Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Parça hırsızlığı durumunda kaskoluların yapması gerekenler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Ekim 2020
    Merhaba,

    Daha önce burada başlığını açtığım üzere motorumun göstergesi çalınmıştı. Neyse ki iki senedir kasko yaptırıyorum, bu sayede zararsız atlattım. Ama ilk defa başıma böyle bir şey geldi ve ne yapmam gerektiği konusunda bir fikrim yoktu. Buraya adım adım bırakayım, yaşayan olursa bulsun.

    1- Hırsızlığı fark eder etmez motora dokunmadan polisi arayın. Bir ekip gelecek, olay yeri inceleme ekibini çağıracak. Olay yeri ekibi gelene kadar motorun başından ayrılmayın ve kimseye dokundurtmayın (ha parmak izinden bulacaklar mı bulmaya uğraşacaklar mı o ayrı konu ama sizden istenen bu). Bu esnada motorun her açıdan fotoğrafını çekin, özellikle de çalınan parçanın olmadığını gösteren açılardan, çünkü sigorta sonrasında fotoğraf isteyecek ama o fotoğrafları ne siz ne de sigorta şirketi olay yeri ekibinden alamayacaksınız.

    2- Olay yeri gelip motoru toza bulayıp parmak izi aldıktan sonra raporu hangi karakola ne zaman bırakacaklarını öğrenin. Ister rapor karakola ulaştıktan sonra, ister hemen karakola gidin, ifade verin, şikayetçi olduğunuzu söyleyin ve kasko için dosya açtırmak istediğinizi söyleyin. Olay yeri inceleme raporunun ve ifade tutanağının aslı gibidir vurulmuş nüshalarını alın.

    3- Bu sırada herhangi bir anda sigorta şirketini arayıp bilgilendirebilirsiniz ama pek de gerek yok. Belgelerinizi, ehliyetinizi ve ruhsatınızı alıp motorunuzu markanın yetkili servislerinden birine götürün. Servis sigorta şirketine dosya açacak. Sigorta şirketi bir ekspertiz şirketinden eksper atayacak. Eksper durumu inceleyip karar verecek. Bu esnada sizden fotoğrafları kesin isteyecekler, hatta benden fotoğraflara ek olarak fotoğrafların çekildiği tarih ve saati gösteren fotoğraf özellikleri ekranının görüntüsünü bile istediler. Bu süreçte mutlaka ekspertiz şirketini öğrenin, süreç uzarsa arayıp sıkıştırın. Bende 10-15 gün civarı sürdü bu aşama.

    4- Eksper ustanıza onayı verdikten sonra servis parça siparişi geçecek. Parça takıldıktan sonra eğer sigortayla direkt anlaşmalı bir servis değilse parayı siz servise ödeyeceksiniz. Sigorta şirketi de yaklaşık bir hafta içerisinde parayı dosya açılırken verdiğiniz IBAN'a yollayacak.

    Umarım başınıza gelmez, gelirse de şimdiden geçmiş olsun.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Gösterge çalınması çok sinir bozucu ve çok güven sarsan bir durum. Evet motorun sahibi olarak yapabileceğiniz birşey yok. Şerefsiz hırsızlar gelip çalmış ve siz de serviste yeni göstergeyi taktırdınız.

    Bana ikinci el satışta hiçbir şekilde güven vermiyor. Çünkü "kilometre şu an 9 binde, 20 binde gösterge çalınmıştı yani motor toplam 29 bin km de" diye ilanlar görüyorum. Eskiden kaç olduğu ne malum? Belki 150 bindi? Tabi ki servis kayıtlarıyla bu hemen ispatlanabilir ama yetkili servise giden kişi sayısı motorun yaşıyla da orantılı olarak azalıyor.
    “Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)