Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

CBR 250 YAĞ DEĞİŞİMİ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    06Serhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara / Çubuk
    Motosikleti
    Suzuki Gsxr 600 K4
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle bilinmesini isterim ki statorun üzerinde mum bulunmaz, mumlama yapılmaz, verniklenir. Verniği sentetik yağ ile çözemezsiniz. Bu nedenle rahatlıkla söyleyebilirim ki statoru sentetik yağ ile bozamazsınız.

    Vatandaşın videoda anlattıklarının yarısından fazlası sallama. Ben de işin teknik kısmındayım ve motosikletlerde kullandığımız MA serisi motor yağları rulman ve dişliler ile balataları da doğru şekilde yağlayacaktır. Siz gidip normal motorlar için kullanılan ve MA sınıfı olmayan motor yağını sentetik olsun olmasın o motora koyarsanız, diğer motorların iç aksamlarında çok aktif çalışmayan veya hiç kullanılmayan rulman-balata ve dişli sistemler zaman içinde bundan zarar görecektir.

    Ustanız konuyu çıraklıktan gelme, anladığı kadarı şeklinde anlatıyor. Konuyu bilmeyenler de adamın anlattıklarını doğru kabul edip oradan yürüyor. Vatandaşın videosunu sabredebildiğim kadarıyla izledim; farkettiyseniz adam "sentetik yağ kullanılmaz" derken tüm motosiklet motorlarından bahsediyor çünkü rulmanlı yataklamalı motorlarda sentetik yağ kullanılmazmış! Tabi, kesin öyledir. Ayrıca şimli supap sistemlerine de ayar yapılmazmış, dokunursan bozulurmuş bir daha adam olmazmış. Ustalığının seviyesini de böylelikle kabul etmiş oldu.

    Kullanım klavuzunda aksi belirtilmedikçe tüm motosikletlerde Sentetik ve Yarı sentetik yağları kullanabilirsiniz. Kullanım klavuzundaki tavsiyelere uyalım, önemli olan kısım orası. Ne benim, ne başkasının ne de bunun gibi usta(!)ların sözleri, sizin kullandığınız makineyi icat ederek nasıl kullanılması gerektiğini kullanım klavuzunda yazıp anlatan adamın dediklerinden daha doğru olamaz.
    Kullanım kitapçığında zaten yazmıyor. Fakat insanlar yıllarca denemiş. Bizzat kendim 1 defaya mahsus test etmek amacıyla Mineral ve Sentetik yağ kullandım. Mineral yağda vites geçişlerinde zorlandım. Sentetik yağda ise Yarı sentetik yağla arasında bir fark göremedim. Ustalar bu motorda özellikle Yarı sentetik yağ kullanın diye boşuna demiyor. Teknik anlamda bilip gördükleri birşeyler var ki bunu öneriyorlar. Mesela r25 te Sentetik yağ kullanılması tavsiye ediliyor. Onun aşağısında yağ kullanmam.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    Alıntı 06Serhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    https://youtu.be/t7yxox-t2Hs

    Konunun üzerine taze taze Ruhi ustamız video atmış. Güzel bir açıklama olmuş.
    ruhi adındaki zat, pulsar'daki tekleme sorununu çözecem diye bir vidyosunda yakıt pompasının iç filtresini balata spreyine bulayıp geri toplamıştı. motorun sahibide vidyo yorumlarına düzelmedi yazmış. güzel güldüm.

  3. #23

    Üyelik
    08 Mart 2021
    Arkadaşlar castrol 15w50 power 1 yaz ayı için uygunmudur ? veya motul 5100 15w50 ?

  4. #24
    ahmetsafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ekim 2012
    Son zamanlarda yağ markalarına pek güven olmuyor.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)