Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kask Konusunda Kafa Karışıklığı Yaşıyorum. Marka Model Tavsiyelerinizi Bekliyorum.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    28 Mayıs 2015
    Herkese merhaba,
    Öncelikle şunu belirteyim. Kaskın en çok para harcanması gereken ekipman olduğunun farkındayım ve fiyatına göre bana en uygununu almak istiyorum.
    Fakat bütçeden dolayı da çok aşırı yüksek fiyatlı kaskları alamıyorum.

    Normalde düşündüğüm kasklar ls2 ff353 (400tl ye verıyorlar) veya mt (uygun fıyatlı modellerınden) (magazada 500 tl dedıler.

    Forumda yaptığım araştırma sonucunda sharp testlerine bakmam ve oradaki yıldızlara göre kask alma düşüncesine girdim fakat parayı yukseltsem de yıldız olarak aynı kasklar karşıma çıkıyor.

    Şuan alacagım kask 500 TL dersek ben fiyatı 1500e de cıkarttıgımda yine 3 yıldızlı kasklar karşıma çıkıyor.

    Motoru haftada 1-2 gün o da tahmini 1 saat sürücem. Şehir içi trafiğinde sürülecek sadece.

    Yani bunu belirtmemdeki amaç şu. Eğer 1000tl fazla verınce guvenlık olarak bana bir şey katmayacaksa, bu fark sadece konfor için ise ben zaten çok kullanmayacagım için bu fiyata değmez diye dusunuyorum.

    Ayrıyetten fiyatı çok abartılı olmamak şartıyla, yeni üretim kask tavsiyelerinizi de bekliyorum. Bütçemi zorlamayı şu şekilde istiyorum. Bana verdiğim ücretin karsılıgını fazlasıyla verecek sekılde. ( ama bu da yanlıs anlasılıp profesyonel çok ust duzey kask tavsiye edin anlamına da gelmıyor )


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    __sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    2. El az kullanılmış Shoei,Agv vs. Al derim

  3. #3

    Üyelik
    28 Mayıs 2015
    Alıntı __sArSıLmAz__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2. El az kullanılmış Shoei,Agv vs. Al derim
    Aslında daha iyi bir kask alabılmek için bunu da denedim.İnternette bulunduğum yerde de çok satan var fakat 2 kısının kaskına bakmaya gıttım. 5-6 yıllık kask ve üzerinde bariz belli darbe izleri vardı. Şimdi benim görmeyeceğim darbe izi olur da alırsam benim alacaklarımdan daha iyi bir koruma sağlamayacak. Çoğu ürün için ikinci el baktım fakat eldivende bile adam hiç bir sorunu yok diyip her yeri yırtık eldiven çıkabiliyor. Yaşadıgım için söylüyorum
    Yani artık piyasaya güvenemez oldum. Herkes birbirini düdükleme peşinde

  4. #4
    mustafaat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2010
    Şehir
    Ankara, İzmir
    Motosikleti
    Aprilia RST1000 Futura (şu an motosikleti yok)
    İlk olarak ikinci el kask almamanızı tavsiye ederim. Kaç kere elden düştüğünü bilemezsiniz en basitinden.

    Nitro kasklar SHARP'a göre 3 yıldız ve 500₺ civarında.

    Hangi marka alırsanız alın, kaskın tam oturmasına dikkat edin, kafa üzerinde, alın bölgesinde tam oturmayan, (sıfır olduğu için) yanaklarınızı tatlı tatlı sıkmayan kask pahalı da olsa tam koruma sağlamaz biliyorsunuz.

    Son olarak kapalı kaskların en güvenli kask türü olduğunu da hatırlatmış olalım.
    cıbılduck bunu beğendi.
    "Acemisi olduğunuz tekniği önce kapalı alanda, tedirginlik geçtikten, tekniğe hakim olduktan sonra yolda deneyin ve yavaş yavaş yol sürüşüne aktarın." motorhikayesi.com | "Motosiklete Binmeyin, Motosikleti Sürün"

  5. #5
    Gaahl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2019
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    250 nk 2018
    2. el almanı önermem memory foam gibi kullanan kişinin surat şeklini alıyor. bir de düşürüldü mü edildi mi bilemezsin. mt revenge 2 yeni model kasklar 800 civarı sanırım onlara bakabilirsin. mt matrix bulabilirsen daha uygun fiyata eski tarihli fiber kask bakabilirsin.

    https://urun.n11.com/kask/kask-mt-re...ack-P427248203

  6. #6
    fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(&#998
    Kaska mecbur para vereceksiniz. Kurdan dolayı. 400 euroluk nxr 3500 liraya geliyor. Bütçenizi 2400 civarına yükseltip scorpion rx1 evo almanızı öneririm championhelmetsden.

  7. #7

    Üyelik
    28 Mayıs 2015
    Almak istediğim kask bütçeden dolayı en iyi ihtimalle fiber glass olacak. Ona yonelik tavsiyelerinizi bekliyorum.

  8. #8

    Üyelik
    11 Haziran 2019
    Şehir
    Eskişehir
    Bende yakın zamanda çok araştırma yaptım, tabiki çok tecrübeli değilim yeni başlamış sayılırım ancak yaptığım araştırmalara göre, termoplastik kasklardan uzak durmanı öneririm gerçekten karpuz kabuğu gibi açılıp kişiye yüksek hasarlar verebiliyorlar. Mt revenge için 5 yıldız almış sharpta, konfor ve rüzgar sesi olarak gayet başarılı olduğunu okumuştum kaskın ve hala internette 2017 üretimlerini 500-550 tl civarına bulabilirsin. MT revenge 2 konusunda ise dış kabuğunun termoplastikten ve iç kabuk katmanında da enjekte edilmiş polycarbon dan imal edildiği yazıyor(HIRP adında yeni bir kabuk deneniyor şuan mt nin çoğu kaskında) ancak bana çok güvenilir gelmedi ve fiyatı 900 bandında şuanda. Eğer fiberglass istiyorsan sharkın bazı ürünleri indirime girmiş durumda bin tl civarında satıldığını gördüm. Ls2 de bir rüzgar sesi problemi olduğunu biliyorum ancak ff396 kaskı fiber glasstan imal edilme ve 4 yıldızlı bir kask onunda fiyatı 900tl civarında.
    Bu kaskları önerebilirim shark indirimi de bu sitede mevcut;
    https://www.motomars.com/urun/shark-speed-r-starq-kask

  9. #9
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    İmkanın var ise ls2 ff323 almanı öneririm. Sanırım ls2'nin en iyi kaskı. Agv k5 den daha iyi bana göre hem konfor hem dayanıklılık açısından.

  10. #10
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    500 liraya kask oneriyorsunuz insanlara gerçekten aklım almıyor.

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    ben geçen yaz 340 liraya mt revenge aldım çok memnunum.fiyat performans arıyosan ls2 yada mt bakabilirsin.mt baya kaliteli marka ispanyol.4 yıldızdan düşük kask alma bence.4 yada 5 yıldız olsun.ikinci el hiç alma sakın

  12. #12

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    Model olarak bir şey diyemem güvenlik olarak zaten dediğin gibi Sharp ve Snell olarak iki tane kurum var ikisindende geçer not alan bir bir kask alabilirsen iyi olur.

    Yoksa dediğin gibi kaskın parası sadece çarpma anındaki koruyuculukla ilgili değil. Marka, kullanılan malzeme, hafiflik, ses yalıtımı, havalandırmalar, güneş vizörü, çene bağlantı sistemi, iç peslerin çıkarılabilir olmadı vs. ve hatta üzerindeki desene bile fark ödüyorsun.

  13. #13
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    Kaskların kullanım ömürleri var, bu ömür en fazla beş yıldır, bunun çeşitli sebepleri var onları ayrıca araştırırsınız, son kullanım tarihi gelmiş bir kask asla yeni bir kask gibi korumaz, kabuğun altındaki köpük katman zamanla özelliğini yitirir ve darbeleri sönümleyemez, ikinci el yerine bütçenize en yakın kalan yeni bir kask alın.

  14. #14

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    İkinci el dikkatli olunursa alınabilir bence. İkimci el diyimce herkesim aklına uzun süre kullanılmış eskimiş kasklar geliyor ama sıfır gibi kasklarda çıkabiliyor. adam motosiklet alıyor bir sebeple geri bırakıyor 3-5 defa giydiği sıfır gibi ekipmanlarını satıyor. Öyle bir şey denk gelirse neden olmasın ama tabi iyi bakmak lazım herhangi bir hasar vs var mı diye.

  15. #15
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    İkinci el kask olmaz. Çünkü kask, dışarıdan mükemmel gözükse bile içinden hasarlı olabilir.

    Ürün iade şartlarının olabildiğine esnek olduğu Amerika'da dahi kask mağazayı terkettiği anda iade alınmaz. Garanti sorunu olursa firma yenisini gönderir, ama mağaza iade almaz. Çünkü başka müşteriye satılmaz o kask.

    İkinci el motosiklet satanlar bazen motosikletle beraber kullandıkları kaskları da ücretsiz verirler isteyene. Ama ikinci el kask piyasası diye bir şey yok.

  16. #16

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Ben kardeşimden bile ikinci el kask almam vesselam...

  17. #17
    nicknamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hayaller Tracer 9 Gt, gerçekler Metro/Metrobüs
    Nexx Superspeed aldım ben memnunum.

  18. #18

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    Yani tercih meselesi tabi, vitrinde demoda duran ürünüde kutuya koyup verseler çoğu kişi anlar mı bilmem. Sıfır almak tabii ki daha iyi bazı şeyler imkan meselesi. Sıfır diye gidip en dandik kaskı alacağına gerçekten az kullanılmış temiz bir Shoei, arai vs denk getirebilecekse ben olsam düşünürüm.

    Ben motorumu satarsam komple motosikleti bırakmayı düşünüyorum mesela. Elimde 1 yıllık toplam 10 defa giyilmemiş agv pista gp-r var mesela napıcam çöpe mi atıcam. Ya da dükkandan çıkmamış LS2 bu kasktan daha mı güvenli olacak. Bunun gibi bir çok ilan görüyorum Facebook gruplarında arai de oluyor, shoei’de. Ben şu an kask satmıyorum zaten satsamda Türkiye’ye getirmeye çalışmam burada satarım yanlış anlaşılma olmasın. Sadece fikir olsun diye söyledim .

  19. #19
    Ali Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2019
    Motosikleti
    RS200
    Sadece şunu yazayım sharp testinden aldığı skor kaskın güvenlik seviyesinde %100 doğru bir ölçek değil. Yani 500tl'ye satılan 5 yıldızlı bir kask ile 5000tl'ye satılan 5 yıldızlı bir kaskı karşılaştırıp "aaaa aynı" demek absürt biraz. Paranız ona yetiyorsa onu alın tabi, onlar da kask değil hiç almayalım diyip kafamıza yoğurt kasesi geçirecek değiliz.
    Örnek vermek gerekirse çarpışma testlerinden honda civic de tam skor alıyor, tesla cyber truck da alıyor(alacak). Ama kafa kafaya girseler cyber truck hondayı ikiye böler, içeriye yansıyan g kuvveti de düşük olur üstelik.

  20. #20
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Kaskın güvenlik derecesi çok önemli ama tek başına seçmek için bir kriter olmamalı, kafa yapınıza uygunluğu, içeri alacağı ses miktarı, havalandırması vs gibi kriterlere de bakmak lazım.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)