Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Pulsar 150 ns marş akü stop ortak sorun(zor durumdayım)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Merhaba dostlar ilk olarak herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

    Kendimi iyi ifade edebilmek adına ikiye ayırdım gönderimi:

    Hikayem
    Yüksek ilgi ve heves sonucu ben de bir motosiklet alma kararı ile yaklaşık 6 ay bu forumu ve youtube kanallarını gezerek bir motorcu arkadaşımın rehberliğinde 2. el bir 2016 model pulsar 150ns aldım. 11400km de kendisi ve alırken ustaya gösterdiğimde ufak bir contadan yağ sızması dışında sorun yok dedi ve çeşitli denemelerin ardından aldım. Makineye eyüpten bindik kadıköye geldik servis ilgilendi yaptı ancak bu sefer de benzinin bir hortumunu delmiş. Eve gelince farkettik. Benim evimin çevresi müsait lojmanda oturduğum için. Ben de bu yüzden önceden alayım buralarda düşe kalka ufak ufak öğrenirim demiştim o yüzden o haliyle günde 30-40 dk 2-3 gün kullandım. Sonra götürdük kendini servise, açıp baktılar ufak deliği halledip verdiler. Hiçbir sorun sıkıntı olmadan yolculuk yaptık baymoto-rıhtım-caferağa-hasanpaşa rotası ile en son hasanpaşadan maltepeye yol aldık ancak maltepeye girdiğimizde özette bahsettiğim sorun ortaya çıktı. Çeşitli yazı ve videoları inceledim ancak sorunu çözecek bir bilgiye ulaşamadım. Motoru pazartesi aldım ancak dün cumartesi ilk defa böyle bir sorun yaşadım.


    Sorunum
    Motor 30 dakikadır seyir halindeyken akü ışığı yandı ileride benzinliğe girdik benzin almak için stop ettik ve bastığımızda marş almadı. Kenara çekip bakalım derken bir daha marş deneyince aldı ancak 5-6 km sonra tekrar stop etti ve bir daha elden marş almadı. Ayak marşı ile çalıştırıp 4 bin devirlerde boşta gaz verdi arkadaşım ancak bir 30 saniye sonra motor stop etti. Ancak bu arada korna falan hala çalışıyor, motorun gösterge ışıkları falan yanıyor, tek sıkıntı marş almıyor ve stop ediyor. Bir süre şansımızı denedik olmadı, bekledik şansa çalıştı eve kadar getirebildik(takribi 1 km). Dinlensin diye bıraktım 2 saat sonra denedim yine marş almadı. Ben de ayak marşı ile çalıştırdım. Takribi 2 km gittikten sonra tekrar akü ışığı yandı ve stop etti. Büyük sorun açmasın diye tekrar ayak marşı ile çalıştırıp yerine park ettim. Ertesi gün yine el marşı hiçbir tepki vermedi, ben de ayak marşı ile çalıştırıp 3-4 km gittikten sonra yine akü ışığı ve stop etme geri geldi ve çalıştırsam da 25-30 saniye sonra motor yine stop etti. Zorlamadım elimde getirdim park ettim. Sorun nedir abilerim ablalarım ? Ne tavsiye edersiniz ? Çevremde tek motorcu o arkadaşım ancak ben maltepede o eyüpte oturuyor, sürekli ilgilenemiyor. Ben de ehliyetim ve tecrübem olmadığı için lojmanın dışına çıkmıyorum. Motor şuan bir nevi işlevsiz halde, bir hevesle aldım ama binip öğrenemiyorum şuan. Acemiliğin verdiği korku ile müdahale de edemiyorum daha büyük soruna yol açmamak için. Yorumlarınızı bekliyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    abim sen o motoru bi kamyonete yükle, şöyle sağlam bir ustaya götür. elektrik kaynaklı bir problem var.

    öyle binme o motora.

  3. #3

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abim sen o motoru bi kamyonete yükle, şöyle sağlam bir ustaya götür. elektrik kaynaklı bir problem var.

    öyle binme o motora.
    benim de gözüm korktu çektim şuan kenara. nakliye şansı bulursam öyle yapıcam. servise götürmeyim mi başka yere mi götüreyim ?

  4. #4
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    istanbulda sağlam bir pulsar servisi/ustası tanıyan varsa yazsın arkadaşlar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler