Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni sistem araç nasıl satılır ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    18 Temmuz 2017
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONSTER 696 DUCATİ
    Selam arkadaşlar,

    Yeni sistemde sanırım noterde bütün işlemler oluyormuş ben motosikletimi satıyorum kısmetse noterde hangi işlemler oluyor ve bu işlemler çok uzun sürüyor mu acaba bide ben sıfır aldığımda işlemler nasıl olacak yardımcı olursanız sevinirim


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    21 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Cb 250 R
    Çok kısa sürüyor sıra yoksa 5 dakikada tamam.Ruhsatı noter veriyor anında.Yarın sıfır motorun plaka işlerini yapıcam.Daha bende bilmiyorum onu.
    JafJaf ve Huseyin9595 bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    18 Temmuz 2017
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONSTER 696 DUCATİ
    Bende ikinci el den vazgeçtim sıfır alıcam büyük ihtimal neler yaptığınızı belirtirseniz çok sevinirim.

  4. #4

    Üyelik
    21 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Cb 250 R
    Alıntı Huseyin9595 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende ikinci el den vazgeçtim sıfır alıcam büyük ihtimal neler yaptığınızı belirtirseniz çok sevinirim.
    ilk önce sigorta yaptırıyorsunuz faturayla beraber.Sonra notere gidiyorsunuz sıra yoksa 20-25 dk sürüyor.130 tl ödedim notere.Ordan plaka kağıdını alıp cemiyete gidiyorsunuz.Plakayı bastırıyorsun bu kadar.
    Huseyin9595 bunu beğendi.

  5. #5
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    2014'yılında 0km aldığım motosikletin tescil işlemleri için 20gün sonraya ancak randevu almıştım.4-5 saat'te tescilde beklemiştim.

    İlave olarak,Örnek başka bir şehirden 0km motosiklet aldık faturasıyla o şehirdeki noterde işlem yaptırıp kendi ikametimize göre plaka basım evrağı alabilirmiyiz?


    Not:Bu arada bu yeni mevzuatla beraber ''takipçi''denilen kişilerin durumu ne oldu acaba?
    Huseyin9595 bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    26 Mart 2017
    Motosikleti
    xsr 900
    cok yeni ikinci el motorumu satip sifir alip islemleri kendim yaptim anlatayim
    butun islemler cok kolaylasmis,
    1- ikinci elde notere gitmeden once internet vergi dairesinden borcunu sorgulayin, eger herhangi bir borc cikmiyorsa notere gidin, alacak kisi sanirim 136 tl mi ne veriyor, noter yeni alacak kisiye plaka degisikligi istiyor musun diye soruyor, isterse ruhsata otomatik yeni plaka bilgisi geliyor ve ruhsatini hemen orada aliyor. sigortasini yaptirmasi icin 15 gunu var, 15 gun boyunca aracin eski sigortasi gecerli oluyor. plaka degisikligi isterse birde soforler cemiyetinde plakayi bastirabilmesi icin bir kagit veriyorlar, farkli sehir bile olsa ya o sehirde yada kendi sehrinde plakasini bastirabilir
    2- sifir motorda , fatura ve ithalat evraklarini , uygunluk belgesi gibi bir iki belge zaten bayi size hazirlayip veriyor, faturasi ile sigorta yaptiriyorsunuz, sigortaya sasi numarasini yaziyorlar, elinizde sigorta ciktisi ile notere gidiyorsunuz, yine 136 tl oduyorsunuz, hemen yeni ruhsatinizi ve plaka basim kagidinizi veriyorlar, istediginiz sehirde yada semtte soforler cemiyetine gidip 17 tl karsiliginda plakanizi bastiriyorsunuz, benim hepsi 1 saatin altinda surdu. ruhsatinizda plakaniz cikinca sigortaciya yeni plakayi soyleyip zeyil yaptiriyorsunuz, sigortada plakaniz yaziyor (ucretsiz) bunu kesin hemen yaptirin cunku polisler sadece sasi no ile sistemden sorgulayamadiklari icin ceza yaziyorlarmis.
    1-2 gun sonra aracin plakasi maliye veritabanina dusuyor, o zaman da plakanizi girerek mtv nizi odemeniz gerekiyor yoksa mtv konusunda cezali duruma dusersiniz unutmayin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)