Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Zincir için hangi sanzuman yağı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Alıntı Wing750 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tercih meselesi elbette. Ama 90 numara yağı Honda kitapçığında bile öneriyor. Zincir sürekli pırıl pırıl yağlı duruyor. Zincirin kirlenmemesi bence 90 numaranın sprey zincir yağları gibi yapışkan olmaması. Yüksek hızdan kasıt nedir bilemedim. Ama ben düşük hızda bile sıktığım Motul'un sprey zincir yağının yarısını jantın üzerinde görüyordum. Düşük hızdan kastım 40-50km şehir içi sıkışık trafik. Elbette tercih meselesi. Ben kendi adıma şimdilik son derece memnunum. Sprey zincir yağı üste yapışıp film gibi bir tabaka oluşuyor. Sürüş esnasında da araya işlemeye fırsat bulamadan kopup gidiyor.
    Ben motul C4 kullandım spreyi düzgünce zincirin dişlilere bakan kısmına yaptıktan sonra nihayetinde ısınınca merkezkaçla dışarıya hareket edecek 1 gece bekletiyordum sonra sürüyordum motoru ve yolda tapagaz giderim 125 cc de olsa düzde 120 130 :D neyse ben çok memnundum şu an elimde aşırı miktarda atık motoryağı olduğundan onu kullanıyorum.C4 ün en iyi özelliği zincir sıcakken akışkan soğuduğunda katılaşıyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Aslında Honda'nın dediği "uygun yağ bulunmadığında" 90 numara dişli yağı kullanılması. Asıl tavsiye zincir için özel üretilen yağların kullanılması.

    Sadece 90 dişli yağı olmaz mı olur, ama onun kullanımı kendisine mahsus özellikler içeriyor (az kullanmak, sık yağlamak)


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)