Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Superlight 200 almak istiyorum.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Ekim 2016
    Şehir
    Kuşadası
    Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Ben önümüzdeki ay içerisinde ehliyetimi çıkartıp, Kuba Superlight 200 almayı düşünüyorum. 2. El alacağım. Konuyu açma amacımda ilk kez motor alacak biri olarak işi iyi bilen kişilerden yardım alarak doğru bir karar vermek. Şimdi sorularım şunlar;

    1-Kuba Superlight 200 hakkındaki temel düşünceleriniz nelerdir ?
    2- Bu motor şehir içinde tahmini ne kadar yakar ?
    3- Bu motoru 2. el alacağım için bir sorun çıkabilir mi, 2. eli kaldırabilecek bir motor mu ?
    4- Yedek parça fiyatları nasıldır ve yedek parçanın çok uzun sürede geldiği ile ilgili bilgiler aldım acaba hala öyle mi ve diğer motorlara göre çok fark var mı ?
    5- İlk kez kullanım için uygun bir motor mudur ?
    6- Aynı fiyatlara daha iyi alternatifler var mı ?
    7- İzmir'den almayı düşünüyorum motoru fakat ilk kez kullanacağım için Kuşadası'na gelmek beni biraz tedirgin ediyor, nasıl getirtebilirim buraya ?
    8- İzmir, Kuşadası, Aydın ve çevresinde uygun fiyata satanlar var mıdır bildiğiniz ?
    9- Superlight 150 ve 200 arasında çok büyük farklar var mıdır ?
    10- Vize, Sigorta vs. gibi yıllık ödemeleri ne kadar tutuyor ve ayrıca aracı babamın üstüne alacağım, kasko ücretleri yaklaşık 30 yıldır ehliyeti olan birisi için uygun mudur ?

    Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim umarım sizi çok sıkmam.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Takipteyim hocam. Son açtığım konuma bakabilirsin istersen.
    HONDA

    #BZ3082

  3. #3

    Üyelik
    23 Ekim 2016
    Şehir
    Kuşadası
    Hemen bakıyorum hocam sağolasın

  4. #4
    ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Superlight 200
    1-mutluluk kaynağı
    2-15 kuruş
    3-bende 2. el aldım iyi araştırıp düşük km alırsan sıkıntı olmaz. bide mümkünse lastikleri michelin city grip olan motor bulmaya çalış. yoksa da aldıktan sonra mutlaka alman gerekiyor hesabını yap.

    4-yedek parçanın çok uzun sürede gelmesi diye bişey yok fiyatlar https://www.dokuyucu.com.tr/Kuba-Sup...l#labels=143-2

    5-bu motor ilk motor için mükemmeldir. çünkü yeni başlayacak adamın her ihtiyacını karşılıyor. cruiser görünümlü ama çok kıvrak bir motor. herkesin ilgisini çeken bir motor. ve kocaman koruma demirleri var ilk zamanlarımda defalarca devirdim kaldırıp motora hiçbişey olmadan devam ettim. egzoza birkaç delikten sonra çok tatlı bir sesi var. yeni başlayacak adama birkaç eksisi var boşa almak zor, vites göstergesi yok, aynaları omuz gösteriyor. ben bunları şöyle çözdüm boşa durduğunda motoru öne ittirerek geçiriyorum. vites göstergesine ihtiyacım kalmadı alıştıktan sonra göstergeyle işim bitti. aynalarım hala aynı ihtiyacım olduğunda hafif kenara çekiliyorum

    6-çok araştırdım alırken daha iyi bir alternatif olsa ben alırdım ama benim bu motoru almamda şununda çok etkisi oldu zamanında owlcruiser diye bir motovlogger vardı motorum yokken çok izlerdim kendisini. superlight 200 le o yüzden aramda almadan bağ oluşmuştu. zamanında aklım kısa süreliğine falcon freedom 250 ye kaymıştı. ona bakabilirsin.

    7-alacağın adama kesin alacağının garantisini ver ikna etmeye çalış belki getirir oraya. motor kullanmasını bilen arkadaşın varsa ona söyle getirsin. o da yoksa ya otobüse bindirceksin ya da nakliyeci tutucaksın.

    8-yok

    9-superlight 150 balansörsüz bir motor o yüzden çok titriyor ve tahmin edeceğin üzere biraz daha az gidiyor. tavsiye etmem.

    10-vizeyi kaskoyu bilmiyorum. sigortaya 350 lira veriyorum. motor kendi üzerime.
    Stock Sever bunu beğendi.

  5. #5
    peyloride - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CRF1100 L1
    Ben de çok araştırdım ilk motorumu alırken. Çinli falan dediler beni geri döndürdüler gittim Pulsar 150NS aldım. Hoş bu motor da güzel, seviyorum ama SL200 hep bir ukte içimde.

