Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Avukat veya ilgili olanlar bakabilirmi?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara / Osmaniye
    Motosikleti
    Superduke
    Merhabalar. 6 ay elden taksitle almış olduğum cep telefonu taksitlerimi gününde yatırıp bitirdim. Ancak ödeme yaptığım bayi son taksidi ödendi göstermediği için 3 ay önce aranmıştım bayiye gittim ve hallettiklerini söylediler bugün ise icra dosyamın açıldığını öğrendim yani yine ödememisler. Anlayacağınız bu bayi yüzünden ödediğim faturadan icralık oldum. Kresi sicil kaydım bozuldu:( Ne yapmalıyım bu adamdan davacı olsam hakkımı alabilirmiyim. Bu arada ödediğime dair slip çıktım yok uzun sure önce odedigim için slibi atmıştım


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    HHH
    Kredi kartı extresinde görebilirsin, bu şekilde ispat edilir

  3. #3
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara / Osmaniye
    Motosikleti
    Superduke
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kredi kartı extresinde görebilirsin, bu şekilde ispat edilir
    Nakit ödedim:/
    Scooter 100cc (35k) - Vitesli 125cc (14k) - 250cc (54k) - 600cc (6k)

  4. #4

    Üyelik
    30 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xmax250
    senetle mi alıs veris yaptın? neye istinaden taksit yaptılar sana?

  5. #5
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara / Osmaniye
    Motosikleti
    Superduke
    Hayır kredi notuma bakıp vermişlerdi. Telpa kendi bünyesinde taksitlendiriyordu

  6. #6
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    konuyu detaylı olarak anlatabilirmisiniz ? bayi nedir türkcel vs gibi mi sokak arası bi telefoncu mu ? Anladığım kadarıyla aracıdan telefon almışsınız. Bayi sattığı telefonun faturasını kendisi kesmiyor mu ? Anlattıklarınız çorba olmuş. Konuyu detaylandırıp nerden nezaman firma ismi vs verip anlatırsanız ilgili arkadaşlar yönlendirme yapacaktır. Böyle bir çözüme ulaşamassınız

  7. #7
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara / Osmaniye
    Motosikleti
    Superduke
    Vodafone bayisi ve o zaman telpa ile de anlaşmaları vardı sanırım. Telpa'nın ithal ettiği General Mobile cep telefonlarını aracı olarak 6 taksitle veriyorlardı. Vermeden öncede kimlik numarasindan biseyler sorguladı sanırım kredi notuma bakıp ona gore işlem yaptılar. Faturaları düzgün sekilde ödedim fakat son taksidi ödedikten 1 ay sonra telpa beni aradı ve son taksidimin ödenmediğini söyledi bende aldığım vodafone bayisine gidip söyledim. Odediklerini ancak sistemden düşmemiş olduğunu söyledi ve hallettim tamam dedi. Bu olaydan 3 ay sonra da icra memuru arayıp icra dosyasının açıldığını söyledi tekrar bayiye gittim. Adam yine sistemden düşülmediğini söylediki yalan söylüyor sallamış. Neyse 200tl olan taksidimi faiziyle 602tl olarak ödediler ama kredi scilim bozulmuş oldu bu adamın ahlaksızlığı yüzünden. Olay bu benim derdimde scilimin bozulmasına vesile olan bu adamdan davacı olmak. Ama değermi bilemiyorum bunu danışmak istedim.

  8. #8

    Üyelik
    04 Mayıs 2018
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    regal raptor dd 150 e2
    geçmiş olsun. bununla ilgili hukuki bilgi veren siteler var oraya yazarsan birçok avukat görebilir konuyu. bir de sikayetvar.com'a yazabilirsin firma ismi belirterek. ancak elinde belge yoksa ya da dekont işin biraz zor gibi.

  9. #9
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Adamlar gerçekten ödemiş ise onların gönderdiği ödemenin bir kaydı olmalı.

  10. #10

    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    manisa
    Motosikleti
    honda wing go, kenbo 125cc cup
    Uğraşmaya değmez. İcralık olup ödenmeseydi sicilin daha çok bozulurdu. O yüzden yapacak bişi yok. Elinde belge olmuş olsaydı o zaman bişiler yapılırdı. Sicilin çok fazla bozulmamıştır. Kredi kartı varsa ve kullanıyorsanız mümkün olduğunca tam yatırın ekstrenizi 3-4 ay içinde siciliniz düzelir.
    Tüm fatura vs ödemelerinizi düzenli yapın.
    En azından ufak ekstrelerde fazla para yatırın.
    Ben mesela 4-5 bankadan kredi kartı olan biriyim. 1 tanesinde yüklü meblağ alışveriş yaparım. Diğerleri daha düşüktür. Her ay düşük meblağ ekstrelerde 10-20 TL fazla yatırırım. Böylece puanım düşmez.
    Ekstre 100tl ise 110 yatırırım mesela.

