Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Motosiklet uzun yol 900 km tahmini

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    0silindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2016
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Honda Cbr 125R
    Merhaba arkadaşlar
    Honda Cbr 125r ile uzun yol düşünüyorum bayramda

    Rota:
    Başlangıç tekirdağ 03:30
    1.mola deli2go 235 km
    2.mola 345 km türsan
    3.mola 435 km dörtdivan
    4.mola 665 km ılgaz doğru yol
    5.mola 815 km petrol ofisi sadıkoğulları petrol
    Bitiş kavak 18:00 molalarla birlikte 30dk 20 dk mola veya daha fazla tahmini bu süreler

    Çıkış Saati : Tekirdağ 03:30
    1.mola : deli2go 06:30
    1.mola bitiş : 07:00
    2.mola : türsan 08:20
    2.mola çıkış: 08:40
    3.mola : dörtdivan 09:40
    3.mola çıkış : 10:00
    4.mola ılgaz doğru yol : 13:20
    4.mola çıkış: 13:50
    5.mola : sağdık oğulları petrol 15:50
    5.mola çıkış : 16:10
    6 bitiş : kavak 17:00

    Honda cbr 125r ile uzun yol yapmış arkadaşlardan taktikler ve ufak cc uzun yol yapmış arkadaşlardan hertürlü taktik, bilgilendirme, ipucları her ne olursa olsun herşeyi bekliyorum


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2016
    Naçizane, aralıkları biraz daha kısa tutmak daha doğru olur gibi geldi bana. İzmir'den 1 saat aralıklarla yol planladım. Kilometreyi sıfırladım. Duracağım yerleri belirlememiştim ama Manisa civarında saate ve kilometreye baktım. 120 kilometre olmuştu. İlk dinlenme tesisinde durmaya karar verdim. Kaza yaptım. Ben 30 metre, motosikletim 97 metre sürüklendi. Sonradan baktığımda motosikletin kilometresi 122,5 km'yi gösteriyordu. Çok somut ve çok milimetrik bir örnek olduğunu dülünüyorum.

  3. #3
    0silindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2016
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Honda Cbr 125R
    Hocam geçmiş olsun öncelikle valla herşeyim tahmini bu rotayıda iki teker motovlog samsuna gidiyor onun durduğu yerleri seçerek yaptım yani yolumuz aynı sonuçta saatlerde hani dedim saatte 80km hızla giderim diye tahmini saat çıkardım ve atıyorum o dinlenme tesisi kapalıdır başkasına giderim bunlarda olabilir

  4. #4

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Türsan biraz dandik bir yer, Highway outlet park falan diye bir kaç yer açıldı, onları tavsiye ederim.
    Ben de 1-2 güne uzun yol yapacağımdan biraz bakınıyorum, lastik tamir kiti veya tüpü taşımakta fayda var. Bir de İstanbul'u trafiklenmeden geçmek istediğini anladım ama 0330'da çıkıp 3 saat mola vermemek çok akılcı gelmedi.

  5. #5

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Yolun sürücüyü ne kadar yoracağını belirleyen en önemli faktör, yolda ne kadar viraj olduğu. Dolayısıyla sadece km üzerinden yapılan hesaplar birbirini tutmaz. Amasra'dan çıkıp sahilden Sinop'a gidildiğini düşünelim. Bir de aynı km yolu otoyolda yaptığımızı düşünelim. İkisi arasında yorgunluk bakımından dağlar kadar fark olur. Dolayısıyla kaza yaşama olasılığı da farklı olur.

    Yol planlarken virajları hesaba katmanın benim bildiğim en iyi yolu Google Maps'i kullanmak. Mesela Ankara-Sinop arasında yaptığımız şu sürüş (https://goo.gl/maps/V7DA1NWAUPU2) 8 saat 43 dakika görünüyor. Ancak benim tekrar yapmak istemeyeceğim kadar uzun geldi bana. Ben kendi güvenli limitimin GOogle Maps üzerindeki süre cinsinden 7 saat civarı olduğunu düşünüyorum. Eğer doğru anladıysam sizin rotanız 11 saate yakın görünüyor. Çok fazla.

    Genel olarak sürüşün gerçekte ne kadar tutacağını tahmin etmek için Google Masp'teki süreye üçte biri kadar daha eklemek makul olabilir. Yani 6 saat görünen bir sürüş molalarla birlikte 8 saat sürecek gibi düşünmek lazım.

    Molasız en uzun sürüşümün Ankara Mengen arası olduğunu hatırlıyorum. (https://goo.gl/maps/6868bJW45LU2) 155 km 2 saat görünüyor. Dolayısıyla 235 km molasız bir planlama da çok uzun bir sürüş.

    Uyku önemli. Yola çıkmadan önce 8 saat uyumuş olmak lazım. 3.30'da çıkmak için 3'te kalkılacak olsa çok çok erken bir saatte yatmak lazım. O zaman da zaten yolun coşkusu ile uyku tutmayacak. Gece 11'de yattım, sabah 3'te kalktım. 4 saat uykuyla 800-900 km yol gittim olayı çok güvenli değil.

    Yukarıda kendim için verdiğim örnekler VStrom gibi dik oturulan tur camı olan rahat bir motor için geçerliydi. 125 cc öne eğilerek kullanılan bir motor için bu hesaplar sürüşün daha zorlu olacağını söyleyebilirim.

    Sürücü açısından nispeten tecrübeli, yol eğitimleri almış, sürüş kondisyonu fena olmayan bir sürücü olduğum iddia edilebilir. Yukarıda örneklediğim sürüşleri yapmadan önce bolca günübirlik 250-400 km virajlı parkurlarda sürüş yapmışlığım vardı. Eğer bu 800-900 km ve Google Maps'te 11 saate yakın görünen sürüşü daha az tecrübeli, günübirlik sürüşlerde bir tam günlük sürüş deneyimleri yaşamamış bir sürücü yapacaksa yine sürüşün daha zorlu olacağını söylemek mümkün.

    Özet olarak yolu ikiye bölmek önerilir. İkiye bölününce çok kısa gelirse belki virajlı kısımlar eklenerek yolu yapmaya değer hale getirilebilir.

  6. #6
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Çok yorucu olur üstelik 125cc 235 km çok olmuş belirli kmlerde molaya yapacam diye kendini kısıtlama ne zaman mola vermek istiyosan o zaman ver
    serdar23_Bilgem ve GezeGeze bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Benim yazdiklarimda bayram trafigi de hesapta yok daha.
    bursalıali bunu beğendi.

  8. #8
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Bi şekerli su şerbet vs bulundur... zincirini asla yağsız bırakma. yanına şu lastik şişiren spreylerden al bi tane... Gaz ve debriyaj telini yola çıkmadan önce çok çok çok iyi yağla. motoru çok bağırtma, motor ne kadar bağırırsa o kadar çok yorulursun.Mesela 100 ile gideceğine 90 ile git. o 10 km hız farkı ile rüzgarın getireceği yorgunluk azalacak, motorun titreşimi de daha az rahatsız edecek.

    Yazın ortasında istanbuldan mersine gitmiştim 13 saatte(900km). Titreşim en yorucu ve en çok dikkat dağıtan faktör, sırf bu yüzden 85-90 arası hızlarla gittim cbr250 ile, 100'ü hiç geçmedim ve yola çıktıktan 13 saat sonra evdeydim. Geri dönerken de 110-120 civarı gittim ve pertim çıktığı için Kütahya'da yatmak zorunda kaldım ve yola çıktıktan sonra toplam 22 saat sonra gelebildim istanbula.

    Bu yüzdendir ki yola aldanıp yapıştırma, gazı kökleme, yavaş yavaş sür.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:56 ----------

    haa bir de son bişey daha, şu bisikletçilerin kullandıkları jel pedli şortlar var. onlardan da alırsan o cbr125 in selesi fazla rahatsız etmeyecektir.
    bursalıali bunu beğendi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  9. #9
    07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2013
    Şehir
    Antalya / Alanya
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    Daha 2 gün önce zx636 ile İstanbul'dan Alanya'ya geldim aşağı yukarı 900 km. ben şu tecrübeyi edindim ki sen sen ol sakın akşam soğuna kalma, bana hava güzel olacak dediler ben de ne bileyim her güzel havanın Alanya havası kadar sıcak olmayacağını, hem akşama kalmam nasıl olsa hava da güzelmiş dedim yazlık eldiven yazlık ayakkabı ile gittim ama Kütahya'da bir tanıdığıma uğrayıp akşam karanlığına kalınca olanlar oldu, yolları bilmiyorum, motordaki lastikler daha sıfır ilk kullanan benim o yüzden korka korka yatırıyorum kayıp devrilecek diye onu geçtim soğuktan hızlı da gidemiyorum 80'i geçtim mi ellerim ayaklarım donuyordu ona rağmen 120-150 arası geldim, artık dayanacak halim kalmadı yoldan iki tane termal çorap aldım, eldivenlerin içine bir tesisten ameliyat eldiveni istedim onu taktım ama bana mısın demedi, inan bana debriyaj kolunu çekemiyodum o dereceye geldim, resmen yolda korkuyodum kırmızı ışık çıkacakta debriyajı asılmak zorunda kalacağım diye, her yarım saatte bir durmak zorunda kaldım, yol gittikçe kısalacağına gittikce uzuyodu, altımda soğuk olabilir diye eşofmanın üstüne kayak pantolonu giydim o hiç soğuk almadı, üstüme ince boğazlı kazak onun üstüne eşofman üstü onun üstüne yelek olarak kullanılabilen kolsuz mont yeleği onun üstüne motosiklet montum vardı yine de üşüdüm sen düşün artık Allah'tan motoru aldığım arkadaş tulum yağmurluk vermişti de onu giydim ısındım ama ellerim ve ayaklarım zerre ısınmadı, şöyle söyleyeyim aradan iki gün geçti parmaklarımın ucu hala uyuşuk, sana tavsiyem ya çok sıkı giyin ve her yarım saatte en az beş dakika dur ya da bu maceraya hiç kalkışma yoksa pişman olursun...
    bursalıali bunu beğendi.

  10. #10
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Zincir aktarmalı motosiklet kullandığın için ve 300km den fazla yol yapacağın için kesinlikle zincir için yağ bulundur. Yola çıkmadan önce motosikletinin aydınlatma sisteminde sorun olmadığından emin ol. Yolculuk boyunca depoyu çeyreğin altına düşürmemeye özen göster. Lastik basınçlarını mutlaka kontrol et. Dolu depoyla yola çık. Mutlaka su bulundur. Fitil ve lastik tamir kitini almayı unutma. 150 km de bir en azından 10 dk mola vermeye çalış. molalar da ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçın ve tıka basa doymaya kalkma. yanında ne olur ne olmaz yedek sigorta ve buji bulundur. Gerçi havalar daha çok aşırı sıcak değil ama hani olur da sorun çıkarsa diye zaten yedek sigorta motosikletin de bulunması lazım. Sırt çantasıyla yola çıkacağını düşünürsek 7 kg den fazla yük alma. Şimdilik aklıma gelenler bunlar
    bursalıali bunu beğendi.

  11. #11
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    İstanbul'dan Transalp ile Muğla-Dalaman a geldim. Mesafe aynen 900km kadardı. Hiç zorlamadım, zevkini çıkara çıkara 2 günde geldim. Saat öğle vakti 14.00 gibi Beylikdüzün'den yola çıktım, Yenikapı'dan feribota bindim, Yalova'dan yola devam edip Akhisar'a kadar geldim. Hava karardı mola verip otelde kaldım. Ertesi gün iyi bir kahvaltı yapıp 10.00 gibi vurdum yola. Yine keyfini çıkara çıkara,akşam üzeri 16.00 gibi Dalaman'a ulaştım. 125cc sport ile bir günde 900km yapmak çılgınlıkla eşdeğer.Yolu ikiye bölüp 2 günde gitmeni öneririm. Zorlarsan yolun bitmek bilmez, keyiften çok işkence olur.

  12. #12
    0silindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2016
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Honda Cbr 125R
    Yorumlarınız için teşekkür ederim yolu 2ye bölmek gibi bi düşüncem yok yamaha delight gidiyorsa benimkide gider herhalde 😂 Taktiklerinizi yanıma almam gerkeen şeyleri not ettim teşekkür ederim hepinize

  13. #13
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Alıntı 0silindir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorumlarınız için teşekkür ederim yolu 2ye bölmek gibi bi düşüncem yok yamaha delight gidiyorsa benimkide gider herhalde �� Taktiklerinizi yanıma almam gerkeen şeyleri not ettim teşekkür ederim hepinize
    yamaha delight gider diye bir olay yok yalnız önemli olan senin yolu tamamlayacak kondisyon ve sabıra sahip olman

  14. #14
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Planı bile korkuttu gözümü... Molasız zevkten çok eziyet olacak gibi görünüyor... Varsa otobüsü tercih ederdim şahsen.

  15. #15
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Uzun uzun yazmayacağım.

    Canını seviyorsan,o yolu,o motosikletle bir günde yapma.
    serdar23_Bilgem bunu beğendi.

  16. #16
    boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2012
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Herkes farklı noktaya değinmiş bende farklı bir noktaya değineyim. Motorun selesi sert mi,arka amortisörü sert mi ? Eski motorumda 200 km sonra belimde ağrı,popomda oturulmayacak bir acı olurdu. Ybr ile günlük 450-500km yapıyorum popomda ağrı var sadece. Şimdi mola veririm diyeceksin ama o ağrı 30 dk ile gidecek bir şey değil. Zaten bir müddet sonra ortalama 80 ile gitmeyeceksin sıkılacaksın ağrılar başlayacak motorun limiti kaç ise o hızla gideceksin. 900 km gidilir ama gece üçbuçukta o ayazda nasıl yola çıkacaksın ? Kafana koyduysan başarılamayacak bir şey yok.

  17. #17

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Farklı bir şeyden bahsetmek istiyorum. Başka bir tarihte izin yada boş vakit yaratabiliyorsan bayram'da yapma. Ortalık kasap dolu oluyor.

  18. #18
    ismaileren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2016
    Şehir
    Kuyucak, Aydın
    Motosikleti
    şimdilik yok. gelecekten ümitli
    Bak bu işin çok daha kolay bir formülü var. Motosiklet üzerinde ideal mola aralığı 1,5 saattir. Hiçbir koşul altında 2 saati aşma. Çık yola. 2 saat dolarken ilk gördüğün yerde mola ver. Bu kadar basit. Bu 2 saat virajlı yollarda daha kısa mesafede dolar, düz yollarda daha uzun mesafede. O yüzden mola hesabında Km kullanmak doğru değildir

  19. #19
    diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    dostum ben de heves kırmak istemem ama bu soğukta 3.30 da tekirdağdan çık lüleburgazda tövbe eder geri dönersin zaten

    yukarıdaki arkadaşlar her şeyi yazmışlar. ben sadece şöyle bir şey söylemek istiyorum.

    bir monovlogger yapmış, ben neden yapmayayım diye yarış yada hedef kafasıyla motor sürmek eğlence olmaz inan bana.

    desen ki ben çıkacağım 2 gün 3 gün dura dura geze geze gideceğim amenna. ama bu vakitlere yetişmek için yeri gelecek hız arttıracaksın ve inan bana hava yürürken sıcak gelebilir ama motorla ben şehir içi işe gelince öğlene kadar ısınamıyorum.

    ayrıca otobanda olduğunu düşünelim. motorun da 100 km ile gidiyorsun. gerçekten sıkıcı bir şey. hele ki tek başına. bitmeyecek gibi gelecek bir yol. titreşimi hiç saymıyorum. bayramda arkadaşların dediği gibi edep adap bilmez yurdum şoförleri de olacak.

    yine karar senin. bu bir dünya rekoru olmaz. en fazla sağ salim geri dönersen resimlerini koyarsın güzel olmuş deriz. yada haberlerde izleriz seni:(

    tekrar düşün. bu işi bir yarış, bir meydan okuma gibi görmeden hareket etmeni tavsiye ederim.

    kolay gelsin.

  20. #20
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Peygamber sabrı lazım, o motorla o km yi bir günde yapmak için. Büyük ihtimal akşam yemek yemek isterken elin ağzına gitmeyecek, basurlu gibi oturacaksın. Tecrübeyle sabit.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)