  6. #6

    Üyelik
    23 Mayıs 2016
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Honda Shadow VT750C - RR Daytona 250
    1- Tipi güzel bir makine. Ancak boyun uzun ise gidon ile diz mesafesinde problem yaşayabilirsin. Benim boyum 1,80 mt akrabam almıştı 200 lük. Biraz kullandım ancak dönüşlerde gidon dizime değiyor, bu sebeple zorlandım. Boy durumuna göre Belki raiserları değiştirdiğinde daha iyi bir kullanım şekli yakalayabilirsin.
    2- Şehir içinde oldukça ekonomik 12-15 kuruş civarı yaktığını biliyorum.
    3- İkinci ellerde genelde alan arkadaşların ilk makinası olduğu için biraz zorlayabiliyorlar. Ancak motorun tek silindir olması avantajlı, bakım maliyetlerin daha az olur.
    4- Sadece ön fren diskini bulmakta zorlanmıştı diye hatırlıyorum. Ama benim bahsettiğim konu yaklaşık 1,5 sene önce idi.
    5- İlk motorun olacak ise gayet iyi bir seçim. Satması da, alması da kolay. Cruiser motor sevenler tarafından sevilen bir makine.
    6- Aynı fiyatlara V motor bir bisan roadster veya borelli ledow düşürürsen daha avantajlı diye düşünüyorum.
    7- Bizim aydında mecazi olarak nitelendiriyorum, Küba superlight çetesi var, bu adamlar artçıları ile birlikte 3 motor İzmir, Şirince, Kuşadası, Söke dolaşıyorlar. Artçılar rahatsız oluyor diye iki tanesine sissy bar yapmıştım. Sorun tabiki yaşıyorlardır, ancak adamlar gayet güzel geziyor.
    8- Şu anda motor fiyatlarının yüksek olmasından dolayı çevremde pekde uygun fiyata superlight yok. Takip etmek lazım.
    9- Superlight 150 ve 200 arasında çok büyük farklar var mıdır ?
    10- Sigorta yaş durumuna göre değişiyor. Benim akrabaya 27 yaşında ilk makinası olmasına rağmen 325 lira civarı çıkmıştı. Vize, vergi konusunda ise internetten fiyatları öğrenebileceğini düşünüyorum.

    Yukarıdaki yorumlar makinayı sadece karşıdan gören ve yaklaşık 10 km civarında kullanan biri olarak değerlendirilmiştir. Kesin bir iddia veya ispat niyetinde değilim. Eminim benden daha iyi makinayı tanıyan kardeşlerim mevcuttur. Karşı görüşlere de her zaman saygım vardır. Şimdiden hayırlı olsun.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:53 ----------

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-bakimli-ve-temiz-2016-ekim-trafige-cikisli-superlight-200-586690933/detay

    Bu makinanın sisy barını ben yapmıştım. Şirince, izmir, kuşadası, söke gibi yerlere gayet sıkıntısız gittiğini biliyorum.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-temiz-acil-satilik-sl200-581817290/detay

    Bu makinayıda tanıyorum. Aynı grupda sürüş yapıyor bu arkadaşlar.

    Küba piyasasını pek tanımam, fiyat konusunda bir yorumum yok. Ancak motor fiyatları şu sıralar çok fazla. Arayıp görüşebilirsin.

  7. #7
    Berkay* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul / Eskişehir
    Motosikleti
    Superlight / 48
    Sanırım suan 7000 km'ye yaklaştım bana gevşeyen vidalar ve arada gidip gelen arka lamba dışında bir sorun çıkarmadı.

    Gözüm gibi de bakıyorum tabi.

  8. #8

    Üyelik
    23 Ekim 2016
    Şehir
    Kuşadası
    Hepinize çok teşekkür ederim, az kaldı netleşti gibi kararım yakında alacağım inşallah

  9. #9
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Benim de uzun zaman düşündüğüm bir motordu. Tecrübe vs. yok sadece araştırmalarıma ve bana gelen cevaplara göre yazabilirim.

    Az yakıyor
    Artçı için rahat
    Parçaları nispeten ucuz
    Görünüş zaten direk dikkat cekiyor vs.


    Vazgeçtim gibi bir durum almaktan, nedeni bana biraz daha komplike bir motor olarak geldi, yani ilgi istiyor. Benzin göstergesindeki kronik sorun, vites göstergesi olmaması, vidalarının kendi kendine gevşemesinden dolayı tereddüt ettim. Cruiser olmasına rağmen kıvrak hareketler yapabiliyor trafikte ancak diğer modeller gibi değil sonuçta.

    Ha noldu, en son naked modellere kafayı taktım, hızlanma , trafik kıvraklığı, bakımının biraz daha kolay olması beni etkiledi. Cünkü motor tamir bilgim vs. sıfır


    Tekrar belirtiyorum, sl200 kullanmadım, kullanıcı yorumları daha önemli , ben sadece 3 aydır araştırma yapan ve ilk motorunda napacağını bilmeyen birisi olarak yazıyorum

  10. #10

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bana göre Boyun 1.70 ve altındaysa süper duruyor, uzunsa komik duruyor. Çok güzel tasarımına rağmen bu handikabından dolayı almayı hiçbir zaman düşünmedim. Yoksa başka bir sıkıntısı yok, güzel motor. 150 cc olanlar ise bu saatten sonra muhtemelen çöptür. En yenisi 10 yıllık çünkü...

  11. #11
    ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana göre Boyun 1.70 ve altındaysa süper duruyor, uzunsa komik duruyor. Çok güzel tasarımına rağmen bu handikabından dolayı almayı hiçbir zaman düşünmedim. Yoksa başka bir sıkıntısı yok, güzel motor. 150 cc olanlar ise bu saatten sonra muhtemelen çöptür. En yenisi 10 yıllık çünkü...
    benim boyum 1.85 altımda cruiser değilde sanki spor naked gibi görünüyor. oturuşunu iyi ayarlarsan gayet estetik duruyorsun.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler