Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Düşük cc - Yeni Başlayan - İstanbul-Ankara arası uzun yol ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Motorumu aldıktan hemen sonra uzun yola çıkmıştım. Gayet keyifliydi. Rüzgarda 80i geçmemesi can sıkıcıydı. Bide büyük vasıtaları sollayamayınca sorun oluyor. Baya tehlike atlatmıştım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Alıntı peyloride adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

    Motosiklet sporuna başlayalı çok olmadı. Km tecrübem şu an çok yok, 400km falan anca yaptım şehir içinde. Bu süreç boyunca dikkatli kullandım ve en ufak bir sorun bile yaşamadım. Bu spora başlamadan önce çok araştırdım, çok okudum, çok izledim. Önce ehliyet, sonra ekipman sonra da motosikletimi aldım. Kısaca demek istediğim bilinçli bir sürücü olmaya çalışıyorum.

    19 Mayıs malum tatil, ben de o fırsattan yararlanıp ailemin yanına gitmeyi istiyorum, İstanbul'dan Ankara'ya. Motosikletim Pulsar 150NS. Ekipmanlarım tam. Daha önce bu yolda pek çok defa otomobil kullandım. Yolu biliyorum ve uzun yol tecrübem otomobil ile mevcut.

    Okuduğum kadarıyla düşük cc ile uzun yol yapılmaz vs. deniyor. Bazıları ise tam tersi şunu-bunu yaptım diyor; hatta ybr125 ile dünyayı gezen bir çift var. Mayıs ayına kadar ben de hazırlanıp yola çıkmak istiyorum.

    - Motorumda ön siperlik yok, kesinlikle almam gerekir mi?
    - Güvenli bir şekilde bu sürüşü gerçekleştirebilir miyim?
    - Önceden yapmam gereken bir hazırlık var mı?(Çanta vs. olmak zorunda değil illa, sürüş ile ilgili, şu konularda pratik yap, şunu yapamıyorsan böyle bir şeye kalkışma gibi)
    - Rota olarak en uygunu otoban mı olur yoksa başka bir rota mı?
    - Daha önce böyle bir tecrübe yaşayan varsa aktarırsa çok sevinirim.

    Teşekkürker.

    Not: Daha önce bu konuda açılan konuları inceledim fakat daha kişisel tavsiyeler bekliyorum durumuma uygun.
    Gitmeye gidersin fakat nasıl gidersin ?
    Öncelikle tecruben çok az ama bu seni engelleyebilirmi tabikide hayır bana göre motosiklette tecrube önemli ama bilinçli kullanıcı olmak daha önemli tacrubesi olan fakat bilinçli olmayan çok insan var dünyada.
    Kişisel tavsiye istemişsin bana kalırsa gitmemelisin en temizi bin otobüse git ama illaki gitmek istiyorum diyorsan ;
    1-ekipmanın tam olsun
    2-motoruna yola çıkmadan gerekli bakımlarını yaptır
    3-yolda giderken kendini fazla yorma (((örn; 50'km git dinlen ))) bunun sebebi ise gideceğin yol 400 km yol zaten senin toplam tecruben 400 km bu sebeple gidiş gelişte bu tecrubeyi 2'ye katlayacaksın o yüzden fazla yorma kendini
    4-motora gelince 200'lük olsa su soğutması var şişmez aksırmaz taksırmaz fakat 200'e göre gerek güç gerekse donanım olarak bi tık altta olduğundan dolayı çok fazla sıkma motoru.
    5- son olarakta bu yolculuk senin için ilk olacağından dolayı ilk başlarda çok eğlenceli yolun yarısından sonra ise biran önce bitse artık dedirtecek bir yolculuk olacaktır.
    Allah kaza bela vermesin
    Gerçek güç sıçrayışta değil , sarsılmaz duruştadır .

  3. #23

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Gidilir gayet de güzel olur , benim sana tavsiyem Sakarya'da sonra hava sogumaya başlıycak taki cankurtaranı inene kadar . O bölgeyi gündüz öglen ikindin sıcağında geç . Sabah erken yola çık en geç saat 12:00 ye kadar teker dönmeli . 12 den sonra yola çıkma o bölgeyi akşam geç me

  4. #24

    Üyelik
    10 Mayıs 2015
    Şehir
    ist-kadikoy
    Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    Trafik tecrüben varsa gidilir.Sol şerite fazla cikmazsan sag şeritte de tirlari kollayarak gidersen hic bir sorun olmaz .Yolun acik olsun

  5. #25
    peyloride - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CRF1100 L1
    Cevaplar için teşekkürler herkese. 2 haftadır haftasonları günde 3-4 saat motosiklet kullanıyorum. Ellerim ve biraz da sırtım ağrıdı, trafiğin yoğun olduğu yerlerde kasıldığım için. Aklıma geldikçe chicken wings yaparak rahatlatıyorum kendimi, bir süre sonra alışırım diye umuyorum.

    Bazı arkadaşlar 400 km çok az bu tecrübe için demiş fakat ben şu an çıkmıyorum bu yolculuğa. 1,5 ay civarı bir süre var. Ayrıca kalitenin sayıdan üstün olduğunu düşünüyorum. Bu sebeplerden bu yolculuğu yapmaya karar verdim, konuda bahsedilen uyarıları dikkate alarak hazırlığımı yapacağım.

    Tekrardan teşekkürler herkese fikirleri için.

  6. #26
    ManahManah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha R25 & XMAX 400 ABS
    Bildiğim kadarıyla spor oturuşlu olmayan bir makine kullanıyorsunuz. Buna rağmen eller ağrıyorsa oturuş pozisyonu videolarına daha çok ağırlık verin bence. Ya söylediğiniz gibi gerildikçe ellerinizi sıkıyorsunuz ya da pozisyon sıkıntılı olduğundan yük bindiriyorsunuz. Özellikle uzun yolda konsantrasyon da düşerken tehlike yaratabilir bu şekilde kullanmak.

    Söylediğiniz gibi daha çok var 19 Mayısa. Eğer iş ya da okul buna uygunsa (kıyafet vs bakımından) birkaç hafta içinde oralara da motorla gitmeye başlayarak pratik miktarını artırabilirsiniz. Ben yine ekstra eğitim tavsiyemi yineleyeceğim. Kendi başınıza 1.5 ayda yapsanız hadi 2000km yaparsınız diyelim. 2 günlük bir eğitim size o 2000km'de öğreneceğinizden fazlasını verebilir. Hem sürer hem eğitim alırsanız en güzeli. Sonunda da günü geldiğinde kendinizi yeterli buluyorsanız gidersiniz.

    Ekleme: Şimdi aklıma geldi, eğer naparsam yapayım rahat edemiyorum oturuşta diyorsanız gidon yükseltme de takılabilir. Daha rahat ve dik hale getirecektir oturuşu. 200NS kullananlardan çok taktıran vardı belki sizinkinde de fayda ediyordur.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)