Şimdi nerden başlamalıyım nasıl sizi sıkmadan anlatmalıyım bilmiyorum. o yüzden belli aralıklarla boşluklar bırakıcam.
25 temmuz 2016 günü saat 17:00 civarı izmirde motorumla sasalı yolunda anayolda orta şeritte ilerlerken organizenin banka çıkışından yolun karşısındaki çetin vinç isimli dükkana itfaiye kontrolsüz bodozlama geçmeye çalışırken 3 şerit anayolu kapatmış bulundu. solumdaki yüksek otobüs yüzünden görüşüm yoktu soldan. birden önümde 3 şerit birden kapandı kaçıcak hiçbiyerim yoktu fren mesafesi yok.
son durak filmi gibiydi. açık konuşayım pek bişey hatırlamıyorum ama şöyle düşünün önünüz bomboş orta şeritte gidiyosunuz birden 20-30 metre önünüze çin seddi çekiliyo. süratli bi biçimde çarptım arkadaki çelik kısmına. o kadar ani gelişmiş ki durmaya çalışırken arka teker kitlemiş
ve motor yan biçimde itfaiyenin altından girip öbür tarafından çıkmış. başka türlü düz giden motoru yandan içine sokamazdım zaten. çarptığım anda ölmüşüm. 2 araç arkadan gelen başhekim kalp masajıyla,dilimi ağzımdan cıkartıp solunumumu sağlamış
fakat suratım kan içinde ve nerdeyse nefes alamıcak kadar zayıfmış durumum kesin gitti bu demişler. ekipman olarak üstümde tam korumalı mont kask ve eldiven vardı. bacağı zaten ne olursa olsun kurtarmazdı hiçbişey diye düşünüyorum.
ambulansla götürdükleri hastanede ortopedi doktoru ben meslek hayatımda böyle bi bacak görmedim yürüme ihtimalı yok demiş. zaten bunun ameliyatını ben yapamam demiş. beni ege üniversitesi aciline sevk ettikten sonra akciğerden atelaktezi geçirdim. 2 akciğerim kapandı aneztezi yoğun bakımda 1.5 ay civarı kaldım. hasar sadece sağ tarafa. yüzümdeki ve alnımdaki kemik içeri girdiği için beynin yapraklarında kanama olmuş kısacası beyin kanaması. allahtan hasar sadece ayağımın üstünde var. hissetmiyorum denilecek kadar az. tabi bide yüzün simetrisi bozulduğu için yukarı baktığımda sağ gözümde çift görme var. dışa kayma deniliyor sanırım.
femur boynu,kalça,femur,tibia,ayak bileği heryer parçalı kırık. filmlerimi en son yükleyeceğim. kalçadaki femur boynu ve femur kopmuş düz duran kemikten. tibiada aynı şekilde komple titanyum platin takıp toplamışlar. ama yoğun bakımda kımıldatmadıkları için dizim bükülmüyor. kaslarım kısalmış.
2 kere manipülasyona aldılar aneztezi altında 90 derece bükebilmişler ve fizik tedavideki 1.5 ay yatışımın hergünü işkenceydi. yüzüstü yatıyosunuz,fizyoterapist kalçanıza oturup bükülmeyen bacağınızı bütün gücüyle bükmeye çalışıyor bacağınız hala kırıkken. ağrı diye bişey yok bu tamamen acıydı. bağırmadan duramadığınız sesinizin yankılandığı herkesin size baktığı. bağırırken insanın gözünden yaş gelircesine.
belli bi süre sonra beynen alışıyorunuz ama acı aynı acı. 60 dereceye kadar bükmeyi başardılar zorlada olsa. kaslar kısaldığı için bişey yapamayız diyip taburcu ettiler. 130 derece insan bacağının bükülme derecesi normalde. otururken 90.
kas uzatma ameliyatı olucaksın dediler kaynadıktan sonra ona güvendirdiler. sonra başarılı olmuyo o ameliyatlar bunu böyle kabullen dediler. bacağımdaki platinin 4 vidası kırıldı sırf tek değnekle basıyorum diye. doktor söylemişti hatta at değnekleri dedi. kırık kaynamadığı için bütün yük vidalara biniyor. kırıldı. pek hareket edemiyorum batıyo.
tabi bu arada itfaiye şöförü ve yanındaki 2 uşağından ne bir geçmiş olsun ne başka bişey. hiçbişi yok.
mahkeme günü gördüm olayı anlatıyo işte dikkatli geçtik yürüdüm ses duyduk durduk diye.
onun yanındakide aynısını tekrarladı zaten başka bişey diyecek hali yok avukatla gelmişler. ben avukat tutmadım kendi savunmamı kendim yaptım.
taksirle yaralamaktan yargılanıyor yani dava dediğim tazminat değil. ama tazminatı etkileyecektir heralde.
en sağdaki adam kafamı sağa çevirdim 15-20 metrede motor hızla üzerimize geliyodu ve carptı dedi. yani bakmamışsınız belli.
hatta işin komik tarafı hakim ifadelerinizi doğruluyormusunuz diye sorduğunda hatırlamıyorum ama doğrudur öyle dediysem dedi. iyi çalışmışlar derslerine. kekelemeler eli ayağına dolaşmalar. gülmemek için zor tuttum kendimi. itfaiye şöförü 82 doğumlu bekar,liseyi açıktan okuyormuş.
yerinde keşif istedim,video kaydıda var. bi garip olayda başka bi kameranın kaydına polisin gelip bakıp almamış olması. ve o kayıtlar zaman aşımından silinmiş. türkiye işte ne beklersin. tabi video kaydında 0 frenle bodozlama karşıya geçiyor kontrolsüz.
dava devam ediyor nisanda duruşma var. insanın hayatı 2 saniyede değişiyor hayat garip. kazadan tam 1 dakika önce sağa çekip kask kamerasını kapatmışım. olacağı varmış demekki. hani videoyu göstersem dersiniz böyle bi zamanlama olamaz. hızım vardı biraz yani otoban hız sınırından tabiki düşük. ama zaten durcak zaman bile bırakmadığı için bana hız konusu sadece aldığım hasarı belki biraz düşürürdü o kadar.
tecrübeyle alakalı konu yok tabiki bu kaza şeklinde ancak yaşım 23 kadastrocuyum çok uzun zamandır motor kullanıyorum hertürlüsüne bindim neredeyse. bi ara videosunuda yüklerim. gerçi videoda açıdan dolayı sanki itfaiye yola çıkıyoda ben göz göre göre intahar edip çarpıyomusum gibi görünüyor. geniş açı yok. ağır çekimde izlediğinizde
1.5 saniye gaz kesip tekrar gaza yükleniyo. onunda sebebi beni perdeleyen otobüsün onun çıktığı yere sinyal vermesi. dönüceğini anlayınca devamı boştur diye bodozlama yola çıkıyor. hatta herkes intahar ettiğimi düşünmüş. komik. ölmek için daha az felç kalma ihtimali olan ölüm çeşitleri var fotoğrafları yüklüyorum şimdi ekstra sormak istediğiniz şeyler olursa seve seve yardım ederim ve cevaplarım. foruma girmeyeli 8-9 ay oluyor. özlemişim sizi güzel yürekli insanlar. Tekerinize taş değmesin.
bunlar ilk zamanki filmler sayılır.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
akciğer filmi sağ kısım açıldıktan sonra çekilmiş sanırım çok eski değil.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
video kaydınıda görmek isteyenler alicanbulutt instagram hesabım. orda mevcut.