Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Köpek Fobim ve Kampüsteki Köpekler ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Efendim nerde kalmistik...

    it gibi dusunme olayinda
    ( cok sevdigimiz bu hayvanlara, köpeklere it dedigim icin kimse kizmasin. İt demek bana şirin daha samimi geliyor, evdeki kedime ne diyorum bi bilseniz beni doversiniz valla )

    itlere fisildayan adam ne yapiyor?

    saldirganlasmis it leri proffesyonelce rehabilite edip sahiplerinin sevgisine yeniden kazandiriyor, adam bu konuda bir ekol. Onun kadar medyatik olmayan ama ondan daha da iyi bu isi yapan bircok uzmanin da varligi eminim mevcuttur. Bu adamin en buyuk avantaji da it gibi dusunmek. Ben it olsam ne yapardim, neye kizardim, neye küserdim, neyi kirtlardim, kime niye dalardim...

    konuda duzeltme on dk ile sinirli biliyosunuz. O yuzden ekleme yapamiyorum. Devam edecegim...Biraz isim cikti... affediniz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    27 Haziran 2018
    Konuyu hortlatıyorum, geçen gün motosikletle silivride önüme çıkan 2 sokak köpeğinin saldırısına uğradım belkide tek yapmak istedikleri havlamaktı ama kaçmaya çalıştım, hızımı alamayarak kaldırıma çarptım ve düştüm ben düşünce yanıma gelmediler, etraftan insanlarda koşarak yardıma geldi saolsunlar, belediyeye Bimer'den yazdım bana verdikleri cevap düzenli olarak toplanıp kısırlaştırılarak geri salındıkları oldu,Yolunuz silivriye düşerse birsürü başı boş köpek var haberiniz olsun, hergün aynı yoldan geçiyorum bazen yolumu değiştiriyorum ama ordada köpekler var, 2 gün ayağımın üzerine basamadım burkuldu, kırılmadığına şükrediyorum iyice köpek fobisi başladı.elektroşok cihazı alıp motoruma entegre etmeyi gidona bir tuş koyup köpek yaklaşınca basmayı düşünüyorum ama bilmiyorum hayvan dahada kudururmu.

  3. #63
    lazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2006
    Şehir
    BOLU
    Motosikleti
    kuba 165-25
    Aynı sorundan ben de muzdariptim int den köpek kovucu aldım saldırgan köpekleri gerçekten sakinleştiriyor köpeğe bir zararıda yok tavsiye ederim.

  4. #64

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Kızımın bu konuda çözümü basit.(Yaya) Yanında biraz köpek yemi taşıyor, havlayan olursa veriyor, dost olduğunu anlayıp sakinleşiyorlarmış, sonra da arkadaş oluyorlarmış.

  5. #65

    Üyelik
    24 Aralık 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    crf1000 , R80gs basic , fzs600 , winggo
    Ciddi bilgi sahibiyim cunku bir arkadasim bu korkusundan dolayı rahmetli oldu. Mutlak surette bu fobinizi yenmeniz lazım. 25 kusur yıldır motora binerim. Dağlarda platolarda dolaşırım. Köpekler havlar bağırır çağırır ama hiçbirşey yapmaz. Bugüne kadar bir çok kez sürü halinde havlayarak üzerime koşarak geldiler ama sadece havşadılar. Sen onlar yokmus gibi yavaslayarak devam edersin. Yada durursan zaten hiçbirşey yapmazlar.
    Elbette şstisnalar kaideyi bozmaz soylediklerimin aksine olaylar olmus olabilir ama binlerce kez bu durumu yasamama ragmen hşcbşr sorun yasamadım. Yeter ki korkma ve korkunu gosterme ve paniğe kapılma.
    Elektronik cihazlardan medet umma. Zate faydası da yok gordugum. Korkunu yenmez isen bir anda sokk arasından sana havlayan bir kopek korkup dusmene sebep olabilir.
    I need your boots your clothes and your motocycle

  6. #66

    Üyelik
    26 Ekim 2017
    Bizimde var orda 4-5 it. Yanına çok yaklaşırsa ve önün doluysa gaza abanman bi işe yaramaz. Önün boşsa ve yakınlaşmaya başlıyorsa aban gaza gitsin. Beni kovalamaktan vazgeçtiler artık umurumda bile değil. Kovalasada yakalıyamıyacak zaten. O kadar büyütülecek bir mevzu değil yani. Biraz saksıyı çalıştırmak lazım.

  7. #67

    Üyelik
    25 Haziran 2018
    Şehir
    Tekirdağ Saray
    Motosikleti
    Yamaha nmax 155
    Kesinlikle yemek vermek işe yarıyor. Ben de Okula giderken hep aynı yerde ahaliden 3 köpek tekerin dibine girerek kovalıyordu. Mama verdim nasıl sevdiler beni nasıl sevdiler. Birisi tanısa yetiyor diğerleri de anlıyor. Yani benim öyle oldu. Sonra yolumu bekliyorlar diye vicdan yapıp sürekli mama taşıma ihtiyacı hissettim o ayrı. Çok korkuyorum tek başıma mama veremem diyorsan bi iki gün arkaya köpek seven bi arkadaşını at. O versin mamayı sen de civarlarında durmayı dene.
    fz6_fazer bunu beğendi.

  8. #68

    Üyelik
    24 Aralık 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Peugeot 103
    Motora binerken yanına 3-5 tane taş al göz göze gelme ve sana havladıklarında bağır etki etmezse yakın oldukları yere taş at. Yine olmadıysa iş uzun. Hepsini yalnızken bağır yere taş at köpek senden kaçmaya başlarsa biraz üstele ama köşeye kıstırme ısırır. Hepsine bu işlem uygularsan sorunlar azalır. Ama aga babalarını kızdırma onu besle.

  9. #69

    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    manisa
    Motosikleti
    honda wing go, kenbo 125cc cup
    Dikkatli ve sakin sürmeye devam et. Korktuğunu anlarsa kovalar. Beni de kovaladılar bi çok kez. Biri hariç diğerlerinden hiç korkmadım. O korktuğumda adamı yakalasa parçalar cinsten. Normalde hep bağlı olur ama bazen sahibi gece diye çiftlik içinde serbestçe bırakırdı köpekde yol yakın diye yola çıkıyordu. Tarladan her dönüşümde geceyse tam gaz geçerdim.

  10. #70
    Anfibi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Aralık 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MT-07 ABS
    Alıntı Aslan1905 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar motosikletimle üniversiteye gitmek benim için bir kabus haline gelmeye başladı.Kampüsteki sokak köpekleri on tane belki de daha çok bir motosiklet yada araba geçerken kovalamaya başlıyorlar.Benim sorunum şu ki benim köpek fobim var elim ayağıma dolaşıyor panik atağı olanlar ne demek istediğimi anlarlar çok kötü oluyorum geçen kampüste iri yarı bir kangal kırması köpek havlamaya başladı diğer dokuz köpekte sürü pisikolojisiyle kovalamaya başladılar zor kaçtım şimdi bu durumda ne yapabilirim kaçayım mı bekleyip kontak mı kapatayım ne yapayım o değilde herkezin gözü önünde oluyor....

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------

    LÜtfen ciddi öneri,bilgi getirmeyenler dalga geçmek için yorum yapanlar hiç yapmasın daha iyi ciddi bir konuda ciddi bir soru soruyorum ergen ergen cevaplar dikkatimi çekiyor bazı konularda 17 yaşında motor kullanmaya başlayan ergenler saçmalıyor onun için söylüyorum sözüm meclisten dışarı yanlış anlamayın.
    Motoru durdur in ve uzerlerine yürü.

  11. #71
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Haziran 2017
    Motosikleti
    YZF R25
    Bu köpeklerden banada bıkkınlık geldi iyice ne yapacağımı bilmiyorum.

  12. #72
    bindiregandi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2015
    genelde ilk yaklaşmada zamanlama hatasından dolayı ön tekerin üst kısmına odaklanırlar. bu odağı sürücü üstüne çekmeden kurtulabilirsiniz. çoğu durumda hiç yokmuş gibi yola konsantre olup devam edilebilir.

  13. #73
    army - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    BMW R 1150 RT
    Sevgili arkadaşlar, köpek kovalamaya başlarsa kaçmayın, durun gelmediklerini göreceksiniz.

  14. #74

    Üyelik
    26 Kasım 2018
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    YZF R25
    Bugün beni de köpekler kovaladı hemde 30-40 tanesi birden kovaladı ne yapacağımı bilemedim çok zor bir durum ya..


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)