  11. #11
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Sicilin az ya da çok bozulması gibi bişey söz konusu olmaz bu durumda, icra demişsiniz fakat icra takibine kim verecekti.Gecikme, muaccaliyet, idari takip, yasal takip gibi kavramlar vardır. Sicil bozulma dediğiniz olay muaccal hale kadar sorun olmaz duzenli odemeyle zaman içinde duzelir, fakat idari takip aşamasına geldiyse tam! bozulur, siz level atlayarak yasal takip aşamasına gelmişsiniz doksan gün üzeri olarak.

    Anlatiminizdan çıkardığım kadarıyla, banka aracılığıyla kredi kullandırma (telefoncu kendi
    kredi veremez) soz konusu, aslında bankanizda daha doğrusu telefoncunun çaliştigi bankada krediniz ve numaranız oluşur bu durumda, sizin elden yaptığınız ödemeleri bankaya onlar ödüyor. .Aynı şekilde tüketicinin bankaya bizzat ödeme yaptığı benzer kredi kullanımları da vardır. .

    Esas olan kredi sozleşmesi ve içeriğidir, telefonu alırken imzaladığınız sözleşmede ne yazıyordu, kredi numaranızı biliyormusunuz, tahmini söylüyorum bence borçlu olarak sizin bankaya ödeme yapacağınız yönünde ibare vardır orada maalesef. Taksitleri siz mi ödeyeceksiniz bizatihi, ödeme yetki ve sorumluluğunuzu telefoncuya verdiniz mi vermediniz mi..gibi..

    Firma hatasını kabul edip sonradan ödemeyi yapmış faiziyle, ödemedin dememiş burada
    problem yok.. Fakat ödediğiniz kredinin bankaya aktarilmasi işlemindeki hatadan telefoncu banka çalışanı gibi sorumlu tutulamayacaktir sicil bozulmasi yonunden,banka personeli değil çunku fakat sorumluluğu da olmalı! iş burada karmaşiklaşmakta biraz, kilit durum 'kredi sozleşmesi'.Düzeltilemez gibi durmuyor, ama epey uzun iş yıpratıcı olur , davayı kazanırsanız merkez bankası kayıtlarından silinmesi mümkün olabilir fakat zor görüyorum sonuç alma ihtimalini..

    Bir bankaya gidip; kredi çekmeyi deneyin, ya da ücreti mukabilinde kredi sorgusu yaptırın.Belki de takibe düşmediniz, durumu tam tespit edin.

    Bu tur durumlardan çekindiğim için telefoncu, halıcı,postane gibi yerlerde kredi lafını duyunca kaçarım. Karta taksit yapıyorsa yapar yapılmiyorsa hiç girmem..

    Kolay gelsin,

  12. #12

    Üyelik
    02 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dominar 400 (satıldı)
    Telpa'ya direk internetten kendi tc ile kredi kartı üzerinden ödeme yapabiliyordun.

    https://odeme.telpa.com/CreditSalesSearch.aspx


    Hani olurda aynı şekilde tekrar telefon alırsan ödemeleri direk kendin yaparsın.

  13. #13

    Üyelik
    12 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    tvs apache

    Geçmiş olsun

    Öncelikle geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla sicil notunuz bozulduğu için bir zarara uğradığınız ve bunun tazmini için ne yapabileceğinizi merak ediyorsunuz. Dava açabilirsiniz ancak bu külfetli ve zahmetli bir yoldur. Davanızı kendiniz takip etseniz dahi(ki tavsiye etmem)aşağı yukarı 2 yıllık bir süreç ve asgari 250-500TL bir masrafınız olur. Bunun yanında uğradığınız zararı, zararın meblağını ve zarara karşı tarafın neden olduğunu ispatlayabilmelisiniz. Kesinlikle kendi başınıza böyle bir işe girişmemenizi öneririm. Davayı kaybetmeniz halinde yargılama giderleri yanında karşı tarafın vekalet ücreti de sizin üzerinize bırakılacaktır.Baronun adli yardım bürosundan şartlarınız elverişliyse size ücretsiz bir avukat tayin edilmesini isteyebilirsiniz. Tavsiyem kıymetli bir deneyim satın aldığınızı kabul ederek, bundan sonra bu tarz hataları tekrarlamamanız olacaktır. Olayın ayrıntılarını tam bilmemekle birlikte, sonuç alabileceğinizi de sanmayarak ücretsiz bir yol daha önereyim. Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Karşı tarafı insafa gelerek zararınızı karşılamaya yönlendirebilir


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)