Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Biraz Moral Bozmaca

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Anladığım kadarıyla sabit zeminde duramayanlara laf yetiştiriyorsunuz hala? Puhahaha.
    Alper_tim bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı 0M42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazı konulardan bende çok rahatsız olsam da gelişmekte olan ülkenin hali böyle olur bunu inkar edemezsin son 20 yılda yapılanları hepimiz görüyoruz.. Ondan önce imf den para dilenmeler, emekliye maaş ödeyememeler, tüp için saatler süren kuyruklar, hastanedeki cenazeni parasını ödemeden alamamalar vs. vs. vs. gibi bir sürü şey.. Çoğunuz bunları bilmediği için ve sürekli avrupa ülkeleri ile mukayese ettiğiniz için ülkenin ilerleyişini yavaş yavaş büyüyüşünü göremiyorsunuz bazılarınızın da işine gelmiyor.. İşi siyasete dökmek istemiyorum yoksa buraya sayfalarca yazı yazarım ama bakış açısını genişletmek lazım sonrayı belirleyen öncesidir. Amerikaya özenen orada yaşasın iki arkadaşım sizler gibi düşünüyordu topladı tasını tarağını oraya yerleşti hatta bir tanesi 7 sene bunun için yatırım yaptı bu işe çalıştı bende helal olsun delikanlı adamlar kuru gürültü değilmiş dediler yaptılar dedim.

    Atladığınız nokta amerika bir asır önce araba üretiyordu o zamanlar bizimkiler içki masasında gününü gece, gecesini gün ediyordu (çok daha fazlası da var). Ne ekersen onu biçersin kimse kendini kandırmasın. Biliyorum şu yazdıklarımı bile hazmedemeyeceksiniz ama gerçekler acıdır ve gözardı edilemez. Her fırsatta ülkenize kin ve nefret kusmanın size hiç bir getirisi olmayacak aksine mutsuzluğunuza mutsuzluk katacak.
    1 asıra yakın bir süre önce uçak üretiyorduk, biraz daha dikkatli konuş adamın asabını bozma, sen yorum yapma kardeş. "iki ayyaş" muhabbeti yapanlar ile aynı kafadasın sen belli.

    sen git tiktokta yap propagandanı.

    yok abi ya bunlar aynı fabrikadan çıkar gibi hepsi aynı tip bunların ya, hep aynı söylemler ve hep aynı şekilde bir aşağılık kompleksi. sizler ile konuşarak anlaşılmaz, o yüzden konuşmayın, gidin tiktokta yapın propagandanızı, orada tutar belki.

    valla beynime kan sıçradı yine, şaka yapıyor sandım başta, ironidir falan sandım ama ciddiymiş resmen.
    Mr.wind, pea ve Alper_tim bunu beğendiler.

  3. #63
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Eğleniyor muyuz? Biz bu sene kurbanı Afrika'da kestireceğiz. Türkiye'de herkes zengin, etrafta fakir yok. Afrika'daki çocuklar da et yesin.
    espresso ve Alper_tim bunu beğendiler.

  4. #64
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı Nasate adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün Karşıma şu video çıktı. Reklam amaçlı değildir. Amerikada ki motor fiyatlarını güncel olarak çekmiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=cBeK...C4%B0lkayZAMAN

    Moralim çok bozuluyor. Bir scooterı nasıl alırım planı yaparken adamlar yaklaşık 2-3 maaşa(ne kazanıyorlar bilmiyorum belki daha azdır) r3 alabiliyor. Bu fiyatlara alışmamız lazım ama alışamıyorum çünkü kendimi güncel fiyata alıştırırken bir anda 2-3 zam daha yiyor Eskiden zevkle yeni çıkan motorlara bakıp forum da gezinirken, son zamanlarda yeni üye ve motor bilgisi paylaşımı çok azaldı farkındaysanız..

    Sizce nezaman stabil duruma geçeriz? Dolar 25tl-26tl olup, 50cclik motorlar 70bin-80bin tl olunca mı? Yoksa daha da mı artar acaba..

    Bazen ev ve arac fiyatlarini gordugumde keske elimdeki 3 alternatiften Amerikayi tercih etseydim dedigim oluyor. Sonra saglik sektorunun carpikligi ve dejenerasyonu gorunce geciyor : ) Saka bir yana makul ve vasifli bir isiniz varsa, giris seviyesinde bile olsaniz aldigin maas pek cok ihtiyaciniza ve bazen de fazlasina yetebiliyor bu cografyada. Avrupadan da daha kuvvetli bir ekonomi soz konusu.

    Ote yandan memleketimizde ekonomik olarak bir kalkinma planinin uygulanmasi ve sonuc almak sanirim 25-30 seneden oncesini bulmayacak. Onu da bu ve bu zihniyetteki bir hukumetten beklememek lazim. Duzgun bir iktidar bekledigimiz kadar kuvvetli bir muhalefete de ihtiyacimiz var. Boyle insanlarin da maalesef sayisi ya cok az ya da bir sekilde baski altindalar.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

  5. #65
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz,biz derken biz Türk halkıyız.AKP'ye oy verenler de Türk halkı.Aynı ülkede yaşıyoruz,aynı fakirliği ve safaleti çekiyoruz.Sistemden nemalanan azınlık dışında çoğu AKPli bizim ile aynı şeyleri çekiyor hatta çok daha kötü durumdalar.Sen kendini Osmanlı torunu falan sanıyorsan sana çok kötü haberlerim var.Osmanlı torunu olman için büyük büyük nenelerinin haremde padişahın cariyesi olması lazım.Valla benim nenelerim çiftçiydi,dedelerim ya çiftçi ya asker.

    Hazır konu tarihten açılmışken bakalım hangi padişah nasıl ölmüş kaç tanesi savaşarak savaş meydanında ölmüş,

    Osman Gazi : 1326'da kalp yetmezliğinden öldü.Yatakta ölmüş
    Orhan Gazi : 82 yaşındayken felç yüzünden 1362'de öldü.Bu da kendi yatağında huzur içinde ölmüş.
    1.Murad : Sırp Kralı Lazar'ın damadı Miloş Obroneviç,padişahın huzuruna çıktığı sırada bıçaklayarak öldürmüş.Suikast.Yine savaşarak değil.
    Yıldırım Bayezid : Ankara Muharebesi'nde, esir düştükten sonra yüzüğündeki zehri içerek 8 Mart 1403'te Akşehir'de intihar etti.Bu arkadaşta savaşarak ölmeye cesaret edememiş teslim olmuş.Esir düşmeyi de içine sindiremeyip intihar etmiş.Ben şahsen intiharı inançlı bir Müslüman'a hiç yakıştıramadım.
    II. Murad : şiddetli bir baş ağrısı sebebiyle yatağa düştü ve üç gün sonra 3 Şubat 1451'de öldü.Yine yatağında ölmüş.
    Fatih Sultan : 1481'de Mısır Memlük Devleti üzerine sefere çıktığı sırada rahatsızlandı ve öldü.Fatih'in hakkını yemeyelim.Çıktığı seferde genç denebilecek bir yaş olan 49 yaşında ölmüş.
    II. Bayezid : Oğlu Yavuz Sultan Selim tarafından zehirlenerek öldürülmüştür.Baya hayırlı bir evlat yetiştirmiş.
    Yavuz Sultan Selim : 21 Eylül 1520'yi 22 Eylül'e bağlayan gece kanserden vefat etti.Gene yatak.
    Kanuni Sultan Süleyman : 1566'da Zigetvar Kuşatmasının son günü beyin kanamasından öldü.Kanuni de çıktığı sefer sırasında vefat eden ender padişahlardan.
    II. Selim, 1574'te hamamda düşme sonucu göğüs boşluğunda meydana gelen kanama yüzünden öldü.Hamamda savaşarak kahramanca ölmüş.Bu da yatağında ölmüş.Geçiniz.
    III. Murad, 17 Ocak 1595'te prostat kanserinden öldü.Sanırım yine yatağında öldüğünü belirtmem gerek yok.
    III. Mehmed, 22 Aralık 1603'te kalp krizi geçirerek öldü.
    İstiyorsan devam edeyim.Liste bu şekilde devam ediyoru.%80'i yaşlılığa bağlı hastalıklardan ölmüş.

    Sizin kafanızda nasıl bir padişah konsepti var bilemiyorum.Sanırım bütün padişahları Trakyalı Spartaküs gibi özgürlük uğruna savaşarak öldüğünü falan zanediyorsunuz.
    Kalemine sağlık
    Thracian, espresso ve tommygun bunu beğendiler.
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler