Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet uzun yol 900 km tahmini

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    28 Eylül 2016
    Motosikleti
    Ramzey Karaca 100
    Alıntı Ali Cihangir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zaten bende böl git diyorum, okumuyormusun? bu işin oluruda bu olur diyorum, adam ulaşım amacıyla gitmiyor, bin otobüse git, otobüs biletimi alamadın, zevk için gidiyor madem gideceksin o zaman zamana yay git, skutırla ybr ile dünya turu olur elbet, gene okumamışsın, ne demişim her motorla uzun yol yapılır, yapılır ama şartları var.


    gerekirse 50 km. ile güvenlik şeridindemi gider, ohoooo sana ne desemki, güvenlik şeridine bırak 50 yi, hiç giremez bile, kural neyse uyacaksın, otoyolda sağdan sağdan git desende itiraz ederim, başkalarınıda riske atmayacaksın, tıs tıs 50 ile şeridin sağından git adam arabayla gelsin 110 la karşıdan gelende olsun, atsın seni dışarı, şehir içinde değiliz, dağın başında uzun yoldayız, kimse acımaz sana, sonra araba suçlu, araba ile aynı hakka sahipsin, araba ile başedecek gücünde olacak, anlatmak istediğimi anladınmı acaba? yok öyle 50 ile tıs tıs gitmek, heleki emniyet şerdinde...

    kendime göre prensipmi, kendini geliştir biraz, bunlar benim prensibim değil, gerçekler, adam gibi işi bilenlere sor anlatsınlar sana...
    Ali hocam öyle beylik böyle üstenci yaklaşmanıza luzum yok.Çok çok farklı düşünmüyoruz sadece sizin yaklaşımınız aşırı ciddi, hayat bu kadar ciddi birşey değil.Tekrar söylüyorum insanlar bisikletle vs. neler yapıyor.Bu kardeşim zaten bu işi ulaşım amacıyla yapmayacağını belli etmiş.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Felç olursun felç..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  3. #43

    Üyelik
    13 Mart 2017
    tamam keyif, için dura dura mola vererek 1 günde değil, madem zevkli olsun isteniyor buna mecbur zaten, ciddiyim çünki o kadar çok habersiz insan varki (sen meclisten dışarısın) esas dert anlatma gayem bu insanlara, bisikletle adam dünya turu atıyor evet, atıyor ama nasıl, köyden köye kasabadan kasabaya gidip yatıyor, zaten istesede 100 lerce km. gidemez yani mola verilecek konaklanacak vs.
    şimdi demişsin hayat bu kadar ciddi değil, hayat çok ciddi, yokmudur şimdi ben 125 liğe binerim 700 km yide 1 günde yaparım banamısın demem basarımda diyen insan? var var olduğunu biliyorum , derdim sözüm onlara, ölür giderler yada hem kendilerini hemde başkalarını yakarlar, sözüm bu insanlara...

    bu işi adam gibi yapacak olanlarada gerekenleri yazdım, üst baş, uygun motor, yeterli deneyim vs. derdimi anlatabildim sanırım, beylik yada üstenci yaklaşım yok, deneyim var gördüklerim var ve inanmayan motora hart diye binen kendini uzman sanan bir ahalide var, hemde çoook var, ölüp gidiyorlar ama tükenmiyorlar, ölmesinler istiyorum, o yüzden sertim birazda...
    gibigibi1985 bunu beğendi.

  4. #44

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Bende tecrübelerimi paylaşayım. Ben 100-150cc scooter kullandım hep. Bu motorlarla günlük 300-400 km'lik yollar açıkçası beni çok yormuyor. İstanbul-balikesir zaten çerez niyetine gidip geldiğim yol. Yazın kafam esince basıp giderim. Karayolu olarak 326 km. sürüyor bizim memleket. Bi gece kalıp geri döndüğümde oldu. Ben seviyorum. O ufacık tekerleklerin beni sevdiklerime kavusturması ayrı bir haz veriyor bana. Büyük motorla gitme imkanım da var. Zaten her gittiğim de al benimkiyle git diyen dostlarım var. Ama ben gitmiyorum.

    Bi örnek daha fiddle sahibi arkadaşım vardı şimdi TGB x-motion aldı. Fiddle ile beş kez Ankara'ya gitti geldi. Fiddle ile gittiğimde yoldan bezmiyordum. Bununla aynı keyfi alamıyorum diyor.

    Sonuç olarak tarz meselesi herkesin fikri ayrı. Kimisine göre eziyet olan şey kimisine göre paha biçilmez bir zevk olabiliyor. En son yaptığım uzun yol spacy Alpha ile İstanbul-İğneada günübirlik gidip geldik. 450 km. yol yaptım o gün. Pazartesi kalkıp işe gittim.
    gibigibi1985 bunu beğendi.

  5. #45

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Konuyu açan kardeşime yazıyım aradaki mesajları okumadım direk sana yazıyorum..

    şimdi yazanlar vardır kesin ona eminim yıllardır bu forumda alışdık artık içeriği bile az çok tahmin ediyoruz hep aynı hikayeler çünkü.. yok yol yapılmaz ufak hacimle gidilmez falan filan ..
    Bazılarına bayılıyorum gerçi banlandı eskilerden çoğu ama yerlerini doldurucak aynı kafada birileri hep çıkıyor bazıları motor dünyasındaki sınırlarıda kendi belirliyor motorsiklet gurusu olup çıkıyor başımıza 100cc ile 400c.c arası uzun yol yapamaz ben hondanın mühendisi mr honda nagariki ile yamahanın mühendisi mr yamaha ile görüşdüm ve ortak bu kararı aldık kafasına bürünücekler utanmasa ) ...
    Ciddi havaya girip bu kafaya bürünen insanlar var sorsan motor geçmişini 3 sene 5 sene guru işte o adam guru çünkü altında 600cc lik 800 cc lik motor var ) ... genelde motora yeni başlamış hızlıca yüksek hacime geçmiş yada direk yüksek hacimde başlamış insanlar da oluyor bu tip ego.. Bunları niye yazdım o yazanları fazla kaale alma..

    Neyse biz konumuza dönelim bizim rahmetli bir ümmet abimiz vardı ümmet pertikan bu forumda gezileri yazılarıda durur mekanı cennet olsun .. o 125 cc lik mondial ile türkiye turu atttı defalarca 150 ve 250 cc lik motorlarla defalarca türkiye turları yaptı.. doğu anadolu karadeniz falan..onbinlerce km yol yapdı..

    Başkalarıda yapdı ümmet abi en ünlüsü diye yazdım.. bende virago 250 ile zamanında 10 sene önce izmirden istanbula geldim gv250 ile bursadan istanbula geldim bir kardeşimiz almış tecrübesi yokdu abi sen getirirmisin dedi iyi tamam dedik getirdim.. yalanım yok fazla düşük hacimle uzun yol yapmadım .. seçicilikden değil elimde yokdu yoksa ayırt etmem..

    şimdi şu küçük hacim palavrasını atalım bir köşeye her motorla uzun yol yapılır motor bu üstündeki makine yol yapsın diye konuyor hiç bir mühendis bu motor şehirde gider bu uzun yolda gider diye üretmiyor.. benim arkadaşımın kardeşi delight ile istanbul marmarise gitti tatilini yapdı döndü.. 60-70 bin kmlerde normal bakımları dışında daha motoruna tornavida değmemiş pcx ler var piyasada..

    Kısaca her tür motorla uzun yol yapılır.. iş sadece sabıra bakar iş sana bakar iş biraz karaktere bakar karakter derken gazlamayı seviyorsan tabiki kıvranırsın motor üstünde ama süratle işin yoksa ağır ağır orda durıyım bir şeyler yiyim şurda fotoğraf çekiyim şurayada giriyim ne varmış kafasında tam anlamıyla hakkıyla road trip yapıcaksan her tür motor keser..
    benim süratle basmakla işim yok dersin tıngır mıngır yolumda giderim dersen her motorla uzun yol yapılır..
    iş senin ne kadar güç istediğine bağlı..

    şimdi senin hatan ne bana göre oraya gelelim..

    bir benim fikrim racing yada super sport oturma pozisyonu olan bir motorla uzun yol çok yorar yapılmaz değil ama yorar.. motor sürmek normalde yorar o ayrı ama o pozisyonda sürmek ayrı yorar.. ikincisi racing ss türü motorlar selesi uzun yol için tasarlanmamışdır tam aksine sert sürüşler için tasarlandığından uzun mesafede yorar o yüzden ss ciler airhawk tarzı uzun yol için şeyler kullanıyor gerçi bende yıllardır kullanıyorum .. kuyruk sokumun omurilik falan bana göre bir km den sonra sana acı verir..

    onu ben yıllar önce xtz 660 ım vardı manisandan dönerken yaşadım bir üsütnde offroad lastikleri vardı resmen bir ordu dayak yemişe dönmüşdüm istanbula geldiğimde 1 gün kendime gelemedim..

    bir hatanda kendini zamana endekslemen olmuş .. motor gezilerinde zaman endeksi olmaz.. gidiceğin yer bellidir otel bellidir günü bellidir ama dakikası dakikasına yetişiyim olmaz.. yorulursun uyuyabilirsin dinlenmek isteye bilirsin öğlen olmassında akşama doğru olursun varıcağın yerde .. ama böyle zamana endeksli gezi yapılmaz.. motor gezileri biraz daha çok spontane dir.. nerden ne çıkıcağıda belli olmaz dersin şurada ne var şurayada bir girip bakıyım 4-5 saatin orada geçer falan..

    vel hasıl motorunun bana göre oturuş poziyonu ve selesi uzun yola uygun değil seni yorar.. yoksa o 125 lik honda motoru bin km yi rahat rahat yapar 5bin km yide yapar honda motorundan bahsediyoruz burda bakımlı temiz ise sorun çıkartmaz..

    Neyse az ve öz bence o motorla bir günde o yolu yapma canına sağlığına sana yazık.
    0silindir bunu beğendi.

  6. #46
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Sana en iyi cevabı aşağıdaki arkadaş verir; Bilmiyorum hala forumdamıdır?
    TIKLA
    Niyetin Bayramda ulaşım için gitmekse birilerinin yazdığı gibi otobüs biletinin al. Uyuya uyuya git. Fakat motosikleti ve uzun yolu hobi,spor olarak görüyorsan o yol yapılır. Ama nasıl?
    - Yeterli yol tecrübesi.
    - Yeterli fiziki dayanıklılık.
    - Motosikletin özellikleri ve bunların bilinmesi.
    - Uygun yol planlaması.
    - Güvenli sürüş disiplini.
    Yukarıdaki özelliklere sahipsen olur. Değilsen hayat kumarı olur. Yaptığın planlamaya bakılırsa pek tecrüben yok. Sabaha karşı yola çıkma fikri iyi. Güneşten daha az etkilenirsin. Karanlıkta sürüş risklerini unutma tabii. Epey bir tecrübem olmasına rağmen oturma pozisyonu nedeniyle CBR250R ile bile o yolu katetmek istemezdim. Sırtım ve el bileklerim ciddi derecede ağrı yapardı herhalde. Kendi motorumla bir günde 880km gittiğim oldu .CBR125R kullanmadım. Fakat, 90-110 bandında gidebilecek bir motor olduğunu sanıyorum. Kazasız belasız sürüşler...

  7. #47

    Üyelik
    13 Mart 2017
    okuduğunu anlamak, buna dikkat etmek lazım değilmi arkadaşlar...


    işin özeti, önceki mesajlarımdada belirttiğim gibi, küçük büyük her tür motor ile uzun yolda yapılır dünya turuda atılır, atılmaz değil, (şartları deneyim gerektirdiğini planlamayı vs. yazdığımız halde görmeyenler var hala neyse...) ama motorların tipleri vardır, ss ler naked lar touringler cross lar endurolar vs. hepsinin olayı başkadır, şimdi cross ile 900 km. uzun yol yapacağım desem ne dersiniz, 250 cc olsun hemde, olmazmı? olur ama canım çıkar, asfalt yolda viraj yapılmaz vs...

    işin doğrusu uygun ekipman, deneyim ve uygun motordur, bunuda üstteki mesajlarımda yazmıştım, doğrusu budur, ama gerisi tercihtir, ille gideceğm dersen 200 lükle dünya turuda atarsın ama o motora göre atarsın, küçük ve uygun olmayan motorla gidersen, yorulursun uzun sürer tehlikeli olur riskleri farklıdır daha fazladır şu bu.. buda böyle, tercih sizin...

    yalnız kimseyi yermemekte lazım, deneyim beceri bunlar kişilere göre değişir, birisi çok yetenlidir hemen kapar, deneyimide öyle, birisi daha geç öğrenir,o yüzden bu kişi 3 sene kullanmış motor gurusu olmuş demek, egosu uçmuş demek yanlış, adam 3 sene kullanır dolu dolu yeteneklidirde sen 10 senede o seviyeye gelemezsin mesela, olurmu olur, sonuçta yetenek-soğukkanlılık-hızlı karar verme-korkularını yenme-bastırma işi bu, motor kullanmak zordur, herkes sürer hemen hemen ama gerçek manada kullanmak zordur, bunun aksini demek için kendi egosunu yenememiş tiplerden olmak lazım...

    neyse işin özeti bu millet, her tür motorla gidilir, uygun olmayan motorla gittiğinde zorluklarınıda risklerinide beraberinde götürürsün, helede deneyimin az ise risk dahada artar, işin doğrusu herşeyi doğru yapmakta, yapmak, tercih etmek, gerisi size kalmış, çocuk değiliz, neyin ne olduğunu hepimiz anlıyoruz, olay böyle arkadaşlar....

    kazasız belasız zevkli öğretici sürüşler, deneyimler dilerim...

  8. #48
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    rotanda mutlaka bir burger kıng olsun ben oyle yaptım bir big king yedim kendime geldim .reklamlar:D
    jimi_hendrix bunu beğendi.

  9. #49

    Üyelik
    10 Ağustos 2013
    Şehir
    Aliağa
    Motosikleti
    <<yeni sahibine hayırlı olsun>>TVS Apache RTR 150
    ustam zamanım yok arkadaşların yorumlarını okumadan cevap yazıyorum... mesaj tekrarı olduysa affola...
    eğer arada bir gün mola vereceğin bir yer yoksa 125 cc ile 800 km adamı hırpalar, örseler, erpitir... motorum yalovadaydı ve onu almak için izmir aliağadan otobüsle yalovaya gitmiştim... akşam 8 gece 4 otobüsteydim... biraz uyumuştum... neyse yalovada arkadaşın evine gidip bir saat kadar dinlendikten sonra motorumu aldım ve dönüş yoluna geçtim... bursaya kadar hafif yağmur vardım bursada biraz daha dinlenip yola çıktım... yarısı otobüs ve yarısı motosiklet 800 km yol yaptım ve acayip yorulmuştum... benim sana tavsiyem o yolu mola vererek en az iki günde gitmen ve gelmen ya da motorunu otobüsün altına atıp otobüsle gitmen...

    yolun açık olsun...

  10. #50
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Blackhoney adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende tecrübelerimi paylaşayım. Ben 100-150cc scooter kullandım hep. Bu motorlarla günlük 300-400 km'lik yollar açıkçası beni çok yormuyor. İstanbul-balikesir zaten çerez niyetine gidip geldiğim yol. Yazın kafam esince basıp giderim. Karayolu olarak 326 km. sürüyor bizim memleket. Bi gece kalıp geri döndüğümde oldu. Ben seviyorum. O ufacık tekerleklerin beni sevdiklerime kavusturması ayrı bir haz veriyor bana. Büyük motorla gitme imkanım da var. Zaten her gittiğim de al benimkiyle git diyen dostlarım var. Ama ben gitmiyorum.
    Şehirlerarası uzun yol için hangi küçük motosikleti hangi büyük motosiklete tercih ettiniz sorabilir miyim?

    Çünkü aklı başında birinin herhangi bir 600cc+ touring motosikleti varken onun yerine herhangi bir 125cc SS tipli bir motosikleti veya scooter'ı tercih etmesini aklım almıyor.

    Uzun yol için biri bana adamakıllı ön camı olan 750cc+ bir touring motosikleti verse, Superduke'u bırakır onunla giderim doğrusu...

    Sonuçta her işe göre alet var. Küçük ve rahatsız bir motosikletle uzun yola çıkmak, kaşıkla toprak kazmak gibi birşey... Yapılamaz mı? Tabii ki yapılır...
    DreamTheater bunu beğendi.

  11. #51

    Üyelik
    03 Aralık 2013
    Şehir
    Ankara/mamak
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    küçük cc ile bal gibi yol yapılıyor ben kuryeyim günlük 120 km işte pazar günleride en az 300 km gezilerde yapıyorum önemli olan motorun sınırlarını bilmek ve ona göre davranmak , kasmayın fazla foruma bu tarz soruları sorarsanız çok farklı cevaplar gelir önemli olan sizin kafanızda bu soruyu cevaplamanız

  12. #52
    trattataa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Abicim bu yaz PCX le ist-Kaş yaptım.yaklaşık olarak aynı mesafe.

    Sakın bölmeden gitme o yolu.
    (Ben yaptım. ağır mallık sen yapma 😊)
    GeCe yolculuk yapma.

    Tekrar soyluyorum mutlaka kal bir gece arada.
    Hiç kaza yapmasan
    soğuk+yorgunluk = uyur ölürsün.
    Şakası yok bu işin

  13. #53
    kursaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R125-Mt-09-CBR650R
    Herkes yerden yere vurup öldürmüş konuyu sizi bilemem hocam ama bir gün motora atladım tripmetreyi sıfırladım 20 saat gibi bir sürede 950 km yol yaptım R125 ile hele ki cbra göre çok çok daha rahatsız bir pozisyonda olan motordan bahsediyoruz ve arkamda artçı da vardı(75 kg) üstelik yol gayet keyifli geçti çok yorucu degildi ama şunu da ekleyeyim 950 km sonrasında sabah uyandığımda ilk işim hastahaneye gidip belime bir kas gevşetici yaptırmak oldu o da büyük ihtimalle uzun süreli yatık şekilde kullanmamdan ve yolda üşümemden kaynaklandı. İğneye ve dayanabileceğine inanıyorsan çık yola ama en ufak tereddütün varsa çıkma derim

  14. #54
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı Ali Cihangir adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    yok ben giderim 900 km. bir günde 125 likle... aha gidersin.... zaten gidemezsiniz,
    Foruma artık girmeyi bırakan @Zileliorhan nickli bir abimiz var. O abimizi tanıyın ve yol nasıl yapılır görün...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:58 ----------

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...s-dogrusu.html

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:01 ----------

    Herkes hızlı gitmekten bahsetmiş de ne kadar hızlı giderseniz o kadar çabuk yorulursunuz. tur camı siperlik felan yok, rüzgar tokatlar... 100 ile gitmek yerine 80 ile gitmek o kadar çok şeyi değiştiriyor ki... Yalnız, otobana girmeyin otobandan gitmeyin, yolu buldum gazı kökleyeyim gibisinde bir atraksiyona girmeyin.
    0silindir bunu beğendi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  15. #55
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Eziyetli ve çok yorucu olacak ybr ile millet dünya turu yapıyomuş yapsın bizene biz kendimize bakalım

  16. #56

    Üyelik
    25 Temmuz 2016
    Ben cbr 125 imle; eylül ayının başlarında İstanbul Fatih' ten Düzce Torkul yaylasına kampa gittim. 11 de çıktım. 3 defa sigara molası ve düzce merkezde 1 saat dinlenme molası verdim. 15 gibi de düzce deydim.
    bir defa acele etmemelisin sebebi şu;

    90 km dan fazlasında motorda ilk başlarda fark etmediğin fakat 45 dakika sonra hissetmeye başladıgın bir titreşim silsilesi başlıyor ve sanki sabit de değil artıyor gibi hissediyorsun. Önce eller sonra ayaklar ve toto derken molaaa diye bagırıyorsun. Yani 200 km de ara molalar hariç 1 saat dinlenmek lazım sanki.

    bir diğer başıma gelen de bel de bir ağrı oluyor. onunda onune geçilmiyor.

    motor sürekli bagırıyor, rüzgar, kimi zaman sıkiştıran tırlardan kaçamadıgın emniyet şeritsiz yollar, vs hem zevk hemde korku yaratıyor.

    Fakat herşeye rağmen çok zevkli. Bir tepe de duruyorsun. Iniyorsun. bakıyorsun ki bu makina ve ben... nerdeyim. kimse yok. napıyorum lan ben diyorsun. Eve sağ salim donünce titreşimi bile özluyorsun.

  17. #57
    0silindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2016
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Honda Cbr 125R
    Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim arkadaşlar

  18. #58

    Üyelik
    13 Mart 2017
    Ohooo ben ne diyorum sen sadece hangi kısmı alıyorsun, okuduğunu anlamak kısmını özellikle bir daha oku arkadaşım...

    tekrar yazayım bari, gidilmez değil gidilir, yanlıştır ama gidilir, kafaya koyduysan her motorla gidilir, ama 1 günde gideceğim dersen, motor amacına uygun değil, sıkıntı risk yorgunluk hepsini beraber götürürsün, kaza yapma riskin yükselir, keyif değil bol acı alırsın, anladınmı arkadaşım, gideceksen 1-2 günde zamana yayarak dinlenerek gidersin, biz ne dyoruz farklı şeymi, basın 1 günde gidinmi? ille gideceğim diyorsan bu budur, bana göre gidilmez şahsen o motorla denemem bile, acı çekmeye niyetim yok, herşeyi kuralına göre yapmayı severim, isteyen gider, ben uyardım, dost acı söyler diye düşünün bari...

    nasıl gidileceğini yazmışım zaten, başkasından nasıl yapılır yada tanıyın vs. tavsiyene ihtiyacım yok, sen oku o kısmı, birkaç kez, sana faydalı olsun bari...

    otobana girmeyin, demişsin, evet gelişme var sende, dalgın birinin seni görmeyeceğini farkedincede iş işten geçeceğini, yada sert bir rüzgarda şerit sınırına yaklaştığında arkadan 200 üstü hızla gelen birinin temasıyla parçaparça olabileceğini biliyorsun galiba güzel....

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------

    bak farkındasın durumun, gidersin ama zor tehlikeli, örneğin güzel, tır sıkıştırınca.... otoyola uzun yola çıkacaksan motor adam gibi olacak, tır sıkıştıramaz seni, yani normal yolda seni sollayamaz, solluyorsa sen bisikletle gittiğini farzet, tırın beni sıkıştırması için benim çok yavaş gitmem, sollaması için izin vermem lazım, anlatmak istediğim şu, tır beni zaten sollayamaz izin vermem ve zaten yetişemez bile, uygun motordan kastım bu, bastınmı tırı bırak her türlü arabadan anında kaçacak kadar güçlü ve yola uygun motor olacak, araçlara başedecek ve çok rahat yeneccek motor olacak altında, şehir içi kısa mesafeler için yapılmış, hafif güçsüz motorla otobana falan çıkarsan arabaları bırak tırla kamyonla yavaş giden bu araçlar bile sana dert olur, basarsın aaa gitmiyor, bas 200 300 yap demiyorum, 100-110 git ama gerektiğinde kimseyi yaklaştırma, motor kullanırken gerektiğinde basıp uzaklaşmakta gerekir, ya önceden tahmin edip geride tedbir alırsın, yada baktın olmuyor basıp kaçmayı denersin, arası pek olmaz,bunlar anlık şeyler üstelik, bir anda olur yaptın yaptın... arası olursa kaza yapma ihtimalin çok fazla olur, aman diyim ...

    tıs tıs kenardan gideyim dersen bu daha riskli, rüzgarı bile seni duman eder, uzun yola uygun motorla gidin dememin sebebi bu, yani heves uğruna riske girmeyin, birşey oldumu Allah korusun geri dönüşü olmuyor bu alette, lütfen dikkat edin, uzun yola çıkacaksanız benim tavsiyem isteyen uymaz kendi bilir, herşeyiniz motorunuzda sizde buna uygun olun, 125 likle falan denemeyin şunu, miletimizde yollarda zaten bir acaip, risk korkunç...
    avrupaya bakın biraz, kaç örnek bulacaksınız bakalım, adamlar denemez bile, hevese değil oluruna bakalım, derdim bu...

  19. #59

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şehirlerarası uzun yol için hangi küçük motosikleti hangi büyük motosiklete tercih ettiniz sorabilir miyim?

    Çünkü aklı başında birinin herhangi bir 600cc+ touring motosikleti varken onun yerine herhangi bir 125cc SS tipli bir motosikleti veya scooter'ı tercih etmesini aklım almıyor.

    Uzun yol için biri bana adamakıllı ön camı olan 750cc+ bir touring motosikleti verse, Superduke'u bırakır onunla giderim doğrusu...

    Sonuçta her işe göre alet var. Küçük ve rahatsız bir motosikletle uzun yola çıkmak, kaşıkla toprak kazmak gibi birşey... Yapılamaz mı? Tabii ki yapılır...
    Öncelikle büyük motorlardan kastım burgman 650, xmax 250, tgb x-motion 250 gibi scooter tarzı motorlar.

    Hangi scooter ile nerelere gittim?

    MONDİAL 100 LOYAL

    İki kez İstanbul-Çilingoz-İstanbul(günübirlik)

    Bir kez İstanbul-Kıyıköy-Tekirdağ Merkez-İstanbul(günübirlik)

    Bir kez İstanbul-Balikesir-İstanbul(konaklamalı)

    HONDA PS 150

    Bir kez İstanbul-Balikesir-Eskişehir-Bilecik-İznik-İstanbul(Balıkesir ve Eskişehir'de birer gece konaklamalı)

    HERO PLEASURE

    Bİr kez İstanbul-Balikesir-İstanbul(Bir gece konaklamalı)

    HERO DUET

    Bir kez İstanbul-İznik-İstanbul(günübirlik)

    HONDA SPACY ALPHA (Şu an kullandığım scooter)

    Bir kez İstanbul-İğneada-İstanbul(günübirlik)


    Bu yaz Giresun'a gitmeyi planlıyorum.

  20. #60

    Üyelik
    13 Mart 2017
    şunda anlaşalım, her motorla uzun yola gidilir motor dayanır birşey olmaz gidilir, ama o motor o iş yapılmışmı o açıdan bakınca iş tersine döner, tamammı arkadaşlar:

    işin doğrusuna bakarsak, derdimiz doğrusunu olurunu anlatmak GİDİLMEZ, hemen kızmayın, boşa şunla şuraya bunla buraya yok öyle gittim 2gün mola verdim diye yazmayın, elbette o motorda çalıştırınca o yolu bir şekilde yapacaktır, doğrusundan bahsediyoruz, olmaz olamaz demiyoruz dikkat edin...


    uzun yol motoru endurolar touringler vs. değilmidir, ss ler yarış motorudur kısa mesafe gidersin pist içindir vs. yani motorların yapılış amaçlarına göre konuşuyoruz, otoyola uygun motorla gidersen daha iyi olur gitmezsen olmaz, bu kadar basit, bunu anlayalımda boşa tartışmayalım...

    al atv yi git 900 km. gitmezmi gider, doğrumudur hayır, sapla samanı karıştırmayalım lütfen, giden gitsin, 125 likle 200 lükle, naked la skutırla, ss görünümlü 200 lük birşeyle her neyse, DOĞRUSU bu değil ama, gitmez demiyoruz doğrusu bu değil diyoruz, anlaşıldık umarım....

    şimdi kim neyle gidiyorsa gitsin, doğru-yanlış seçim sizin, sonuçlarınada katlanacak olanda sizsiniz, başkasına zarar vermeyin yeter.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)