Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Stop etme sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    frankestayn1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Selam arkadaşlar.

    Bajaj boxer 150 kullanıyorum örneğin bugün hava 7 derece falandı İstanbul da neyse

    +Motor da jikleyi açıp 3 4 dk bekledim iyice ısınsın diye ama jikleyi kapatınca far yanıp yanıp sönmeye başladı yani sönük yanıyordu. Ve motor stop edecek gibi oluyordu

    +Gaz verince far ışığı artıyor bırakınca azalıyor acaba rolantide mi sıkıntı var? Bir süre sürdüm yine aynı şey oldu tam ısınmadı motor biraz ısınınca (10 dakikalık sürüş) hafif kendine gelmeye başladı motoru gaz vermeden çalıştırdım acaba ondan mı böyle yada buji de mi sıkıntı var?

    +Son olarak yazın bile ilk çalıştırma da jikle istiyor sorun ne olabilir? Memnunum motorun gidişi duruşu vs bana göre iyi ama bu sorun neden var anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Bakınıyor.
    Sorun büyük ihtimal karbüratör ayarında.

  3. #3

    Üyelik
    23 Ağustos 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    MT 25
    Rölanti ayarınız hangi devirde ?

  4. #4
    frankestayn1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Alıntı mehmetdasel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorun büyük ihtimal karbüratör ayarında.
    O ayarı nasıl yapabilirim?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------

    Alıntı liquem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rölanti ayarınız hangi devirde ?
    Devir göstergesi yok :/

  5. #5
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Anlattığın şeyler karbüratör ayarıyla ilgili. Karbüratörü ayarlamak çok basit kendin yapabilirsin. Bende de bajaj boxer vardı ayarını kendim yapıyordum.

    Önce düz uçlu bir tornavida bul. Sonra motoru normal çalışma sıcaklığına gelinceye kadar ısıt. Isındıktan sonra ayar yapmaya başlayabilirsin. Karbüratörün üzerinde 2 tane vida var bunlardan biri hava ayarı diğeri rölanti ayarı içindir.

    Hava ayarı vidası motora giden hava/benzin oranını belirler. Rölanti ayar vidası ise sen gaz vermiyorken motora sürekli olarak az miktarda giden rölanti gazının miktarını ayarlar.

    Önce hangi vidanın rölanti ayar vidası olduğunu bul. Bunu bulmak için motoru rölantide çalıştırırken iki vidayıda sağa sola çevir hangisinin rölanti ayarı olduğunu anlarsın.

    Rölanti vidasını iyice aç motor 5000 devir falan çeviriyor olsun. Sonra hava ayar vidasını sağa sola çevirerek motorun en yüksek devirde çalıştığı ayarı bul. Hava ayarını bulduktan sonra rölantiyi istediğin kadar kıs. Kışın rölantiyi yaza göre biraz daha yüksek tutsan daha rahat edersin.

    Birde şu sorunun olabilir, motor hızlanırken normal fakat sabit hızda giderken tekliyor ve boğuluyorsa karbüratörde pislik birikmiştir. Sökülüp temizlenmesi gerekir.

  6. #6

    Üyelik
    10 Aralık 2018
    benim kendi fikrim şu an yaşadığınız far ile ilgili sorun karbüratörden olduğunu sanmıyorum çünkü motosiklet çalışıyor ve gaz açtığında devir alıyor sadece jikle açıkken tekleme yapıyor ki bu soğuktan olabilir. farın jikleyi açınca zayıflaması motosikletin rolantisinin düşmesine bağlı olarak statör elektriği azaltmasından kaynaklıyordur. bence bildiğiniz bir usta yada servise gidiyorsanız eğer servis ustasına gidip akü ve şarj konjektörünü kontrol ettiriniz. havalar soğuk aküde zayıflama olursa eğer motosiklet sadece statörden beslenirse dediğinizi yapabilir. yazın ise yine jikle ile çalışması işte bu yakıt/hava ayarından kaynaklı olabilir. haricinde motosikletinize temiz hava akışı sağlandığından emin olmalısınız, filtrenizi bu hususda kontrolediniz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)