Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

3-4 temel ders ile sinav gecilir mi ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    Arkadaslar merhaba ben a2 surucu kursundayim bu hafta sonu yazili elektronik sinava giricem,onceden gecmistim yandi girmeyince bi sure,neyse onu gecebiliyorum sorun yok, ama surucu kursunun a2 egitmeni rahatsizmis ve cok indirimli bi sekilde kursa kaydoldum aynu zamandada cok sevdigim bir akrabam kursun sahibi,bilen ehliyeti olan bir arkadasinla gel motoru vereyim calisin dedi istediginiz kadar, ama arkadasim 3 4 saat yardimci olabilecek bana. sizce halledebilir miyim? Reflekslerim ve dengem genel olarak iyi sporcuyum zaten , tabi bunlar farkli seyler etkisi illaki olur ama ne onerirsinjz


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Asıl soru 3-4 saatlik eğitime hayatını emanet edebilir misin? Motosiklet sürmek araba gibi bir şey değil be hocam. En ufak hatada asfaltla tanışıyorsun. Sporcu yapının da asfalt karşısında bir avantajı kalmıyor, asfalt her zaman daha serttir ve her seferinde kazanır.

    Motosiklet sürmek acemi bir kişi için aşırı çok riskli bir durum. 3-4 saatlik eğitime güvenilmez. Ehliyet elbet alırsın, önemli olan güvenli sürecek seviyeye gelmek. O iş de 3-4 saatlik eğitimle olmaz. Daha fazla zaman ayırman, bol pratik yapman ve eğitmenlik vasfı olan bir kişiden bu eğitimi alman lazım ki yanlışlarını görüp daha en başta düzeltsin ve doğru sürüş tekniklerine alış.

    Kısaca şöyle örnek vereyim; Sırf merakımdan yeni ehliyet alacak arkadaşların korkuyla ve çok zor diye bahsettikleri parkura kendi motorumla gittim. Acaba dedim gerçekten parkur mu zor? 8 çizdim, slalom yaptım, "sırat köprüsünden" geçtim. Hiç bir zorluğu yok ?!? Aynı şeyleri 5-6 kez tekrarladım, hiçbir sıkıntı yok? Birçok kişinin düştüğünü söylediği meşhur sırat köprüsünden her seferinde rahatça geçtim.

    Sorun parkurun çok zor olması değil, o parkura hazır olmayan acemi sürücüler. Trafikte hayatta kalmak için 3-4 saatlik bir eğitime hayatınızı emanet etmeyin. Eğitim alın, pratik yapın, daha fazla vakit ayırın bu işe.

  3. #3

    Üyelik
    05 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    Abi soyle soyliyim honda ve yamahayi egitim konusunda dusunuyorum zaten,a2 kursuyla bu iş olmaz bunu herkes soyluyor bende katiliyorum,bu sadece ehliyeti alirken ki sürecim,hondada ileri kayit acik degil acik olsa temmuza yaptiricam

  4. #4
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Anladım, sen ehliyeti aldıktan sonra eğitim de alacağım diyorsun. İlk etapta ehliyeti alacak kadar, yani parkuru geçecek kadar bilsem yeter diyorsun.

    3-4 saat sana yeter mi yetmez mi onu bilemeyiz. Genellikle bu süre yetmez. En az 2-3 gün ard arda pratik yapmak gerekir. Yetenek ve kavrama işi kişiye göre çok değişiyor. Belki sen çok aşırı yeteneklisindir ve 3 saatte parkuru geçecek seviyeye gelirsin, orasını bilemem. O kısmı deneyip göreceksin.

  5. #5

    Üyelik
    05 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    Sanirim forumdan yada esden dosttan belirli bir ucret karsiligi ders isteyecegim,zaten akrabam ehliyet kursunun sahibi , kendiside teklif etti, bilen biriyle gelebilirsin diye

  6. #6
    Sedotti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar NS200
    3-4 ders mi, 3-4 saat mi?

    3-4 dersle sınavı geçebilirsin, 3-4 saatlik motor sürmeyle sınavda 8 çizebilirsen helal olsun.

  7. #7

    Üyelik
    05 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    Ozaman bize ozel ders yolu harbiden gozuktu

  8. #8

    Üyelik
    10 Nisan 2017
    Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    3-4 saatlik eğitimle geçersinde 3-4 saatlik eğitim yeter mi?

  9. #9

    Üyelik
    05 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    abi alicam egitim ayriyetten ama suan hoca yok yani benimde akrabam ve makul fiyata kursa yazildim,baska bi oneriniz varsa baaim gozum ustune zaten

  10. #10

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Sınavdan önce eğitime gitmende fayda var. Kursun göstereceği 3-4 saat ile sınavı geçip geçemeyeceğin belli olmaz. Büyük ihtimalle geçersin ama kalma riskin de var. 8 çizerken ayağını yere koyarsan kalırsın, platformdan düşersen kalırsın, trafik sürüşünde stop ettirirsen kalırsın vs vs.

  11. #11

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    3-4 saat kimine yeter kimine yetmez. Bunu o 3-4 saatlik eğitimi aldığında en iyi sen bilirsin. Bu senin özgüvenine, yeteneğine göre değişir.

    Ancak ortalama bir insan için ilk defa motosiklet sürecekse 3-4 saatlik eğitim yetmeyecektir.

    Fakat bazı sınav parkurları yetersiz olduğundan örneğin sekiz çizdirmeyip U dönüşü yaptırabiliyorlar. Sınavda zor olan kısım 8 çizmek. Platform işi nispeten daha kolay.

    Ön tekerleği platforma sokana kadar platformun girişine bakarsan zaten girer. Girer girmez bakışını kaldırıp ileri doğru bakar gazı kesmeden sabit tutarsan zaten motosiklet sen gidona basmadıkça veya önüne bakmadıkça ya da fren falan yapmazsan, yani motora bulaşmazsan kendi platformdan geçecektir.

    8 çizme işi biraz daha karşısık. 3-4 saat peşpeşe 8 çizsende yarın sınava girerken herşeyi unutabilirsin.

    Heyecanlı biriysen de 3-4 saat yetmez.

    En iyisi bu iş için profesyonel yarım günlü eğitimlerden alman. (GS1 diye geçen)

    Motosiklette her işi yapmanın 2 altın kuralı vardır.

    1- Motosiklet üzerinde heyecanını tamamen yenmek. Sakin olmak.

    2- Motosiklete yürüme hızlarında son derece hakim olmak.

    Bu ikisini yapabilen sürücü geriye kalan herşeyi zamanla yapar.

  12. #12

    Üyelik
    31 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa - Denizli
    Motosikleti
    660 Tenere
    Ben sürücü kursunun motoruna oturduğumda daha önceden hiç motora binmemiştim, kursun sahibi geldi bak bu gaz, bu fren, bu debriyaj, bu vites tamam mı abim dedi gitti, şaka gibi :D. Sonra bir kaç kere stop ettirdim, babam sağ olsun yanımdaydı yardımcı oldu.

    Sınav pazar günüydü ben cumartesi gitmiştim alışmak için. 2 saat bende durdu durmadı motor geri istediler. İşte 1,5 saate yakın içeride döndüm durdum. Geri kalan yarım saatte beni tek başıma trafiğe saldı parkuru dönmem için, bu da ilginç çünkü benden sonra trafiğe tek başına saldığı çocuk kaza yapmış yandan kamyona patlatmış kavşakta.

    Anlamıyorum nasıl hiç bilmeyen bir insana güvenip veriyorlar, insanda biraz zeka olur ölümlü kaza olsa ne olacak acaba. Banada öyle verdiler kafalarına göre ama babam parkur boyu peşimi bırakmadı arabayla )

    Arabadan bildiğim için zaten aynı parkur, B ehliyetide aynı parkurda almıştım. Döndüm geldim. Diğer gün sınava girdim hafiften bir kar yağmasına rağmen rahatça hallettim döndüm evime.

    Kendini kasma, insan kendini kasınca yapacağına inanmıyor. Halbuki çok kolay bir parkur şimdi girsem gözüm kapalı dönerim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)