Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kararsızlıktan ölmesem... :)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    lifegoeson13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2018
    Şehir
    İzmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    Honda Transalp V600
    Ustalarım arkadaşlarım herkese keyifli sürüşler iyi günler. Ben Lise çağlarından beri Honda kinetic ve son 7-8 senedir dönem dönem mondial zn-125 ve 125 lik manuel vitesli motosiklet süren motorsiklet keyifçisi birisiyim. Hayatımda acelem olmadığı sürece araba ile bile hız yapmışlığım yoktur ve sakin birisiyimdir. Fakat kullandığım araç seri olmalı ve bana güven vermeli.Boy 1.78 kilo 90 civarı birisiyim.Tarz olarak chopper-cruiser motorlara ilgim var. Daha önce madeni yağ firmasında çalışırken başladı hayranlığım ve 1-2 ay içinde bir motor almayı düşünüyorum. Bütçem 10000 civarı 2000 civarı da ekipmana ayırdım ki daha eşimin ekipmanları için ilave bütçe yaratacağım. Eğer içime sinen bir motor bulursam biraz daha arttırabilirim.
    Şimdi geleyim kararsızlık noktama... Öncelikle motorsiklet çevrem pek olmadığından çok detaylı bilgim yok. Ama İzmir’de kullanacağım ve uzun yolda da kullanacağım için genel itibarıyla hava soğutmalı önermedi kimse bana. Hep sıvı soğutmalı bak dediler. Sürekli video ve yorum takip ediyorum aylardır. Ama ne izlesem kafam karışıyor. Son olarak Gv250 Lifan ve Daystar a kadar indirmiştim seçenekleri ki bir şekilde kawasaki EN500 ile tanıştım ve fikrim ona kaydı.
    Bu arad dip not elim anahtar tutar ve kullandığım herhangi bir aracı yolda bırakmayacak kadar tamir etmek için sorar araştırır ve çabuk öğrenirim.
    Şimdi asıl sorum şu: yeni model Kore mi eski model Japon mu?
    Çok uzattım farkındayım ama genel olarak bu detayları öğrenmek istiyorsunuz. Herkese sevgiler saygılar...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Superlight 200
    10 bine alacağın en500 le çok uğraşırsın boşver. en iyisi gv250 alman. ben rks cruiser 250 yide beğeniyorum onada bakabilirsin. para biriktirir sonra shadow 750 ye geçersin.
    lifegoeson13 bunu beğendi.

  3. #3
    lifegoeson13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2018
    Şehir
    İzmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    Honda Transalp V600
    10000'e zaten almam dediğiniz gibi çok uğraştırır. O zaman 13-15bine çıkarım. Ama o fiyata alacağım da uğraştırır mı acab?

  4. #4
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    EN500 konusunda bir fikrim yok, illa ki kaliteli bir motordur ama beni düşündüren 20 senelik makinenin bakımlarının yapılıp yapılmadığı ya da nasıl yapıldığı. Malum, Kawasaki'nin parçaları da pahalı ve eski motorsa kolay kolay bulunmuyor, acaba parça değişimi gerektiğinde değiştirilmedi mi? ya da muadil diye idareten alakasız parçalar mı kullanıldı?
    lifegoeson13 bunu beğendi.

  5. #5
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Eski model motordan eğer geçmişini bilmiyorsanız uzak durun.
    Hani mahallenizde ki bir abinin motoru olur, 4-5 senedir ondadır ise git gel için kullanmıştır. daha öncesinde de birkaç kez el değiştirmiş, orijinal olarak 45-50 bindedir kaçırılmadan derhal alınmalıdır ama sahibinde ki motorlar onlarca kez el değiştirmiş olacak. Arkadasinda dediği gibi zamaninda değişmesi gereken parcalar değişti mi? Bakımı zamanında yapıldı mı?
    Gibi sorular önemli sorular. Herhangi bir arıza verirse işin ucunda aylarca parça bekleyip usta usta gezmekte var.
    lifegoeson13 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)