- Konu Yazar
Herkese merhabalar, Projemizin adı Yamelli XSR 07
benelli tnt 250 şasesine mt 07 motoru swapladım ve çiçek gibi bir motora sahip oldum. Ne mt07 nin her gaz açışta tekere gelme agresifliği var ne de gaz açıp bıraktıktan sonraki o şase esnemesi orası burası ayrı oynaması sorunu var. Tertemiz dengeli ama 07 gibi şakaya gelmeyecek bir motor çıktı ortaya. Muayneden de sorunsuz geçirdim. Projeden biraz bahsedecek olursam... 2018 model 8000km de blok ve absli tesisat var. gösterge olarak xsr700 ün göstergesini kullandım ama daha tutma braketi yapmaya fırsat bulamadım. şase gerekli işlemlerden sonra(kesme biçme yapılmadı sadece gerekli kulaklar gaz altı ile kaynatıldı) kumlama ve statiğe gitti. grenajlar fırın boyaya gitti. bir çok parçayı sıfırladım veya yeniledim. radyatör ve benzin pompası tnt250 nin orjinal parçalarını kullandım. radyatör fanı olarak 14cm fan vardı 17cm ile değiştirdim ve manual açıp kapama tuşuda ekledim. motoru hem cafe racer tarzı clip on gidon hem de naked gidon olarak topladım sök tak şeklinde. far olarak yuvarlak far kullandım ama orjinal tnt250 farı da duruyor istendiği takdirde takılabilir. abs yi devreye sokmadım pek abs seven bir insan değilim ki gerekte olmadı. motorun ön frenleri ve ön süspansiyonları gayet yerinde ve kitlemeye çalışsanız da motor öne kapandıkça kapanıyor ve duruyor. abs beyni mevcut takılı ama hortum çekmedim frenlere sadece hız okuyor. hız okuması için arka diske abs braketi yaptım. şuan ufak tefek eksikleri kaldı ön çamurluk boya da vs. sizce bu piyasada bu motorun ederi ne olmalı. r25 mt25lere 200 250k istenirken bu motoru 250 aşağısına vermek sizce mantıklı bir şey mi? Ülkemizde custom ve swap kültürü maalesef yok. umarım bu algıyı kırabiliriz... İyi ve kötü yorumlarınızı bekliyorum saygı çerçevesinde.