Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

zincir attı nasıl takabilirim?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    ataşehir istanbul
    Motosikleti
    ybr 125
    bikaç gün önce bir kaza yaptım ön takımda mesnet değişimi gidon değişimi bikaç işlem daha yapıldı, motoru aldığımda çat çut sesler gelmeye başladı ustayı aradığımda olur öyle esneme payı bıraktım toparlar dedi. bikaç saat önceyse önce çatırtı ve zincir attı. elimle takarım zannettim uğraştım ama anladım ki bisiklet zinciri gibi basit bişey değilmiş, haliyle beceremedim. ustayı aradım açmadı oralarda bi motorcudan usta numarası aldım onu aradım o da uzağım gelemem dedi ve motoru kadıköyde bırakmak zorunda kaldım. youtube a giriyorum zincir takmayla lgili bir video da bulamadım, aranızda bu konuyla ilgili bilgi sahibi olan biri var mıdır?. hatta kadıköy civarında olan biri varsa yardımcı olursa makbule geçer


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Geçmiş olsun zincirr bolluktan kolay kolay atmaz büyük ihtimal tekerlek biraz çapraz bakıyor haliyle dişlide aslında sıkışmadıysa zinciri üstten verip geri çevirince yerine oturması gerek
    cibaykal bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    ataşehir istanbul
    Motosikleti
    ybr 125
    sağolasın, sabaha kaldı artık dediğini tekrar bi deneyecem.

  4. #4
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    Eğer bolluktan dolayı attiysa bisiklet gibi takilabilir fakat 2 kişilik bir iş ve motoru rampa bir yerde bu işi yapmak daha kolay olur.

    Bir keresinde arazide oldukça dik bir yerde başıma gelmişti ve arkadaşımla takmıştık.
    cibaykal bunu beğendi.

  5. #5
    banno1957 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Motoran Xv 250(Satıldı) - Yamaha R25
    Zincir atmış değilde kırılmış olabilir mi ? Aynı durum benim başıma gelmişti , çat çut sesleri çıkarıp ön dişlinin bulunduğu kısımda yan dönüp kırılmıştı ve o kısımda sıkışmıştı. Baya uğraştırmıştı. Durumu iyi tespit edip ona göre hareket etmenizi tavsiye ederim. Eğer sadece attıysa arka lastiği anahtar ile gevşetip zinciri rahatlıkla dişliye yerleştirip düzeltebilirsiniz.
    cibaykal bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    19 Şubat 2016
    Çin malı vitesli motorun varsa, 17,18 veya 18,19 anahtar bul civatayı gevşet , zincir gergisini gevşet , zincir gergisi de ya 10 numara olur yada 12,13 anahtar uyar gevşettikten sonra jantı ileri ittir zinciri dişliye oturttur .Sonra ;jantı geri çek zincire biraz esneme payı bırak , jantı ortala çapraz durmasın zincir gergisini eşit olarak sağdan ve soldan sık.En son olarak jant milinin somonlarını sık işlem tamamdır.Bazı arka dişliler , dişli çapı aynı olduğu halde yanlardan bombelidir çıkıntı olur. Tekerlek döndükçe takırtı yapar. Spiral testere gibi dümdüz olanlar daha sağlıklı oluyordu benim motorda.İnşaAllah zincirin kopmamıştır bu arada.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)