Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Çalıntı Buluntu. Muayene Ruhsat Yok. Araç satışı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Aralık 2022
    Selam arkadaşlar yine ben :D Önceki sefer motorum çalınmıştı, evrak işlerine başlamadan tekrar çalındı bulundu. Bu sefer gına geldiği için motoru elden çıkartmak istiyorum. Fakat motorun muayenesi yok, ruhsatı kayıp, şasesi kazılmış vaziyette. Motosikleti elimde para olmadığı için masraflardan düşerek satacağım. Fakat ne yapmam gerekiyor anlayamadım birturlu? Ruhsat cikartmam için muayene gerekiyor fakat motosikleti muayeneden geçirmek için gereken para miktarı elimde yok. Çekme belgesi ile satış yazıyor internette fakat ne olduğunu pek anlamadım. Çalınıp bulunan araçlarda ruhsatı muayene etmeden nasıl devir yapabilirim. Var ise bilen bir büyüğüm yol gösterirse çok sevinirim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    11 Nisan 2023
    Selam modeli nedir motorun
    Şase falan tekrar bastırırsın yazdırırsın motorcular yapar ya da yönlendirir
    Ruhsatı tekrar çıkarman lazım
    Tabi hiç masraf etmem diyosan tesisatla birlikte komple motoru blok olarak satarsın illa alan çıkar bi şase kalır yani sende. Diğer türlü zor alırlar evraksızları herkes çalıntı gözüyle bakıyor normal olarak

  3. #3
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Ruhsat nasıl kayıp? Motorla birlikte mi çalındı? Motorla birlikte hırsız ruhsatı da mı çaldı yoksa ruhsat motorda mıydı?

    Araba olsun motor olsun ruhsatı araçta bırakmayın, sonr aböyle dert açar başınıza, ruhsatın yeri cep ya da çantadır araç değil.

  4. #4

    Üyelik
    10 Mayıs 2018
    Şehir
    İstanbul-Van
    Motosikleti
    honda cm125t ve kuba dragon 110cc
    Dostum buna 2022 yılında cevap yazmıştık. Yasal yoldan bu motoru tekrar evrakli hale getirmen seni o kadar yıpratır ki. Her girdiğin kurumdan küfür ede ede çıkarsın. Sürekli trafik tescil bürosu, mühendisler odası, universiteden ilgili bölümden şasi tespiti (ytü, itü gibi) çok fazla işin var.

    Gayri resmi olarak motorun çalındığını hiç belirtmeden plakayı ve ruhsatı kaybettim diye trafik tescile basvursan kolayca noterden yeni plaka ve ruhsat çıkarırsın. Şasi numarasini da sanayiden etching veya vin marking makinası ile kolayca yazdirirsin. Şasi no yazmaya herkes yanaşmaz bilgin olsun.

    Ya da en güzeli hiç ugrasmadan makinayı yedek parçaya ayırmak.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:39 ----------

    Ek olarak motoru çekme belgeli satman için notere ruhsat ve plakayla gitmen lazim. Hadi diyelim trafik tescilden kayıp dilekçesi verip ruhsati noterden plakayı da şoförler odasindan aldın motoru sattın.

    Motoru alan adam seni 1000 kere arar ne olacak bu motorun hali diye. Muayeneye sokamaz pic gibi ortada kalır senin basın ağrır. Belki mahkemeye verir yine sen ugrasirsin.

    Motorun durumunu anlat şöyle şöyle diye öyle sat veya yedek parçaya ayir.
    espresso bunu beğendi.

  5. #5
    lordmayros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2022
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Dominar 400 UG 2023
    www.dalmislaroto.com

    Bu adres ile irtibata geçip silinen numarayı yazdirabilirainiz

    İlk yapmanız gereken emniyetten randevu alip plakam kayboldu diye randevu alacaksınız

    Emniyet motorda tek plaka olduğu için basım kağıdı yerine yeni plaka kağıdı verecek yani plaka değişecek o kağıtla noterden yeni ruhsat çıkacak ruhsat ve plaka basım kağıdı ile plakayi basıp motora takacaksınız

    Sonra yukarıda verdiğim yerle irtibata geçip şase numarasını motora yazdıracaksınız

    Biraz çetrefilli ama zor değil

  6. #6

    Üyelik
    05 Aralık 2022
    Hocam biz de biliyoruz araçta birakilmayacagini. Üstümde cep yok diye selenin altına koyuyordum. Akşam inerken alıyordum. 1 günlük unutmuşum almayı doğal olarak? O gün de motor çalınıyor. Keşke böyle bir azar çekeceğinize sorduğum soru hakkında bilginiz var ise cevap verseydiniz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------

    Abilerim normalde ruhsat çıkartmak için muayeneye girmem gerekiyor. Muayene de silik şaseyi geçirmiyor. Yani şase-muayene-ruhsat alınıyor normal şartlarda. Fakat benim motorum çalıntı Buluntu olduğu için belki istisnai durum vardır diye sormak istedim. Çünkü motor şu anda muayeneden geçecek durumda değil. Vidalardan tutun egzozunu bile almışlar.Ben diyorum ki bu 15-20binlik masraf yapacak bütçem yok. Motoru bu durumda nasıl bütün hali ile satabilirim? Elimde çalınıp bulunduğuna dair tutanak da var. Gitsem göstersem, anlatsam ruhsatı alabilme imkanım var mıdır? Veya ruhsatsız bir şekilde noterden satışını devredebilir mıyım? Çünkü alacak arkadaşa detaylı açıklama yaptım. Masrafı var çalındı bulundu diye. Kabul etti fakat normal şartlarda noter ruhsatı istiyor bu da beni bayağı zora sokuyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:48 ----------

    Anladığım kadarıyla çekme belgesi çıkartirsam ruhsatı muayenesiz bir şekilde cikartabiliyorum değil mi? Motoru alacak arkadaş da muayene ve şase çaktırma işlemini kendisi yapacak. Fiyatta ona göre anlaştık çünkü. Eğer doğru anladıysam söyler misiniz?

  7. #7
    ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA NC 750S
    model marka nedır
    Rcanberk bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    05 Aralık 2022
    Alıntı ERROR88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    model marka nedır
    Yamaha Yzf r25

  9. #9
    ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA NC 750S
    Alıntı Rcanberk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yamaha Yzf r25
    çekme belgelı sekılde satabılırsın alan eksıklerını halledıpp muayneye saokar plaka cıkarır ben almıstım bu sekılde 2014 de mt 03
    www.erkakurye.com


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)