Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Arora Cappucino 125 Kontak Anahtar Koruma Kilidi Arızalı Çıktı, Ne Yapabilirim?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Arkadaşlar hayırlı günler dilerim. 2022 model Arora Cappucino 125 cc Scooter aldım. Daha alalı 1 hafta olmadı ama garip bir sorun yaşadım. Kontak kilidini kapatan koruma mekanizmasını bir deneyeyim dedim ve park ettikten sonra SHUT'a bastım, koruma demiri kontağın önünü kapattı buraya kadar bir sorun yok ama bir daha o demiri yukarı kaldırıp açamadım, en son tornavida ile zorla geri açtım. Anahtarın o kısma oturup açan uç kısmı bile ezildi büzüldü ve beni yarım saat uğraştırarak lanet ettirdi. Halbuki yan tarafımda Mondial Scooter'ı olan arkadaşın da aynı kilit mekanizması var ve o kolayca açıp kapatabiliyordu. Basmaz olaydım yani bu SHUT'a. Başına böyle bir şey gelen var mı?

    Bu kontak kısmı artık zedelendi ve kontak koruma muhafazası da yukarıda takılı kaldı, daha inmiyor, görüntüsü midemi de bulandırdı zaten. Yetkili servise götürsem bu kontak kısmını komple değiştirirler mi? Ve aynı zamanda anahtarın arkasını da değiştirebilirler mi zira sağa çok zorladığım için anahtarın tepesindeki o ezilip büzülen yerin tırtığı da elime gelip o halini gördükçe oradaki yarım saatlik kan ter içindeki uğraşım aklıma gelip sinirleniyorum. O anı hatırlamamak için bu kontak ve anahtarı değiştirme şansım var mı yani? Gri yuvarlak kontak kısmı direkt değişen bir şey mi? Anahtarı soktuğum yer değil, sadece onun önündeki kontak koruma mekanizması olan (üzerinde SHUT, PUSH, OPEN, IGNITION yazan yuvarlak) kısım. Ve anahtarın uç kısmını nasıl değiştirebilirim, çünkü zorlama ile üzerindeki siyah plak da düştü, içindeki 4 delik gözüküyor. Fabrikadan komple o siyah başlığı ile yeni bir anahtar mı hazırlanacak motor numarasına göre yoksa sadece o siyah yeri bir şekilde bir yerden temin etsem kendim takabilir miyim? Çünkü o kısım standart yani tüm Arora Cappucino'ların kontak kısmına uyup sağa doğru çevirince açıyor. Hali ile Gri yuvarlak kontak kısmını değiştirdiklerinde kontak muhafazası çevirme anahtar başlığını da göndermeleri lazım. Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz? Ve İstanbul Avrupa yakasında bu işi yapabilecek bir servis öneriniz var mı?



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Motoru yeni aldıysanız gidin serviste garanti kapsamında gerekli parçaların değişimi yapsınlar.Bu kadar zor açılıyorsa o mekanizmada üretim hatası vardır.Hem mekanizmayı hem anahtarı garanti kapsamında değiştirmek zorundalar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)