Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İstanbul'da günde 4 motosiklet çalınıyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    sikayetname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2017
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    HONDA CBR 250R
    İstanbul'da günde 4 motosiklet çalınıyor
    Hırsızların canından bezdirdiği motosiklet sahipleri sosyal medyada kurdukları gruplarla çalınan araçlarının peşine düşüyor. Günde 4 motosikletin çalındığı İstanbul’da hırsızlar motorları parçalayarak satıyor.
    İSTANBUL’da her geçen gün artan motosiklet hırsızlıkları, motosikletçileri canından bezdirdi. Polisin ilgisizliğinden yakınan motosiklet sahipleri, sosyal medyada kurdukları gruplarla motosikletlerini kendileri aramaya başladı.

    Kardelen Yalçın da yüzlerce mağdurdan sadece biri. Bankadan çektiği 17 bin TL’lik krediyle mayıs ayında satın aldığı Kawasaki Ninja 300 marka motosikleti, Kadıköy’deki evinin otoparkından çalındı. Karakola başvurdu ancak motosikleti bir türlü bulunamadı. BİMER’e (Başbakanlık İletişim Merkezi) ve CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) başvuruda bulundu. Çalıntı motosikletlerin bulunması için imza kampanyası düzenledi, 700 imza topladı ancak hiçbir sonuca ulaşamadı. Kardelen Yalçın ve motosikleti çalınan yüzlerce kişi, internet üzerinden kurdukları grup aracılığıyla motosikletlerini aramaya başladı.
    MOTOSİKLET SAHİBİNİ 1 HAFTA TAKİP EDİYORLAR
    Kardelen Yalçın bu süreçte yaşananları şöyle anlattı: “Grubu kurduktan sonra yüzlerce kişi üye oldu. 18 Mayıs’tan sonra İstanbul’da 300’ü aşkın motosiklet çalındı. Hepsinin de ortak yönleri var. Motosikletinizi nereye koyarsanız koyun çalabiliyorlar. Motosiklet sahiplerini 1 hafta takip ediyorlar. Saat kaçta geliyorsunuz, kaçta çıkıyorsunuz biliyorlar. Motosikleti çalınan herkesin bir takip edilme hikayesi var. Hırsızları yakalamak için birkaç kez tuzak kurduk. Kilitli olmayan motosikletin yanına bile yaklaşan olmadı. Nerede hangi motosiklet olduğunu biliyorlar. Çalınan motosikleti parça parça internet üzerinden satıyorlar. Faturasız yedek parça her yerde var. Yeni motosikletleri evraksız diye internet üzerinden bütün olarak sattıkları da oluyor. Rahatça satıyorlar. Bu bir sektör olmuş.”

    “Plakasız ya da plakası kapalı motosikletler her gün trafikte dolaşıyor. Bu motosikletlerle kimse ilgilenmiyor. Bunlar kontrol edilse bir çok çalıntı motosiklet bulunabilir” diyen Yalçın sözlerine şöyle devam etti: “Çalınan motosikletlerin nerede oldukları belli değil. Terör eylemlerinden kullanılmaları bile söz konusu. En son Yenibosna’daki saldırıda bir motosiklet kullanılmıştı. Plakasız motosikletlerle kimse ilgilenmiyor. Belki bomba taşıyor olabilirler.”

    İŞTE BÖYLE ÇALIYORLAR
    Motosiklet hırsızları çalacakları aracın yanına motosikletle gidiyor. Bu sırada çoğunlukla başlarında kaskları bulunuyor. Bu da tanınmamalarına yarıyor. Motosiklette halat kilit ya da fren mekanizmasına takılan bir kilit yoksa hırsızların motosikleti götürmesi 15 saniye alıyor. Hırsızlar motosikletin gidon kilidini zorlayarak kırıyor. Hırsızlardan biri çalınacak motosiklete biniyor. Arkadan diğer motosikletle gelen hırsız öndeki çalışmayan motoru itiyor. Motosikletleri bu yolla kilometrelerce götürüyorlar. Yetkililer, mutlaka fazladan kilit takılması konusunda motosikletseverleri uyarıyor.
    bursalıali bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    günde 4 mü? Dört tane sadece benim oturduğum semtte (Levent) çalınıyordur , motosikletin kapısı camı çerçevesi yok diye bisiklet çalmış gibi muamele görüyorlar mahkemelerde , artık polis yakalasa ne olacak ki, onlarda bıkmıştır...

  3. #3

    Üyelik
    28 Ağustos 2016
    bunlar hep fazla gelişmişlikten; nufüs desen 30 milyonu aşkın işsizlik zirve yapmış buda insanları hırsızlığa iter her yerde ev var buda saklanmayı kolaylaştırır yeteri kadar karakol mahkeme yok tüketiciyi koruma kanunu yok mağdur kişi hakkını bile arayamıyor şehir düzeni ve nüfus planlaması olmadığı için sürekli trafik yoğunluğu var sürücüler bilinçsiz ve saygısız olduğundan kapı açanı sağa sıkıştıranı ışıkta geçeni tabela okumayanı vs vs böyle bir bataklıkta yaşayıpda yüksek standart beklemek komik olur

  4. #4
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    günde 4 mü? Dört tane sadece benim oturduğum semtte (Levent) çalınıyordur , motosikletin kapısı camı çerçevesi yok diye bisiklet çalmış gibi muamele görüyorlar mahkemelerde , artık polis yakalasa ne olacak ki, onlarda bıkmıştır...
    Senelik ortalama olabilir.

  5. #5

    Üyelik
    01 Mart 2017
    Ben karaköyde gemilerde kullanılan 10 luk zincir ( makas kesmez zincir diyorlar ) yaptırmıştım marelli alarmlı kilit ile kitliyordum çaldırmadan sattık ama her gün bi heyecanla aşağıya inip yerinde mi diye bakıyordum sonra bi oh çekip rahatlıyodum. Ya kasko yapacan ya gps takacan başka çaresi yok aslında bu işin kafaya koydumu çalıyor şerefsizler.

  6. #6

    Üyelik
    14 Ağustos 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 150 >> Suzuki Inazuma
    Bende İzmir'den İstanbul'a taşınacağım. O yüzden düşünüyorum ne yapacağım diye. Bende bir tane ABUS 7000 alarmlı disk kilidi var. Bunun yanına ABUS'un en iyi zincirlerinden almayı düşünüyorum. Daha iyi motor alırsam da kullanırım diye. Sonra da takip cihazı yerleştireceksin.

  7. #7
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Helal olsun hükümet adamlarına.
    OHAL günlük hayatı etkilemeyecek diyorlardı gerçekten de etkilememiş baksana aynen devam.
    bursalıali, doghouse, osiosborn ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)