Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Herkese merhaba aranızda yeniyim sorularım var..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Ocak 2023
    Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım daha önceden de forumda vardım fakat sadece makaleleri okuyordum. Bende aranıza 50 cc işe ve spora tın tın gidip gelmek için stmax lindy 50 cc aldım. Daha önce hondanın scooterı ve kanuninin custom modelini uzun bir süre önce kullanarak deneyimlemiştim fakat motorlar benim değildi 1-2 ay kullandım, az çok tecrübe denilirse tecrübem var. Fakat kafama bir kaç soru takıldı hırsızlık ile alakalı. Malum günümüz şartlarında insanlar 100 lira için birbirini vuruyor, insan ve insan emeklerine saygı çok çok az. Bende motorum için bir kaç güvenlik önlemi aldım. Oturduğum binada bahçe katındayım yüksek giriş ve binanın altında garaj var ama dış kapısı sabah akşam sürekli açık ama büyük bir kolon var binaya giriş gibi o kolonun arka karanlık tarafı var motoru oraya koymayı düşünüyorum. Garajın girişi odamın yanı uykum derin oluyor fakat 120 desibel bir alarmlı disk kilidinin sesini de duyarım sanırım iki tane 1.5 metrelik 10 mm zincir aldım birini arka tekerden birini ise gövdeden sağlam bir demire bağlayacağım. birde önü kilitli brandalardan aldım, en son olarak da airtag aldım bütün aldığım önlemler işe yaramazsa en azından bir ihtimal airtag işe yarar diyerek onu da motorun gizli bir bölümüne koyacağım sizce daha ne gibi önlemler alınır taktik yöntem verebilecekler var mı hem konuyu okuyan arkadaşlarında sizin cevaplarınızdan alacağı yöntemler fikirler olabilir.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    04 Ocak 2023
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Superlight 200
    Her şeyi yapmışsın gibi zaten. Bir tek bir branda dememişsin. Bir branda alıp üzerini örtebilirsin.

  3. #3
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2018
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Garajın kapısını kapattıramaz mısınız? Diğer araçlar için de faydalı olur kumandalı kapı olsa. Motoru karanlık, gözden uzak bir yere koyarsan hırsızlar rahatsız edilmeden rahat rahat çalışırlar. Ben motorumu binanın ön tarafına bağlıyorum sokak lambası aydınlatıyor. Yoklayan olursa mal gibi ortada kalıyor.
    espresso bunu beğendi.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    Benim motor apartmanin onunde isigin altinda.karanlik yere koyma sende.2 zincirle kitleyip brandayla ortuyorum.bunlar yeterli.
    Hirsizin once brandayi sokmesi lazim.sonra 2 zinciri herkesin ortasinda acmasi lazim zor is.he yapamazmi yapar.cesaret meselesi.
    Tabi en guvenlisi kapali garaj o da bizde yok

    espresso bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    29 Ocak 2023
    Bina ile konuşmak lazım ama kapatsalardı şimdiye kadar kapatırlardı garajın ön kısmına koyarsam gelen geçen görür içeriye giren hırsız direkt hedef alır diye görünmeyen kolonun arka kısmına koymayı düşündüm oranında eksi yanı karanlık maalesef. ama bina ile konuşacağım kapattırılabilirse eğer ekstra bir önlem olur. Ama dediğim gibi motoru eğer ışık alan tarafa koymam gerekirse çok göz önünde olabilir birde garajın zaten çoğu alanı karanlık sayılır. Garajda bir motor daha var komşunun Mondial 150 MR Vulture garajın biraz daha görünür yerinde ve taşındım taşınalı orda hiç bir alarm zincir branda vs yok yani biri alıp götürse götürür. Ama kaç aydır orada duruyor bir çalınma vs olayı olmadı.

  6. #6
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Göz önünde olması daha iyi yoksa hırsız rahat çalışır.
    10mm zincir hidrolik demir makası ile kesilebiliyorsa 10 saniye sürmez onu kesmesi.

    Ben motoru aldığımda bütçemi zorlayıp abus marka en kalın zincirli kilitten almıştım. taksitleri bir yandan da motorun kredi taksidi varken zorlamıştı ilk başta ama demir makası ile kesilemesin taşlama makinası ile kesmeye çalışırken de ortalık ayağa kalkar deyip almıştım.

    Yine hiç birine yeter demeyip kasko da yaptırdım ama kasko çok pahalandı bu yıl yaptıramayabilirim. Takip cihazı da taktırdım 3 ay kadar oldu, şimdi evdeyken ara ara takip cihazından bakıyorum. Biri dokunursa hareket algılandı diye telefonuma arama geliyor, o zaman hemen aşağı inip bakıyorum, malesef apartmanın önünde motoru koyduğum yer benim pencerelerden görünmüyor, mecburen aşağı iniyorum ama yapacak bir şey yok. İlk günlerde sokakta gelip geçen dokundu ama alarm çalınca artık kimse dokunmaz oldu. Üzeri de branda ile örtülü hem yağmur çamur hem de gri branda az dikkat çekiyor, uzaktan belli olmuyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler