Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Sizce Benelli Leoncino 2. elde ne kadar olmalı ??? ( Farklı bir motosiklet satmak )

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı oialdemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ... adam 98 faça şahin in üstüne şu kadar nakit vereyim Kaferacer ( böyle söylüyor telefonda ) yapcam diyor...



    ... Kimsenin Benelli den haberi yokken ( 2009 ) odam da tornada tre 900, TNT 899 posterleri vardı benim.

    ...
    O teklife verilecek en güzel cevap şöyle olur: 32bintl üzerine faça şahin verirsen olur kardeeeeeeşşşşş, diye söyleyeceksin. Ama özellikle "kardeeeeşşşşş" lafını olabildiğince uzatmalısın.
    Faça şahini de sıfır otomobil alırken hurdaya verip 8 bin tl indirim alırsın, yani ederi 8bin tl olarak düşünülebilir

    Bu arada TNT 899 un kalbimde yeri ayrıdır. Hiç sürmek, canlısını görmek nasip olmadı ancak o tasarımı yok mu, ahhh ah, modern sanat eseri gibiydi benim için.

    Benelliyi ülkemize gelme söylentileri çıktığından beri takip ediyorum. Asıl sorun servislerinin soru işareti olması. Ben istanbul dışındaki benelli servislerine güvenemiyorum şahsen. TNT25 motorunda sorun yaşayıp servis mağduru olan kişilerin şikayetlerini de okudukça bu görüşüm iyice pekişmiş oldu.

    Saçma bir örnek gibi olacak ama zamanında Xmax250 abs skuterimin varyatörünü komple söktüm, temizledim, geri toplarken 1 adet ufak, basit, fakat servis harici bulunması zor bir parçayı (nasıl becerdiysem) kaybetmeyi başardım. Atladım arabaya,doğruca yamaha servisine gittim. Dedim bana şu parçadan lazım, çocuk girdi depoya, 10dk sonra elinde o parçayla çıktı geldi. İşte benim gibi kullanıcıların istediği bu. Rakipleri olan japon markaları servis ve yedek parça konusunda 3-0 önde başlıyor oyuna.

    İkinci el değerinde bu hususlar inanılmaz belirleyici oluyor. Motorun kendisi ne kadar iyi olursa olsun, yedek parça ve servis güven vermediği zaman maalesef satın almak isteyen hedef kitle yüzde 90 azalıyor.

    Bakalım, fuarda sıfırı gelirse belki motorunuzun piyasa algısı da değişir.
    oialdemir bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana servislerin donanımlı fabrika da bunların arkasında duruyor. Ancak diğer servislerin tavırları biraz muamma. Gerçi Kawasaki, Suzuki'nin de servis konularını görüyoruz.

    Bizim ülkenin servis ve garanti kanunların da tüketiciden taraf yaptırımlar olması gerekiyor. Sırf motosiklet için değil hemen hemen her şey de var benzer sıkıntılar.

    Otomobil sektöründe honda civic olayı var. Normal elektrikli ev aletleri konusunda da LG'nin yaşattığı sorunlar forumlar da gırla.

    Bayi, servis her neyse tüketiciyi aylarca mağdur ediyor. Tüketici mahkemeyi kazansa bile normal hakkını alıp gidiyor. Bayi ve servise her hangi bir ceza yada yaptırım yok.

  3. #83

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    [QUOTE=Zeybeks;4440264]
    Alıntı oialdemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    35750 TL ye almıştım[COLOR="Silver"]

    [SIZE=1]---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:49 ------

    Aslında bu konuya hiç cevap yazmayacaktim ancak son yazılanları okuyunca dayanamadım. Hocam sıfır motosikletlerin fiyatlarının artmasının en büyük sebebi yabancı para kurlarının yükselmesi. Bunun üzerine biz ne yaptık? 'Aaaa benim makinenin sıfırı şu kadar para, ben şu fiyata koyayım o zaman' dedik. Neticede ikinci el fiyatları anlamsız ve nedensiz bir sebeple yükseltildi. Yahu sıfır alınan bir makinenin fiyatı nasıl bu kadar az sürede kar ettirebilir? Herkes 'ama benim parama o zamanda şu kadar dolar alınıyordu' diyor. O zaman dolar alsaydın keşke. Güzelim Türk liramızın değeri maalesef düştü. USA da 4.000 USD olan makine burada kur ile çarpılıp TL karşılığına satıldığında sanki zararimiz yok sanıyoruz. Halbuki o 4.000 USD adamların aylık kazancı iken güzel ülkemizdeki çoğu kişinin yıllık kazancı. Hulasa. Bence fiyatı yüksek yazmışsınız. Hem kar etme amacı güdüp, hem kullanıldıktan sonra alınan sıfır fiyatından yüksek bir fiyata satılmayınca hayiflanmak bence yersiz. Şahsi görüşüm.
    (Mobil kullandığım için imla hatalarını mazur görünüz.)
    Şimdi şöyle açıklama yapmak lazım; motosikleti yenisini almak için satıyorsak fiyatın o şekilde (yani dövize endeksli sıfır fiyatına göre) ayarlanması lazım. Ben size göre "kâr" olarak görünen bu farkı yansıtmazsam "ekstra zarar" etmiş oluyorum; artı o fark kâr değil: Mesela kendi (1 sene kullandığım) motosikletimi satıyor olsam koyacağım fiyat dövize göre %10 indirimli olacak. (Zaten 2. el indirimli alınmış bir araç olduğu için indirim oranı sıfır alınmışa göre daha düşük...) Yani ortada bir kâr yok. Enflasyonun %20'lerin üzerinde olduğunu da unutmayın lüften (ki bu resmi olan, pratikte 30'larda falanız), yani motosikletin alındığı fiyatın üzerine %20-30 koysanız TL olarak geçen sene verdiğine denk geliyor, yine kâr yok. (Genç arkadaşlar alışık değil tabi yüksek enflasyona, senelik %100-110 enflasyon olan zamanlarda maaş zam alıyordum ben bir zamanlar...)
    oialdemir bunu beğendi.

  4. #84
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunu seri üretim yapan araba firmalarının bazen bazı modellerinin butik versiyonlarına benzetiyorum brabus,gucci edition falan filan gibi..
    genelde satılırken bu tip araçlar normal versiyonlarına göre fazla ya satılır sürerken her zaman farklılık ayrıcalığını ortaya koyar hem yolda hem ortamda..

    ama iş satmaya geldimi alıcı insan abi parçasını bulamayız araca özel üretilmiş bulsakda çok pahalıya gelir hem biz aldık kime satıcaz elimizde patlar gibi düşünceler oluşur. normaldirde..

    ben bu leoncino olayınıda buna benzetiyorum .. alırken albenisi var ,şekli tarzı duruşu var motorun ama iş satmaya geldimi alıcının kafasında bir sürü soru işareti oluşuyor.. burdada iş satıcı arkadaşa düşüyor.. açıcağı ilana bakıyor.

    mesela ilanı pek dikkatli bakmamışdım şimdi okudum arkadaş bence alıcıyı değil kendi egosunu besliycek bir ilan açmış..

    Kendim alıcakmış gibi müşteri gözüyle bakdım doyurucu bilgi bulamadım arkadaş hakkında daha çok bilgiye sahip oldum tam aksine... yarışlara giricekmiş motor sürücülüğünü geliştiricekmiş maddi durumu bayağı iyi acelesi yok hatta satılmassa fiyatıda arttırıcakmış anladığım kadarı ile tuzu kuru falan'da bu alıcı olarak beni ilgilendirmiyor.. hatta bence şahsen itici bir yazı..

    orda beklerdimki arkadaşlar bu motorun yedek parçasında en ufak bir sorun yok benellinin depolarında hali hazırda her tür yedek parçasını bulmanız mümkün olmayanıda bir haftada getirtiyorlar ... bunun yanında motoruda benelli grubu içinde yaygın olarak kullanılan trk 502 yada 502s ile aynı motor yani motorun parçasında en ufak bir parça sıkıntısı yaşamassınız.. Benelli firmasının arkasında bilmeyen arkadaşlara bilgi olarak veriyim küba motor var türkiyenin en büyük motorsiklet firması malumunuz yani öyle türkiyeden çekilme yada firmanın batması gibi bir şey asla söz konusu olmaz gibi alıcıyı ikna edici alıcıya hitap eden alıcının gönlünü alıcı bir ilan göremedim..

    biraz motoru tanıtıcı işte motor avrupada en çok satan şu sırada ki motordur avrupada hatrı saylır bir satış rakamı vardır bakmayın türkiyede pek satmadı ama avrupada çok satmışdır her tür aksesuar ve yedek parçasına yabancı sitelerdende çok rahat ulaşabilirsiniz en ufak parça sıkıntısı yoktur gibi gibi.. bu ilan dahada uzar gider.

    kısaca alıcıya oynayan ilan değil.. Bence ilanı yeniden bir elden geçir inan bak talep ve motorla ilgilenen insanların sayısı artıcakdır..

    Burda amaç bu motoru bilen alır mantığı değil öyle düşünürsen belki bir sene beklersin.. Amaç aklında olmıyan adamın bile bir şekilde aklına girip cezbetmek aklında yokken aklına sokmak..

    yerinde olsam param çok tuzum kuru izlenimi veren acelem yok fiyatı arttırırım gibi imalarıda kaldırırdım ilandan çünkü alıcıda parası çok zengin belli.. almış umru olmaz satsada satmasada koymazona biz alsak elimizde kalır zarar ederiz algısı öyle bir izlenim oluşuyor .. öyle bir izlenimnim neticeside boş ver abi hondadan şaşma bizim paramız değerli çöpe atıcak paramız yok noktasına geliyor..

    Dikakt edersen para hakkında yorum yapmam tekrar ediyim ne istiyorsan hakkı neyse odur.. zaten hakkı değilse milleti cezbetsende pahalı gelir satılmaz.
    Beğendiniz mi Hocam

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...9691151/detay/
    logaritma bunu beğendi.

  5. #85
    XGAMER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    N-Max 155
    Motorun 0 ını 39bin den koymuşlar bence satma.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...63958229/detay

  6. #86

    Üyelik
    20 Mayıs 2014
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    R125 >> MT25
    Benim tahminim bu motor 28-30bin TL fiyatlarında alıcı bulabilir.

  7. #87
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Bu forumda dürüstlüğün ve arkadaşlığın önemli olduğunu düşünüyorum. Sürekli gittiğim servis ve bayinin çalışanlarından 2 ay önceki bayiler toplantısında bir ekran görüntüsü geldi.



    Ben fiyatı belirlerken o rakamı baz aldım. Dün akşam fuardan sonra fiyatın 39400 olduğuna karar vermişler bende o yüzden fiyatı düşürüyorum. Çünkü etik olmaz. Sıfır 39400 olan bir şeyi 39000 e satmak doğru değil. Motorun fiyatını 34000 e düşürdüm.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:01 ----------

    Sabah sabah sinirim bozuldu. Motorun fiyatının düşmesi değil ama adamların beni yalancı çıkarmasına içerledim açıkcası
    sey_47 bunu beğendi.

  8. #88

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Alıntı oialdemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun fiyatının düşmesi değil ama adamların beni yalancı çıkarmasına içerledim açıkcası
    Benelli her sene böyle yapıyor. Sene başında yüksek fiyat açıklayıp, "sınırlı bir süre çılgın indirim yapıyoruz" diyerek olması gereken fiyattan satıyor. Sene sonuna doğru enflasyon etkisini gösterdikçe ilk açıkladıkları fiyata dönüyorlar. Böylece "biz zam yapmadık, sizleri düşünüyoruz" ayağına yatıyorlar.
    oialdemir bunu beğendi.

  9. #89
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Alıntı pea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benelli her sene böyle yapıyor. Sene başında yüksek fiyat açıklayıp, "sınırlı bir süre çılgın indirim yapıyoruz" diyerek olması gereken fiyattan satıyor. Sene sonuna doğru enflasyon etkisini gösterdikçe ilk açıkladıkları fiyata dönüyorlar. Böylece "biz zam yapmadık, sizleri düşünüyoruz" ayağına yatıyorlar.
    Onlar ne yaparsa yapsın umurumda değil Barış. Ama burada herkes bir şey yazıyor çiziyor. Birbirine tavsiyede bulunuyor. Kimi iyidir kimi kötüdür. Bu tartışılır. Ama ben güvenip buraya ısrarla bu fiyatta olmalı filan yazdım. Sen dahil bir çok kişi ile bunu tartıştım. Şimdi sen dahil bir çok kişiye ayıp etmiş oldum. Yalancı durumuna düştüm. Gerçekten kızdım firmaya tekrar ediyorum kusuruma bakmayın. Bende bana gelen belgeye dayanarak o fiyatı yazdım.

  10. #90
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Dostum bu motorun hakki 35bin olsa, sen bana gelip "al 25e senindir, sevabina" desen ben bu motoru almam.
    Bak yanlış anlama daha geçen senin muhabbetini yaptık arkadaslar arasında motor cok güzel bi tek forumda bi arkadasta var herhalde felan gibi konuşma geçti.
    Tipine bayılıyorum, çok hoş, cidden cekici.

    Ama bu motor ülkede tek, ve bu cidden göz ardı edilecek bir problem değil.

    Bu motor şuan alanın elinde kalır, senin satamadigin gibi, alacak kişide satamayacaktir.

  11. #91
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum bu motorun hakki 35bin olsa, sen bana gelip "al 25e senindir, sevabina" desen ben bu motoru almam.
    Bak yanlış anlama daha geçen senin muhabbetini yaptık arkadaslar arasında motor cok güzel bi tek forumda bi arkadasta var herhalde felan gibi konuşma geçti.
    Tipine bayılıyorum, çok hoş, cidden cekici.

    Ama bu motor ülkede tek, ve bu cidden göz ardı edilecek bir problem değil.

    Bu motor şuan alanın elinde kalır, senin satamadigin gibi, alacak kişide satamayacaktir.
    Zaten hemen satılmaz daha dün açıklandı fiyat. Ama bence o bile ülke insanı için yüksek bir fiyat. Özellikle böyle yeni bir marka için, Cruiser hayallerim uzaklaşıyor :(

  12. #92
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı oialdemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten hemen satılmaz daha dün açıklandı fiyat. Ama bence o bile ülke insanı için yüksek bir fiyat. Özellikle böyle yeni bir marka için, Cruiser hayallerim uzaklaşıyor :(
    Yani hocam durum belli, çok güzel motor görsel olarak...
    Performans ve kalite olarakta güzel görünüyor fakat ben bu motoru almaya cesaret edemem ne yalan söyleyeyim.
    "Amaaan 50bin dediğin nedir ki" diyebilecek bir finansal durumum olsa belki...
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

  13. #93
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani hocam durum belli, çok güzel motor görsel olarak...
    Performans ve kalite olarakta güzel görünüyor fakat ben bu motoru almaya cesaret edemem ne yalan söyleyeyim.
    "Amaaan 50bin dediğin nedir ki" diyebilecek bir finansal durumum olsa belki...
    50 bin olsa sen TE250 yi geri alırsın Mud

  14. #94
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı oialdemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    50 bin olsa sen TE250 yi geri alırsın Mud
    Valla orası öyle
    50bini ciddiye almayacak durumda olsam, 90bin bulmam zor olmaz, gider direkt Husky 701Enduro'ya basarım, öyle leon meon uğraşmam
    oialdemir bunu beğendi.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

  15. #95
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla orası öyle
    50bini ciddiye almayacak durumda olsam, 90bin bulmam zor olmaz, gider direkt Husky 701Enduro'ya basarım, öyle leon meon uğraşmam
    T7 ne zaman çıkıyor bu arada sen bilirsin

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:30 ----------

    Sana hitap eden benim ki değil zaten.


  16. #96
    ftkrblt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2014
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    Tracer 900
    2019 fuar fiyatı 39000 Türk Lirası ki bence bi süre sonra müjdeci grup kampanya yaptık deyip 35000 e kadar fiyat düşürür.Bu durumda ilanınızı tekrar gözden geçirin bence

  17. #97
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Alıntı ftkrblt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2019 fuar fiyatı 39000 Türk Lirası ki bence bi süre sonra müjdeci grup kampanya yaptık deyip 35000 e kadar fiyat düşürür.Bu durumda ilanınızı tekrar gözden geçirin bence
    O fiyata geçen yıl ben aldım allah aşkına. Taso ile filan öde istersen

  18. #98
    ftkrblt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2014
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    Tracer 900
    Hatta satmayın bu motoru bence gayet güzel bir motor.İleride 2. Motorunuzu alırsınız.Şahsen ben öyle yaparım.Tnt600 var ve satmayı düşünmem.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------

    Alıntı oialdemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O fiyata geçen yıl ben aldım allah aşkına. Taso ile filan öde istersen
    Allah sattırmasın,niyetin keyfi olarak satmaksa vu böyle zarar edeceksin zarar etmeyeceğim diyen benelli almasın.Bayiye gidince en az 2000 lira düşürtürüm özellikle Benellide.Denemesi bedava ver 37000 alalım 1 tane daha

  19. #99
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı oialdemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    T7 ne zaman çıkıyor bu arada sen bilirsin

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:30 ----------

    Sana hitap eden benim ki değil zaten.

    https://www.youtube.com/watch?v=uSbOyahOvBA
    Fuara gelecek diyolardı ama gelmedi sanırım.
    Haberim yok fuara da gitmedim.
    Gelse de 50bin fix fiyat tahminimce.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

  20. #100
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Alıntı ftkrblt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hatta satmayın bu motoru bence gayet güzel bir motor.İleride 2. Motorunuzu alırsınız.Şahsen ben öyle yaparım.Tnt600 var ve satmayı düşünmem.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------


    Allah sattırmasın,niyetin keyfi olarak satmaksa vu böyle zarar edeceksin zarar etmeyeceğim diyen benelli almasın.Bayiye gidince en az 2000 lira düşürtürüm özellikle Benellide.Denemesi bedava ver 37000 alalım 1 tane daha
    Al ben sana 34 e vereyim

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...9691151/detay/


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)