirsem taktıracağım..Sonradan takılan bms pilleri tam şarj ediyor 60volta bile düşse toplam voltaj araç çalışmaya devam ediyor hali ile buda ekstra menzil demek..Tüm pillerin durumunu telefondan görüp kontrol edebiliyorsun..
-
bizde dün gece arkadaşlarla kymco nun elektrinkli modeline baktık 135k
bende dio var arkadaşta n max 155 günlük km en fazla 35 normal de git gel 22 km yolum var ve hiç rampa yok acaba bi çılgınlık yapıp alsak mı dedik her hafta 200 tl benzin parası batmaya başladı
hatta 125 e bile sıfır ı var
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...04586096/detay
-
F54 adlı üyeden alıntı
bende dio var arkadaşta n max 155 günlük km en fazla 35 normal de git gel 22 km yolum var ve hiç rampa yok acaba bi çılgınlık yapıp alsak mı dedik her hafta 200 tl benzin parası batmaya başladı
Hızı çok kötü hocam muhtemelen aynı şekilde güç olarakta yetersiz kalacak..Piyasadaki çakma çıkma çin elektriklilerde bu hız ve menzili veriyor..Hoşuma gitmedi doğrusu..
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:55 ----------
F54 adlı üyeden alıntı
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...54304200/detay
Şunu öneririm ben üstelik bayağı güçlü cihaz avusturalya menşei diye biliyorum..Ben bile düşünüyorum ..
150 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

-
F54 adlı üyeden alıntı
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...54304200/detay
Şunu öneririm ben üstelik bayağı güçlü cihaz avusturalya menşei diye biliyorum..Ben bile düşünüyorum ..
150 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

-
Tekrar merhaba arkadaşlar..Son 10 günlük voltaj düşüşleri bugün iyice belli etti kendini..Kadıköye gittiğimde 73v gösteriyordu bu bayağı kötü bir değer normale göre..Tabi soğuğunda etkisi var..Geri dönerken artık 45 km hıza düştüm kontrollü geldim..Tam dükkanın arkasında şarjı bitti..Pendikte bms takan bir arkadaş varmış aldım bataryayı oraya bıraktım..Batarya balansı bms devresi işçilik 4700 tl tuttu..Haftaya belli olur durumu..Bugün kadran 7670 idi aldığımdan beri 6600 km yol gitmişim..Bms takılsın deneyimlerimi buraya yazarım..
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:22 ----------
hachiko adlı üyeden alıntı
Tekrar merhaba arkadaşlar..Son 10 günlük voltaj düşüşleri bugün iyice belli etti kendini..Kadıköye gittiğimde 73v gösteriyordu bu bayağı kötü bir değer normale göre..Tabi soğuğunda etkisi var..Geri dönerken artık 45 km hıza düştüm kontrollü geldim..Tam dükkanın arkasında şarjı bitti..Pendikte bms takan bir arkadaş varmış aldım bataryayı oraya bıraktım..Batarya balansı bms devresi işçilik 4700 tl tuttu..Haftaya belli olur durumu..Bugün kadran 7670 idi aldığımdan beri 6600 km yol gitmişim..Bms takılsın deneyimlerimi buraya yazarım..
Ekleme : En kötü hali ile 88km yol gitti tek şarj ile..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler