Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
10. sayfa BirinciBirinci ... 8910

Trafik Polisi Keyfi Egsoz Cezası Yazmak İsteyince :)))

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #181
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Bu tiplerin nerelerde gezdiği belli. Şehir giriş çıkışlarında gereksiz kimlik kontrolü yaptırılacaklarına (tek noktada günlük minimum 9 polis karda kışta yağmurda sadece kimlik bakıyor) bu tiplerin gezdiği yerlerde devriyeye çıkartılsın.

    Not: Polisin de suçu yok, talimat yukardan geliyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #182

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İki olayı karıştırıyorsunuz. Bir, yasak olan kısmın tespiti ancak ölçüm ile yapılır. Bunu yaparken ölçüm standardına göre motorun bağırtılması gerekiyorsa bağırtırılır, sorun yok.
    Gürültü çıkararak çevreyi rahatsız etmek ise ayrı bir şey. Bunu kulakla yapabilirsiniz ama ses yapmadan giden motoru durdurup gazı kökletip "Bak işte, rahatsız edici ses" diyemezsiniz. Hız kuralına benzeyen kısmı bu.
    Yasak olan kısımdan ceza yazacaklarsa kulaktan ölçüm olmaz. Standardı neyse, 5 dakika redline'da mı olacak, başka şekilde mi olacak, neyse kuralı ona göre değerlendirirsiniz.
    Bu ölçüm meselesi pratikte asla rayına oturtulamayacağı için de ideal dediğim durum zaten basit.
    aftermarket egzos varsa db-killer olacak, yoksa anında yapıştıracak. Muayene istasyonunda ölçüm yapılabilir. hız kadar basit ölçebileceği bir şey değil ses, çevrede başka ses olmaması lazım vs.

    Ayrıca ses yapmadan giden motoru da durdurup bu tespit yapılabilir. Egzost modifiye edilen bir bileşen ve amaçlarından biri motorların ürettiği sesi bastırmak, hız gibi sabit bir trafiğin doğal akışının bir bileşeni değil.

  3. #183

    Üyelik
    26 Aralık 2013
    Motosikleti
    SUPERDUKER
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorunda sesli egzoz olup şehir içi veya mahalle arasında insanları rahatsız etmeyecek şekilde sürmeye çabalayan arkadaşlarda vardır elbette , maalesef bu egzoz sesinden o kadar çok şikayet varki tabiri caizse kurunun arasında yaşda yanıyor denilebilir..bu kadar şikayet alan bir konuda polis başka ne yapabilir ? şurada hepimiz motosiklet kullanıcısıyız ama evde otururken yada yolda yanımızdan açık egzozuyla geçen motorlara biz bile defalarca sövmüşüzdür..
    şikayet alıyor diye kafasına göre uygulama yapamaz.
    suçtur...

  4. #184

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Fazla uzatmaya gerek yok boşaltılmış delinmiş egzozları yasaklarsın olur biter. Yapana da basarsın cezayı.

    Egzozu delmenin veya içini boşaltıp su borusu haline getirmenin anlam ve manası nedir? Egzozu deldim ama ses yapmıyorum bu nedir yahu?

    Çok kafamız basmadı baktık işin içinden çıkamıyoruz alırsın Alaman kanunu bire bir tercüme ettirirsin aha işte yeni kanunumuz bu dersin işin içinden çıkarsın.

    Bir çok kanunda öyle yapılmıyor mu?

  5. #185
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Yapılmıyor. Yapılınca bize uymuyor çünkü. Avrupa standartında ihale kanunu çıktı, bilmem kaç kere değiştirildi. Şu an köy okulları dışında bu kanuna tabi kamu kurumu kalmadı deseler şaşırmam.

  6. #186
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Alıntı DickName adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sene 1991 Ocak ayı. 1.Körfez Savaşının başladığı zamanlar. Gaziemir'de Hava Teknik Okullar Komutanlığı Er Kurs Taburunda yazı tura onbaşı rütbesiyle bölük yazıcılığı yapıyorum. Şafak 90 civarı. Birlik acemi birliği. Akşamları koğuşlardan bot vesair çalınmasın, asker nöbete alışsın diye acemilere silahsız techizatsız koridor nöbeti tutturuyoruz. Bir akşam yazıhaneden çıktım koğuşa gelirken baktım ki bizim nöbetçilerin boynuna M1 tüfeklerini çapraz astırmışlar öyle dolaştırıyorlar. Sordum kim söyledi bunu size diye. Nöbetçi astsubay söylemiş nöbeti tüfekli tutacaksınız diye. Puştluk damarım tuttu ve gırgırına "ulan boş silahla nöbet mi tutulur? kapıdan içeri düşman girse ne yapacaksınız? Süngü takın lan" dedim ve yattım. Ve o günden sonra ben tezkere alıncaya kadar taburda koridor nöbetleri süngü takılı tutuluyordu.
    Sonra kaldırıldı mı veya ne zaman kaldırıldı bilmiyorum. Ben mayısta tezkere aldım. Bu da böyle bir anımdır.
    Bir fıkra geldi sen bunu yazınca.
    Birlik komutanı yeni atanmış birliğe nöbet yerlerini inceleiyor.Nizamiyenin yanında banklar var orayada nöbet yazıyorlar.Merak etmiş sormuş yanındaki subaylara bizde bilmiyoruz.Biz geldiğimizde yazılıyordu buraya nöbet demişler.
    Tabi birlik komutanı daha meraklanmış Bir önceki birlik komutanını aramış sormuş.Bu nizamiyenin orada bulunan banklara sizmi nöbet yazdınız sebebi ne diye.O da bende geldiğimde yazıyorlardı ben devam ettirdim bende bilmiyorum yanıtını vermiş.
    Bizim birlik komutanı tabii iyice meraklanıyor daha önceki birlik komutanını araştırıyor telefonunu bulup arıyor.
    Diyor efendim ben sizin şu dönem birlik komutanı olduğunuz şu yerden arıyorum Merak ettim bu nizamiyenin oradaki bankların oraya ilk sizin dönemizde nöbet yazılmış sebebi nedir diye sormuş.
    Aldığı yanıt.İnanmıyorum o banklar hala kurumamışmı.
    bsabora bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
10. sayfa BirinciBirinci ... 8910

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)